Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mousstapha
#12176 Re: Bundesliga
Slabo i Njemci to dozivljavaju.
- Alighieri
#12177 Re: Bundesliga
Dok mi je otac bio na ratištu, gdje je "popio" par metaka i dok mi je amidža poginuo braneći BiH, ja sam bio u Njemačkoj kao malo dijete, gdje sam završio par razreda osnovne škole i kao takav sa 7 godina, počeo sam navijati za Bayern, iako su svi navijali za Schalke, logično, zbog grada. I ja sam se eto, preko 20 godina identifikovao kao navijači Bayerna, te će, svakako Njemačka, neovisno od toga gdje i kada igra, imati moju podršku, jer, gle čuda, kad što ko dijete zavoliš. zauvijek ćeš voljeti.pirmin wrote:Mene zanima ima li Ausländera tipa Turci, Jugosi itd. koji zive u Njemackoj a koji Elf reprezentaciju dozivljavaju kao svoju, ono bas navijacki.Alighieri wrote:Ulazi mašina zbog koje smo ostali bez titule LP na domaćem terenu.
U Austriji ne srecem takve.
Volim BiH, mogao sam ići evo dvaput u Njemačku opet, ali ne idem. Pisao sam ovdje na temi Njemačka, kako uzeti termin u ambasadi, da idem, evo ima od tada skoro mjesec i još ga nisam uzeo, jer sam isuviše lud i ostaje ovdje, gdje me po leđima udara nepravda na svakom koraku, dok je nekako toplije i šire u novčaniku u Austriji, zar ne?
Ne srećeš u Austriji, a tamo ti Marko Arnautović, samo u obrnutom scenariju ili Sturm u Njemačkoj.
Imaš Auslandera, koliko god hoćeš da vole Njemačku i koji mašu na svakom koraku s njima. Imam dosta familije tamo, koji su još u 80-tim otišli u obećanu zemlju i lijepo im na ličnoj piše Deutsch. Jest da drže sliku Alije u podrumu na zidu, ali Angela je Angela
Pola Švicarske repke Kosovari, Shaqiri osvojio Ligu prvaka i maše zastavom Kosova:

Nuri Sahin je davno napao Ilkaya i Mesuta što igraju za Njemačku, a ne za svoju zemlju itd.
- pirmin
#12178 Re: Bundesliga
Bilo je to na ovoj temi
- nKrkan
#12179 Re: Bundesliga
Jel urbana legenda da je Schalke Hitlerov klub?Alighieri wrote:.
I zašto su ovako na all time ljestivi kako da kažem ne baš dobro pozicionirani obzirom na resurse koje imaju
Pa fkt
najbolja akademija u državi
najplodnija regija u državi
velika baza navijača
top 3 stadion
pa imaju sve da budu TOP 2 s Bayernom i to godinama,godinama.
- Alighieri
#12181 Re: Bundesliga
Legenda, više je povezan bio sa Nunbergom. Najviše je tu nastradao Bayern, koji je bio stavljen u drugi plan. Mislim da su čak vlasnici bili židovi, pa je odnos prema njima, po politici Adolfa bio logičan za njega, no nisam siguran oko toga.nKrkan wrote:Jel urbana legenda da je Schalke Hitlerov klub?Alighieri wrote:.
I zašto su ovako na all time ljestivi kako da kažem ne baš dobro pozicionirani obzirom na resurse koje imaju
Pa fkt![]()
velika baza navijača
top 3 stadion
Schalke ima par mana:
Gelsenkirchen je mal grad, čiji je natalitet u opadanju. Po nekim pretpostavkama, past će na samo 250.000 2025. godine. Manja sredina, manje podloge za razvoj.
Gelsenkirchen kao grad se raspada iz dana u dan. Taj grad je pun turcima, sada sirijcima, mnogo različitih kultura i nema tu pravog njemačkog identiteta, koji za Schalke žive.
Schalke je imao dugove od 250 miliona eura, uglavnom zbog izgradnje Veltins Arene. Dok su 2017. godine govorili da su odličan posao odradili, uglavnom zbog prodaje Sanea i Draxlera, 2018. godine će opet biti u minusu zbog jačanje kadra. Oni žive uglavnom od prodaje igrača i različitih investora, a opet ponavljam, Gelsenkirchen, iako u NRW dijelu, opet su siromašniji u ostalo na druge.
Akademija jedna od najboljih, izdvojio bih tu i onu od Wolfsburga, ali svakako gledajući prodaju igrača oni su najjači tu. Izbacuju kao na traci, draxler, meyer, sane, neuer pa i gundogan je kod njih igrao u omladincima, Donis Avdijaj bi bio zvijezda da nema problema sa privatnim životom itd.
