nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#12176 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

S obzirom na kulturu saobracaja bolje sto je jednosmjeran e sad samo je pitanje jel dobra strana odabrana
drug_profi

#12177 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

supercali wrote:S obzirom na kulturu saobracaja bolje sto je jednosmjeran e sad samo je pitanje jel dobra strana odabrana
šta je falilo majke ti, svake hefte sam bar jednom tuda morao i to sa ove Odobašine strane. Nikakav problem. Jedino što je trebalo uraditi, okrečiti u bijelo, staviti rasvjetu i punu liniju.
Mislim, alternativa ti je preko zeljezničke ili preko jukićeve ako hoćeš tu negdje, a ne znam gdje je gora guzva ujutro. Ne znam prije svega sta su htjeli dobiti ovim.
Drvosjeca iz Dejcica

#12178 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:Malo ranije su napravili novi pjesacki :shock: :shock: , da ne idu lijeni studenti do semafora pa na perone :run:

Bice mrtvih sigurno :-)
Ne pretjeruj, jucer si iz tramvaja presao u auto, a danas rezonujes ko da metra pjeske u zivotu nisi napravio! Stanujem u blizini, to nisu lijeni studenti nego cista logika i potreba jer su postavili prelaz i semafor tacno u liniji sa autobuskom i cestom prema kampusu i do Z. od Bosne kojom ide 90% raje na autobusku i nazad. Do Z. od Bosne mogu doci svim tramvajima osim 1, do Zeljeznicke samo 1 i 4. S druge strane na Z. od Bosne imas bukvalno istu stvar, semafor od tramvajske do kampusa. Nije bilo nikakve logike da obilazis do H. Kajtaza ili dolje do Une da bukvalno predjes preko ceste. Do nije bilo prelaza uvijek raja s torbama cekala da predju, a najgore je bilo ovo od kad su nacrtali zebru koja je bila u polumraku, a nije bilo semafora.

Novost je da je da je mali tunel na gornjim Ciglanama jednosmjeran, moze se samo uzbrdo.
Kada se ta cesta rekonstruisala i proširivala ja sam odmah rekao da nema logike da tu ne bude nadvožnjak ili podvožnjak. Logika da na svakih 20 metara bude semafor samo doprinosi većim gužvama. Dakle poptuno je nepotrebno tu stavljati semafor i pješački kada je puno racionalnije i sigurnije za pješake i vozače da se tu izgradio nadvožnjak ili podvožnjak. Ali eto kod nas je sve naopako pa tako i ovo što se radi. na toj raskrsnici i bez tog semafora su gužve za lijevo prema Velešićima i pravo prema Kranjčevićevoj a sada će ta cesta praktično biti neupotrebljiva. :roll:
supercali

#12179 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

drugi profil wrote:
supercali wrote:S obzirom na kulturu saobracaja bolje sto je jednosmjeran e sad samo je pitanje jel dobra strana odabrana
šta je falilo majke ti, svake hefte sam bar jednom tuda morao i to sa ove Odobašine strane. Nikakav problem. Jedino što je trebalo uraditi, okrečiti u bijelo, staviti rasvjetu i punu liniju.
Mislim, alternativa ti je preko zeljezničke ili preko jukićeve ako hoćeš tu negdje, a ne znam gdje je gora guzva ujutro. Ne znam prije svega sta su htjeli dobiti ovim.
Pa sad samo nastavis pored kineske se zadas desno i eto te kod robota ne moras ici skroz na zeljeznicku ili preko jukiceve
supercali

#12180 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tempuser wrote:
amar1994 wrote:Malo ranije su napravili novi pjesacki :shock: :shock: , da ne idu lijeni studenti do semafora pa na perone :run:

