Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#12151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

taj ludi kralj,je li on bio iz neke od ovih kuća,familija ili ko već?
Mali_Vuk

#12152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Bio je Targaryen, Aerys II

Rhaegar je njegov sin

Puno toga se i meni pomješalo u glavi :roll:

Bit će red sve ponovo prostudirati, od početka
kakavdanakneiskustvu

#12153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Mali_Vuk wrote:Bio je Targaryen, Aerys II Rhaegar je njegov sin

Puno toga se i meni pomješalo u glavi :roll:

Bit će red sve ponovo prostudirati, od početka

njega je ubio jamie?
Mali_Vuk

#12154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Jap
kakavdanakneiskustvu

#12155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Mali_Vuk wrote:Jap
:thumbup:
Mali_Vuk

#12156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Najjednostavnije rečeno: Rhaegar, sin Aerysov (Ludi kralj) je oteo Lyannu Stark, Nedovu sestru. I imao aferu s njom. Ludi kralj je ubio njenog oca i brata kad su ovi došli da traže njeno oslobađanje.

Kasnije je u bitci kod Trozubca kalj Robert ubio Rhaegera, Jamie je odradio ostali dio posla sa Ludim kraljem

I od tada započinju belaji
Mali_Vuk

#12158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Zahvali @drogon2

I ja sam u momentu bio otišao na krivu stranu :D
Pandakonda

#12159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Rhaegarov plan je bio da skine Aerysa sa trona (jer je ovaj poludio) ali nije računao na to da će Robert dići pobunu radi Lyanne. To je napravljena laž da je Lyanna kidnapovana da bi se zaštitila njena čast jer je bila obećana drugom čovjeku. A Ned također nije ništa rekao poslje rata jer bi ispalo da je Robert digao pobunu zbog žene koja uopšte nije htjela biti sa njim.

Jaime je htio da ide sa Rhaegarom na Trident ali mu je Rhaegar rekao da ostane. Na kraju je to bila ispravna odluka jer da je otišao Aerys bi uspio spalit čitav kings landing.
Mali_Vuk

#12160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Znači za druga @kakavdanakneiskustvu

Aerys II je ustvari Ludi kralj. Targaryen, naravno.

Rhaegar je sin od Ludog kralja, i lik koji je (navodno) oteo Lyannu i spavao s njom i napravio joj dijete. E to dijete je prema ovim novim teorijama ustvari Jon.

Znači, khaleesi Daenerys je kćerka od Ludog kralja, a sestra od Rhaegara. Što znači da Daenerys i Jon nisu brat i sestra, nego je ona Jonu zapravo tetka, ako se ne varam.

I ona nikad nije voljela Roberta za kojeg je trebala poći, tako da je njena otmica iscenirana. Ovo što @panda spominje
zenit dozic

#12161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

Pandakonda wrote:Rhaegarov plan je bio da skine Aerysa sa trona (jer je ovaj poludio) ali nije računao na to da će Robert dići pobunu radi Lyanne. To je napravljena laž da je Lyanna kidnapovana da bi se zaštitila njena čast jer je bila obećana drugom čovjeku. A Ned također nije ništa rekao poslje rata jer bi ispalo da je Robert digao pobunu zbog žene koja uopšte nije htjela biti sa njim.

Jaime je htio da ide sa Rhaegarom na Trident ali mu je Rhaegar rekao da ostane. Na kraju je to bila ispravna odluka jer da je otišao Aerys bi uspio spalit čitav kings landing.
Kad pomislim da sam skonto stvari vidim da opet ne znam nista.
Zar je Jaime bio na strani Targarijena pa se onda okreno protiv njih kad je vidio da ce ovi zglajzat?
Kako sad da je Lianu ubio ludi kralj?
Kad, kako?
Moracu preko zime kad uhvatim vremena procitat ove knjige, ovako vise ne mere :mrgreen:

Edit Najbolje je da ekraniziraju i te dogadjaje pa da i to vise rezimiramo kako valja.
Last edited by zenit dozic on 03/07/2016 12:21, edited 1 time in total.
esmasaric

#12162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

I šta ćemo mi s tom informacijom?
Mislim John ostaje kao White Wolf na sjeveru. On nece nigdje dok se ne rasciste stvari s white walkers. A ova zima ce biti duga.

Mada sumnjam da bi John prihvatio da vlada čitavim Westerosom. On je više sjevernjak od braće i sestara. I on će ostati tu.

Može se sresti s Dany ako white walkersi odi preko zida. I krenu svuda...i ona hoće da spasi svijet pa ih krene spaljivati.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Mali_Vuk

#12163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

zenit dozic wrote:
Pandakonda wrote:Rhaegarov plan je bio da skine Aerysa sa trona (jer je ovaj poludio) ali nije računao na to da će Robert dići pobunu radi Lyanne. To je napravljena laž da je Lyanna kidnapovana da bi se zaštitila njena čast jer je bila obećana drugom čovjeku. A Ned također nije ništa rekao poslje rata jer bi ispalo da je Robert digao pobunu zbog žene koja uopšte nije htjela biti sa njim.

