Jedino u nasoj zemlji se predsjenik gleda kao opozicija i nesto novodrugi profil wrote:Ko smatra netacnim da se SDA I SDP moraju ukloniti sa vlasti bar jedan ciklus kako bi evoluirali i procistili se?
Odgovorite samo na to pitanje. DF je samo sredstvo da se dodje do toga.
...s mobilnog...
Demokratska fronta Željko Komšić
-
weredsf
#12176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- drug_profi
#12177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekli smo vec da je to samo alat.weredsf wrote:Jedino u nasoj zemlji se predsjenik gleda kao opozicija i nesto novodrugi profil wrote:Ko smatra netacnim da se SDA I SDP moraju ukloniti sa vlasti bar jedan ciklus kako bi evoluirali i procistili se?
...s mobilnog...
Da li se slazes sa izrecenim gore?
- Corto Maltese
#12178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stan' da zavirim u arhivu...drugi profil wrote:Ko smatra netacnim da se SDA I SDP moraju ukloniti sa vlasti bar jedan ciklus kako bi evoluirali i procistili se?
A-ha, evo ga:
Corto Maltese wrote:Meni taj koncept liči na liječenje kuge ebolom.
Nije da ne donosi rezultate.
Zaraženi ebolom neće umrijeti od kuge.
-
leechild
#12179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvi jadovi, bolje da su šutili i radili normalno, a ne ovako. Skupljaju jeftine poene na muci poplavljenih područja. FUJ

- _Reds_
#12180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne branim te gore, ali stranica DF od osnivanja se pojavljivala u sponzoriranim, tako da ko o čemu k... o poštenju.
-
leechild
#12181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pojavljivala se, ali ne sjećam se da je sponzorisala i promovisala pomaganje poplavljenim gradovima i tako tim stvarima i na taj način skupljala političke poene. Poštujem ja sve što SDP radi, ali ovo je jako ružan gest i ovo se treba pljuvati gdje god stigne. Grijeh je ovo što rade kako god okreneš i nikada ovo neću podržati, ako se odriču svaka im čast, ali ni oni ne znaju čega se odriču i hoće li se odreći - u dilemi su. Prvo je bilo odricanje kompletne kampanje, pa sad dijela kampanje odnosno jumbo plakata i za mjesec će lagano sve biti zaboravljeno i odjednom se pojaviti jumbo plakati SDP-a, plakati kandidata po banderama i autobuskim stanicama, a ove poplavljene ko j*be da izvineš... Koga oni foliraju ?? Da nije izborna godina vjerovao bih im, ali jednom su izigrali moje povjerenje i nikad više. Gori su i od SDA i SNSD-a._Reds_ wrote:Ne branim te gore, ali stranica DF od osnivanja se pojavljivala u sponzoriranim, tako da ko o čemu k... o poštenju.
- mirzadelibasic
#12182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To ti je inace stranica SDPa. Odose ljudi u Indoneziju i Ameriku. hahahahaha_Reds_ wrote:Ne branim te gore, ali stranica DF od osnivanja se pojavljivala u sponzoriranim, tako da ko o čemu k... o poštenju.

- drug_profi
#12183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka tebe. Ti ionako samo ljudima pamet razvlacis. Sta bi ti, malo NS-a. Malo nezavisnih intelektualaca, tu i tamo neki krizic, i ostade SDA na vlasti da ti mozes uzivati.Corto Maltese wrote:Stan' da zavirim u arhivu...drugi profil wrote:Ko smatra netacnim da se SDA I SDP moraju ukloniti sa vlasti bar jedan ciklus kako bi evoluirali i procistili se?
A-ha, evo ga:Corto Maltese wrote:Meni taj koncept liči na liječenje kuge ebolom.
Nije da ne donosi rezultate.
Zaraženi ebolom neće umrijeti od kuge.
Umrijecemo od tvoje Kuge prika. Svejedno od cega umires, na kraju si mrtav.
