Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mousstapha

#12176 Re: Bundesliga

Post by mousstapha »

Slabo i Njemci to dozivljavaju.
Alighieri

#12177 Re: Bundesliga

Post by Alighieri »

pirmin wrote:
Alighieri wrote:Ulazi mašina zbog koje smo ostali bez titule LP na domaćem terenu.
Mene zanima ima li Ausländera tipa Turci, Jugosi itd. koji zive u Njemackoj a koji Elf reprezentaciju dozivljavaju kao svoju, ono bas navijacki.

U Austriji ne srecem takve. :)
Dok mi je otac bio na ratištu, gdje je "popio" par metaka i dok mi je amidža poginuo braneći BiH, ja sam bio u Njemačkoj kao malo dijete, gdje sam završio par razreda osnovne škole i kao takav sa 7 godina, počeo sam navijati za Bayern, iako su svi navijali za Schalke, logično, zbog grada. I ja sam se eto, preko 20 godina identifikovao kao navijači Bayerna, te će, svakako Njemačka, neovisno od toga gdje i kada igra, imati moju podršku, jer, gle čuda, kad što ko dijete zavoliš. zauvijek ćeš voljeti.

Volim BiH, mogao sam ići evo dvaput u Njemačku opet, ali ne idem. Pisao sam ovdje na temi Njemačka, kako uzeti termin u ambasadi, da idem, evo ima od tada skoro mjesec i još ga nisam uzeo, jer sam isuviše lud i ostaje ovdje, gdje me po leđima udara nepravda na svakom koraku, dok je nekako toplije i šire u novčaniku u Austriji, zar ne? :wink:

Ne srećeš u Austriji, a tamo ti Marko Arnautović, samo u obrnutom scenariju ili Sturm u Njemačkoj.

Imaš Auslandera, koliko god hoćeš da vole Njemačku i koji mašu na svakom koraku s njima. Imam dosta familije tamo, koji su još u 80-tim otišli u obećanu zemlju i lijepo im na ličnoj piše Deutsch. Jest da drže sliku Alije u podrumu na zidu, ali Angela je Angela :lol:

Pola Švicarske repke Kosovari, Shaqiri osvojio Ligu prvaka i maše zastavom Kosova:

Image

Nuri Sahin je davno napao Ilkaya i Mesuta što igraju za Njemačku, a ne za svoju zemlju itd.
pirmin

#12178 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

pizarro wrote:
pirmin wrote:Junuz
http://www.youtube.com/watch?v=qdviL9V10zA

drugo pitanje :D
Bilo je to na ovoj temi ;-) , normalno je da ce reci da mu je A draza. Igra za njih. 8)
nKrkan

#12179 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

Alighieri wrote:.
Jel urbana legenda da je Schalke Hitlerov klub?

I zašto su ovako na all time ljestivi kako da kažem ne baš dobro pozicionirani obzirom na resurse koje imaju

Pa fkt :-)

najbolja akademija u državi
najplodnija regija u državi
velika baza navijača
top 3 stadion

pa imaju sve da budu TOP 2 s Bayernom i to godinama,godinama.
TAFKAP

#12180 Re: Bundesliga

Post by TAFKAP »

Nije Schalke vec Wolfsburg
Alighieri

#12181 Re: Bundesliga

Post by Alighieri »

nKrkan wrote:

I zašto su ovako na all time ljestivi kako da kažem ne baš dobro pozicionirani obzirom na resurse koje imaju

velika baza navijača
top 3 stadion

Legenda, više je povezan bio sa Nunbergom. Najviše je tu nastradao Bayern, koji je bio stavljen u drugi plan. Mislim da su čak vlasnici bili židovi, pa je odnos prema njima, po politici Adolfa bio logičan za njega, no nisam siguran oko toga.

Schalke ima par mana:

Gelsenkirchen je mal grad, čiji je natalitet u opadanju. Po nekim pretpostavkama, past će na samo 250.000 2025. godine. Manja sredina, manje podloge za razvoj.
Gelsenkirchen kao grad se raspada iz dana u dan. Taj grad je pun turcima, sada sirijcima, mnogo različitih kultura i nema tu pravog njemačkog identiteta, koji za Schalke žive.
Schalke je imao dugove od 250 miliona eura, uglavnom zbog izgradnje Veltins Arene. Dok su 2017. godine govorili da su odličan posao odradili, uglavnom zbog prodaje Sanea i Draxlera, 2018. godine će opet biti u minusu zbog jačanje kadra. Oni žive uglavnom od prodaje igrača i različitih investora, a opet ponavljam, Gelsenkirchen, iako u NRW dijelu, opet su siromašniji u ostalo na druge.
Akademija jedna od najboljih, izdvojio bih tu i onu od Wolfsburga, ali svakako gledajući prodaju igrača oni su najjači tu. Izbacuju kao na traci, draxler, meyer, sane, neuer pa i gundogan je kod njih igrao u omladincima, Donis Avdijaj bi bio zvijezda da nema problema sa privatnim životom itd.
Jeste regija, ali rekoh već, nije primamljivo područje zbog različitosti. Autohtoni Nijemci sele u Bochum zbog takvih stvari. Vjerovao ili ne, imaš situacija da ti malac neki psuje tek tako, ono normalno postalo na putu :lol:
Navijači među najlojalnijim. Podsjećaju ovako na neke naše, ne na tribinu, nego o tome da je to svakodnevna tema u Gartenu (preko vikenda, roštilj, priča od Schalkeu).
Stadion ih je i ukopao, još se nisu ni blizu riješili toga.

Potrebno im je redovno učešće u Ligi prvaka.

Evo, pokušali su zadržati Leona, pa im ode džabera, ne bih se čudio da im se isto desi sa Meyerom, koji je sve češće na klupi, a mogli su uzeti 10-20 miliona eura za njega prije godinu-dvije. Što bi naš narod rekao koprcaju se, a ne bi trebali.

Gelsenkirchen, nedostaje mi tu i tamo, Schalke simpatišem pomalo, posebno njihove pjesme su odlične.
nKrkan

#12182 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

Alighieri wrote:
nKrkan wrote:

velika baza navijača
top 3 stadion

Legenda, više je povezan bio sa Nunbergom. Najviše je tu nastradao Bayern, koji je bio stavljen u drugi plan. Mislim da su čak vlasnici bili židovi, pa je odnos prema njima, po politici Adolfa bio logičan za njega, no nisam siguran oko toga.

Schalke ima par mana:

Gelsenkirchen je mal grad, čiji je natalitet u opadanju. Po nekim pretpostavkama, past će na samo 250.000 2025. godine. Manja sredina, manje podloge za razvoj.
Gelsenkirchen kao grad se raspada iz dana u dan. Taj grad je pun turcima, sada sirijcima, mnogo različitih kultura i nema tu pravog njemačkog identiteta, koji za Schalke žive.
Schalke je imao dugove od 250 miliona eura, uglavnom zbog izgradnje Veltins Arene. Dok su 2017. godine govorili da su odličan posao odradili, uglavnom zbog prodaje Sanea i Draxlera, 2018. godine će opet biti u minusu zbog jačanje kadra. Oni žive uglavnom od prodaje igrača i različitih investora, a opet ponavljam, Gelsenkirchen, iako u NRW dijelu, opet su siromašniji u ostalo na druge.
Akademija jedna od najboljih, izdvojio bih tu i onu od Wolfsburga, ali svakako gledajući prodaju igrača oni su najjači tu. Izbacuju kao na traci, draxler, meyer, sane, neuer pa i gundogan je kod njih igrao u omladincima, Donis Avdijaj bi bio zvijezda da nema problema sa privatnim životom itd.
Jeste regija, ali rekoh već, nije primamljivo područje zbog različitosti. Autohtoni Nijemci sele u Bochum zbog takvih stvari. Vjerovao ili ne, imaš situacija da ti malac neki psuje tek tako, ono normalno postalo na putu :lol:
Navijači među najlojalnijim. Podsjećaju ovako na neke naše, ne na tribinu, nego o tome da je to svakodnevna tema u Gartenu (preko vikenda, roštilj, priča od Schalkeu).
Stadion ih je i ukopao, još se nisu ni blizu riješili toga.

Potrebno im je redovno učešće u Ligi prvaka.

Evo, pokušali su zadržati Leona, pa im ode džabera, ne bih se čudio da im se isto desi sa Meyerom, koji je sve češće na klupi, a mogli su uzeti 10-20 miliona eura za njega prije godinu-dvije. Što bi naš narod rekao koprcaju se, a ne bi trebali.

Gelsenkirchen, nedostaje mi tu i tamo, Schalke simpatišem pomalo, posebno njihove pjesme su odlične.
Svašta!

Baš mi nekako izgledaju da imaju sve predispozicije za nešto više, kultni radni klub , njemački duh i sve što si nabrojao.

Doduše i za Hamburg mislim slično što i za S04 ,ali oni su negdje ograjsali :lol:
drugi grad po veličini ,najveći na sjeveru , ekonomija i opet ništa :lol:
Alighieri

#12183 Re: Bundesliga

Post by Alighieri »

Losa uprava od generacije vaarta, elie i ostalih do borbe za ostanak u ligi i ove godine ispadanju.

