Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#12151 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Šinko, ja sam u HR više nego ti u BIH budi siguran ;-) a RvaCko primorje mrzim iz dna duše, toliko ga mrzim da sam svake godine gost na istom i to ne u Makarskoj nego na jednom od najljepših ostrva i gradova Jadrana 8-) a te rekorde nekom drugom ostavi zna se šta je statistika - tačan zbir netačnih podataka. Ono što ja svojim očima gledam je da svake sezone se dopisuju jedinice i nule na cijene, za dvije godine bukaleta točenog vina sa 25 je poskupila na 40 kuna na istom mjestu, kao da imate rekordnu inflaciju a ne rekordne sezone :-) , poskupili ste dva puta cestarine i dižete boravišnu pristojbu vidiš to je ono što će lagano da potkopa HR turizam zajedno sa lošim uslovima rada i malim platama sezonaca kao što je navedeno u prilogu - ode kvalifikovan kadar u bolje uslove rada. Tebi izgleda nikako nije jasno da se fUni turisti i mondenski turizam ne postiže dizanjem cijena u nebesa sa izgovorom rekordne sezone, ne možeš Daciu prodavati u rangu BMW-a ma šta god da joj nakalemiš jer to jednostavno nije ista klasa robe i nikada neće biti. Dobro, možda jednom ali neće još duuuugo.....Boktejebo jeftinije me izađe putarina (tačnije vinjete) kroz tri države do Poljske i nazad nego cestarina do Umaga i nazad :shock:
Već sam ti naveo primjere da ljudi odlaze u Grčku i Bugarsku jer za istu cifru dobiju daleko bolju i kvalitetniju uslugu, ja lično volim Jadran i njegovu obalu, tu mi je najljepše i tu imam prijatelja, ali ipak je bolje jesti burek sa mesom za 3 KM nego pitu od govana za 2 KM. Za istu cifru kojoj u Istri pojedem pizzu i popijem sok u Bugarskoj u restoranu se najedem, napijem, dezertiram :mrgreen: i ostane mi kusura, a za cijenu prosječnog apartmana (a cijene tamo su poprilične) u Istri gdje mi je gazda samo dao ključeve kad sam došao i zadnji dan ih uzeo i samo preko one stvari pogledao po smještaju jel sve na mjestu (nije ni pitao jesam li bio zadovoljan i imam li kakvih primjedbi, a imao sam jer je klima zadnji put servisirana kad je montirana na zid piri mlakasto :jbt: ) u toj istoj Bugarskoj mogu da dobijem hotel sa 4 zvjezdice sa full uslugom i švedskim stolom samo me konobar ne hladi lepezom i češka po jajima sve ostalo imam. Bolje bi bilo da poslušate onu staru mudru od cara Tiberija kako dobar pastir treba da striža ovce a ne da im guli kožu.

Ako hoćeš da ti još malo nacrtam samo se javi i živ bio daj kakav argument osim opisa kurcobolje i sl.
spreca

