Izrael je opet pocinio zlocin!
- BHCluster
#12176 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 478 proglasio aneksiju Jeruzalema "ništavim" i traži da se poništiti.
- BHCluster
#12177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
EU, Međunarodni sud pravde, Generalna skupština UN-a i Vijeće sigurnosti UN smatraju Istočni Jerusalem dio Zapadne obale i da je okupirana od strane Izraela.
- BHCluster
#12178 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Međunarodni sud pravde, Generalne skupštine UN-a i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda smatraju Izrael kao "okupatorska sila".
- BHCluster
#12179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelski Visoki sud pravde presudio je da Izrael drži Zapadnu Obalu pod "vojnom okupacijom".
-
aut
#12180 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
prilikom privodjenja pronadjeni su i nozevi, pripremljeni za izvrsenje teroristickog napadaFARMAS wrote:Mislim da si ti sada presao na zajebanciju, objasnio sam sta i kako, na slici ocito da su kuhinjski nozevi, mogli su biti i lovacki i drugi, treci i peti, poenta je ista, to sto neces ili ne zelis da shvatis, je vec do tebe
Ovo si ti napisao. Ne zajebavam se. Fakat me interesuje kako izgleda nož koji pripremljen za izvršenje terorističkog akta.
-
FARMAS
#12181 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Novi teroristicki napad u Izraelu ...
Palestinian tries to stab soldier in Hebron, is shot dead
http://www.timesofisrael.com/palestinia ... shot-dead/
Palestinian tries to stab soldier in Hebron, is shot dead
http://www.timesofisrael.com/palestinia ... shot-dead/
-
Mohamad Sissoko
#12182 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Veze ti s mozgom nemas.
- BHCluster
#12183 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
* Godine 2004. godini, Međunarodni sud pravde odbacio izraelske vlade argumente i utvrdili da kao okupatorska vlast, pravo Izraela da se brani prema odredbi Povelje UN-a se ne odnosi na one koji žive pod njihovom vlašću.
* Sud je utvrdio da je pravo, a zaista i obveza, pri zaštitili građana ne smanjuje izraelske obveze da postupa skladu s međunarodnim pravom, kada to učini.
* Izraelski vojni napadi na Gazu, uključujući i "Operaciju Stub odbrane", izazvao je ogroman porast u raketnim napadu iz Gaze, tako da su vojni napadi ugrozili, a ne branili izraelske građane.
* Izraelski politički i vojni lideri već dugo znaju kako da se brzo zaustavi ili bitno umanji raketna paljba koja isključuje bombe, ubijanja, razaranja: dogovor o prekidu vatre. Međutim, izraelske snage su u više navrata prekinule djelotvoran dogovor o prekidu vatre koristeći zračna van pravna pogubljenja Palestinaca u Gazi koja bi pogoršala raketnu paljbu.
* Sud je utvrdio da je pravo, a zaista i obveza, pri zaštitili građana ne smanjuje izraelske obveze da postupa skladu s međunarodnim pravom, kada to učini.
* Izraelski vojni napadi na Gazu, uključujući i "Operaciju Stub odbrane", izazvao je ogroman porast u raketnim napadu iz Gaze, tako da su vojni napadi ugrozili, a ne branili izraelske građane.
* Izraelski politički i vojni lideri već dugo znaju kako da se brzo zaustavi ili bitno umanji raketna paljba koja isključuje bombe, ubijanja, razaranja: dogovor o prekidu vatre. Međutim, izraelske snage su u više navrata prekinule djelotvoran dogovor o prekidu vatre koristeći zračna van pravna pogubljenja Palestinaca u Gazi koja bi pogoršala raketnu paljbu.
- insomnia78
#12184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Istini za volju, tokom zadnje Intervencije u Gazi Izrael je ponudio uslove za prekid vatre koje je Hamas glatko odbio
Nakon 50 dana su prihvatili potpuno isti prijedlog
- BHCluster
#12185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
O cemu ti prihvatili sporazum koji je identican onome od prije 2 godine i jos nisu ih uspjeli natjerati na predaju.insomnia78 wrote:Istini za volju, tokom zadnje Intervencije u Gazi Izrael je ponudio uslove za prekid vatre koje je Hamas glatko odbio
- BHCluster
#12187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
koji je identican onome od prije 2 godine i jos nisu ih uspjeli natjerati na predaju.insomnia78 wrote:
- insomnia78
#12188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jbg, nije to tako lako
Sto b' rek'o BS
"I ko hoce da nas skloni, moze slobodno da proba,
Al' to vise nismo mi, to je ideal, to je borba."
Nego, nije sve tako crno

Sto b' rek'o BS
"I ko hoce da nas skloni, moze slobodno da proba,
Al' to vise nismo mi, to je ideal, to je borba."
Nego, nije sve tako crno