Ne pretjeruj, jucer si iz tramvaja presao u auto, a danas rezonujes ko da metra pjeske u zivotu nisi napravio! Stanujem u blizini, to nisu lijeni studenti nego cista logika i potreba jer su postavili prelaz i semafor tacno u liniji sa autobuskom i cestom prema kampusu i do Z. od Bosne kojom ide 90% raje na autobusku i nazad. Do Z. od Bosne mogu doci svim tramvajima osim 1, do Zeljeznicke samo 1 i 4. S druge strane na Z. od Bosne imas bukvalno istu stvar, semafor od tramvajske do kampusa. Nije bilo nikakve logike da obilazis do H. Kajtaza ili dolje do Une da bukvalno predjes preko ceste. Do nije bilo prelaza uvijek raja s torbama cekala da predju, a najgore je bilo ovo od kad su nacrtali zebru koja je bila u polumraku, a nije bilo semafora.

Novost je da je da je mali tunel na gornjim Ciglanama jednosmjeran, moze se samo uzbrdo.
Kada se ta cesta rekonstruisala i proširivala ja sam odmah rekao da nema logike da tu ne bude nadvožnjak ili podvožnjak. Logika da na svakih 20 metara bude semafor samo doprinosi većim gužvama. Dakle poptuno je nepotrebno tu stavljati semafor i pješački kada je puno racionalnije i sigurnije za pješake i vozače da se tu izgradio nadvožnjak ili podvožnjak. Ali eto kod nas je sve naopako pa tako i ovo što se radi. na toj raskrsnici i bez tog semafora su gužve za lijevo prema Velešićima i pravo prema Kranjčevićevoj a sada će ta cesta praktično biti neupotrebljiva. :roll:
Tu je trebala pasarela i zivjeli
mega_mashcine

#12181 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mega_mashcine »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tempuser wrote:

Definitivno bi najbolje riješenje bilo da se napravio nadvožnjak. :thumbup:
Ali eto ako već ne moze nadvoznjak, morali su semafor, jer su ona dva semafora pravo daleko, i niko nije lud obilaziti i gubiti 5 minuta, zato svi prelaze preko ceste. Ali uprkos tome se nešto ne sjecam da je ikada bila neka nesreća tu, da je neko od pješaka nastradao.. :?
amar1994

#12182 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Ma ja ba , zakasnit ce 5min u rodni kraj poci :izet: :izet:
Logovan

#12183 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Logovan »

tempuser wrote: Novost je da je da je mali tunel na gornjim Ciglanama jednosmjeran, moze se samo uzbrdo.
Hahah ne mogu da vjerujem.

Usraše i šefa i stanicu.
Drvosjeca iz Dejcica

#12184 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Logovan wrote:
tempuser wrote: Novost je da je da je mali tunel na gornjim Ciglanama jednosmjeran, moze se samo uzbrdo.
Hahah ne mogu da vjerujem.

Usraše i šefa i stanicu.
E svašta...debelo usraše :(
drug_profi

#12185 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

supercali wrote:
drugi profil wrote:
Pa sad samo nastavis pored kineske se zadas desno i eto te kod robota ne moras ici skroz na zeljeznicku ili preko jukiceve
SAmo više kruženja i upadanja u gužve naročito kraj kineske.
Primjerice, hoćeš ujutro da stigneš u Alipašinu sa Zmaja od Bosne, a da izbjegneš krkljanac kod SCC i Skenderije. Da uštediš koji minut jer kasniš na posao. Skrenućeš vjerovatno kod tehničke, ili na M.Dvoru prema Kranjćevićevoj (gdje ti se ukaže bolja prilika) i uz Odobašinu do Jukićeve i na semafor Zetra lijevo i eto te štatibogda dalje prema Vogošći. Uvijek se moglo uštinuti par minuta tuda. Sada kruženje nema smisla u tom kontekstu.
Da bar imaš legalnu mogućnost uključenja na Barama u Alipašinu prema Vogošći, ali nemaš. Genijalci nisu predvidjeli priključak na raskršću iz maglovitih razloga.
MOSALJOZE

