Kad se sjetim pocetka Losta jbt, bio sam zakucan pred ekranom, htjela me zena ostaviti radi iste.Fajcion wrote:Uh kako je Lost potrgao.Šteta samo što se okliznuše na kraju.
John Lock bicau
Moderator: _BataZiv_0809
Kad se sjetim pocetka Losta jbt, bio sam zakucan pred ekranom, htjela me zena ostaviti radi iste.Fajcion wrote:Uh kako je Lost potrgao.Šteta samo što se okliznuše na kraju.
A sve u svemu i ja sam zadovoljan. Mogao bih je stalno gledatiPartijaner wrote:Kad se sjetim pocetka Losta jbt, bio sam zakucan pred ekranom, htjela me zena ostaviti radi iste.![]()
John Lock bicau, jest da je kraj malo opao, ali ja sam zadovoljan, mjesto radnje serije je fantasticno i volio bih da neko hoce snimiti nesto na taj fazon.
Pokusao sam jednom takođe Sopranose - nije mi leglo i odustao. Nije moj žanr, što je opet individualna stvar i vrlo bitna stvar - polje interesovanja.klixo wrote:Sopranose neki dan pokusao , ne ide... Wire sam komplet pregledao prije cca. godinu i pol dana , serija je daleko ispred svog vremena.The 51st State wrote:sopranose i wire danas niko ne bi gledo ili bi prosle totalno nezapazeno, serije su digle kvalitet kroz ovu hiperprodukciju, mnogo vise izbora za gledaoca, hoce li laganu zabavu, dramu, misteriju, epiku ili sve upakovano i to mu je dostupno, kad se sjetim da je lost bio megahit svojevremeno....
Što se ti nalaziš uvrijeđenim ko kakva mlada - uopšte se tebi ne obraćam, niti te imam na umu, nego previse je terorisanja na ovom pdf sa nekim serijama - ohladite malo.zomri wrote:Gledaj šta hoćeš što se mene tiče, i turske serije ako se u tome nalaziš.
Jednostavno je: ovo je dobar lakmus test da znam čije postove da čitam a čije ne, čije preporuke da uzimam ili ne uzimam u razmatranje i to je to.
Mislim da je sama ideja i tema serija dobra, ali da je realizacija stala na pola, odnosno da se je moglo mnogo da su scenaristi dali više prostora da se priča odvija u pravcu trilera. Lično sam mislio da će priča odvijati u pronalaženju ostalih u ovom realnom vremenu, a ne ovako. Kraj mi je nekako naivan posebice ona scena iz škole.dale cooper wrote:Upravo sam završio The OA. Interesantna serija, iako ne vjerujem da bi bila po svačijem ukusu, jer vas sporo
ali sigurno uvlači u svoj svijet, ali mene je držala do kraja. Brit Marling je bila sjajna (ujedno je i jedan od tvoraca serije)
u glavnoj ulozi, a i ostali nisu bili daleko. Ako vam se svidio njen film Another Earth onda će vam se svidjeti i The OA.
Teme bliskih susreta sa smrću i onoga što dolazi iza smrti, paralelnih dimenzija, mistike i spiritualizma preovladavaju
pa ako imate interes za bilo koju od ovih stvari imate zbog čega gledati, ako ne onda nemojte započinjati.
Spaja "je" i "se" u recenici a govori o ispiranju mozga. Tipican pripadnik post-truth generacije.omar little wrote:imal sta gore od supljeg a osionog djeteta...
Sad se i vrijeđamozomri wrote:Spaja "je" i "se" u recenici a govori o ispiranju mozga. Tipican pripadnik post-truth generacije.omar little wrote:imal sta gore od supljeg a osionog djeteta...
Serije ima rupa i nekih problematičnih dijelova bez sumnje. Ali onako kao cjelokupno iskustvo mi je biloDiwan wrote:Mislim da je sama ideja i tema serija dobra, ali da je realizacija stala na pola, odnosno da se je moglo mnogo da su scenaristi dali više prostora da se priča odvija u pravcu trilera. Lično sam mislio da će priča odvijati u pronalaženju ostalih u ovom realnom vremenu, a ne ovako. Kraj mi je nekako naivan posebice ona scena iz škole.dale cooper wrote:Upravo sam završio The OA. Interesantna serija, iako ne vjerujem da bi bila po svačijem ukusu, jer vas sporo
ali sigurno uvlači u svoj svijet, ali mene je držala do kraja. Brit Marling je bila sjajna (ujedno je i jedan od tvoraca serije)
u glavnoj ulozi, a i ostali nisu bili daleko. Ako vam se svidio njen film Another Earth onda će vam se svidjeti i The OA.