#12152 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Lajavikrelac wrote:Šinko, ja sam u HR više nego ti u BIH budi siguran ;-) a RvaCko primorje mrzim iz dna duše, toliko ga mrzim da sam svake godine gost na istom i to ne u Makarskoj nego na jednom od najljepših ostrva i gradova Jadrana 8-) a te rekorde nekom drugom ostavi zna se šta je statistika - tačan zbir netačnih podataka. Ono što ja svojim očima gledam je da svake sezone se dopisuju jedinice i nule na cijene, za dvije godine bukaleta točenog vina sa 25 je poskupila na 40 kuna na istom mjestu, kao da imate rekordnu inflaciju a ne rekordne sezone :-) , poskupili ste dva puta cestarine i dižete boravišnu pristojbu vidiš to je ono što će lagano da potkopa HR turizam zajedno sa lošim uslovima rada i malim platama sezonaca kao što je navedeno u prilogu - ode kvalifikovan kadar u bolje uslove rada. Tebi izgleda nikako nije jasno da se fUni turisti i mondenski turizam ne postiže dizanjem cijena u nebesa sa izgovorom rekordne sezone, ne možeš Daciu prodavati u rangu BMW-a ma šta god da joj nakalemiš jer to jednostavno nije ista klasa robe i nikada neće biti. Dobro, možda jednom ali neće još duuuugo.....Boktejebo jeftinije me izađe putarina (tačnije vinjete) kroz tri države do Poljske i nazad nego cestarina do Umaga i nazad :shock:
Već sam ti naveo primjere da ljudi odlaze u Grčku i Bugarsku jer za istu cifru dobiju daleko bolju i kvalitetniju uslugu, ja lično volim Jadran i njegovu obalu, tu mi je najljepše i tu imam prijatelja, ali ipak je bolje jesti burek sa mesom za 3 KM nego pitu od govana za 2 KM. Za istu cifru kojoj u Istri pojedem pizzu i popijem sok u Bugarskoj u restoranu se najedem, napijem, dezertiram :mrgreen: i ostane mi kusura, a za cijenu prosječnog apartmana (a cijene tamo su poprilične) u Istri gdje mi je gazda samo dao ključeve kad sam došao i zadnji dan ih uzeo i samo preko one stvari pogledao po smještaju jel sve na mjestu (nije ni pitao jesam li bio zadovoljan i imam li kakvih primjedbi, a imao sam jer je klima zadnji put servisirana kad je montirana na zid piri mlakasto :jbt: ) u toj istoj Bugarskoj mogu da dobijem hotel sa 4 zvjezdice sa full uslugom i švedskim stolom samo me konobar ne hladi lepezom i češka po jajima sve ostalo imam. Bolje bi bilo da poslušate onu staru mudru od cara Tiberija kako dobar pastir treba da striža ovce a ne da im guli kožu.

Ako hoćeš da ti još malo nacrtam samo se javi i živ bio daj kakav argument osim opisa kurcobolje i sl.
:thumbup: od do
mayab

#12153 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Osililo se to, a ne znaju da se takve nebulozne stvari često obiju o glavu , i to veoma bolno
Zaštitari u Dubrovniku brane ljudima da ulaze na plažu s hranom i pićem, pregledavaju im torbe
.
.
.
.
.

Kratko i jasno - na dubrovačke plaže smijete doći i s paštetom i radlerom i čipsom..., slobodno i bez da vas itko pretresa ili onemogućuje prolaz do pomorskog dobra.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zast ... 82907.aspx
insomnia78

#12154 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Kakav lik. Bože, kakav lik
Image
:lol: :lol: :lol:
Domaci izdajnik

#12155 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Budimo realni nije daleko od istine ma ko god to izjavio :oops:
insomnia78

#12156 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Da samo sto ovaj 'ladno potpise sebe
Domaci izdajnik

#12157 Re: Desavanja u Hrvatskoj

To jest, kamo sreće da naši političari potpisuju sebe na korisne stvari iz normalnih uređenih država.... :-?
insomnia78

#12158 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

:lol:
animals

#12159 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Ja bi to drugacije rekao..
kakv narod , takvi i politicari..
jer oni dolaze iz ti naroda..
dječak sa šibicama

#12160 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Lajavikrelac wrote:Šinko, ja sam u HR više nego ti u BIH budi siguran ;-) a RvaCko primorje mrzim iz dna duše, toliko ga mrzim da sam svake godine gost na istom i to ne u Makarskoj nego na jednom od najljepših ostrva i gradova Jadrana 8-) a te rekorde nekom drugom ostavi zna se šta je statistika - tačan zbir netačnih podataka. Ono što ja svojim očima gledam je da svake sezone se dopisuju jedinice i nule na cijene, za dvije godine bukaleta točenog vina sa 25 je poskupila na 40 kuna na istom mjestu, kao da imate rekordnu inflaciju a ne rekordne sezone :-) , poskupili ste dva puta cestarine i dižete boravišnu pristojbu vidiš to je ono što će lagano da potkopa HR turizam zajedno sa lošim uslovima rada i malim platama sezonaca kao što je navedeno u prilogu - ode kvalifikovan kadar u bolje uslove rada. Tebi izgleda nikako nije jasno da se fUni turisti i mondenski turizam ne postiže dizanjem cijena u nebesa sa izgovorom rekordne sezone, ne možeš Daciu prodavati u rangu BMW-a ma šta god da joj nakalemiš jer to jednostavno nije ista klasa robe i nikada neće biti. Dobro, možda jednom ali neće još duuuugo.....Boktejebo jeftinije me izađe putarina (tačnije vinjete) kroz tri države do Poljske i nazad nego cestarina do Umaga i nazad :shock:

Šinko, cijene su onolike koliko gost moze platiti :wink:

Kome je skupo, ode u Bugarsku. I to tako funkcionise.
Domaci izdajnik

#12161 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Već sam rekao bolje burek za 3 nego pita od govana za 2 marke, govorim da za istu cijenu imaš bolje. I nije samo u pitanju Bugarska, Grčka je takođe klasama uslugom iznad HR a za Jonsko more Jadran je malarična močvara, sviđalo se to nekome ili ne. Govorim da za ISTE pare imaš bolju ponudu i uslugu.
zg1911

#12162 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

ubio si me argumentima. povlačim se iz rasprave. ovo s daciom i bmw-om ti je touche

btw odeš li umjesto u bugarske u kongo, za cijenu istarske pizze ćeš moć kupit i tele i ženu. skupa ti je i ta bugarska
dječak sa šibicama

#12163 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Pa ti onda u Grcku. Prosto ko pasulj.
Domaci izdajnik

#12164 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Bio ;-) ne pričam napamet :) Purgeru uživaj u piti od govana i pričaj da jako lijepo miriše završili smo na tu temu.... :oops:
zg1911

#12165 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Lajavikrelac wrote:Već sam rekao bolje burek za 3 nego pita od govana za 2 marke, govorim da za istu cijenu imaš bolje. I nije samo u pitanju Bugarska, Grčka je takođe klasama uslugom iznad HR a za Jonsko more Jadran je malarična močvara, sviđalo se to nekome ili ne. Govorim da za ISTE pare imaš bolju ponudu i uslugu.
I ti i dalje svako malo u hrvatsku. Voliš močvare? Mazohist? Ja na tvom mjestu ne bi dvoumio. A i albanija je na jonskom moru. A i jeftinija je. Bosanci na jonsko, zapadnjaci na jadran. Preživit ćemo nekako.

Statistika točan zbir netočnih podataka... Kakvo banaliziranje boktijadan. Pa da, bolje oslanjat se na priče poznanika. Više vrijedi što ti reče ivan iz susjednog sela nego državni zavod za statistiku.

Ps ti raspravljaj....
Domaci izdajnik

#12166 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Image
zg1911

#12167 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Lajavikrelac wrote:Bio ;-) ne pričam napamet :) Purgeru uživaj u piti od govana i pričaj da jako lijepo miriše završili smo na tu temu.... :oops:
A vokabulara... još jedan touche

Završili smo mi na koju god temu. Nema potrebe za diskusiju sa potkapacitarnim diskutantima sporog mozga, lajavog jezika
sportman1

#12168 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sportman1 »

mayab wrote:Osililo se to, a ne znaju da se takve nebulozne stvari često obiju o glavu , i to veoma bolno
Zaštitari u Dubrovniku brane ljudima da ulaze na plažu s hranom i pićem, pregledavaju im torbe
.
.
.
.
.

Kratko i jasno - na dubrovačke plaže smijete doći i s paštetom i radlerom i čipsom..., slobodno i bez da vas itko pretresa ili onemogućuje prolaz do pomorskog dobra.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zast ... 82907.aspx

kome se obije o glavu?
ako mislis na vlast onda ne znam kako.
ima plaza koliko hoces a ti bas oces na onu pod koncesijom???
ne more kad je tude za one dubljeg dzepa.
Bodkin

#12169 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Ne kontate da morate napisati kako je hrvatska za cetri klase iznad svega drugog i da zato zapadnjaci cine 90% turista. Raznolika ponuda i ostalo. Zato su ove cijene u stvari niske i treba ih dizati. Tako dobijete thumbsup od par njih na temi :thumbup:
zg1911

#12170 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

bosanskog li jala... dodjite ba u bosnu, dopušteno vam je i srat i pišat po trgovima, nećemo se ljutit.. a sve džabe :izet:

sinoć u zadru, večera u 2 na poluotoku + piće - 270 kn. crni rižot, lignje sa žara s blitvom, 2 salate, 2 kolača i 4 dl plavca. ista cijena bi bila i u zagrebu. ma skupo i norvežanima, šta ćeš
spreca

