HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
jastuk1

#12176 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Benq wrote:
jastuk1 wrote:Nema onog duplanja brzine više, barem ne kod mene - danas non-stop samo 6 mpbs.

(Trebalo bi 8, ali je uvijek bilo 6/14)
Image
To mora da je neki od KID paketa... Ja sam na onom običnom Standard paketu.
Benq

#12177 Re: HS kablovska

Post by Benq »

jastuk1 wrote: To mora da je neki od KID paketa... Ja sam na onom običnom Standard paketu.
Da , KID22.
The Realist

#12178 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Danas isto na štandu pitao o situaciji, potvrdili da je kupljen HS, ali da za mjesec-dva možda tek dođe do prebacivanja.

Ono što mi se ne sviđa je to da će na potpis od 24 mjeseca samo 14+ KM oboriti cijenu Do Net Grande Family paketa oboriti i to na 3 mjeseca. To je mi nije baš neka ponuda.
StupskaBitanga

#12179 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

kao da konkurencija postoji (za CATV govorim)
bull21

#12180 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Bliži se 01.09. :skoljka: :run: :D
supercali

#12181 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ja cu modul puskom braniti :mrgreen:
jastuk1

#12182 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

The Realist wrote:Danas isto na štandu pitao o situaciji, potvrdili da je kupljen HS, ali da za mjesec-dva možda tek dođe do prebacivanja.

Ono što mi se ne sviđa je to da će na potpis od 24 mjeseca samo 14+ KM oboriti cijenu Do Net Grande Family paketa oboriti i to na 3 mjeseca. To je mi nije baš neka ponuda.
Ili kad nama što smo samo na osnovnim pretplatama za TV, int i tel ukinu digitalu... E vala, ja im neuvodio digitalu i time povećao sebi račun za 120 KM godišnje kad samo ponekad gredam kanale. Al je na analogiji slika stvarno loša - mislim ima snijega. :( :( :( :( :( :( :( :( :(
old_spice

#12183 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

ne vidim ni jednu prednost telemaha u odnosu na hs, samo što su skuplji, svi hd kanali se plaćaju, ond resiver ne modul, ako se desi to što pričate, ja neću preći na telemah
Raigor Stonehoof

#12184 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

ako ne ostane modul i ja cu ostavit njihov internet a uzet moju tv.
Benq

#12185 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Raigor Stonehoof wrote:ako ne ostane modul i ja cu ostavit njihov internet a uzet moju tv.
Pa i na mojatv ti je resiver...
Raigor Stonehoof

#12186 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

Benq wrote:
Raigor Stonehoof wrote:ako ne ostane modul i ja cu ostavit njihov internet a uzet moju tv.
Pa i na mojatv ti je resiver...
jest al necu iz inata :) + imam premijer ligu na mojatv
old_spice

#12187 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

Raigor Stonehoof wrote: jest al necu iz inata :) + imam premijer ligu na mojatv
istog sam mišljenja
Benq

#12188 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Neka ide svako gdje misli da ce mu biti bolje , to je stvar licnog izbora.
Cornholio_

#12189 Re: HS kablovska

Post by Cornholio_ »

Kada nema konkurencije musterija je jebana :-)
kloniran

#12190 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

jastuk1 wrote:
The Realist wrote:Danas isto na štandu pitao o situaciji, potvrdili da je kupljen HS, ali da za mjesec-dva možda tek dođe do prebacivanja.

Ili kad nama što smo samo na osnovnim pretplatama za TV, int i tel ukinu digitalu... E vala, ja im neuvodio digitalu i time povećao sebi račun za 120 KM godišnje kad samo ponekad gredam kanale. Al je na analogiji slika stvarno loša - mislim ima snijega. :( :( :( :( :( :( :( :( :(
pa ionako ces dobiti osnovni paket digitalu
ja kontam uzeti ovaj duo net kad se bude moralo definitivno preci 3 KM razlika u odnosu na samo analogiju i internet a dobije se malo vise

Al nekako tesko cu se rastati sa ovim brzinama uploada na kokuz paketu :cry:
Ko zna kad cemo u buducnosti moci uzivati sa 10 Mbps brzine uploada :sad:
Maharadza

#12191 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

kloniran wrote:
jastuk1 wrote:

ja kontam uzeti ovaj duo net kad se bude moralo definitivno preci 3 KM razlika u odnosu na samo analogiju i internet a dobije se malo vise

Al nekako tesko cu se rastati sa ovim brzinama uploada na kokuz paketu :cry:
Ko zna kad cemo u buducnosti moci uzivati sa 10 Mbps brzine uploada :sad:
E vidiš to je naš problem, kod TM-a ni najskuplji paketi nemaju toliku UL brzinu! :shock:
kloniran

#12192 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Maharadza wrote:
E vidiš to je naš problem, kod TM-a ni najskuplji paketi nemaju toliku UL brzinu! :shock:
ovo je otprilike prosjek
Image

ovakvu brzinu uploada nema ni najskuplji paket na telemachu a mi ovo placamo 15 KM + na telemachu ako neces da se vezes ugovorom na 24 mjeseca dobijes bjednih 8/1 za 22 marke, a ovdje za 15 u prosjeku 12/8
što bi rekli s konja na magarca pređosmo uz osjetno veću cijenu usluge
o tv-u ne bih raspravljao jer ga ne gledam tako često da bi mi bio prioritetan
Benq

#12193 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ne mozemo porediti trenutnu upload brzinu HS-a i TM-a , jer odlicno znamo da su 1.3. kad su povecavali brzinu downloada , nesto zajebali pa se i upload enormno povecao, ali posto ih je TM nagazio za tu prodaju njima onda nije to ni vazno da isprave.