Zar je Jaime bio na strani Targarijena pa se onda okreno protiv njih kad je vidio da ce ovi zglajzat?
Kad, kako?
Moracu preko zime kad uhvatim vremena procitat ove knjige, ovako vise ne mere :mrgreen:

Edit Najbolje je da ekraniziraju i te dogadjaje pa da i to vise rezimiramo kako valja.
Ko je ovdje sam sebi otac :D

Moraš pročitati istoriju kraljevstva i njegovih porodica ako želiš biti detaljnije upoznat. Inače će ti uvijek promicati nešto. Imaš par zanimljivih linkova na temi i netu, ako te mrzi da čitaš knjige

Ludi kralj ih je pogubio sve skupa dok je Rhaegar bio odsutan, na bojnom polju sa Robertom. Ne zove se džaba Ludi kralj. Da je Rhaegar preživio vjerovatno bi mu on sam presudio
Last edited by Mali_Vuk on 03/07/2016 12:27, edited 1 time in total.
brain bubbles

#12164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Lyanna voljela Rhegara, Robert Lyannu, a Cersei Roberta :P
Mali_Vuk

#12165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

brain bubbles wrote:Lyanna voljela Rhegara, Robert Lyannu, a Cersei Roberta :P
Zanimljivo je da je Cersei u samom početku zaista voljela Roberta :D Kasnije je to preraslo u prezir i gađenje
zenit dozic

#12166 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

banjaluka078 wrote:
Azrail wrote:Ova Monika Ponjavić stvarno piše odlične tekstove. Da piše na engleskom imala bi najmanje 100k pregleda.

Piše i na engleskom.

https://monikaponjavic.wordpress.com/
Evo njen tekst sa osvrtom na zadnju epizodu. Halalite ako je vec postavljen.
http://www.srpskacafe.com/2016/06/igra- ... zime-foto/
Jedna mi recenica iz teksta bode oci a to je da je Cersei direktno odgovorna za Nedovu smrt. Koliko me sjecanje sluzi da je onaj mali njen odvratni prekrsio dogovor i naredio da ga ubiju sto je i nju iznenadilo i ona ga je pokusala odgovoriti.
Mali_Vuk

#12167 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Nije ona željela Nedovu smrt, iz praktičnih razloga, u pravu si ti. Onaj mali psihopata je tu odluku donio mimo svih ostalih.
Pandakonda

#12168 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

zenit dozic wrote:

Kad, kako?

Jaime je bio u kingsguardu (kraljevska vojska) tako da je njegov zadatak bio da štiti kraljevsku porodicu. On se okrenuo protiv ludog kralja zato što je ovaj htio spalit čitav grad. Nije Lyannu ubio ludi kralj, ona je umrla pri porođaju Jona, ludi kralj je ubio njenog brata i oca kad su došli da je traže.
zenit dozic

#12169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

Mali_Vuk wrote:
zenit dozic wrote:

Kad, kako?

Ko je ovdje sam sebi otac :D

Moraš pročitati istoriju kraljevstva i njegovih porodica ako želiš biti detaljnije upoznat. Inače će ti uvijek promicati nešto. Imaš par zanimljivih linkova na temi i netu, ako te mrzi da čitaš knjige

Ludi kralj ih je pogubio sve skupa dok je Rhaegar bio odsutan, na bojnom polju sa Robertom. Ne zove se džaba Ludi kralj. Da je Rhaegar preživio vjerovatno bi mu on sam presudio
Ma gledo sam razlicite linkove ali nista dok ne procitam knige izgleda.
Stani jel ludi kralj nju ranio pa je zato ona bila krvava?
Ja sve konto od teskog poroda.
Znaci ludi kralj je nju ranio prije dolaska Neda?
A onda se Ned pojavljuje. Pa ako je nju mlatno sto joj je onda postedio djete?
A koji je razlog sto je ubio Lyanu uopce, jel taj da je bio u zavadi sa sinom ili mu prahnulo posto je poludio :D

I u zadnjem pasusu pises da ih je pogubio sve skupa- koga sve?
zenit dozic

#12170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

Pandakonda wrote:
zenit dozic wrote:

Kad, kako?

Jaime je bio u kingsguardu (kraljevska vojska) tako da je njegov zadatak bio da štiti kraljevsku porodicu. On se okrenuo protiv ludog kralja zato što je ovaj htio spalit čitav grad. Nije Lyannu ubio ludi kralj, ona je umrla pri porođaju Jona, ludi kralj je ubio njenog brata i oca kad su došli da je traže.
Pa tako sam i ja mislio ali ovi gore pisu drukcije pa rekoh da je do mene opet :skoljka: :thumbup:
zenit dozic

#12171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

brain bubbles wrote:Lyanna voljela Rhegara, Robert Lyannu, a Cersei Roberta :P
a Jaime Cersei, a sve ostale trebe Jaimea :D
Sarcom

#12172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sarcom »

zenit dozic wrote: Ma gledo sam razlicite linkove ali nista dok ne procitam knige izgleda.
Stani jel ludi kralj nju ranio pa je zato ona bila krvava?
Ja sve konto od teskog poroda.
Znaci ludi kralj je nju ranio prije dolaska Neda?
A onda se Ned pojavljuje. Pa ako je nju mlatno sto joj je onda postedio djete?
A koji je razlog sto je ubio Lyanu uopce, jel taj da je bio u zavadi sa sinom ili mu prahnulo posto je poludio :D

I u zadnjem pasusu pises da ih je pogubio sve skupa- koga sve?

:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12173 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

evo sad dobih od sincine ovo na poklon... aaaaaa jesme obradovo, isprd BBI na sajmu knjige 30KM :thumbup:
Pandakonda

#12174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

pici wrote:Image

Image

evo sad dobih od sincine ovo na poklon... aaaaaa jesme obradovo, isprd BBI na sajmu knjige 30KM :thumbup:
Još da ima na engleskom :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

aj dont anderstente :mrgreen: jel nejma kod nas uzet engleska verzija... pa narucite preko ebaya, izgleda fantasticno :thumbup:
Post Reply