ja sam slatkaros a cokolada mi je slaba tacka
meni treba recept za neki kolac/tortu , svejedno, nesto sto djeca vole, dijete 3 godine, imate li prijedloga?
Moderator: anex
manekenka u penziji wrote:Mogu ja, mogu ja?![]()
![]()
Nutela kolac. Upravo sam posla da ga napravim. Sad cu ja postaviti sliku recepta ako se bude vidjela. Gotov za 15 minuta
manekenka u penziji wrote:Biskvit:
300 gr mljevenog keksa
300 gr mljevenih oraha
Malo putera
Malo mlijeka
7 kašika nutele
Fil:
750 ml mlijeka
2 pudinga od čokolade
7 kašika nutele
Ukrasiti slagom (može isto od čokolade)
Edit: ja sam sad u fil stavila 1litar mlijeka (možda malo vise), 6 kašika šećera i umjesto samo dva pudinga stavila sam jedan od čokolade i dva pudinga od lješnjaka.
manekenka u penziji wrote:Tek ga pravim, bit ce sutra. Ovo je uslikan recept od svekrve, ali sam ga ja morala malo izmjenitiUglavnom, kolac se topi u ustima.
Opet edit: hoces da ti posaljem puding?

ma ja rijetko kuham al' eto , omakne mi se po nekadVenomousV wrote:vazi, unistices me sa tim slikama

manekenka u penziji wrote:Odlično Nirsin....
Eh sad sam ja imala problem s kolačem. Ispao je preukusan, ali se nije stegao. Iz nekog razloga 3 pudinga na litar i možda 50ml mlijeka se nisu fino povezali i sav se razlio...jedva sam ga izvadila na tanjir
Mislim da me Nirsin razumije...
vazi wrote:uh draga @nisrin jest ovo nesto dobro, bas je apetitli, ama nem druge nego daj recept![]()
(skupljam recepte , uskoro bih se trebala vidjeti akBd s unucicom, pa da joj nana napravi nesto pepo)
aha, ok, hvala, muz mi cesto kuha po receptima s ove straniceNisrin wrote:vazi wrote:uh draga @nisrin jest ovo nesto dobro, bas je apetitli, ama nem druge nego daj recept![]()
(skupljam recepte , uskoro bih se trebala vidjeti akBd s unucicom, pa da joj nana napravi nesto pepo)
http://domaci-recepti.blogspot.com/2013 ... torta.html
S tim da sad nisam stavljala slag-kremu!
Nikad nisam probao hobotnicu.vazi wrote:

manekenka u penziji wrote:evo ga @vazi, danas mi je nutela kolac uspio, tj.nije se razlio![]()