Ja u KID22 paketu imam 40/4 , a to sto mi je trenutna brzina uploada 20-22Mb to je ipak greska do HS sistema.
kloniran

#12194 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Nisu oni nista zeznuli nego je ostavljeno tako da se ne bi bunili previse sto nije bilo nikakvih noviteta
Benq

#12195 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ja samo kazem ono sto su mi i monteri rekli u vezi UL brzine , u HS-u je rasulo i vise se nikome i ne radi nista, tako da su zanemarili taj dio.

Sto znaci da i TM vrlo lako moze svojim korisnicima da "odvrne" upload ali nece..
MTV

#12196 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Benq wrote:Ne mozemo porediti trenutnu upload brzinu HS-a i TM-a , jer odlicno znamo da su 1.3. kad su povecavali brzinu downloada , nesto zajebali pa se i upload enormno povecao, ali posto ih je TM nagazio za tu prodaju njima onda nije to ni vazno da isprave.

Ja u KID22 paketu imam 40/4 , a to sto mi je trenutna brzina uploada 20-22Mb to je ipak greska do HS sistema.
Nije da se hvalim, al eto naglasit cu :) , kad je Logosoft nesto testirao otprilike 3 mjeseca sam imao download 60MBps i upload 35 MBps. Nekolicina korisnika je imala tu brzinu cak i vecu.
Onda se vratilo na staro 10/1 mada vecinu vremena je 12/1.
Benq

#12197 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MTV wrote:
Benq wrote:Ne mozemo porediti trenutnu upload brzinu HS-a i TM-a , jer odlicno znamo da su 1.3. kad su povecavali brzinu downloada , nesto zajebali pa se i upload enormno povecao, ali posto ih je TM nagazio za tu prodaju njima onda nije to ni vazno da isprave.

Nije da se hvalim, al eto naglasit cu :) , kad je Logosoft nesto testirao otprilike 3 mjeseca sam imao download 60MBps i upload 35 MBps. Nekolicina korisnika je imala tu brzinu cak i vecu.
Onda se vratilo na staro 10/1 mada vecinu vremena je 12/1.
Vratit ce se i ovdje u normalu kad-tad , poenta moje price je da se ne mogu poredit UL brzine HS-a i TM-a jer ova UL brzina koju trenutno imamo nije propisana niti jednim paketom usluga HS-a , pa samim tim ne moze biti ni tema poredjenja sa UL brzinama TM-a. Da je kojim slucajem HS prepravio informacije o ponudi i napisao da paketi imaju 8 , 10 i vise Mb upload , to bi vec bila druga stvar.
jastuk1

#12198 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

kloniran wrote:
KAKO BOLAN?! NEMA DIGITALNIH KANALA NA TM-U u osnovnom paketu!!!

Moraš imati receiver da bi gledao digitalu, nisu digitalni kanali pušteni kao u HS-u! Samo analogija!!!

Sad nakon toliko godina da uvodim receiver, a nije IPTV?! Nema šanse!!!

Možda bih pristao na karticu, kad bi je džaba davali, receiver NE! Ili neka ostave ovako kao što jeste - otvoreni loklani kanali u osnovnom paketu i nema problema.
kloniran

#12199 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

jastuk1 wrote:
kloniran wrote:

Moraš imati receiver da bi gledao digitalu, nisu digitalni kanali pušteni kao u HS-u! Samo analogija!!!

Možda bih pristao na karticu, kad bi je džaba davali, receiver NE! Ili neka ostave ovako kao što jeste - otvoreni loklani kanali u osnovnom paketu i nema problema.
moja greska, pomjesao sam sa ovim duo paketom, ali razlika je 3 KM da se dobije digitala i d3go u odnosu na osnovni paket i ja cu to uzeti samo radi d3go, a ako nekad budu davali kartice to ce biti samo plus

meni je bezveze sto moram placati haman cenera skuplje za nista
jastuk1

#12200 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

kloniran wrote:
jastuk1 wrote:
kloniran wrote:

moja greska, pomjesao sam sa ovim duo paketom, ali razlika je 3 KM da se dobije digitala i d3go u odnosu na osnovni paket i ja cu to uzeti samo radi d3go, a ako nekad budu davali kartice to ce biti samo plus

meni je bezveze sto moram placati haman cenera skuplje za nista
U tvom slučeju vjerovatno je samo 3 KM razlike u odnosu na KID paket na kojem si sada, ali ja nisam na KID paketu već TV, tel i internet - sve tri stvari odvojeno, jer je tako jeftinije, KID mi nije trebao radi dodadnih kanala, a i ove osnovne rijetko gledam.

U mom slučaju da bih i dalje imao ovo što imam sada sa nekih 40 moram plaćati 50 KM, a hrpa dodadnih kanala i d3go koju time dobivam me ne interesuje.

Pretpostavljam da će zamračiti cijelu digitalu u osnovnoj pretplati, kao što je na TM-u zamračena...Ali time će napraviti veliki haos jer puno ljudi gleda digitalno ove lokalne kanale s osnovnom pretplatom, ne interesuje ih širi paket kanala.
Locked