Teme bliskih susreta sa smrću i onoga što dolazi iza smrti, paralelnih dimenzija, mistike i spiritualizma preovladavaju
pa ako imate interes za bilo koju od ovih stvari imate zbog čega gledati, ako ne onda nemojte započinjati.
Da, to mi je bilo malo čudno, ali i to je valjda dio slobode koju Netflix kao platforma dopušta. Na televiziji bi to moraloDiwan wrote:Ono što mi je takođe propust je skračivanje zadnje tri epizode - prvih pet je bilo sa nekim trajanje od sat vremena da bi šesta bila svedena na pola sata, 7-ma na 40 i posljednja na 50 minuta. Lično mislim da je serija imala mnogo veći potencijal nego što je izvučeno. Najbolja 'teorija zavjere' koja je provučena kroz seriju je bila o kontroli ponašanja njih 4 pomoću onog plina i stvaranja podaničkog ponašanja.
Takve slične teorije se vezuju za neke CIA programe poput MKultra. Uglavnom, interesatno je posmatrati korištenje ovih medija poput filmova,serija, crtanih, knjiga itd u svrhu proturanja nekih istina, ideologija kroz prizmu tzv. naučne fantastike, fikcije itd.
Mind Control Tech Leaked in Obscure 1966 Film
The film Cyborg 2087 was released in 1966, and featured a scene where a character "from the future" described how in the twenty-first century, all human beings would have their brains implanted from birth, and their thoughts controlled by the state through a technology calledradio-telepathy.
In real-world application, the technology today is more commonly referred to as "synthetic telepathy" rather than "radio-telepathy."
"Easter Eggs" in Cyborg 2087
This film contains a couple of revelations that apparently were intended to be overlooked by the general public at the time of its release, but which today have become glaringly obvious thanks to internet access making research of these obscure subjects much easier.
In the story, the discovery of radio-telepathy is credited to "Dr. Marx," an obvious reference to the alleged founder of communism. Additionally, the female doctor in the film is named "Dr. Mason," who is tasked with keeping the secret "from falling into the wrong hands." This refers to the global occult ("masonic" in the generic sense) network whose members perpetrate capital crimes against the civilian populations of their own countries using these technologies, and who on pain of death conceal its existence.
Further elucidation on this point is contained in my equally-important research exhibit entitled Freemasonry 101: Mind Control which should be reviewed together with this page. Additional reference material on the true origins of the Communist ideology falsely attributed to Karl Marx is here.
The freeze-frame below shows a scene from the film indicating that the radio-telepathy demonstration takes place at a company named "THE MONARCH CORP." This is also a hidden "easter egg" revelation: butterflies in general -- and the term "monarch" in particular -- are signature symbols used by real-world mind control operations.
The specific division of the Monarch corporation depicted here is named "Future Industries." This is an allusion to the fact that technologies are first developed in secret by the military-industrial complex, and only made public after much time (often decades) have passed.

Jesil gledo ovaj film - mislim da je poučandale cooper wrote:Hvala, ima tu zanimljivih informacija.

gledao sam ga kao dijete na tvu, i bilo mi je strasno a ideja prezanimljivaDiwan wrote:Jesil gledo ovaj film - mislim da je poučandale cooper wrote:Hvala, ima tu zanimljivih informacija.
http://www.imdb.com/title/tt0096256/
Doduše, nije poučan kao Sex i grad ili Atlantaali mor'e proći
Gledao na TVu ljetodDiwan wrote:Jesil gledo ovaj film - mislim da je poučandale cooper wrote:Hvala, ima tu zanimljivih informacija.
Jesam, Carpenterov kultni klasik.Diwan wrote:Jesil gledo ovaj film - mislim da je poučandale cooper wrote:Hvala, ima tu zanimljivih informacija.
Ako si veliki obožavatelj istoimene knjige i Clarka uopšte onda nemoj gledati jer ćeš se razočarati.johnnykola wrote:Je li neko gledao seriju Childhood's End? Kakva je?