Nema ništa od priče drug, već šuti i napravi to ako si planirao. Gledam u zadnje vrijeme mnogi su to spominjali i slično, te kad odem u mirovinu nabaviti ću pčele i slično kad klinac, tko će to u 65toj godini započinjati a neki ni ne dočekaju.nepass1 wrote: ↑25/04/2023 16:27Pricam to pet godina. Samo me jebe sto nista sam ne znam napraviti, mozda bih koke mogao cuvati. Ovca da mi se porodi pred ocima onesvjestio bih se. A kamo li zaklati zivotinjucitroen xm wrote: ↑25/04/2023 15:34 Meni se čini da je vakat da se prodaju stanovi i kupi imanje u nekoj vukojebini. Naučiti se jesti samo ono što proizvedeš, napraviti bunar i pogasiti net, radio i tv. Pa nek jebe mater, do kad se može. Imam osjećaj da je to bolje rješenje od gledanja cijena i kalkulacija svaki dan uz slušanje debila na vlasti...![]()
Posaditi orati i sta jos tu ide morao bih kakav yt tutorial pogledati
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- fortaleza
#12151 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12152 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zato coca cola o.33 1.25 eura.. 
-
zippoo87
#12153 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Izgleda samo pivo jos nije poskupilo.
PAN limenka 1 KM a tuborg limenka 1,20 ...velike limenke od 0.5l
Pan na gajbu,povratno moze i po 0.90 ili 1 KM,kako gdje
Sto se tice ove price o odlasku na periferiju ili selo pa zivjeti...preporodili bi se svi koji to urade.Ali mnogi bjeze sa sela,prodaju sve,dizu kredite da kupe neki stancic u gradu i da komsija vidi "da se ima" a onda dodje u grad...prvo to nije nauceno na grad,ne znaju se ponasati a drugo...pare i gradu ispadaju i novcanika,kao da su dzepovi suplji
Gdje god stanes,treba nesto platiti a i cijene svega divlje.
Ja licno sebi dosta hrane proizvedem...osim mesa,skoro sve sto mi treba...voce,povrce,zimnicu a da sam na selu ,drzao bi i zivotinje,sto da ne...nije mi ni to nepoznato,imalo se uvijek u porodici krava.Kokoske nabavis....5 komada i svaki dan 5 jaja za sebe...bukvalno dva obroka imas danas od 5 koka
A u gradu 5 jaja,2-2,5 KM
Pan na gajbu,povratno moze i po 0.90 ili 1 KM,kako gdje
Sto se tice ove price o odlasku na periferiju ili selo pa zivjeti...preporodili bi se svi koji to urade.Ali mnogi bjeze sa sela,prodaju sve,dizu kredite da kupe neki stancic u gradu i da komsija vidi "da se ima" a onda dodje u grad...prvo to nije nauceno na grad,ne znaju se ponasati a drugo...pare i gradu ispadaju i novcanika,kao da su dzepovi suplji
Ja licno sebi dosta hrane proizvedem...osim mesa,skoro sve sto mi treba...voce,povrce,zimnicu a da sam na selu ,drzao bi i zivotinje,sto da ne...nije mi ni to nepoznato,imalo se uvijek u porodici krava.Kokoske nabavis....5 komada i svaki dan 5 jaja za sebe...bukvalno dva obroka imas danas od 5 koka
A u gradu 5 jaja,2-2,5 KM
- dječak sa šibicama
#12154 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Uzeo neki dan u Robotu, Agrokomercova jaja, 10 komada 3,40 km
nisam nigdje vidio jeftinije, u Konzumu su vec 4,5 marke
nisam nigdje vidio jeftinije, u Konzumu su vec 4,5 marke
- dječak sa šibicama
#12155 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Uzmem danas puter, `z bregov, 4.20 km, par dana do isteka roka ali zamrzivac je rjesenje. Uzeo par komada.
Vidim maloprije, u prodavnici 7.40
Vidim maloprije, u prodavnici 7.40
-
team87
#12156 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
gdje to da i ja kupimzippoo87 wrote: ↑25/04/2023 22:48 Izgleda samo pivo jos nije poskupilo.
