Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
GeeTnT

#12176 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GeeTnT »

dječak sa šibicama wrote:Nema potrebe ni za kakvim :thumbup:

Odes lijepo u Bugarsku, Tursku ili gdje bilo, a hrvatski turizam ce svojim putem. Nesto ne vidim da propada, dapace, iz godine u godinu raste broj posjetilaca.

Mislim da ta cinjenica, zapravo, neke boli. Mada ne vidim zasto, komsijina krava je samo komsijina krava.
Cekaj dok se napravi inventura...nesto nisam siguran u rezultate o rastu turizma.
zg1911

#12177 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

GeeTnT wrote:

Odes lijepo u Bugarsku, Tursku ili gdje bilo, a hrvatski turizam ce svojim putem. Nesto ne vidim da propada, dapace, iz godine u godinu raste broj posjetilaca.

Mislim da ta cinjenica, zapravo, neke boli. Mada ne vidim zasto, komsijina krava je samo komsijina krava.
Cekaj dok se napravi inventura...nesto nisam siguran u rezultate o rastu turizma.

https://hrvatska-danas.com/2017/07/05/s ... blju-lani/

najbitnije;
U prvih 6. mjeseci 22% veći broj dolazaka i 23% veći broj noćenja. a kad se promatra samo lipanj, rast dolazaka 32% a rast noćenja 33%

ajmo sad red jadikovki... skupo, ne valja, bolja grčka itd
vivaldi

#12178 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:Dakle sve dok ima ljudi koji ce to placati, hrvatska ce kostati koliko kosta
ma naravno. koriste ljudi svoje prednosti. ako mozes derat guzove - onda ih deres. bitno je samo da prate kritike velikih zapadnih turoperatera, a oni se mahom zale na predsezonu tj. manjak sadrzaja. za sezonu nema brige. cini mi se da je tui zakupio sobe par godina unaprijed da slucajno ne zafali.

mi umjesto kukanja se trebamo pobrinuti za svoje novcanike i da jadran i dalje sebi mozemo priustiti
mayab

#12179 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

spreca wrote:
zg1911 wrote:bosanskog li jala... dodjite ba u bosnu, dopušteno vam je i srat i pišat po trgovima, nećemo se ljutit.. a sve džabe :izet:

sinoć u zadru, večera u 2 na poluotoku + piće - 270 kn. crni rižot, lignje sa žara s blitvom, 2 salate, 2 kolača i 4 dl plavca. ista cijena bi bila i u zagrebu. ma skupo i norvežanima, šta ćeš
za te pare u Tz bi dobio bar 3kg jagnjetine :lol: :lol: .....istina da je hrana po restoranima na jadranu prilicno skupa ali se mora imati u vidu da su to sezonske cijene....nije samo skupo vecini raje iz bosne nego i mnogima iz Hr...opet kazem da je to za vrijeme turisticke sezone i nebi trebalo da cudi...ali koncesije plaze ce definitivno otjerati mnoge turiste
Da budem iskren, to dakle izađe 36 KM po osobi, uopće ne smatram da je to skupo za "morsko" jelo i čašu crnog vina , i ostalo!
Probaj to isto pojesti i popiti u Sarajevu, pa vidi cijenu!
spreca

#12180 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

mayab wrote:
spreca wrote:
zg1911 wrote:bosanskog li jala... dodjite ba u bosnu, dopušteno vam je i srat i pišat po trgovima, nećemo se ljutit.. a sve džabe :izet:

sinoć u zadru, večera u 2 na poluotoku + piće - 270 kn. crni rižot, lignje sa žara s blitvom, 2 salate, 2 kolača i 4 dl plavca. ista cijena bi bila i u zagrebu. ma skupo i norvežanima, šta ćeš
za te pare u Tz bi dobio bar 3kg jagnjetine :lol: :lol: .....istina da je hrana po restoranima na jadranu prilicno skupa ali se mora imati u vidu da su to sezonske cijene....nije samo skupo vecini raje iz bosne nego i mnogima iz Hr...opet kazem da je to za vrijeme turisticke sezone i nebi trebalo da cudi...ali koncesije plaze ce definitivno otjerati mnoge turiste
Da budem iskren, to dakle izađe 36 KM po osobi, uopće ne smatram da je to skupo za "morsko" jelo i čašu crnog vina , i ostalo!
Probaj to isto pojesti i popiti u Sarajevu, pa vidi cijenu!
Naravno da nije skupo jer je u pitanju more,sezona turizma itd itd
seln

#12181 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Ah, te zavidne balije :D
seln

