FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edinho2011

#12176 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2011 »

erik2 wrote:Image
Image
skenderija04

#12177 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

just principe wrote:
skenderija04 wrote:Nema zamjerke, ja sam zadovoljan kada Barca igra svoju igru. Izgubili su na isti nacin kao protiv Getafea ili nerjeseno protiv Seville. U revansu moze svasta biti , Chelsea moze proci, ali sumnjam da Barcelona moze odigrati dvije utakmice sa tako losom realizacijom. Ako Chelsea prodje cestita se i sretno u finalu.
a kad Barca ne igra svoju igru :?: Fazon je sto su naletili na protivnika koji se takticki sjajno (od)branio i zabio iz kontre kad je trebalo. Ne kazem, Chelsea je imao i srece ali upravo u ovakvim utakmicama sreca je na strani onih koji znaju igrati ovakve tekme protiv tika-taka, a plavci iz Londona uvijek su znali igrati protiv Barcelone koja im i lezi kao protivnik.. Losa realizacija jeste bila ali nisu ni imali mnogo izglednih prilika. To je bila dominacija na sredini terena uz beskonacno mnogo dodavanja i kruzenja oko 16 kao i Messijevo prodor ali bez mnogo uspjeha..Barca bez izrazitog spica nije ni mogla vise napraviti
Barcelona uvijek igra svoju igru ali ne uvijek u gostima napravi toliko sansi. Chelsea je odigrao kako je zamislio i rezultat im daje za pravo da budu zadovoljni. Neka ponove ovo isto u Barceloni a ako prodju svaka cast. Ja sam zadovoljan igrom, jer ona je dovela do sansi za koje ja mislim da su bile brojne. Barceloni je bitno da fudbalom proizvodi sanse. Sta ce biti u revansu ne znamo, ali ako se ponovi ista situacija iz vecerasnje utakmice Barcelona ima sansi za prolazak.
just principe

#12178 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

PriNc_ba wrote:
precka , stativa+buskets, pujol, fabregas, iniesta+fabregas ? :D cak i onaj adrianov sut bi neki golman kiksao ali to nije po meni 100% prilika. sjedi 1 ;)

i kakve su to prilike za ekipu koja ima loptu u posjedu 80%..Pa to je trebalo da prsti sa svih strana, ali umjesto toga nije..Neuspjesni prodori Messija i beskonacno mnogo dodavanja prvom do sebe..
Dalje..Precka uredu, Skets uredu, Puyol slucajna prilika, Fabregas Ok. Dakle, 3 stopostotne prilike za ekipu sa apsolutnom dominacijom na terenu.. Sto je jako malo, ali kazem nije do njih vec do takticki fenomenalno odradjene utakmice od trenera i Ch igraca..Barca u tim snagama nije moga vise, jos kad dodas da nemaju napadaca i ovo je dobro..No, nece se uvijek izvlaciti na Messija i sredinu terena sto je ova utakmica dokazala
5 0 5

#12179 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

daj majke ti. ako imas 8-9 igraca + golman u 16 metara. i pored toga su uspjeli opucati 23 puta. c c c...
burgundy

#12180 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

Bravo Chelsea.Barca kao i obicno dominacija,lopta od noge do noge do besvjesti.Sva stastika na strani Barce,ali zbog ovog je lijep fudbal.I znao sam kad Barca nije iskoristila svoje sanse preko Alexisa i Cesca da ce biti kaznjeni.Chelsea je uradio to na najbolji nacin sa kontrom kao iz udzbenika.Drugo poluvrijeme Barca napada,a Chelsea se brani odlicno.Sanse su i dalje na strani Barce,ali ako se ovako Chelsea bude branio bice tesko Barci.Ovo je mozda najbolji rezultat moguci za Chelsea.Sudija fer i korektan,nije bilo kontroverzi kao sto znaju biti na utakmicama kad Barca igra.Volio bih da Chelsea prodje u finale.
BHF_Manijak

#12181 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

505sCrtom wrote:daj majke ti. ako imas 8-9 igraca + golman u 16 metara. i pored toga su uspjeli opucati 23 puta. c c c...
Koliko je Ceh lopti odbranio? Mani mi onih udaraca nebu pod oblake! Ja se sjecam 3-4 intervencije Cecha, dvije ili tri u prvom i dvije u drugom, stu Adriana i Puyola. Barca imala precku i jos stativu.

Iz onog posjeda, morali su vece sanse izrodit. I kako rekoh, da se tako lahko braniti svi bi redali 10 igraca pozadi i cekali. ;-)
5 0 5

#12182 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Guardiola:

"Chelsea wasting a lot of time, especially Drogba? They play the way they think is best, we should know how to deal with that."