Pan na gajbu,povratno moze i po 0.90 ili 1 KM,kako gdje![]()
Sto se tice ove price o odlasku na periferiju ili selo pa zivjeti...preporodili bi se svi koji to urade.Ali mnogi bjeze sa sela,prodaju sve,dizu kredite da kupe neki stancic u gradu i da komsija vidi "da se ima" a onda dodje u grad...prvo to nije nauceno na grad,ne znaju se ponasati a drugo...pare i gradu ispadaju i novcanika,kao da su dzepovi suplji![]()
A u gradu 5 jaja,2-2,5 KM![]()
ma da slazem se, alkohol je skoro najmanje poskupio u ovoj inflaciji
-
zippoo87
#12157 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Vi iz Sarajevo morate skontati jednom za sva vremena da Sarajevo NIJE JEDNAKO BiH 
Ima BiH i van Sarajeva...i razne ponude,potraznje i cijena
Ali evo,cijene u piljari pored moje kuce ,sto se cijene tuborga tice a u trznim centrima je 1.50 KM,na akciji bude nekada 1.30.
Ima BiH i van Sarajeva...i razne ponude,potraznje i cijena
Ali evo,cijene u piljari pored moje kuce ,sto se cijene tuborga tice a u trznim centrima je 1.50 KM,na akciji bude nekada 1.30.
-
probook
#12158 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Grad je dobar dok djeca rastu, pa ih ne moras vozati nego sami pjeske hodaju (skola, trening, kurs…)zippoo87 wrote: ↑25/04/2023 22:48 Izgleda samo pivo jos nije poskupilo.
Sto se tice ove price o odlasku na periferiju ili selo pa zivjeti...preporodili bi se svi koji to urade.Ali mnogi bjeze sa sela,prodaju sve,dizu kredite da kupe neki stancic u gradu i da komsija vidi "da se ima" a onda dodje u grad...prvo to nije nauceno na grad,ne znaju se ponasati a drugo...pare i gradu ispadaju i novcanika,kao da su dzepovi suplji![]()
Kokoske treba hraniti, cistiti, obilaziti nece to nista samo
-
zippoo87
#12159 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ti jos nisi cuo za "slobodni uzgoj"probook wrote: ↑26/04/2023 23:34Grad je dobar dok djeca rastu, pa ih ne moras vozati nego sami pjeske hodaju (skola, trening, kurs…)zippoo87 wrote: ↑25/04/2023 22:48 Izgleda samo pivo jos nije poskupilo.
Kokoske treba hraniti, cistiti, obilaziti nece to nista samo![]()
Drzi se ti grada i nemoj da hodas puno
- mobsterc
#12160 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mozda je neko spominjao, ali za slucaj da nije, u dm-u redovno niže cijene nego u konzumu. Bar za ovu 'zdravu hranu' sto furam, ali čak sam vidio da je i Violeta toalet papir jeftiniji... Uvijek je dm bio skuplji, samo pokazatelj koliko se ovi iživljavaju..
-
Becky7
#12161 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mega diskont se otvara 4.5 na Otoci eto malo zdrave konkurencije 
- fortaleza
#12162 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja bih rekao da je obrnuto pogotovo za djecu. Ogroman se disbalans kod čovjeka stvara kad nema priliku u najranijim godinama provesti u prirodi. Do 7-8me godine je dijete formiralo osnovne navike i afinitete (da se blago izrazim) koje će poslije nadograđivati. Ukoliko taj aspekt izostane neće imati prirodnu želju za tim.probook wrote: ↑26/04/2023 23:34Grad je dobar dok djeca rastu, pa ih ne moras vozati nego sami pjeske hodaju (skola, trening, kurs…)zippoo87 wrote: ↑25/04/2023 22:48 Izgleda samo pivo jos nije poskupilo.
Kokoske treba hraniti, cistiti, obilaziti nece to nista samo![]()
Ja bih svoju djecu do deset godina odgajao na selu i lagano ukalupljivao u društveni aspekt grada. Pa poslije nek biraju.
- Sanjarko
#12163 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja svoje nasavjetovao u vezi piletine, ali me neslusaju bas. 4 KM mozda i 5 jeftinije.
- Sanjarko
- ShnjaZZZ
#12165 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Donekle si upravu. Radim u firmi gdje bije glas da se niko iz čaršije ne može zaposliti tu nego samo seljaci sa raznih sela. U zadnje vrijeme non stop gradska djeca, što se kaže haustorčad, dobijaju posao. Smiješno pričat ba, malo ko od njih izdrži i ostane. Omladina sa sela rijetko ko dadne otkaz jer je teško nego samo odu na drugi posao, bolje plaćen za njih.fortaleza wrote: ↑27/04/2023 11:29Ja bih rekao da je obrnuto pogotovo za djecu. Ogroman se disbalans kod čovjeka stvara kad nema priliku u najranijim godinama provesti u prirodi. Do 7-8me godine je dijete formiralo osnovne navike i afinitete (da se blago izrazim) koje će poslije nadograđivati. Ukoliko taj aspekt izostane neće imati prirodnu želju za tim.
