radenska wrote:vala nisam cula za ovu masku, a lice mi je ocajno, nikad gore nije bilo,moracu probatiNisrin wrote:radenska wrote:pliiiiz imam ozbiljan problem s licem. Naime zadnje dvije sedmice mi se lice uzasno masti. Bukvalno kad se umijem, deset minuta poslije ponovo se pocne luciti ta masnoca. Imal kakva kremica da to rijesava
Mozda da stavljas navece masku med i cimet?!
Otkad su ove vrucine pocele meni se lice ne masti, medjutim po licu se pojavljuju sitne bubuljice---bas bas sitne i to posebno u predjelu cela gdje ih inace nikad NEMA:(:( Pocela sam sa ovom maskom od veceras pa cemo vidjeti---iako vjerujem da je to iskljucivo zbog sunca i znojenja...a i ja stavim puder- jer moram, iako u malim kolicinama!
Blago se curama koje ne moraju podlogu stavljati na ovim vrucinama
Probaj, ako nemas curekota (mozes kupiti u Badem butiku) napravi miks meda, maslinovog ulja i malo limuna ili skuhaj listove persina i time mazi lice- i persin djeluje protuupalno i cisti kozu...Takodjer dosta pomazu LISTOVI kupusa
A moja prpeoruka je i prirodna krema protiv akni od CYDONIE- dovoljno je reci da u sastavu ima: Proizvod sadrži eterično ulje australijskog čajevca (Melaleuca alternifolia) 2% , organskog i biodinamičkog kvaliteta, eterično ulje Ylang-ylang (Cananga odorata),
ekstrakt nevena (Calendula officinalis), ekstrakt propolisa, talk, cink oksid, titan dioksid, lanolin, vazelin, pčelinji vosak, bademovo ulje, glicerol, propilen glikol i vitamin E.
Imas je u biljnim apotekama i nije bila vise od 8 KM...Sretno!