Dalje, jel nesto netacno u prvom citiranom postu? Smatras li da ne treba skloniti korumpiranu odrodjenu vlast sa pozicije?
- johntra
#12184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahaha...šta, to treba neko bogatstvo za napraviti kampanju na FB? u svakom slučaju je značajno manje para u odnosu na billboard kampanju...na kraju krajeva, što ne slijede njihov primjer još neki?leechild wrote:Kakvi jadovi, bolje da su šutili i radili normalno, a ne ovako. Skupljaju jeftine poene na muci poplavljenih područja. FUJ
-
Heartbeats
#12185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pazi da se imalo ozbiljno posvetis analizi brojki tokom prethodnih izbora, statistici, izlaznosti, broju glasova za odredjene partije, trendovima pa malo uporedis sa istrazivanjemina koja su bila tada relevantna, umjesto da ovdje drzis bank i citiras sam sebe (mislim toliku samodopadnost i self-esteem da sam sebe citiras rijetko se srece, moram priznati kao u stili I have spoken you simple pebbels), usutio bi se i posuo pepelom.Corto Maltese wrote:Ne sjećam se da se iko posebno lomio da dokazuje bilo kakvu vezu osim one koju je Željko objelodanio gostujući kod Senada.Heartbeats wrote:Najinteresantnije je sto se SDP lomio da dokaze da je DF u dogovoru sa SDA na samom pocetku, a sada kad Poljinska osovina Bakir-Zlaja objelodanjena, o svom jadu se se zabavli..
Ali dobro, matematika je neumoljiva i brojevi jasno pokazuju trend koji ce biti u oktobru.
Može li negdje da se vidi ta neumoljiva matematika?
Osim u "Rek'o nam je jedan iz HDZ, da je bio na prezentaciji ankete NDI, koja, u stvari ne radi ankete, ali znaš... ma rek'o mi jedan čovjek!"
Ali dobro..
1. Brojke...procitaj danasnje Oslobodjenje, imas izvjestaj Valicona.
2. Jesi siguran da je Reuf B. daleko?
- johntra
#12186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači, sad je Valicon bitniji od NDI? 
- Corto Maltese
#12187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neumoljiva matematika sa podnaslovom: "I napominju: rezultati nisu bitni, oni su zapravo polazna osnova iz koje i kandidati i partije mogu mnogo naučiti."!?Heartbeats wrote:Pazi da se imalo ozbiljno posvetis analizi brojki tokom prethodnih izbora, statistici, izlaznosti, broju glasova za odredjene partije, trendovima pa malo uporedis sa istrazivanjemina koja su bila tada relevantna, umjesto da ovdje drzis bank i citiras sam sebe (mislim toliku samodopadnost i self-esteem da sam sebe citiras rijetko se srece, moram priznati kao u stili I have spoken you simple pebbels), usutio bi se i posuo pepelom.Corto Maltese wrote:Ne sjećam se da se iko posebno lomio da dokazuje bilo kakvu vezu osim one koju je Željko objelodanio gostujući kod Senada.Heartbeats wrote:Najinteresantnije je sto se SDP lomio da dokaze da je DF u dogovoru sa SDA na samom pocetku, a sada kad Poljinska osovina Bakir-Zlaja objelodanjena, o svom jadu se se zabavli..
Ali dobro, matematika je neumoljiva i brojevi jasno pokazuju trend koji ce biti u oktobru.
Može li negdje da se vidi ta neumoljiva matematika?
Osim u "Rek'o nam je jedan iz HDZ, da je bio na prezentaciji ankete NDI, koja, u stvari ne radi ankete, ali znaš... ma rek'o mi jedan čovjek!"
Ali dobro..
1. Brojke...procitaj danasnje Oslobodjenje, imas izvjestaj Valicona.
2. Jesi siguran da je Reuf B. daleko?
kako se Valican nježno ogradi od sopstvenih rezultata.
Naravno, nisu blesavi.
Jedina neumoljiva matematika će se pokazati u oktobru.