"Turning this tie around is a great challenge, and we accept the challenge, we'll try to do it."

"It was more or less the game we expected, created more chances than we had thought, but couldn't make that goal."

"Second game will be similar, Chelsea with 10 men in the area, let's see if we're more inspired. It's a nice challenge."

"Deserved more? Result is what it is, you've to congratulate Chelsea. Probably our semi with most chances, but we didn't score."
Platformas

#12183 Re: FC Barcelona

Post by Platformas »

505sCrtom wrote:daj majke ti. ako imas 8-9 igraca + golman u 16 metara. i pored toga su uspjeli opucati 23 puta. c c c...
Da povecam sliku od kolege iznad

Image
burgundy

#12184 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

Ma moze Guardiola sad basne pricat,poraz je poraz.
PriNc_ba

#12185 Re: FC Barcelona

Post by PriNc_ba »

just principe wrote:
PriNc_ba wrote:
precka , stativa+buskets, pujol, fabregas, iniesta+fabregas =5? :D cak i onaj adrianov sut bi neki golman kiksao ali to nije po meni 100% prilika. sjedi 1 ;)

i kakve su to prilike za ekipu koja ima loptu u posjedu 80%..Pa to je trebalo da prsti sa svih strana, ali umjesto toga nije..Neuspjesni prodori Messija i beskonacno mnogo dodavanja prvom do sebe..
Dalje..Precka uredu, Skets uredu, Puyol slucajna prilika, Fabregas Ok. Dakle, 3 stopostotne prilike za ekipu sa apsolutnom dominacijom na terenu.. Sto je jako malo, ali kazem nije do njih vec do takticki fenomenalno odradjene utakmice od trenera i Ch igraca..Barca u tim snagama nije moga vise, jos kad dodas da nemaju napadaca i ovo je dobro..No, nece se uvijek izvlaciti na Messija i sredinu terena sto je ova utakmica dokazala
vidim matematika ti nije jaca strana :run:
Edinho2011

#12186 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2011 »

Je li se ko na travu slucajno zalio od Barselonovaca ? :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#12187 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

burgundy wrote:Ma moze Guardiola sad basne pricat,poraz je poraz.
Guardiola: "The winner is always right, so tonight Chelsea had the right tactics."

Guardiola: "Difference in possession? Football isn't one by possession, otherwise we'd probably win every game. The goals counts."
BHF_Manijak

#12188 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

505sCrtom wrote: "Deserved more? Result is what it is, you've to congratulate Chelsea. Probably our semi with most chances, but we didn't score."
Evo covjek vam sve fino rece. Rezultat se na kraju broji, ha ya.
skenderija04

#12189 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:
Koliko je Ceh lopti odbranio? Mani mi onih udaraca nebu pod oblake! Ja se sjecam 3-4 intervencije Cecha, dvije ili tri u prvom i dvije u drugom, stu Adriana i Puyola. Barca imala precku i jos stativu.

Iz onog posjeda, morali su vece sanse izrodit. I kako rekoh, da se tako lahko braniti svi bi redali 10 igraca pozadi i cekali. ;-)
Stani drug, Ceh je odbranio pokoju ali precka,stativa i onaj sto je skinuo sa linije su odradili posao. Barcelona je skroz dobro odigrala. Nije uslo i zdravo. Ako u Barceloni budemo gledali istu utakmicu vidjecemo koliko ce uci. Ako Chelsea prodje svaka cast. Necu i ne zelim da pricam o stilovima , bunkerima i sl. Svako igra onako kako misli da treba. Chelsea je izabrao ovu varijantu i uspio je. Svaka cast. E sad, moje misljenje je da ovako mozes pobijediti jednu utakmicu. Dvije tesko da ces izdrzati. Opet ponavljam svaka cast englezima, ali Barcelona ima dobre sanse za prolaz.
5 0 5

#12190 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

BHF_Manijak wrote: Evo covjek vam sve fino rece. Rezultat se na kraju broji, ha ya.
e neka si nam ovo rek'o. mozda neko nije znao da su takva pravila.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#12191 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Image
just principe

#12192 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

PriNc_ba wrote: vidim matematika ti nije jaca strana :run:
znaci Puyolov sut glavom stopostotna i izgledna prilika :lol: ..5-1=4..Iniesta + Fabregas ovaj drugi fulio citav fudbal i to izgledna prilika :lol: ..Dakle, 4-1=3.. Nauci sta znaci izgledna prilika pa dodji
Last edited by just principe on 18/04/2012 23:30, edited 1 time in total.
erik2

