Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Casual's

#12176 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Nije ni Vrače levat kako se ovde govori, zna i on neke stvari o zelenim, a ima i iza sebe ljude. :izet:
channel10

#12177 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Onako realno,kakav ba Vrace i dobijanje izbora. Dobar je dok ne progovori. Gledao sam zadnjih par minuta i to je bilo dovoljno. Na osnovu tih par minuta se dalo zaključiti da mu je bilo bolje da nije izlazio u javnost dok ne prodju izbori :mrgreen: jer bi vjerovatno dobio više glasova bez ove emisije.
Ostatak ekipe je isto pokazao. Mene bilo stid ispred njih.
Kikibombona

#12178 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

channel10 wrote:Onako realno,kakav ba Vrace i dobijanje izbora. Dobar je dok ne progovori. Gledao sam zadnjih par minuta i to je bilo dovoljno. Na osnovu tih par minuta se dalo zaključiti da mu je bilo bolje da nije izlazio u javnost dok ne prodju izbori :mrgreen: jer bi vjerovatno dobio više glasova bez ove emisije.
Ovo jeste glavni razlog dominacije kartela SDA Zenicom. 'Gradska raja' ima kriterije, zato obicno ne izlazi na izbore. Prvi ja, samo jednom glasao, za NS kada su tek osnovani.

SDA ima kompaktno birackom tijelo i sa 10ak hiljada glasova uzima izbore.

Vrace izgleda uzasno. Nema spora. Ono sa Senadom je bila cista katastrofa, tacno sam morao vratiti na Arsenal - Chelsea. :-)

Medjutim, Vrace je jedina ozbiljna konkurencija SDA. Ako ne budemo glasali za njega, uzima SDA. To je vec sada sasvim jasno. SDP i DF nemaju nikakve sanse. Cisto sumnjam da iko gotivi Vracu. Jos nisam upoznao takvog covjeka, ali cujem da ce mnogi glasati za njega cisto da se pokusa skinuti SDA. Niko drugi nema sanse.

Ove izbore cu vjerovatno izaci, cisto da glasam protiv SDA. Ako izadjem, glasam za VraceTA gradonacelnika i vjerovatno NS.
kamen spoticanja

#12179 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

channel10 wrote:Onako realno,kakav ba Vrace i dobijanje izbora. Dobar je dok ne progovori. Gledao sam zadnjih par minuta i to je bilo dovoljno. Na osnovu tih par minuta se dalo zaključiti da mu je bilo bolje da nije izlazio u javnost dok ne prodju izbori :mrgreen: jer bi vjerovatno dobio više glasova bez ove emisije.
Zanimljivo da na stranici SC nema snimka emisije...
zahebanciju na stranu ali nije mi jasno zasto mu je ovo trebalo
ako nisi za tv onda ne ides na tv
btw u cetvrtak je menscini vrac na tv debati na tvze
pojest ce ga korumpirani fuad u dva zalogaja
Zaitsev

#12180 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Vikend prije Čimburijade 2017. , Smetovi, 2 stejdža, 95% zeničke muzičke scene će nastupiti, što rock, što pop, što DJevi... Kamp "naselje", piva, sokovi, hrana... :D Eto da malo skrenem s Izbora, glava me zaboljela... :D
kamen spoticanja

#12181 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
avenija wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ovaj eldin,osim ako dervo nema još jednog sina,je prije par godina,zajedno sa ocem bio od jedne žene bio prijavljen da su je fizički napali,negdje u masarykovoj,u nekom mobitel shopu,navodno im nešto bila dužna
ti izgleda imas traume od momka , da ti nije klepio trebu nekad ?

kakve traume,otkud ti to?,mislim da je ovo drugi put da ga spominjem na temi,prvi put sam samo pitao je li dervin sin,i nije ovo nikakvo podmetanje pred izbore,čisto se sjetio tog detalja,ima takvih stvari i kod drugih,kod isaka osobito,znam da je bio u pitanju dervo i njegov sin,ali kako napisah,ne znam da li ima još sinova pa zato i niam napisao da je eldin prijavljen
Haj sad jos provjeri koliko su dobili obojica za napad na zenu :wink:
kakavdanakneiskustvu

#12182 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ovaj eldin,osim ako dervo nema još jednog sina,je prije par godina,zajedno sa ocem bio od jedne žene bio prijavljen da su je fizički napali,negdje u masarykovoj,u nekom mobitel shopu,navodno im nešto bila dužna
ti izgleda imas traume od momka , da ti nije klepio trebu nekad ?