Sve do tada je promljenjiva matematika.
Jednačine sa jednom ili više nepoznatih
Ali i dalje nešto ne kontam? Kakve veze imaju ankete, neka su 100% tačne, kakve veze imaju čak i rezultati izbora, sa onim što ja, ili bilo ko misli o određenoj osobi ili partiji?
Ankete su pokazivale da će Komšić lopatom uzeti prošle izbore.
I uzeo je.
A ja i prije, i tokom, i nakon tih izbora tvrdio da je čovjek kloc.
I dalje tvrdim. Slušam ga, gledam ga... kloc, pa kloc.
Vjerovao ili ne, 330.000 glasova, mene nije uvjerilo u suprotno.
Kao što me ni onih 600.000 koje je Haris dobio 2006. nije natjeralo da ga zavolim.
Ankete ne mjere kvalitete osobe i političkog programa, nego popularnost.
Kad bi popularnost bila mjera za pamet i dobrotu, Dodik bi bio svetac.
Mene ovdje ne zanima razmjena mišljenja o mogućim rezultatima izbora.
Već sam svoju prognozu napisao i nema se šta o tome raspravljati, nego samo čekati da vidimo ishod.
Imaš je ovdje, par stranica ranije, pa me možeš slobodno prozivati zbog loše ili dobre procjene, čim izbori završe.
Zanima me razmjena mišljenja o kvaliteti pojedinih kandidata i političkih stranaka.
-
JedanMova
#12188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Budala i paprati...Corto Maltese wrote:Naravno, tako Komšićevski. "Ja ću lajat okolo, a drugi će šutit i radit".
Kako se, jadan, sjeb'o kad mu je neko, u po busanja po prsima i "Ja ću... ma ima da ja... po nosu, po prstima, po apelaciji... ", šapnuo, "Šefe, smanji doživljaj, to što ti najavljuješ, Bakir je već uradio!.
Mogu mislit koja frka je nastala u kabinetu.
"De nešto sastavljaj, podnesi, leti u Ustavni Sud, samo nek se preda!"
"Ali onaj Žućo je već predo, sud još jučer poslao zahtjev RS da se izjasne..."
"Nema veze, predaćemo i mi. Ti ko da nikad nisi čuo za onu Gdje svi Turci tu i mali Mu... Željko!?"
Da ponovimo gradivo: Bakirova apelacija se vodi pod brojem U- 10/14, sa datumom 9. maj 2014, dok Komšićeva nosi broj U- 12/14, i predata je četiri dana ranije, ups, kasnije, 13. maja. 2014.![]()
http://www.ccbh.ba/bos/OBRAZLOŽENJE
I. Uvod
1. Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Željko Komšić, član
Predsjedništva Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: podnosioci zahtjeva), podnijeli su 9. i 13. maja
2014. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) zahtjeve kojim
traže da se utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podatka
prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj
31/14, u daljnjem tekstu: osporena odluka) u suprotnosti sa odredbama Ustava Bosne i Hercegovine.
Podnosioci zahtjeva su podnijeli zahtjeve za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud3
privremeno stavio van snage osporenu odluku, odnosno obustavio primjenu osporene odluke do
donošenja konačne odluke o zahtjevima. Predmetni zahtjevi su registrirani pod br. U 10/14 i U 12/14.
Pa jel ti vidis da je covjek najavio 4 dana prije nego sto je Zuco to uradio - u cemu je problem?
To sto je Zuco zaboravio da u danasnje vrijeme postoje zapisi o svemu, pa i o tome ko je nesto "prvi shvatio", moze se pripisati trenutnom stanju u kome se isti nalazi - stanju izgubljenosti!
Nego priupita li Zucu sa koliko zvjezdica mu je zena planirala graditi hotel na mjestu bolnice u kojoj je direktorica?
Last edited by JedanMova on 13/08/2014 15:39, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#12189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da problema nema.JedanMova wrote: Budala i paprati...