- Rampage
#12189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E jbga, izvor ti je beton:)insomnia78 wrote:
Okačiš tek tako sliku s nekim natpisom i to bi se trebalo smatrati kao argument:)?
Ne kažem ja da slika laže...
- BHCluster
#12190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ali ono "almost" je kljuc citave price znaci nije ni Izrael prihvatio identican sporazum al hajde..Rampage wrote:E jbga, izvor ti je beton:)insomnia78 wrote:
Okačiš tek tako sliku s nekim natpisom i to bi se trebalo smatrati kao argument:)?
Ne kažem ja da slika laže...
- insomnia78
#12191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Posteno, izvor je IDF
- Rampage
#12192 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
@BH Cluster- nisam to odmah primjetio:)
@Insomnia - znaš li šta konkretno predstavlja "almost" u ovom slučaju? Kakva je razlika između ovog i prihvaćenog prijedloga prekida vatre?
@Insomnia - znaš li šta konkretno predstavlja "almost" u ovom slučaju? Kakva je razlika između ovog i prihvaćenog prijedloga prekida vatre?
- insomnia78
#12193 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam
Jbg za ocekivati je da nakon 50 dana "razmjene vatre" preko 2000 mrtvih na jednoj i oko 70 na drugoj ponuda nece biti ista
E sad u ciju korist je islo to "skoro" nemam pojma
Ne znam kako se zavrsi onaj dio oko povrsine na kojoj je dozvoljeno ribarenje
Jbg za ocekivati je da nakon 50 dana "razmjene vatre" preko 2000 mrtvih na jednoj i oko 70 na drugoj ponuda nece biti ista
- BHCluster
#12194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci nije isti sporazum?insomnia78 wrote:Ne znam
-
FARMAS
#12195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Proteklih dana na teritoriji tkzv. palestine dijele se leci u lokalnim dzmijama i od strane pripadnika Hamasa na kojima se objasnjava kako napasti i ubiti Izraelca, gdje ubadati da bi brze bio mrtav, te kako atakovati pripadnike IDF-a i njihova vozila, brosure se dijele najcesce mladima od +12 do +22.
Kako napasti IDF

Gdje ubadati prilikom napada

Kako s ledja prici Izraelcu

Mnogo bolesno zar ne? jadni neduzni arapi ...
Kako napasti IDF

Gdje ubadati prilikom napada

Kako s ledja prici Izraelcu

Mnogo bolesno zar ne? jadni neduzni arapi ...
- insomnia78
#12196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa pise skoro istiBHCluster wrote:Znaci nije isti sporazum?insomnia78 wrote:Ne znam
Ne znam stvarno koji su bili detalji
Evo ima ovdje sa gardijana, imaju poveznice na prijasnje primirjeBut the terms of the deal – brokered by the Egyptian government, and reached on the 50th day of the conflict – appeared to be almost identical to those agreed at the end of the previous war 21 months ago. Israel will open crossings on its border to allow humanitarian aid and construction materials to enter Gaza, and will extend the permitted fishing zone to six miles off the coast of Gaza. The Rafah border crossing between Gaza and Egypt is also to be opened.
More difficult issues will be deferred for further indirect talks between the two parties in a month. They include Hamas's demands for an airport and seaport in Gaza and the release of Palestinian prisoners, and Israel's insistence on the disarmament of militant groups and the return of the remains of two of its soldiers killed in the fighting.
http://www.theguardian.com/world/2014/a ... t-fighting
Sto se tice ovog prelaza prema Egiptu zatvoren je od strane Egipta preko 200 dana ove godine
- BHCluster
#12197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A to te nije sprijecilo da napises:insomnia78 wrote:Pa pise skoro istiBHCluster wrote:Znaci nije isti sporazum?insomnia78 wrote:Ne znam
Ne znam stvarno koji su bili detalji
But the terms of the deal – brokered by the Egyptian government, and reached on the 50th day of the conflict – appeared to be almost identical to those agreed at the end of the previous war 21 months ago. Israel will open crossings on its border to allow humanitarian aid and construction materials to enter Gaza, and will extend the permitted fishing zone to six miles off the coast of Gaza. The Rafah border crossing between Gaza and Egypt is also to be opened.
More difficult issues will be deferred for further indirect talks between the two parties in a month. They include Hamas's demands for an airport and seaport in Gaza and the release of Palestinian prisoners, and Israel's insistence on the disarmament of militant groups and the return of the remains of two of its soldiers killed in the fighting.
Evo ima ovdje sa gardijana, imaju poveznice na prijasnje primirje
http://www.theguardian.com/world/2014/a ... t-fighting
Sto se tice ovog prelaza prema Egiptu zatvoren je od strane Egipta preko 200 dana ove godine
Znaci nije istina i nije isti prijedlog?insomnia78 wrote:Istini za volju, tokom zadnje Intervencije u Gazi Izrael je ponudio uslove za prekid vatre koje je Hamas glatko odbio
- insomnia78
#12198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da su i jedni i drugi odustali od nekih stvari
- Rampage
#12199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moguće, valja naći zajednički jezik. Vidi samo nas ovdje, uglavnom jedan narod a k'o da smo Rumuni i Bugari:)
Evo i UN upozorava da ovaj sukob vodi ka katastrofi:
UN: Sukobi Izraelaca i Palestinaca vode u katastrofu
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un ... katastrofu
Još kad bi UN mogao nešto konkretno napraviti po tom pitanju, bilo bi lijepo.
Evo i UN upozorava da ovaj sukob vodi ka katastrofi:
UN: Sukobi Izraelaca i Palestinaca vode u katastrofu
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un ... katastrofu
Još kad bi UN mogao nešto konkretno napraviti po tom pitanju, bilo bi lijepo.
- BHCluster
#12200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sto si onda tvrdio da je istina?insomnia78 wrote:
Mislim da su i jedni i drugi odustali od nekih stvari