kakve traume,otkud ti to?,mislim da je ovo drugi put da ga spominjem na temi,prvi put sam samo pitao je li dervin sin,i nije ovo nikakvo podmetanje pred izbore,čisto se sjetio tog detalja,ima takvih stvari i kod drugih,kod isaka osobito,znam da je bio u pitanju dervo i njegov sin,ali kako napisah,ne znam da li ima još sinova pa zato i niam napisao da je eldin prijavljen
Haj sad jos provjeri koliko su dobili obojica za napad na zenu :wink:[/quote]

zar sam napisao da su ista dobili??
kamen spoticanja

#12183 Re: Zeničani

Ne moras napisati...nego zbog sebe,cisto da znas zasto su te horski napali kad si spomenuo mobishop :wink:
kakavdanakneiskustvu

#12184 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:Ne moras napisati...nego zbog sebe,cisto da znas zasto su te horski napali kad si spomenuo mobishop :wink:

aha,ok
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12185 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ima li emisije na yt kanalu face tv?

Daj ba kamen samo ti rifljaca fali. :D
kakavdanakneiskustvu

#12186 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Pa ima li emisije na yt kanalu face tv?

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12187 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote:Pa ima li emisije na yt kanalu face tv?

I gdje je Vrace na snimku?
kakavdanakneiskustvu

#12188 Re: Zeničani

izgleda da je ovo poslije intervjua sa eldinom
Satori

#12189 Re: Zeničani

Post by Satori »

Pogledah intervju. Oni koji ga znaju - je li inace onako arogantan i nadmen i patronizirajuci kao sto je bio u intervjuu? Mogao je biti i malo skromniji, malo vise dio normalne raje. Ovako, nakon svega, dvoumim se da li da uopste glasam za njega, ne svidja mi se taj tip nimalo.
10.000 radnih mjesta, i on bi prijetio Mittalu? Postici ce sve sto je planirao, ne za 4 vec 3 godine? On je samo malo blaza verzija Mirada.

Btw, je li iko gledao Mirada na TvAlfa? :-)
Zaitsev

#12190 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Satori wrote:Pogledah intervju. Oni koji ga znaju - je li inace onako arogantan i nadmen i patronizirajuci kao sto je bio u intervjuu? Mogao je biti i malo skromniji, malo vise dio normalne raje. Ovako, nakon svega, dvoumim se da li da uopste glasam za njega, ne svidja mi se taj tip nimalo.
10.000 radnih mjesta, i on bi prijetio Mittalu? Postici ce sve sto je planirao, ne za 4 vec 3 godine? On je samo malo blaza verzija Mirada.

Jest...
kamen spoticanja

#12191 Re: Zeničani

Satori wrote:Pogledah intervju. Oni koji ga znaju - je li inace onako arogantan i nadmen i patronizirajuci kao sto je bio u intervjuu? Mogao je biti i malo skromniji, malo vise dio normalne raje. Ovako, nakon svega, dvoumim se da li da uopste glasam za njega, ne svidja mi se taj tip nimalo.

Govor tijela strasan :-)
Btw na fb stranici sc nema snimka...samo.par slika
a na.prvoj slici monitor za sufliranje okrenut prema eldinu :mrgreen:
bato valjal ova? :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12192 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nema snimka ni na Face TV youtube kanalu.

Danas upalim reprizu dnevnika, isto kao i na yt, samo Senad sa rajom u pozadini, nigdje SC.

Mozda su te poslusali kamencitju :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12193 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Odgovori:
1. jeste da
2. Ama Mirad vam je "politički ublehaš" samo takav :D...zavrnuti i prevariti eh tu je vec maher :D
Not My Idea

#12194 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

kakav fail. masno platio da bi se izblamirao. toliki je dojam ostavio da smo sinoc u drustvu pola veceri pricali o njemu, tj smijali se.
antologijski biseri: sura on, sura ja :shock: sura to sura. :run: ..cula sam od troje ljudi sinoc da su mislili glasat za njega al da poslije fejsa nece...

supljak, sto rece @satori, podsjeca na Mirada, samo jako skuplja verzija. vidi se da je politicki slab, nije se pripremio, sveo na mahalski nivo, ono ko prica uz kafu jbte, nigdje pismene recenice, nigdje konkretnog plana, cifre, statistike, lupa da imamo 10k mrtvih glasaca...ma ukratko, blam. bolje da je sutio i ostavio nas u razmisljanju i nadanju da je pismen i ozbiljan poslovni covjek...
kako bi ga Senad ispreskakao samo da mu ovaj nije platio :mrgreen:

@kamen, i ti me svakim danom vise iznenadjujes. mislila sam da si iznad mahalskog šukanja, to bacanje bube u uho i tracevi na nivou Ekspresa, mi nikako ne idu sa slikom uspjesnog, ostvarenog covjeka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12195 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Mirad mi je bio simpatican dok nisam vidio onaj intervju na TVZE.

