Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alchak.ba wrote:
a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*
Prednost HS-a :
-koriste CI module za digitalu
-svi HD kanali su u paketu osim HBO-a
-nesto niza cijena paketa u odnosu na TM
Prednost TM-a :
-D3GO usluga (mozes gledati tv na racunaru , android telefonima/tabletima..)
-Sport klub kanali koje raja vec godinama trazi + neki kanali koje HS nema u ponudi
To je u biti to , internet je skoro isti kod oba provajdera s tim da je kod TM-a manja upload brzina , ali nadamo se da ce se to uskoro promijeniti...
Ja sam na HS-u i ne gledam SportKlub niti imam namjeru gubiti oci gledajuci TV na mobitelu.
sabanss wrote:
Po ovome ispade da je meni HS isplativiji?
U svakom slucaju je HS trenutno isplativiji JER imas sve HD kanale u KID paketima i internet sa brzim uploadom , kod TM-a imas HD kanale u zavisnosti od paketa (sto skuplji paket to vise HD kanala) i manja im je upload brzina , a da se ne ponavljam sad o prednostima HS-a u odnosu na TM vezano za CI module...
Volio bih da hoce bar neko da ima osnovni paket, recimo, sa svim Sport klubovima, a dodatno placas "Paket Arena" ili obrnuto.
Jos kad bi neko skonto da se moze moze izabrati da paket gledas jedan mjesec, da drugi ne gledas itd....
alchak.ba wrote:
Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?
Moj drug je na TM-u i ima D3GO na S3 , kad dodje kod mene i kad se nakaci na moj wifi (HS) gleda programe normalno, s tim da konekcija mora biti minimalno 2Mbps.
onda mi ovo to go ima smisla
Samo ne možeš određene kanale gledati na drugim wifi mrežama (Sportklub, Ginx i druge koji su "ekskluzivni" na TM digitalnoj)! Većinu ostalih normalno gledaš ali za navedene ti iskoči vijest "ovaj kanal ne možete gledati na trenutnoj mreži"!
Ovo su pametno odradili, jer da nisu onda bih ja mogao npr koristiti d3go na pc-u i mobilnom a rođi (koji koristi mojatv) poslati username i pass za d3go gdje bi on mogao gledati i SK na svojoj wifi mreži! Samo su tome brzo dohakali!
@Benq je naveo uglavnom sve razlike između TM i HS, samo bih još dodao ovaj UNIFI kao još jednu prednost TM-a:
alchak.ba wrote:
To je to, nego osim Pinkova sta jos gubimo/dobivamo?
Kakav je internet?
Cijene?
Gubite pinkove i arene
Dobivate SportKlubove SD i HD, D3 GO, Prva, b92, Cinestare, Foxove i Discoveriye u HD-u ukupno oko 30 HD kanala koji su rasporedjeni po paketima.
Cijene su valjda vece, internet ne znam ima super podrska na Telemach ALL About 4 temi.
Sve mozes pogledati na www.telemach.ba
HS je neuporedivo bolji i povoljniji jer HD kanale imas u KID paketima, CI module kartice. Bez Arena ne mozemo gledati premijer ligu, regionalne lige, italijansku ligu (Dzeko, Pjanic, Zukanovic, Lulic), ligu prvaka, evropsku ligu, itd.
Sad me zaboli za SK Edin Dzeko presao u Romu i na Arene:) HS je povoljniji u svakom slucaju i ja evo vec ne znam koliko godina od kada su i krenuli imam HS i nemam nikakvih problema. Ako sta rikne dodju i poprave vrlo brzo, internet brz i stabilan, ima problema sa digitalnim kanalima ali boze moj....jedino mozda sto bi im rekao je da stave jos obvih par domacih kvalitetnijih kanala....
I da meni se cini da su mi HRT-ovi na digitali umrli??????
Ima li neko problema danas sa TV signalom. Digalna preslab signal, ne otvara kanale ili ako otvori sjecka, analogija puna snijega. Tako je cijeli dan. Internet je ok. Lokacija Hrasno.
jastuk1 wrote:Ima li neko problema danas sa TV signalom. Digalna preslab signal, ne otvara kanale ili ako otvori sjecka, analogija puna snijega. Tako je cijeli dan. Internet je ok. Lokacija Hrasno.
jastuk1 wrote:Ima li neko problema danas sa TV signalom. Digalna preslab signal, ne otvara kanale ili ako otvori sjecka, analogija puna snijega. Tako je cijeli dan. Internet je ok. Lokacija Hrasno.
Tačno. Taj snijeg na pojedinim kanalima traje već danima.
Sinoć je bilo ok ali može opet.
Nešto čačkaju.
Tačno. Taj snijeg na pojedinim kanalima traje već danima.
Sinoć je bilo ok ali može opet.
Nešto čačkaju.
ne valja kad je vruce, ne valja kad je snijeg, nikad udovoljit' narodu
ne shvaćam, npr nakon što službeno dođe telemach, i npr uzmem njihov duo paket tv osnovni+internet+3d go, 3d go će imati sve ove nabrojane kanale, a ne samo one iz mog paketa
ne shvaćam, npr nakon što službeno dođe telemach, i npr uzmem njihov duo paket tv osnovni+internet+3d go, 3d go će imati sve ove nabrojane kanale, a ne samo one iz mog paketa
Ja mislim da samo one kanale koje imaš u svom D3 paketu (na resiveru) moći ćeš gledati i na d3go! Kod mene prošireni pa svakako sve te kanale imam otključane!
Maharadza wrote:
Ja mislim da samo one kanale koje imaš u svom D3 paketu (na resiveru) moći ćeš gledati i na d3go! Kod mene prošireni pa svakako sve te kanale imam otključane!
Tako je, samo onaj paket koji placas imas i na d3go.
Predobar! Ako imaš HD paket, isti ti ide na D3Go.
Mene samo zanima da li će ostati CI moduli kada HS pređe u Telemach?
Ako se to desi, onda za Telemach!!!
na skenderiji sve ok
Kod mene nema signala na digitali od OBN-a pa dalje, odnosno po njhovoj numeraciji od 80 pa gore.
Lokacija Hrasno
Jesam li ja jedini kome je danas, otkako bi onog vjetra, internet otišao u tri lijepe? Samo se ugasi nakon par minuta i onda ga moram resetovati. Ako računar nije upaljen, onda radi pomalo, slabo i sporo... koji kok?
bull21 wrote:Jesam li ja jedini kome je danas, otkako bi onog vjetra, internet otišao u tri lijepe? Samo se ugasi nakon par minuta i onda ga moram resetovati. Ako računar nije upaljen, onda radi pomalo, slabo i sporo... koji kok?
Signal ti je otisao u tri lijepe , nazovi da poprave to. Inace nikakvih problema nemam.