Republika Turska

Post Reply
Corto Maltese

#12176 Re: Republika Turska

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Mislim da tu nema dileme, ovi Turkofili su toliko vazali da ne razmisljaju o drzavnim interesima. :D
Kad vidim kako se ovi bosanski patrioti turskog usmjerenja odnose prema Gulenu, kontam šta bi tek radili Husein-Kapetanu Gradašćeviću.
Ipak je on bio realna opasnost.
Last edited by Corto Maltese on 29/07/2016 19:11, edited 1 time in total.
insomnia78

#12177 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

pasha078 wrote:
madner wrote:Mislim da tu nema dileme, ovi Turkofili su toliko vazali da ne razmisljaju o drzavnim interesima. :D
Tako nesto i ja mislim, no nemamo sekularne pro-zapadne struje koja bi se u odsudnom momentu obracunala sa neo-osmanistima i vratila BiH na kolosijek na kom je od 1878.
Cin bi krenulo to obracunavanje blentitet bi isćero miliciju na granice istog i kren'o u pripajanje matici :D

S moje sokoćalo
Kikibombona

#12178 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
pasha078 wrote:
Tako nesto i ja mislim, no nemamo sekularne pro-zapadne struje koja bi se u odsudnom momentu obracunala sa neo-osmanistima i vratila BiH na kolosijek na kom je od 1878.
Cin bi krenulo to obracunavanje blentitet bi isćero miliciju na granice istog i kren'o u pripajanje matici :D

S moje sokoćalo
A onda bi pocele pristizati brigade gazija iz Francuske, Austrije, Svedske...

:D
insomnia78

#12179 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:
pasha078 wrote: Tako nesto i ja mislim, no nemamo sekularne pro-zapadne struje koja bi se u odsudnom momentu obracunala sa neo-osmanistima i vratila BiH na kolosijek na kom je od 1878.

S moje sokoćalo
A onda bi pocele pristizati brigade gazija iz Francuske, Austrije, Svedske...

:D
Jest, jest da se tagut s vlasti skine za to mumin ce da gine

S moje sokoćalo
insomnia78

#12180 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ih, tak'ih ima kol'ko ho's

S moje sokoćalo
Kat

#12181 Re: Republika Turska

Post by Kat »

http://www.yenisafak.com/en/news/us-com ... ey-2499245
A former U.S. commander of the International Security Assistance Force (ISAF), a NATO-led security mission in Afghanistan, was the organizer of the July 15 military coup attempt in Turkey, sources said.

General John F. Campbell was one of the top figures who organized and managed the soldiers behind the failed coup attempt in Turkey, sources close to ongoing legal process of pro-coup detainees said.

Campbell also managed more than $2 billion money transactions via UBA Bank in Nigeria by using CIA links to distribute among the pro-coup military personnel in Turkey.
Towelie

#12182 Re: Republika Turska

Post by Towelie »

sunceKOtepsija wrote:
Zgoljo wrote:Islamofobi na temi vjesto mijenjaju teze.Nije Erdogan stvorio rebele niti ih nahuskao na revoluciju,zna se dobro ko je to ucinio.Erdogan je morao prihvatiti igru jer nije imao drugu opciju.Turska dakle tu nije glavni igrac vec teritorij preko kojeg se dostavlja oruzje sa zapada i do beskonacnosti produzuje rat.
Vjerovatno je bilo svakojakih obecanja Turskoj od kojih nije ispunjeno nista.Vjerovatno ni Erdoganu nije bilo mrsko vidjeti zbacenog Asada ali ne po ovoj cijeni.
Erdogan se izborio za svoju poziciju i sada ima drugu opciju.Bolje Asad nego rat bez kraja,milioni izbjeglica u Turskoj,hektolitri muslimanske krvi i u konacnici destabilizacija i same Turske.

Cinjenica je da se rat lomi tek kad Turska okrece stranicu i oslobadja se americkog stiska.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#12183 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Veoma cudan video. Vojnik je nesto nanjusio. Vojno vozilo zastalo. Vojnik nesto trazio. Ovi iz PKK strpljivo cekali. I kada je vojnik dao signal da je sigurno, uslijedila je eksplozija.

Pitanje je da li je ovaj vojnik prezivio... tesko...

General War

#12184 Re: Republika Turska

Post by General War »

pasha078 wrote:
Kat wrote:http://www.yenisafak.com/en/news/us-com ... ey-2499245
A former U.S. commander of the International Security Assistance Force (ISAF), a NATO-led security mission in Afghanistan, was the organizer of the July 15 military coup attempt in Turkey, sources said.

General John F. Campbell was one of the top figures who organized and managed the soldiers behind the failed coup attempt in Turkey, sources close to ongoing legal process of pro-coup detainees said.