Pa jel ti vidis da je covjek najavio 4 dana prije nego sto je Zuco to uradio - u cemu je problem?
To sto je Zuco zaboravio da u danasnje vrijeme postoje zapisi o svemu, pa i o tome ko je nesto "prvi shvatio", moze se pripisati trenutnom stanju u kome se isti nalazi - stanju izgubljenosti!
Naročito u glavama koje više cijene bučnu najavu, nego tiho završen posao.
Da takvih glava nema, zar bi neko Komšićevih mogućnosti uspio da hairuje dva mandata u Predsjedništvu?
Dok je ovaca, biće i vune.
-
JedanMova
#12190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da naravno... uz boldirano da bi se Zuco bas sjetio to da uradi bez ove iste "bucne najave"Corto Maltese wrote:Naravno da problema nema.JedanMova wrote: Budala i paprati...
Naročito u glavama koje bučne najave cijene više nego tiho završen posao.
Da takvih glava nema, zar bi neko Komšićevih mogućnosti uspio da hairuje dva mandata u Predsjedništvu?
Dok je ovaca, biće i vune.
Mani se Zuce ziv ti meni bio... i Zuce i Zuca i SCC-ova i nekih novih nasih predsjednika. Ako se Zuco bude pitao, umjesto zemaljskog muzeja cemo imati novi SCC!
Al jok - lakse je da pljujemo po necem novom.
A sto i ne bi kad su vunu koju spominjes pod koncesiju uzeli Zuco i pajdasi zadnjih 20 godina. Koje li ironije - takvu izreku koristiti u korist Zuce i Co. Samo se sad pitam, ciju vunu sada struzu?
Nego vidi mene budale, tek sad skontak da ti vec dajem drugu zadacu na temu Zuce, a jos ni prvu nisi rijesio... Ne brini, ima ih jos i jednako su zanimljive
- Corto Maltese
#12191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trenutno se vodi debata sa pitanjem, kako to da je, nakon Komšićeve najave, nepripremljenom Žućinom kabinetu trebalo samo 4 dana da pripreme, ovjere i predaju na protokol Ustavnog suda apelaciju, koja sadrži 23 tačke i 2836 riječi, dok je Komšićevom, pripremljenom kabinetu trebalo čak 9 dana, za apelaciju od 13 tačaka i 1634 riječi?
Čuđenje je veće time što pravni stručnjaci smatraju da je za izradu dokumenta tog obima i sadržaja, i njegov prolazak kroz protokolisanu službenu proceduru potrebno najmanje tri radne nedelje.
Iz tog proizilazi da je neko, nećemo ga imenovati, počeo da radi na tome odmah nakon što je 24.04.2014. privremena odluka o boravištu objavljena u službenom glasniku.
Dok se neko drugi, nećemo ni njega imenovati, bavio bučnim najavama, a i to sa desetak dana zakašnjenja.
Pravni stručnjaci također raspravljaju svrhu Komšićeve apelacije, jer su, u trenutku kada je ista podnesena, već bile započele pravne radnje po prethodnoj. To jest, Ustavni sud je već 12. maja poslao zahtjev organima RS da se očituju. Komšićeva apelacija je, tehnički, samo usporila proceduru, jer se bez obzira što ona ne sadrži ništa što nije napisano u prethodno podnesenoj apelaciji (a dosta toga fali), protokol se morao poštovati, i tražiti novo očitovanje od nadležnih organa RS.
Što je i učinjeno, 15. maja 2014.
Prije ponovnog očitovanja, Ustavni sud nije mogao zasjedati, niti donositi odluke po tom pitanju.
Tri dana kašnjenja nije puno, ali nek bude zapamćeno.
Neki tvrde da je sve to samo zbog slikanja, ali to su zlobnici.
Čuđenje je veće time što pravni stručnjaci smatraju da je za izradu dokumenta tog obima i sadržaja, i njegov prolazak kroz protokolisanu službenu proceduru potrebno najmanje tri radne nedelje.