#12186 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

amar1994 wrote:Ma ja ba , zakasnit ce 5min u rodni kraj poci :izet: :izet:
To neki problem što ljudi studiraju u Sarajevu a nisu iz ovog grada?Nikada nisam onde imao potrebu da predjem ulicu,ali sutra ne bih razmišljao trebam li preći ili ne.
I da kažeš da si išao na UNSA,kojom to logikom sa Šipa ideš preko autobuske stanice na univerzitet?
Ili si i ti žurio u rodni kraj nedaj Bože... :-)
amar1994

#12187 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

MOSALJOZE wrote:
amar1994 wrote:Ma ja ba , zakasnit ce 5min u rodni kraj poci :izet: :izet:
To neki problem što ljudi studiraju u Sarajevu a nisu iz ovog grada?Nikada nisam onde imao potrebu da predjem ulicu,ali sutra ne bih razmišljao trebam li preći ili ne.
I da kažeš da si išao na UNSA,kojom to logikom sa Šipa ideš preko autobuske stanice na univerzitet?
Ili si i ti žurio u rodni kraj nedaj Bože... :-)
nikakav problem , problem je kako se vecina ponasa i sto ga sve vise podredjuju sebi :izet:

Haha isao pjeske preko Velesica :lol: , prelazio na semaforu gdje mota tramvaj i onda trotarom dalje , ocigledno sam budala .

PS. nisam dosao blatnjav nikad :lol:

I onda su im svirala raja , i kae gkedaj supka mater mu jebem , sarajlijce nas ne pustaju i slicne pizdarije :run:
MOSALJOZE

#12188 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

amar1994 wrote: nikakav problem , problem je kako se vecina ponasa i sto ga sve vise podredjuju sebi :izet:

Haha isao pjeske preko Velesica :lol: , prelazio na semaforu gdje mota tramvaj i onda trotarom dalje , ocigledno sam budala .

Pa nisi budala,ali nisi nikad imao potrebu da ideš do stanice ;-)
MOSALJOZE

#12189 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Malo je licemjerno što zamjeraš ostalim,a ti nisi imao potrebu za tim načinom prelaska ulice.Da si morao ići na pješački,onda bi ti priznao,ovako jok.
amar1994

#12190 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

kako nisam , moj cilj je bila zeljzn stanica , pa kroz nju , pa i ispod hotela i dalje, i ja sam morao ic okolo tako da dodje na isto :lol:
MOSALJOZE wrote:
amar1994 wrote: nikakav problem , problem je kako se vecina ponasa i sto ga sve vise podredjuju sebi :izet:

:thumbup:

Samo evo realno , je li ovo daleko , zato su i stavili ovaj drugi semafor , al daleko :lol:

Elitna gospoda je dobila prelaz 8-)

Image

edit: crna linija je novi semafor i prelaz :lol:
Last edited by amar1994 on 01/11/2017 15:38, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#12191 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Elitna gospoda studenti
:facepalm:
amar1994

#12192 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

MOSALJOZE wrote:Elitna gospoda studenti
pa da , kako nisu , bio sam medju tom rajom , puno ko brod :D

e moj jarane , nisu to stara vremena , ima ih i sto autima dolaze :mrgreen:

poenta je da im je mrsko bilo hodat i zato ih nazivam gospodom :thumbup:
drug_profi

#12193 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Nema vala logike da iko kruzi okolo. Mislim da i ZOBS kaze da se smije preci ulica ako pjesacki nije u dometu 100 metara. E sad izlazis iz kampusa i bus stanica ti 30 metara prekoputa, i imas pravo da predjes tu duplu cestu bas na tom mjestu. Pa nisi po glavi izgorio da tabanas
Sada je samo to pravo podebljano.
Znamo da je pjesak BOG u saobracaju i sasvim je logicno da ga ZOBS najvise cuva.