#12171 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

zg1911 wrote:bosanskog li jala... dodjite ba u bosnu, dopušteno vam je i srat i pišat po trgovima, nećemo se ljutit.. a sve džabe :izet:

sinoć u zadru, večera u 2 na poluotoku + piće - 270 kn. crni rižot, lignje sa žara s blitvom, 2 salate, 2 kolača i 4 dl plavca. ista cijena bi bila i u zagrebu. ma skupo i norvežanima, šta ćeš
za te pare u Tz bi dobio bar 3kg jagnjetine :lol: :lol: .....istina da je hrana po restoranima na jadranu prilicno skupa ali se mora imati u vidu da su to sezonske cijene....nije samo skupo vecini raje iz bosne nego i mnogima iz Hr...opet kazem da je to za vrijeme turisticke sezone i nebi trebalo da cudi...ali koncesije plaze ce definitivno otjerati mnoge turiste
zg1911

#12172 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

spreca wrote:
zg1911 wrote:bosanskog li jala... dodjite ba u bosnu, dopušteno vam je i srat i pišat po trgovima, nećemo se ljutit.. a sve džabe :izet:

za te pare u Tz bi dobio bar 3kg jagnjetine :lol: :lol: .....istina da je hrana po restoranima na jadranu prilicno skupa ali se mora imati u vidu da su to sezonske cijene....nije samo skupo vecini raje iz bosne nego i mnogima iz Hr...opet kazem da je to za vrijeme turisticke sezone i nebi trebalo da cudi...ali koncesije plaze ce definitivno otjerati mnoge turiste
a koliko bi tek mesine za te pare dobio na kosovu...
spreca

#12173 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

zg1911 wrote:
a koliko bi tek mesine za te pare dobio na kosovu...
skupa viza
dječak sa šibicama

#12174 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Nema potrebe ni za kakvim :thumbup:

Odes lijepo u Bugarsku, Tursku ili gdje bilo, a hrvatski turizam ce svojim putem. Nesto ne vidim da propada, dapace, iz godine u godinu raste broj posjetilaca.

Mislim da ta cinjenica, zapravo, neke boli. Mada ne vidim zasto, komsijina krava je samo komsijina krava.
Bodkin

#12175 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
I to je ok. Zato ce se trpiti britanski i svapski bezobrazluk. Onog momenta kad ne bude, oni ce otici, cijena ce pasti da se popune kapaciteti i dolazice opet balkanci.

Korektivna mjera trzista :D

Najveci problem kod nas je sto su aviokonekciie kurac. Iz srbije imas ponuda za grcku/maltu/kipar da te glava zaboli. Let i hotel od 3-4 zvjezdice. Mislim doce sad purger da kaze ko te jebe, i necemo te u hr ali ko ga jebe :D
Generalno ne razumijem navalu da svake godine ides ba isto mjesto u hr osim ako su finansije u pitanju. Doduse masa starijeg svijeta ide zbo jezika
Apartmani za troclanu familiju na jednom Pagu, ono frajer dig'o vilu na 3 sprata par km od grada u nedodjiji (nista pitoreskno ribarsko selo, divlja obala, samo beton) skuplji nego u Spaniji. :-) Ponudu u restoranima da ne spominjem, bolje i nerijetko za manje love ces jesti i piti u jednoj Barceloni nego u Zadru, npr.
Jebiga to je to. Ali hrvatska je jos egzoticna destinacija dok spanija nije. A i jako je bitno sto hrvati i dalje drkaju na te zapadne turiste pa se onda oni fakat dobro osjecaju u hrvatskoj. Nema isti prijem hans i neki balkanac. Dodaj na to da njemci nisu bas popularni ovih dana u juznim zemljama i eto ga.

Dakle sve dok ima ljudi koji ce to placati, hrvatska ce kostati koliko kosta. Zato kazem, ne razumijem one koji svake godine idu tamo osim ako razlozi nisu finansijske prirode ili tipa idem na tri dana. Sjednes u auto u cetvrtak poslije posla i dole si za 4 sata
Post Reply