Šinko, ja sam u HR više nego ti u BIH budi siguran

a RvaCko primorje mrzim iz dna duše, toliko ga mrzim da sam svake godine gost na istom i to ne u Makarskoj nego na jednom od najljepših ostrva i gradova Jadrana

a te rekorde nekom drugom ostavi zna se šta je statistika - tačan zbir netačnih podataka. Ono što ja svojim očima gledam je da svake sezone se dopisuju jedinice i nule na cijene, za dvije godine bukaleta točenog vina sa 25 je poskupila na 40 kuna na istom mjestu, kao da imate rekordnu inflaciju a ne rekordne sezone

, poskupili ste dva puta cestarine i dižete boravišnu pristojbu vidiš to je ono što će lagano da potkopa HR turizam zajedno sa lošim uslovima rada i malim platama sezonaca kao što je navedeno u prilogu - ode kvalifikovan kadar u bolje uslove rada. Tebi izgleda nikako nije jasno da se fUni turisti i mondenski turizam ne postiže dizanjem cijena u nebesa sa izgovorom rekordne sezone, ne možeš Daciu prodavati u rangu BMW-a ma šta god da joj nakalemiš jer to jednostavno nije ista klasa robe i nikada neće biti. Dobro, možda jednom ali neće još duuuugo.....Boktejebo jeftinije me izađe putarina (tačnije vinjete) kroz tri države do Poljske i nazad nego cestarina do Umaga i nazad
Već sam ti naveo primjere da ljudi odlaze u Grčku i Bugarsku jer za istu cifru dobiju daleko bolju i kvalitetniju uslugu, ja lično volim Jadran i njegovu obalu, tu mi je najljepše i tu imam prijatelja, ali ipak je bolje jesti burek sa mesom za 3 KM nego pitu od govana za 2 KM. Za istu cifru kojoj u Istri pojedem pizzu i popijem sok u Bugarskoj u restoranu se najedem, napijem, dezertiram

i ostane mi kusura, a za cijenu prosječnog apartmana (a cijene tamo su poprilične) u Istri gdje mi je gazda samo dao ključeve kad sam došao i zadnji dan ih uzeo i samo preko one stvari pogledao po smještaju jel sve na mjestu (nije ni pitao jesam li bio zadovoljan i imam li kakvih primjedbi, a imao sam jer je klima zadnji put servisirana kad je montirana na zid piri mlakasto

) u toj istoj Bugarskoj mogu da dobijem hotel sa 4 zvjezdice sa full uslugom i švedskim stolom samo me konobar ne hladi lepezom i češka po jajima sve ostalo imam. Bolje bi bilo da poslušate onu staru mudru od cara Tiberija kako dobar pastir treba da striža ovce a ne da im guli kožu.
Ako hoćeš da ti još malo nacrtam samo se javi i živ bio daj kakav argument osim opisa kurcobolje i sl.