#12193 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Ja ne kažem da je Chelsea dobio nezasluženo, taj jebeni faktor sreće i kad pored izdominiranog prvog poluvremena, Barca primi gol u najbolnijem trenutku ( iako je svaki primljeni gol bolan..normala) koji ostane aktuelan do kraja, onda treba čestitati protivniku. Barca je ove sezone pobjeđivala u utakmicama sa mnogo lošijom igrom od večerašnje. Chelsea je odigrao očekivano. Nek' su malo i hejteri s ove teme došli na svoje. Mes que un club ! :wink:
PriNc_ba

#12194 Re: FC Barcelona

Post by PriNc_ba »

just principe wrote:
PriNc_ba wrote: vidim matematika ti nije jaca strana :run:
znaci Puyolov sut glavom stopostotna i izgledna prilika :lol: ..5-1=4..Iniesta + Fabregas ovaj drugi fulio citav fudbal i to izgledna prilika :lol: ..Dakle, 4-1=3.. Nauci sta znaci izgledna prilika pa dodji
vec sam ti rekao sjedi 1 :D ne znam sta ustajes i bunis se :D nemas ti pojma o fudbalu a ni o matematici :D reci cu i profesoru fizickog da te sankcionise :D
LSD

#12195 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Niko nije kriv Barsi što je pogađala stative, precke, mašila prilike (dobro i Čeh je za dosta toga kriv :mrgreen: ), što nisu znali iskoristiti 80% posjeda, što Sanchez maši zicer sa 5 metara, što Fabregas nešto lobuje i potkopava loptu umjesto da puca ko covjek i muškarac :D što Valdes nije u stanju odbraniti jedan jedini šut za 90 minuta itd...ko je kriv tome osim Barse :? pa naravno da se to mora kazniti i naravno da je pobjeda Čelzija zaslužena, ha ja.
Morali su zabiti veceras koji gol - morali !....što nisu - neka Guardiola objasni javnosti.
just principe

#12196 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

PriNc_ba wrote: vec sam ti rekao sjedi 1 :D ne znam sta ustajes i bunis se :D nemas ti pojma o fudbalu a ni o matematici :D reci cu i profesoru fizickog da te sankcionise :D
a sta ocekivati drugo od Farceloniste..
osim ovog

Image
PriNc_ba

#12197 Re: FC Barcelona

Post by PriNc_ba »

dobro je naucio zadacu :) ja cu uvijek podrzavati timove ili igrace koji su natjerani da glumatanjem moraju tjerati sudiju da svira nesto... ko je pratio barcu i prije zna dobro kako su ih shibali svi a sudije ni mukajet ;) zato podrzavam sve vrste kazalisnih predstava od strane barce i bilo kojih drugih igraca koji konstantno trpe udarce... doduse buskets fkt pretjeruje jer nije toliko izlozen kao npr iniesta alexis messi xavi i alves ali samo nek glumata brat ;) tako treba ;) :thumbup: sta treba drogba zato sto je jak ko zemlja da pusti da ga shibaju kako stignu a u 5 od 10 slucajeva gdje je faul ne dobije lik faul jer izgleda zeznuto na terenu i jer ga ne obori igrac... i treba da glumi dok se sudije malo ne dohavizaju... riberya isto satrase citavu godinu pa mu dopizdilo. ista stvar je i sa kristinom samo sto on u zadnje vrijeme vise pada iz nemoci jer ga ne podrzavaju kolege pa kad ostane sam, ajmo plivanje :D

samo nek padaju, ja sam za to ;) svako ima svoje... to ce i nauciti sudije da se bolje postavljaju i donose bolje odluke, jer kad se saspe drvlje i kamenje na njih zbog teskih gresaka oko faulova i kartona i penala to je veci pritisak da nauci malo svoj HOBI !
5 0 5

#12198 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

na busquetsu je napravljeno najvise faulova ove sezone od svih igraca u spaniji.
eXit.LP

#12199 Re: FC Barcelona

Post by eXit.LP »

Jednostavno ignorisati padobrance :)
Distortion

#12200 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ne mogu da shvatim nikako da onako lako propustaju sanse, da nema koncentracije u kljucnim momentima. Razumijem da nekad lopta nece u gol, jednom dvaput ali ovakve sanse da ne udju u gol fakat strasno.

Chelsea je veceras imao srece i tesko da ce je imati i u revansu na Camp Nou ako Barcelona ponovi ovakvu igru. Pitanje je koliko ce biti iscrpljeni nakon el clasica ali moraju dobiti 2 razlike, mislim da mogu, da su mnogo jaci ali to veceras nije dalo rezultata. Jedna sansa i gol, nazalost al tako je...
Post Reply