Campbell also managed more than $2 billion money transactions via UBA Bank in Nigeria by using CIA links to distribute among the pro-coup military personnel in Turkey.
Eto Amerika iza toga.... Na raspolaganju im 2 milijarde dolara a nisu bili u stanju locirati jednog anadolskog bijednika za jednu vece..... Da mi je samo znati koji su to 'sources'
Isti sources koji su objavili da su rusi dojavili da ce biti puc protiv brke.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12185 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

kakvi idioti
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12186 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

al ima logike ... amerika organizuju puč, a rusi dostavljaju informacije
moguće da su amerika i rusija zajedno ovo odigrali, ameri organizovali i dojavili rusima da se sprema puč, kako bi rusi dojavili turcima, ili čak i turska organizovala puč pa dojavili amerima da dojave rusima, koji su dojavili turcima
ili su rusi prvi dojavili turcima, a ovi obavijestili amere da se sprema puč, koji su dojavili rusima, kako bi rusi dojavili turcima da spriječe puč
insomnia78

#12187 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Veoma cudan video. Vojnik je nesto nanjusio. Vojno vozilo zastalo. Vojnik nesto trazio. Ovi iz PKK strpljivo cekali. I kada je vojnik dao signal da je sigurno, uslijedila je eksplozija.

Image

S moje sokoćalo
Kombat

#12188 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Krokodajl wrote:Ma zasigurno će se sastat Erdogan i Assasd u budućnosti jer interesi država su ispred, al da će mu Assad zaboravit što mu je ovaj radio iza leđa neće nikad. Isto sve manje vjerujem da će Kurdi najebat u Turskoj, Assad jeste diktator ali atipičan diktator, nije on Arapska sirovina kao što su bili neki prethodnici. Sjetite se Saddama i Gaddafija kada su krenuli ratovi i revolucije, sjetite se njihove retorike u to vrijeme, Gaddafi je prijetio da će raketirati Rim, Saddam je držao vojne parade i dizao narod protiv mrskog zapada, Assad to nije radio, Assad se cijelo vrijeme ponaša atipično za jednog diktatora i zapadu je vrlo teško da ga pronađe na krivoj nozi, niti je zaoštrio retoriku, iz njegovog ponašanja čovjek bi rekao da je to duša od čovjeka a takvi političari su i najgori, on je hajmo reć Ruska škola, pobije pola miliona ljudi i smije se narodnim masama i širi poruke mira i ljubavi.
Assad je po mom mišljenju svjestan svoje situacije, svjestan je on da neće više moći vladat čvrstom rukom na cijeloj Siriji prije svega tu mislim na prostor gdje su Kurdi, Kurdi će nešto svakako dobiti a to je win-win situacija za Assada.

1. Davanje autonomije Kurdima je najmanje što može uraditi da ga što bi reko Gazda iz BiP "metne" Turcima, osim toga to bi imalo i pozitivan odijek u dijelu zapadne javnosti gdje za jedan "divlji" bliski istok jedan diktator daje autonomiju napaćenom Kurdskom narodu.

2. Davanje autonomije Kurdima bi maklo Kurdsko pitanje određeno vrijeme pod tepih, Kurdi se ne bi bunili protiv centralne vlasti a centralna vlast bi pod kontrolom imala teritorijalno znatan dio Sirije i ne samo Kurdsko stanovništvo već indirektno preko Kurda i prije svega Arape koji žive na tom prostoru.
To ti se prijatelju zove AMERICKA SKOLA...razmisli malo i moras se sloziti...
Kombat

#12189 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

pasha078 wrote:No evo jedno pitanje za Bosnjake turkofile.

Odavno sam tvrdio da su Putin i Erdogan slicne kreature i da na dulje staze, bez obzira na incidente i neslaganje oko sirije, mora doci do zblizavanja jer jedan drugog trebaju. i jedan i drugi su izolirani u regionu, a imaju slican stil vladavine, mjesavinu religije i nacionalizma.

Sad u nekom daljnjem slijedu dogadjaja, pobjedom Hillary u US odnosi zapada i Rusije ce se samo pogorsati a isto tako nastavak represija u Turskoj ce dalje izolirati Erdogana u odnosu na EU. Obojica ce traziti protutezu uticaju zapada i izgledno je da se Balkan pojavi kao jedna od domina.

U interesu i Putina i Erdogana bice pomirenje Srba i Bosnjaka, te njihovo udaljavanje od zapada. Da li bi vi turkofili takvo nesto aminovali, i po ko zna koji put zrtvovali interese vlastite zemlje i naroda za mongolske osvajace?

Da naglasim, ovakav scenarijo nije najvjerojatniji, ali su njegove sanse daleko daleko vece nego sto su bile prije samo 30 dana.
nisam turkofil...ali sam siguran da ukoliko bi padishah rekao da je The Golden Spoon Hizmechar i Gulenov pijun :D gorilo bi predsjednistvo i poljine ko' onomad Staljingrad :skoljka: :D
Kombat

#12190 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Kikibombona wrote:Veoma cudan video. Vojnik je nesto nanjusio. Vojno vozilo zastalo. Vojnik nesto trazio. Ovi iz PKK strpljivo cekali. I kada je vojnik dao signal da je sigurno, uslijedila je eksplozija.