#12182 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

E, moj kompleksasu... vec u EU, ali sovinizam cisto balkanski.
zg1911

#12183 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

seln wrote:
I tako ti od svih na temi mene optuži za komplekse hahaha

boktijadan
seln

#12184 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

zg1911 wrote:
seln wrote:

boktijadan
Jasta si neg' kompleksas...
jebemticumur, nikad nisam mogao razumjeti tu hrvatsku paranoju.... po tome se slabo razlikuju od brace preko Drine.
"Nedamooo rvackuuu..."
A ko vam je otima?
Ako se neko usudi da kaze kako su apartmani preskupi (jesu), kako je jelo i pice mjestimicno bezobrazno skupo (jeste), kako je osoblje neljubazno (jeste), odmah je neprijatelj Hrvatske i Hrvata, govori iz jala ( zavist, za one koji ne razumiju provincijalizme), neka ide u Tursku, nije dostojan rvacke, koja je naravno najljepsa zemlja na svitu...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#12185 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Slažem se u potpunosti :thumbup: ne kontaju neki da to što misle da imaju najlipšu obalu na svitu cilom nije razlog da nabijaš cijene i tjeraš tradicionalne goste :roll: a da ćeš privući one koje misliš čisto sumLJam......jedino ako nemaš konkurenciju a imaš je i to popriličnu!

Vidjećemo kad se završi sezona i kad se podvuče crta koliki su to rekordi, mada nastave li dizati cijene u nebesa a ostati na takvim uslugama brzo će ti rekordi ići putanjom u rikverc.
dječak sa šibicama

#12186 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

ali slatka mi je ova zabrinutost za hrvatski turizam :D
Domaci izdajnik

#12187 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Taman posla :oops: zanima me uspon Hr turizma ko lokalni izbori na Madagaskaru. Nego nekim likovima ne možeš objasniti činjenice koje gledaš svojim očima i gdje si lično bio više puta. Te iste strance ćeš uglavnom samo jednom zavrnuti i opaliti po ušima i nećeš ga više vidjeti, neće to preko noći se desiti, ali na duže staze će se odraziti itekako a to neki ne kontaju pa da im nacrtaš.
Što se tiče nabijanja cijena i bezobrazluka prema gostima Hrvati zauzimaju zadovoljavajuće treće mjesto, na prvom su Bugari a na odličnom drugom mjestu su beograđani..... :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12188 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

zg1911 wrote:
seln wrote:

boktijadan
baš mi je drago što te pilaju :D
i na jednoj temi si banovan ako se ne varam
baš su te kao naprednjaka napali ovdje i natovarili se da si nazadnjak :D

smajli zadovoljno trlja ruke :D
seln

#12189 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Black swan wrote:
zg1911 wrote:

boktijadan

Tako je! Ako hoces biti siguran, onda: Bog, Hrvati, sveta mater crkva, HDZ...
labud to najbolje zna. Nigdje se Hrvatska ne voli vise i bolje kao u Buca Potoku.
ultima_palabra

#12190 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Za hrvatski turizam se ne treba brinuti... za hrvatsku ekonomiju itekako. Guglati "dutch disease".
Last edited by ultima_palabra on 17/07/2017 11:58, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#12191 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Pa to i jeste poenta rasprave osnova njihove ekonomije je turizam, a oni gledaju da izvuku što više od njega između ostalog dižući cijene ionako preskupih putarina i boravišne takse da popune sve veće budžetske rupe bez dna. Kandžijaju konja dok ne lipsa, a kad kljuse posrne šta onda :?
Truba

#12192 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

kad lipsa kljuse
biće ko bih i srbija :D

dakle nikad :D
Alfons Kauders

#12193 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Cijena je ista kao i u Zagrebu jer i jedes isto sto i u Zagrebu. Ukratko, bio si u nekoj rupi, jeo smrzotine i pio krs stono vino s Peljesca, i jos mislis da si dobro prosao. U stvarnosti, u iole pristojnijem lokalu, pricali bi o 200kn ili vise samo za glavno jelo x2, pa 50kn za dvije male salate, plus 40kn za kolace, i to je ta cifra, da ne racunam "plavac" koji je u nabavi oko 15 kuna po litru (stona varijanta). O napojnici da i ne govorimo. :)

Da si se prebacio u neki gotivniji lokal, pojeo svjezu ribu i popio koji dec kvalitetnog vina, to bi i platio. No, ako se vec hvalis takvim cijenama na obali, bojim se da ne bi bio u stanju ni primjetiti razliku izmedju patagonijske Ledo smrzotine i svjeze jadranske lignje, niti izmedju plavca od 15 kuna i dingaca od 100 kuna.

Sto je najjace, da si otisao u neki cestit lokal i sve navedeno platio 350-400 kuna, taj lokal bi na tebi zaradio manje od "jeftinog" u kojem mislis da si dobro prosao, jer u nabavi prolaze skuplje. :) Ne radi se o novcu, vec kvalitetu. Meni je na moru skupo dati 270 kuna za smece kakvo mogu pojesti i u Zenici (vjerovato i gore), jednostavno ne vrijedi. U isto vrijeme, nije mi nimalo zao platiti 30% vise kako bih jeo kvalitetno - zato jer vrijedi.