Ja bih svoju djecu do deset godina odgajao na selu i lagano ukalupljivao u društveni aspekt grada. Pa poslije nek biraju.
-
HelaS
#12166 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ko god da je uvezao ovu tursku piletinu, čestitam. I trebao je još... Bosanski peradari su odavno ufursatili i pileće meso precijenili. Farmama plaćaju oko 1 KM za brojler, a prodajna cijena je višestruko veća.
A u Udruženju zavladala panika. Još su i neznalice
Svježe meso je meso koje nije bilo podvrgnuto nikakvom drugom postupku konzerviranja osim hlađenja, zamrzavanja ili brzog zamrzavanja, uključujući vakuumski pakirano meso i meso pakirano u kontroliranoj atmosferi
- dječak sa šibicama
#12167 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Napuse mi se kurca peradari.
Jucer citam par analiticara, svi se slazu da je cijena piletine klasicna pljacka, cijene stocne hrane nisu narasle kako lazu sda botine nego su pale, kao i sve ostale cijene, prijevoz i slicno.
Cestitke uvozniku turske piletine, ko jede neka ima alternativu madi akova mafiji. Dabogda im se sve pokvarilo i usmrdili se skupa sa mesom.
Jucer citam par analiticara, svi se slazu da je cijena piletine klasicna pljacka, cijene stocne hrane nisu narasle kako lazu sda botine nego su pale, kao i sve ostale cijene, prijevoz i slicno.
Cestitke uvozniku turske piletine, ko jede neka ima alternativu madi akova mafiji. Dabogda im se sve pokvarilo i usmrdili se skupa sa mesom.
-
Nokian808
#12168 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kaufland pileci batak 2.45 eura. Kod nas bar 50% vise....kod nas zlatne koke ali trziste sve to na kraju izregulira a oni kukaju jer znaju da se pljacki blizi kraj. Samo bojkot pileceg filea iznad 10 KM...
-
citroen xm
#12169 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Naši pilići nisu tovljeni koncentratima, nisu održavani u životu uz pomoć ogromnih doza lijekova... naši pilići su uzgajani za britansku kraljicu i njenu porodicu, ali zbog ljubavi naših preradara prema svom narodu, plasira se i na domaće tržište.
Nismo valjda ludi jesti tursku zamrznutu otpadnu piletinu kada moćemo kupiti domaći organski file za smiješnih 20 KM za kg. Vrijedi vala i 30.
Nismo valjda ludi jesti tursku zamrznutu otpadnu piletinu kada moćemo kupiti domaći organski file za smiješnih 20 KM za kg. Vrijedi vala i 30.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12170 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Samo bojkot i napusavanje kurcem domacih lihvara.
-
zippoo87
#12171 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Meni je sve pilece preko 5 KM preskupo i ne kupujem.Piletina nema taj kvalitet mesa da bi placao ove trenutne cijene.
Kakvih 10 KM za file,nisam ga kupovao ni kada je bio 6-7 KM...prvenstveno jer ne volim,suho mi i nemas ga sa cim napraviti...jedino na brzinu mladi krompir i pileci file.
A drago mi je da se neko sjetio uvesti jeftinije meso i utusiti ga sada za 1.maj,barem da se ova peradarska mafija malo urazumi.
Iako nije isto rinfuza/frisko i zaledjeno,posebno za rostilja
Kakvih 10 KM za file,nisam ga kupovao ni kada je bio 6-7 KM...prvenstveno jer ne volim,suho mi i nemas ga sa cim napraviti...jedino na brzinu mladi krompir i pileci file.
A drago mi je da se neko sjetio uvesti jeftinije meso i utusiti ga sada za 1.maj,barem da se ova peradarska mafija malo urazumi.
Iako nije isto rinfuza/frisko i zaledjeno,posebno za rostilja
-
last mohicans
#12172 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja sam neki file od 11.90 uzeo u Bingu, a do jučer je bilo 14, 15 po kg, kako gdje.
-
nlt
#12173 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Opet u pekarama na Ilidži digli cijenu svega za po 0.50 KM
Šta li je razlog? Da nije možda rat u Ukrajini
Šta li je razlog? Da nije možda rat u Ukrajini
-
noviclan
-
bumerangss