Jeste regija, ali rekoh već, nije primamljivo područje zbog različitosti. Autohtoni Nijemci sele u Bochum zbog takvih stvari. Vjerovao ili ne, imaš situacija da ti malac neki psuje tek tako, ono normalno postalo na putu
Navijači među najlojalnijim. Podsjećaju ovako na neke naše, ne na tribinu, nego o tome da je to svakodnevna tema u Gartenu (preko vikenda, roštilj, priča od Schalkeu).
Stadion ih je i ukopao, još se nisu ni blizu riješili toga.
Potrebno im je redovno učešće u Ligi prvaka.
Evo, pokušali su zadržati Leona, pa im ode džabera, ne bih se čudio da im se isto desi sa Meyerom, koji je sve češće na klupi, a mogli su uzeti 10-20 miliona eura za njega prije godinu-dvije. Što bi naš narod rekao koprcaju se, a ne bi trebali.
Gelsenkirchen, nedostaje mi tu i tamo, Schalke simpatišem pomalo, posebno njihove pjesme su odlične.
- nKrkan
#12182 Re: Bundesliga
Svašta!Alighieri wrote:Legenda, više je povezan bio sa Nunbergom. Najviše je tu nastradao Bayern, koji je bio stavljen u drugi plan. Mislim da su čak vlasnici bili židovi, pa je odnos prema njima, po politici Adolfa bio logičan za njega, no nisam siguran oko toga.nKrkan wrote:Jel urbana legenda da je Schalke Hitlerov klub?Alighieri wrote:.
Pa fkt![]()
velika baza navijača
top 3 stadion
Schalke ima par mana:
Gelsenkirchen je mal grad, čiji je natalitet u opadanju. Po nekim pretpostavkama, past će na samo 250.000 2025. godine. Manja sredina, manje podloge za razvoj.
Gelsenkirchen kao grad se raspada iz dana u dan. Taj grad je pun turcima, sada sirijcima, mnogo različitih kultura i nema tu pravog njemačkog identiteta, koji za Schalke žive.
Schalke je imao dugove od 250 miliona eura, uglavnom zbog izgradnje Veltins Arene. Dok su 2017. godine govorili da su odličan posao odradili, uglavnom zbog prodaje Sanea i Draxlera, 2018. godine će opet biti u minusu zbog jačanje kadra. Oni žive uglavnom od prodaje igrača i različitih investora, a opet ponavljam, Gelsenkirchen, iako u NRW dijelu, opet su siromašniji u ostalo na druge.
Akademija jedna od najboljih, izdvojio bih tu i onu od Wolfsburga, ali svakako gledajući prodaju igrača oni su najjači tu. Izbacuju kao na traci, draxler, meyer, sane, neuer pa i gundogan je kod njih igrao u omladincima, Donis Avdijaj bi bio zvijezda da nema problema sa privatnim životom itd.
Jeste regija, ali rekoh već, nije primamljivo područje zbog različitosti. Autohtoni Nijemci sele u Bochum zbog takvih stvari. Vjerovao ili ne, imaš situacija da ti malac neki psuje tek tako, ono normalno postalo na putu![]()
Navijači među najlojalnijim. Podsjećaju ovako na neke naše, ne na tribinu, nego o tome da je to svakodnevna tema u Gartenu (preko vikenda, roštilj, priča od Schalkeu).
Stadion ih je i ukopao, još se nisu ni blizu riješili toga.
Potrebno im je redovno učešće u Ligi prvaka.
Evo, pokušali su zadržati Leona, pa im ode džabera, ne bih se čudio da im se isto desi sa Meyerom, koji je sve češće na klupi, a mogli su uzeti 10-20 miliona eura za njega prije godinu-dvije. Što bi naš narod rekao koprcaju se, a ne bi trebali.
Gelsenkirchen, nedostaje mi tu i tamo, Schalke simpatišem pomalo, posebno njihove pjesme su odlične.
Baš mi nekako izgledaju da imaju sve predispozicije za nešto više, kultni radni klub , njemački duh i sve što si nabrojao.
Doduše i za Hamburg mislim slično što i za S04 ,ali oni su negdje ograjsali
drugi grad po veličini ,najveći na sjeveru , ekonomija i opet ništa
- Alighieri
#12183 Re: Bundesliga
Losa uprava od generacije vaarta, elie i ostalih do borbe za ostanak u ligi i ove godine ispadanju.
Ljudi igrali sa juventusom kao danas sa paderbornom, eto kako su jaki bili. Bayern se patio s njima, ako se dobro sjecam bod uzimali sa lahkocom na allianz areni a danas ih buse sa 5 ili 6 komada.