Od tada mi ga zao jer se vidi da se on uopste ne zajebava.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12196 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kako stranački botovi dobro odrađuju posao :izet: , da mi se ne gade divio bih im se. Eee ba oni čak i na jednom forumu kojeg ne čita cca 1000 Zeničana pokušavaju bacat prašinu u oči, tačno da čovjek ne povjeruje kakva su uhodana mašinerija. :-)

Pola Centralnog Dnevnika bilo o njemu i njegovoj stranci :izet: fino čovjek platio jednom od najjačih ljudi da ga izreklamira, još mu ovaj doš'o na noge u Zenicu, reklama samo takva? Kažu loš mu nastup, pa šta će drugo pisat, da neće @kamen i njemu slični slučajno reći da je dobar :D Mislim budimo realni ko je još u medijskom nastupu dobar od svih kandidata za načelnika, čovjek kad vidi šta se piše rekao bi da mi tražimo Martina Lutera Kinga da nas predvodi ali eto uvijek se zayebemo pa izaberemo nekog iz SDA. Mislim tu je to negdje, ovaj je imao san da svi građani budu ravnopravni, baš kao I SDA koji ima san da neki građani budu ravnopravniji od ravnopravnih. Nemilaboy ne zna 3 čiste sastavit pred 150 ljudi iz Tetova i Banloza, mada kad skontam to i jest ta taktika, bolje šuti i ne progovaraj pa će ljudi mislit da možda i znaš nešto. :skoljka:
ExNihilo

#12197 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Kamenovo agitovanje za SDA je postalo već degutantno.

Što se Vračeta tiče, podržavanje istog je prosto refleksija političke infalntilnosti. To je još jednom pokazao sinoćnji nastup. Frajer ne zna prosto-proširenu rečenicu sastaviti, a ekipa iza istog (stručnjaka, kako rekoše ovdje) nesposobna je položiti test općeg znanja. Drago mi je vidjeti da su pojedinci ovdje pojeli sva govna koja su izasrali.

Ko misli da je Vrače uložio 1 milion BAMova vlastitog novca u kampanju zarad altruizma, nije ništa bolji od SDA glasača.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12198 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dobra analogija za ovu pricu:

Puno se mi kurcimo za narod koji je 4 marke placao Torabijevu vodu.

Nije boni ljudi do kandidata za nacelnika.

Ako su Vrace, Fudo ili Najdin nabolje sto ima ponuditi grad kojeg smo mi dio, do koga je?

Do nas je.

Ovdje ljudi pisu kao da nas je do sada vodio govornik na nivou Baraka Obame, sa mudima Vladimira Putina, šarmer kao onaj premijer Kanade, a sposoban kao Josip Broz. :-)
kakavdanakneiskustvu

#12199 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Dobra analogija za ovu pricu:

Puno se mi kurcimo za narod koji je 4 marke placao Torabijevu vodu.

Nije boni ljudi do kandidata za nacelnika.

Ako su Vrace, Fudo ili Najdin nabolje sto ima ponuditi grad kojeg smo mi dio, do koga je?

Do nas je.

Ovdje ljudi pisu kao da nas je do sada vodio govornik na nivou Baraka Obame, sa mudima Vladimira Putina, šarmer kao onaj premijer Kanade, a sposoban kao Josip Broz. :-)

:thumbup: :thumbup:
Eborg

#12200 Re: RE: Re: Zeničani

Post by Eborg »

_BataZiv_0809 wrote:Nema snimka ni na Face TV youtube kanalu.

Danas upalim reprizu dnevnika, isto kao i na yt, samo Senad sa rajom u pozadini, nigdje SC.

Mozda su te poslusali kamencitju :mrgreen:
Probaj gledanje emisije unazad ako imas Telemach.

Imaj u vidu da se naplacuje 2.50 KM citav mjesec koristenja ako prebacis 5-10 minuta.
Post Reply