Iz tog proizilazi da je neko, nećemo ga imenovati, počeo da radi na tome odmah nakon što je 24.04.2014. privremena odluka o boravištu objavljena u službenom glasniku.
Dok se neko drugi, nećemo ni njega imenovati, bavio bučnim najavama, a i to sa desetak dana zakašnjenja.
Pravni stručnjaci također raspravljaju svrhu Komšićeve apelacije, jer su, u trenutku kada je ista podnesena, već bile započele pravne radnje po prethodnoj. To jest, Ustavni sud je već 12. maja poslao zahtjev organima RS da se očituju. Komšićeva apelacija je, tehnički, samo usporila proceduru, jer se bez obzira što ona ne sadrži ništa što nije napisano u prethodno podnesenoj apelaciji (a dosta toga fali), protokol se morao poštovati, i tražiti novo očitovanje od nadležnih organa RS.
Prije ponovnog očitovanja, Ustavni sud nije mogao zasjedati, niti donositi odluke po tom pitanju.
-
JedanMova
#12192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trenutno se ne vodi debata vec se gadja datumima, pojmovima i tvrdnjama...Corto Maltese wrote:Trenutno se vodi debata kako to da je, nakon Komšićeve najave, nepripremljenom Žućinom kabinetu trebalo samo 4 dana da pripreme, ovjere i predaju na protokol Ustavnog suda apelaciju, koja sadrži 23 tačke i 2836 riječi, dok je Komšićevom pripremljenom, kabinetu trebalo čak 9 dana, za apelaciju od 13 tačaka i 1634 riječi?
Što će reći da je neko, nećemo ga imenovati, počeo da radi na tome odmah nakon što je 24.04.2014. privremena odluka o boravištu objavljena u službenom glasniku.
Debate obicno izgledaju "malo" drugacije i koristete se za nesto konkretno. Ovo nit vodi kud, nit kakve koristi oko ovoga ima. U narodu se kaze - ko prije djevojci, a u ovom slucaju - a to potvrdjuju pisani tragovi dostpuni narodu - Komsic je bio brzi. E sad, to sto se Zuco nije izlajao ranije je njegov problem, bas kao sto je i Komsicev sto apelaciju nije podnio ranije. Al kao sto rekoh, cinjenice i pisani tragovi... sve ostalo nije vidjelo ni "d" od debate...
I jel to cekas da se nakupi jos koje pitanje oko Zuce pa da pocnes pisati odgovore?
- Corto Maltese
#12193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odgovore na koja pitanja?JedanMova wrote:Trenutno se ne vodi debata vec se gadja datumima, pojmovima i tvrdnjama...Corto Maltese wrote:Trenutno se vodi debata kako to da je, nakon Komšićeve najave, nepripremljenom Žućinom kabinetu trebalo samo 4 dana da pripreme, ovjere i predaju na protokol Ustavnog suda apelaciju, koja sadrži 23 tačke i 2836 riječi, dok je Komšićevom pripremljenom, kabinetu trebalo čak 9 dana, za apelaciju od 13 tačaka i 1634 riječi?
Što će reći da je neko, nećemo ga imenovati, počeo da radi na tome odmah nakon što je 24.04.2014. privremena odluka o boravištu objavljena u službenom glasniku.
Debate obicno izgledaju "malo" drugacije i koristete se za nesto konkretno. Ovo nit vodi kud, nit kakve koristi oko ovoga ima. U narodu se kaze - ko prije djevojci, a u ovom slucaju - a to potvrdjuju pisani tragovi dostpuni narodu - Komsic je bio brzi. E sad, to sto se Zuco nije izlajao ranije je njegov problem, bas kao sto je i Komsicev sto apelaciju nije podnio ranije. Al kao sto rekoh, cinjenice i pisani tragovi... sve ostalo nije vidjelo ni "d" od debate...
I jel to cekas da se nakupi jos koje pitanje oko Zuce pa da pocnes pisati odgovore?