Ljudi igrali sa juventusom kao danas sa paderbornom, eto kako su jaki bili. Bayern se patio s njima, ako se dobro sjecam bod uzimali sa lahkocom na allianz areni a danas ih buse sa 5 ili 6 komada.
- vicious
#12184 Re: Bundesliga
Modni mačak na klupi Elfa samo još jednom dokazuje svoju inkompetencijuTito_i_Partija wrote:Dobro je pa nema Khedire.![]()
Al' zato ima Ginter. Vicious auf aparaten.
Kad njemu pored živog Kariusa brani nekakav Leno, šta više reći. Eto pitaj @amidzu!
- pirmin
#12185 Re: Bundesliga
Mogu misliti kako ce zuti izaci nabrijani na teren.
Imaju jos jednu 35 godina da sanjaju onih 1:7.
Imaju jos jednu 35 godina da sanjaju onih 1:7.
- Alighieri
#12186 Re: Bundesliga
Pa slavili su na olimpijskim igrama. Bili sretni kao da su uzeli SP. Naložili se kao niko protiv Nijemaca, Sule držao sam odbranu kao Nesta svojevremeno.
- pizarro
#12187 Re: Bundesliga
jedva cekam subotu i da se liga nastavi.
sto se tice reprezentacija, lijepo je gledati ep i sp ali sve ostalo je meni postala patnja
sto se tice reprezentacija, lijepo je gledati ep i sp ali sve ostalo je meni postala patnja
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12188 Re: Bundesliga
Alighieri, pizarro, ne spustajte priču na lični nivo.
Ako već ne možete svariti priču jedan od drugog, ima foe lista.
Ako već ne možete svariti priču jedan od drugog, ima foe lista.
- veella
#12189 Re: Bundesliga
Poslije 11 minuta treninga u BVB-u WC bauern nudi 60 mil € za Usain Bolta

- simonese
#12190 Re: Bundesliga
udario minus u glavuveella wrote:Poslije 11 minuta treninga u BVB-u WC bauern nudi 60 mil € za Usain Bolta![]()
- Alighieri
#12191 Re: Bundesliga
Your foes list has been updated successfully
Pojavilo se žutilo da Bayern želi Firmina umjesto Lewe, iako je jučer Karl-Heinz izjavio da Lewa neće nigdje. Engleski mediji su čudo.
Pojavilo se žutilo da Bayern želi Firmina umjesto Lewe, iako je jučer Karl-Heinz izjavio da Lewa neće nigdje. Engleski mediji su čudo.
- veella
#12192 Re: Bundesliga
A nekom u guzicusimonese wrote:udario minus u glavuveella wrote:Poslije 11 minuta treninga u BVB-u WC bauern nudi 60 mil € za Usain Bolta![]()
- Tito_i_Partija
#12193 Re: Bundesliga
A to haman nije patnja gledat' zelembace kako gube? Bome, ti si pravo zestok tip.pizarro wrote:jedva cekam subotu i da se liga nastavi.
- Partijaner
#12194 Re: Bundesliga
Zato mu i jest patnja gledat repku jer ga je Werder dotukao. 
- AmiĐa_Idriz
#12195 Re: Bundesliga
Pa realno strašno je šta čovjek radi, upropastiće reprezentaciju zarad sopstvenih interesa i agenata (tako se valjda kaže kad ne forsiraju nekog ko je tebi gotivan, to sam pročitao na temi repke x putavicious wrote:Modni mačak na klupi Elfa samo još jednom dokazuje svoju inkompetencijuTito_i_Partija wrote:Dobro je pa nema Khedire.![]()
Al' zato ima Ginter. Vicious auf aparaten.
Kad njemu pored živog Kariusa brani nekakav Leno, šta više reći. Eto pitaj @amidzu!
- pizarro
#12196 Re: Bundesliga
ljudino, werder trenutno gazi sve redom i werderov fudbal je vom anderen sternTito_i_Partija wrote:A to haman nije patnja gledat' zelembace kako gube? Bome, ti si pravo zestok tip.pizarro wrote:jedva cekam subotu i da se liga nastavi.
- pirmin
#12197 Re: Bundesliga
Sta je sa kolegom @fosilom?
Nas dvojica smo simpatisali, on cak i navijao za BMG prije nego su postali tim za EL.
Nas dvojica smo simpatisali, on cak i navijao za BMG prije nego su postali tim za EL.
- pirmin
#12198 Re: Bundesliga
Ne zna se ko je tanji.
Ovo Spanija uzima bez zaleta.
Ovo Spanija uzima bez zaleta.
- MOSALJOZE
#12199 Re: Bundesliga
Bosna se ne gleda 
- pirmin
#12200 Re: Bundesliga
Bosnom behar probeharaoMOSALJOZE wrote:Bosna se ne gleda
mene zivot razocarao