A ako se neko ne razumije u gastronomsku i enolosku ponudu naseg divnog Jadrana, onda mu je bolja ova jeftinija opcija. Zapravo, onda moze i u pekaru na burek.
zg1911

#12194 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

seln wrote:
boktijadan
Jasta si neg' kompleksas...
jebemticumur, nikad nisam mogao razumjeti tu hrvatsku paranoju.... po tome se slabo razlikuju od brace preko Drine.
"Nedamooo rvackuuu..."
A ko vam je otima?
Ako se neko usudi da kaze kako su apartmani preskupi (jesu), kako je jelo i pice mjestimicno bezobrazno skupo (jeste), kako je osoblje neljubazno (jeste), odmah je neprijatelj Hrvatske i Hrvata, govori iz jala ( zavist, za one koji ne razumiju provincijalizme), neka ide u Tursku, nije dostojan rvacke, koja je naravno najljepsa zemlja na svitu...[/quote]

aha, dakle ako se vodiš ekonomskom logikom, barataš službenim statističkim podatcima i prozoveš druge zbog argumentiranja tipa "rek'o mi susjed" sam ne samo kompleksaš nego, eto, i paranojizirani desničar? haha pa mogao bih i ja tebe, kao diskutanta koji lijepi etikete kako mu se sprdne, isto opisati rječju koja počinje na b, al eto neću zbog banane
zg1911

#12195 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Black swan wrote:

neka neka, malo na čeličenje
Truba

#12196 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

bit će od tebe pravi domoljub :D
zg1911

#12197 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:

Cijena je ista kao i u Zagrebu jer i jedes isto sto i u Zagrebu. Ukratko, bio si u nekoj rupi, jeo smrzotine i pio krs stono vino s Peljesca, i jos mislis da si dobro prosao. U stvarnosti, u iole pristojnijem lokalu, pricali bi o 200kn ili vise samo za glavno jelo x2, pa 50kn za dvije male salate, plus 40kn za kolace, i to je ta cifra, da ne racunam "plavac" koji je u nabavi oko 15 kuna po litru (stona varijanta). O napojnici da i ne govorimo. :)

Da si se prebacio u neki gotivniji lokal, pojeo svjezu ribu i popio koji dec kvalitetnog vina, to bi i platio. No, ako se vec hvalis takvim cijenama na obali, bojim se da ne bi bio u stanju ni primjetiti razliku izmedju patagonijske Ledo smrzotine i svjeze jadranske lignje, niti izmedju plavca od 15 kuna i dingaca od 100 kuna.

Sto je najjace, da si otisao u neki cestit lokal i sve navedeno platio 350-400 kuna, taj lokal bi na tebi zaradio manje od "jeftinog" u kojem mislis da si dobro prosao, jer u nabavi prolaze skuplje. :) Ne radi se o novcu, vec kvalitetu. Meni je na moru skupo dati 270 kuna za smece kakvo mogu pojesti i u Zenici (vjerovato i gore), jednostavno ne vrijedi. U isto vrijeme, nije mi nimalo zao platiti 30% vise kako bih jeo kvalitetno - zato jer vrijedi.

A ako se neko ne razumije u gastronomsku i enolosku ponudu naseg divnog Jadrana, onda mu je bolja ova jeftinija opcija. Zapravo, onda moze i u pekaru na burek.
jebiga, nisam ja ko ti da se ima po sto eura za ručak s oboritom ribom. spusti ton i kani se mojih gastronomskih navika

poanta je da su cijene u zd al pari ili malo iznad cijena u zg

krajnja poanta je ova - cijene svake godine sve više, turista svake godine sve više. jel tako? tako je. e sad neka mi netko od bosanskih ekonomskih stručnjaka objasni taj apsurd. što bi vi? išli maksimizirat svoju dobit ili slušali bosansku braću kako je skupo pa se solidarizirali i snizili cijene?
Domaci izdajnik

#12198 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Kao što sam rekao sačekajmo kraj sezone pa da podvučemo računicu koliko su ti ti silni turisti ostavili love. Ako ste uduplali zaradu i napravili suficit onda priznajem bio sam u krivu.... :oops:

Pa jbt vaši portali na više jezika savjetuju turiste da ne idu auto putem jer ih deru, da se drže magistrala :-)
GeeTnT

#12199 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GeeTnT »

zg1911.. ti si u pravu. Turista je sve vise, a hrvata sve manje...jesi li se zapitao zasto onih 180k odose kad sve tako cvjeta? Pitas li se koliko domicilnog stanovnistva su vlasnici hotela i onih boljih smjestaja?
zg1911

#12200 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

GeeTnT wrote:zg1911.. ti si u pravu. Turista je sve vise, a hrvata sve manje...jesi li se zapitao zasto onih 180k odose kad sve tako cvjeta? Pitas li se koliko domicilnog stanovnistva su vlasnici hotela i onih boljih smjestaja?
ej pa priča se o hrvatskom turizmu, ne ekomomiji generalno
Post Reply