Prezivio?! Eh jebi ga sad... :run:

Da ga nije niti jedan kamen pogodio, pluca i srce su mu eksplodirali, oci izletile iz glave i vjerovatno jetra isto raspukla kao plasticna kesa...

Ali zao mi bi jadnika...dobar instinkt...jos jedan pokazatelj da treba vjerovati svojim instinktima...
Kikibombona

#12191 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kombat wrote:
Prezivio?! Eh jebi ga sad... :run:

Da ga nije niti jedan kamen pogodio, pluca i srce su mu eksplodirali, oci izletile iz glave i vjerovatno jetra isto raspukla kao plasticna kesa...

Ali zao mi bi jadnika...dobar instinkt...jos jedan pokazatelj da treba vjerovati svojim instinktima...
Nevjerovatno kako je osjetio. I bas je gledao na tom dijelu gdje je naprava postavljena. :shock: :? Fakat ne kontam, vozis se kilometrima po terenu koji je idealan za kamuflirati eksploziv, pa onda zastanes, nesto ti sumnjivo, i trazis bas tamo gdje je naprava postavljena. :? Al' eto, sve je bilo uzalud...

Na videu se vidi da ga ekspolozija nije direktno pogodila. Nakon nje je bio na nogama, pa je tek sekundu dvije nakon toga pao... Mogao ga je strefiti neki geler, krhotina ili sama detonacija... Ne razumijem se najbolje u te stvari...

Na kraju videa pise ako sam dobro skontao je poginulo 9 vojnika.
arzuhal

#12192 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

Kako ovo koji dan, kako više Amerika sikti na hapšenja, štonorekli što je više kleveta i laži, Erdogan mi sve draži i draži :mrgreen:

Pričam danas s prijateljem, našim čovjekom koji radi u medijskim vodama u Istanbulu (nije nikakav erdoganovac što daje jednu posebnu notu svemu :mrgreen: ), pa priča kako u ovom slučaju odbrane države nema razlike između sekularista i islamista, svi su skočili da razvale Gulena i te neke planove, kamaru nakih informacija saznadoh :thumbup:
Krokodajl

#12193 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Kombat jok, Ameri ubiju pola miliona tuđeg svijeta, Rus je birvaktile pobio nekoliko puta po pola miliona pola svijeta i mahao narodnim masama po Moskvi. Ameri su mahali svojoj raji dok je napalm grijao djecu po Vijetnamu, a Assad ubija svoje a ne tuđe, mada naravno da ti itekako ima smisla tvrdnja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12194 Re: Republika Turska

Post by pici »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dezura-d ... /160729103
Oko 400 građana svih uzrasta okupilo se večeras na skupu podrške Turskoj u Sarajevu pod motom "Jaka Turska, jaka i Bosna i Hercegovina" i uz slogan "Čvrsto stoj i ne poklekni, BiH je uz tebe".

fatanje pokemona oko sebilja...
sunceKOtepsija

#12195 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Učesnici skupa se nadaju da će im se večeras videolinkom obratiti predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.
:bih:
sunceKOtepsija

#12196 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

http://www.hurriyetdailynews.com/party- ... sCatID=338
dakle ide se polako ka novom ustavu, licno sam bio misljenja da ce se ici na nove izbore, medutim imajuci u vidu sva ova desavanja s MHP-om u zadnjih apr mjeseci i dug koji sada ima Bahceli prema Erdoganu mozda za to nece biti ni potrebe, ali uvijek ostaje kao mogucnost ili referendum ili novi izbori s obzirom da se u martu ili aprilu vec nabavio sav potreban materijal...
Last edited by sunceKOtepsija on 29/07/2016 21:36, edited 1 time in total.
Kombat

#12197 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

sunceKOtepsija wrote:
Učesnici skupa se nadaju da će im se večeras videolinkom obratiti predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.
:bih:
munira and friends ce namah svrsiti on d fejs of d plejs ako im se padishah ukaze preko haber kutije!!!
Kombat

#12198 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Kikibombona wrote: Nevjerovatno kako je osjetio. I bas je gledao na tom dijelu gdje je naprava postavljena. :shock: :? Fakat ne kontam, vozis se kilometrima po terenu koji je idealan za kamuflirati eksploziv, pa onda zastanes, nesto ti sumnjivo, i trazis bas tamo gdje je naprava postavljena. :? Al' eto, sve je bilo uzalud...

Na videu se vidi da ga ekspolozija nije direktno pogodila. Nakon nje je bio na nogama, pa je tek sekundu dvije nakon toga pao... Mogao ga je strefiti neki geler, krhotina ili sama detonacija... Ne razumijem se najbolje u te stvari...

Na kraju videa pise ako sam dobro skontao je poginulo 9 vojnika.
ovaj asker je bio mrtav prije nego sto mu je tijelo palo horizontalno...mozak mu je se u kasu pretvorio, garantujem ti
sunceKOtepsija

#12199 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12200 Re: Republika Turska

Post by pici »

Image

eve meni pokemona :izet:
Post Reply