-
JedanMova
#12194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Doduse, ti citas samo svoje kometare...Corto Maltese wrote:Odgovore na koja pitanja?JedanMova wrote:Trenutno se ne vodi debata vec se gadja datumima, pojmovima i tvrdnjama...Corto Maltese wrote:Trenutno se vodi debata kako to da je, nakon Komšićeve najave, nepripremljenom Žućinom kabinetu trebalo samo 4 dana da pripreme, ovjere i predaju na protokol Ustavnog suda apelaciju, koja sadrži 23 tačke i 2836 riječi, dok je Komšićevom pripremljenom, kabinetu trebalo čak 9 dana, za apelaciju od 13 tačaka i 1634 riječi?
- Corto Maltese
#12195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve kometare, misliš kamatare?JedanMova wrote:Doduse, ti citas samo svoje kometare...Corto Maltese wrote: Odgovore na koja pitanja?
Ne kontam!?
-
JedanMova
#12196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OK, ako ikad budes morao zaradjivati kao komicar crno ti se pise...Corto Maltese wrote:Kakve kometare, misliš kamatare?JedanMova wrote:Doduse, ti citas samo svoje kometare...Corto Maltese wrote: Odgovore na koja pitanja?
Ne kontam!?
... komeNtare ...
Rado bih ti i nacrtao, ali su mi kistovi ostali kod kuce
BTW - nakon ovakvog komeNtara, nije ni cudo sto "ne kontas"...
Last edited by JedanMova on 13/08/2014 15:48, edited 1 time in total.
-
levana
#12197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Kakve kometare, misliš kamatare?JedanMova wrote:Doduse, ti citas samo svoje kometare...Corto Maltese wrote: Odgovore na koja pitanja?
Ne kontam!?
- Corto Maltese
#12198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ti se rugao, Allaha mi.JedanMova wrote:OK, ako ikad budes morao zaradjivati kao komicar crno ti se pise...Corto Maltese wrote:Kakve kometare, misliš kamatare?JedanMova wrote: Doduse, ti citas samo svoje kometare...
Ne kontam!?
... komeNtare ...
Rado bih ti i nacrtao, ali su mi kistovi ostali kod kuce
BTW - nakon ovakvog komeNtara, nije ni cudo sto "ne kontas"...
Mislio sam da aludiraš na ovo:
U međuvremenu se pronijela priča po kojoj je Dr. Suljagić povratničku adresu zamijenio federalnom još u januaru.
To je lako provjerljivo u CIPS-u.
A spominju se i neki bankovni krediti, i neki žiranti, koji su sada više taoci nego žiranti.
Biće plaha kampanja.
-
JedanMova
#12199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Ovo je kod njih trend.
Imati, a nemati.
Željko Komšić, dugi niz godina sa primanjima većim od 5000KM, nema auto, nema ni stan kakav ljudi sa tim primanjima imaju, ali ima kredite koji ga kolju. I tim nemanjem se ponosi.
Suljagić, uvrijeđen pitanjem, odgovara: "Otkud meni auto, moja plata je bila 2000KM!?"
Sad znamo zašto je Marjanović otišao.
Čovjek ima auto.
Eeeeee, auto ima!?
"Ljudi konstantno pricaju o bogacenju i oni najbogatiji prozivaju nas koji imamo jednu kucu. Ja imam jednu kucu popola sa suprugom, i nemam automobil. Ko pronadje moju vilu na Poljinama, ja cu mu je pokloniti."
- rece Bakir Izetbegovic, i osta ziv...
A kolika su njegova primanja?
-
argenteus
#12200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote: Nisam ti se rugao, Allaha mi.
Mislio sam da aludiraš na ovo:U međuvremenu se pronijela priča po kojoj je Dr. Suljagić povratničku adresu zamijenio federalnom još u januaru.
To je lako provjerljivo u CIPS-u.
A spominju se i neki bankovni krediti, i neki žiranti, koji su sada više taoci nego žiranti.
Biće plaha kampanja.
Nemoj više, Allaha ti