Od izlaza iz kampusa na lijevo do semafora ima 210 metara. Ukupno do ulaza u autobusku stanicu skoro 500 metara hoda, umjesto 50.
Desno na pjesacki kod H.kajtaza jos i vise.
Last edited by drug_profi on 01/11/2017 15:40, edited 1 time in total.
seoBIH

#12194 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

MOSALJOZE wrote:Elitna gospoda studenti
Studenti su kancer ovog drustva :) Bio sam student, sreca vise nisam :mrgreen: psihicki :mrgreen:
amar1994

#12195 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

drugi profil wrote:Nema vala logike da iko kruzi okolo. Mislim da i ZOBS kaze da se smije preci ulica ako pjesacki nije u dometu 100 metara. E sad izlazis iz kampusa i bus stanica ti 30 metara prekoputa, i imas pravo da predjes tu duplu cestu bas na tom mjestu. Pa nisi po glavi izgorio da tabanas
Sada je samo to pravo podebljano.
Znamo da je pjesak BOG u saobracaju i sasvim je logicno da ga ZOBS najvise cuva.

Od izlaza iz kampusa na lijevo do semafora ima 210 metara. Ukupno do ulaza u autobusku stanicu skoro 500 metara hoda, umjesto 50.
Desno na pjesacki kod H.kajtaza jos i vise.

Onda je veli zajeb sto se nije prilikom rekonstrukcije saobracajnice napravio nadvoznjak , prosao sam milion puta tu i ne bi rizikovao a necu nisad prelazit .

Tu ga redovno napare 100 da stignu na sva zelena :roll:

PS. jadna majko svoja , stare su im i umorne noge :run:
mega_mashcine

#12196 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mega_mashcine »

amar1994 wrote:kako nisam , moj cilj je bila zeljzn stanica , pa kroz nju , pa i ispod hotela i dalje, i ja sam morao ic okolo tako da dodje na isto :lol:
MOSALJOZE wrote:

Samo evo realno , je li ovo daleko , zato su i stavili ovaj drugi semafor , al daleko :lol:

Elitna gospoda je dobila prelaz 8-)

Image

edit: crna linija je novi semafor i prelaz :lol:
Realno je daleko, pogotovo ako ti autobus polazi za 5 ili 10 minuta. Kada god sam išao na autobus tuda, nikada mi nije ni palo na pamet da idem do semafora. Baš moraš biti lud da bi obilazio.. :lol:
amar1994

#12197 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Ma jasta , bolje je poginut :lol: i nekom vozacu zagorcat zivot radi svojih 5min/10min maksimalno :run:

Ovaj grad postaje sve usraniji i usraniji , samo ne znam je li nebo granica :zoka:

Odjavljujem se , out :lol:
MOSALJOZE

#12198 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

mega_mashcine wrote: Realno je daleko, pogotovo ako ti autobus polazi za 5 ili 10 minuta. Kada god sam išao na autobus tuda, nikada mi nije ni palo na pamet da idem do semafora. Baš moraš biti lud da bi obilazio.. :lol:
Npr imaš bus za Rajlovac ili neko naselje nije bitno koje,i sad ti trebaš ići dole na pješački sa amarom kojem je to usput,i kojeg boli briga jer mu se ne žuri.I on ode prema Velešićima,ti zakasniš na bus idući za sat i po..
Logovan

#12199 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Logovan »

Bolje bi bilo da je napravljen npr. most za pješake, nego pješački.

Evo šta su uradili u Tuzli.

Ne znam koliko je ovo izvodivo u našem slučaju, ali svakako da je bilo boljih rješenja.
mega_mashcine

#12200 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mega_mashcine »

pa nećeš poginuti ako paziš. Kada se upali zeleno na ovim semaforima, onda i ti možeš presijeći put i preći tu jer u tom trenutku nema vozila.
Možeš i kod semafora poginuti ako prelaziš na crveno.. :roll:
Post Reply