Ljudi igrali sa juventusom kao danas sa paderbornom, eto kako su jaki bili. Bayern se patio s njima, ako se dobro sjecam bod uzimali sa lahkocom na allianz areni a danas ih buse sa 5 ili 6 komada.
vicious

#12184 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Tito_i_Partija wrote:Dobro je pa nema Khedire. :roll:

Al' zato ima Ginter. Vicious auf aparaten. :-D
Modni mačak na klupi Elfa samo još jednom dokazuje svoju inkompetenciju :D
Kad njemu pored živog Kariusa brani nekakav Leno, šta više reći. Eto pitaj @amidzu! :)
pirmin

#12185 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Mogu misliti kako ce zuti izaci nabrijani na teren.
Imaju jos jednu 35 godina da sanjaju onih 1:7. :-)
Alighieri

#12186 Re: Bundesliga

Post by Alighieri »

Pa slavili su na olimpijskim igrama. Bili sretni kao da su uzeli SP. Naložili se kao niko protiv Nijemaca, Sule držao sam odbranu kao Nesta svojevremeno.
pizarro

#12187 Re: Bundesliga

Post by pizarro »

jedva cekam subotu i da se liga nastavi.
sto se tice reprezentacija, lijepo je gledati ep i sp ali sve ostalo je meni postala patnja :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#12188 Re: Bundesliga

Post by Tomahawk11 »

Alighieri, pizarro, ne spustajte priču na lični nivo.
Ako već ne možete svariti priču jedan od drugog, ima foe lista.
veella

#12189 Re: Bundesliga

Post by veella »

Poslije 11 minuta treninga u BVB-u WC bauern nudi 60 mil € za Usain Bolta :lol: :izet:
simonese

#12190 Re: Bundesliga

Post by simonese »

veella wrote:Poslije 11 minuta treninga u BVB-u WC bauern nudi 60 mil € za Usain Bolta :lol: :izet:
udario minus u glavu
Alighieri

#12191 Re: Bundesliga

Post by Alighieri »

Your foes list has been updated successfully

:thumbup:

Pojavilo se žutilo da Bayern želi Firmina umjesto Lewe, iako je jučer Karl-Heinz izjavio da Lewa neće nigdje. Engleski mediji su čudo.
veella

#12192 Re: Bundesliga

Post by veella »

simonese wrote:
veella wrote:Poslije 11 minuta treninga u BVB-u WC bauern nudi 60 mil € za Usain Bolta :lol: :izet:
udario minus u glavu
A nekom u guzicu :mrgreen:
Tito_i_Partija

#12193 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

pizarro wrote:jedva cekam subotu i da se liga nastavi.
sto se tice reprezentacija, lijepo je gledati ep i sp ali sve ostalo je meni postala patnja :D
A to haman nije patnja gledat' zelembace kako gube? Bome, ti si pravo zestok tip. :D
Partijaner

#12194 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Zato mu i jest patnja gledat repku jer ga je Werder dotukao. :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#12195 Re: Bundesliga

Post by AmiĐa_Idriz »

vicious wrote:
Tito_i_Partija wrote:Dobro je pa nema Khedire. :roll:

Al' zato ima Ginter. Vicious auf aparaten. :-D
Modni mačak na klupi Elfa samo još jednom dokazuje svoju inkompetenciju :D
Kad njemu pored živog Kariusa brani nekakav Leno, šta više reći. Eto pitaj @amidzu! :)
Pa realno strašno je šta čovjek radi, upropastiće reprezentaciju zarad sopstvenih interesa i agenata (tako se valjda kaže kad ne forsiraju nekog ko je tebi gotivan, to sam pročitao na temi repke x puta :oops: )
pizarro

#12196 Re: Bundesliga

Post by pizarro »

Tito_i_Partija wrote:
pizarro wrote:jedva cekam subotu i da se liga nastavi.
A to haman nije patnja gledat' zelembace kako gube? Bome, ti si pravo zestok tip. :D
ljudino, werder trenutno gazi sve redom i werderov fudbal je vom anderen stern 8-)
pirmin

#12197 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Sta je sa kolegom @fosilom?
Nas dvojica smo simpatisali, on cak i navijao za BMG prije nego su postali tim za EL. 8)
pirmin

#12198 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Ne zna se ko je tanji.
Ovo Spanija uzima bez zaleta. :oops:
MOSALJOZE

#12199 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

Bosna se ne gleda :evil:
pirmin

#12200 Re: Bundesliga

Post by pirmin »