dadinjo33 wrote:Marlboro, polako, astralna je prvi korak. Onda slijedi sasralna, ono kad postira slike dzehennemskih muka namijenjene upozorenim koji se nisu preobratili. A onda projekcija dzenneta i dzennetskog neprestanog seksa, ali te slike nije jos postavljao. To je samo projekcija, bez pridjeva.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- MarlboroGold
#12151 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Smrcak15
#12152 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ne moras, budi sto jesi, furaj kako mislis da je najbolje, ali kada nama svima smrt dodje...tad cemo znati definitivno ima li ga ili nema, smao sto je tad kasno se kajati. Kada dusa dodje do kljucnih kostiju tad se vrata pokajanja zatvaraju, pa onda mozes iz svega glasa govoriti vjerujem u Boga milion posto, sad stvarno vjerujem bla bla bla...ma dzaba, sta si vjerovao vjerovao si.dadinjo33 wrote:Moramo biti poput Smrleta, u tom je sva mudrost i smisao.
neki dan sam se bas da izvinete haman pa sasrao u gace, jer sam prvi put poslije rata pomislio da cu umrijeti....braco moj, kakva se panika u mene uvuce
-
Hakiz
#12153 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moj Smrčak, nisi ni ti u stanju.Smrcak15 wrote:Bloo wrote:[
samo bi se osvrnuo na ovo, jeli imas uvid u cijeli univerzum, i dimenzije izvan ovog univerzuma da mozes sa sigurnoscu reci....Ja.izjavljujem da ga nema
pa ti nisi u stanju da otkrijes nesto sto je u tebi a kamoli da otkrijes Boga, recimo da imas nek uvrstu raka a nista ne osjetis, a ono zapoelo vec nedaj boze, zbog ogranicenosti uvida u situaciju ne poznajes sta se desava oko tebe, tako isto kako uopste neko moze reci nema Boga....najrealnije treba da bude ako vec neznas, da kazes mozda, to jeste mozda ima mozda nema. ali reci nema samo zato sto ga ne vidis, pa koliko stvari nevidimo u ovom univerzumu da ne pricam.
Naime, i ti vjeruješ u nešto šta ti je neko drugi rekao. Nisi sam na to došao. Onaj ko sam nadođe, osnuje svoju sopstvenu religiju. Svi ostali vjeruju u ono šta im drugi kažu, sami ništa ne skontaju.
U stvari, osim onih koji osnuju svoju religiju, još neki skontaju sami. Ti postanu ateisti.
- MarlboroGold
#12154 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moj smrle... da je sad ono vrijeme, ja bih sigurno bio negdje zarobljen, a i pokušavali bi me preobratiti na silu kao prijašnje zarobljenike. Dosta muslimana bi to sad radila da mogu i da nema zakona, propisa i izgrađenih civilizacija koji ih u tome spriječavaju.Smrcak15 wrote:smrle se ne razocarava na takve stvari jer to nije u ingerenciji smrleta, nego onaj koji te stvorio, koji je iznad univerzuma, On da te pozove sebi, hocu reci da hoce da te priblizi sebi, osjetio bi ti magnetizam prema njegovoj vjeri...vidio bi kako dusa naginje prema njegovoj vjeri, jer te on zove sebi....MarlboroGold wrote:Baš tako.dadinjo33 wrote: Kod jednih ne postoji stav, kod drugih ne postoji bog.
Mislim da se smrle razočarao, a ponadao se da me sa astralnom projekcijom može preobratiti u muslimana
Allah kaže:
Onome koga Allah želi uputiti – On srce njegovo prema islamu raspoloži, a onome koga želi u zabludi ostaviti – On grudi njegovo stegne i umornim učini kao kad čini napor da na nebo uzleti. Eto, tako Allah one koji ne vjeruju bez podrške ostavi. (En-En’am, 125)
tako da smrle nemoze tu nista uciniti ukoliko onaj gore to ne zeli. a da bi ON zelio, moras i ti korak uraditi prema njemu ,ocistiti svoje srce , biti iskren i iskreno se postaviti tek onda si mu otvorio vrata.
jasno Allah kaze:
2:6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
Last edited by MarlboroGold on 07/02/2018 00:14, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#12155 Re: Ateizam / Nihilizam
Agnostički stav je kukavički i čak i licemjeran. Sjedenje na dvije stolice, pehlivanjenje, pokušavanje iskorištavanja mogućnosti i postojanja i nepostojanja boga. Nedostatak uvjerenja i strah, možda ga i nema, ali šta ako ga ima, da se mi osiguramo za obje mogućnosti. Ništa lično, samo teoretisanje o agnosticizmu...Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
- Smrcak15
#12156 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pazi, ali ako ti neko kaze nesto logicno, i tvoj razum i dusa to prihvate 100% , jer razmisljajuci o tome shvatis da je logicno i nemozes ga oboriti logicki nikako, i onda to vjerovanje samo po sbei udje u srce, htio ne htio...Hakiz wrote: Moj Smrčak, nisi ni ti u stanju.
Naime, i ti vjeruješ u nešto šta ti je neko drugi rekao. Nisi sam na to došao. Onaj ko sam nadođe, osnuje svoju sopstvenu religiju. Svi ostali vjeruju u ono šta im drugi kažu, sami ništa ne skontaju.
U stvari, osim onih koji osnuju svoju religiju, još neki skontaju sami. Ti postanu ateisti.
ali ako ti neko nesto kaze nelogicno, ma moze se cijeli svijet udruziti da te ubijedi u tu nelogiku, nece moci jer tvoja logika kaze , ne ne niposto ovo srce moje nemoze progutati ni sa 10 litara vode....
- Connaisseur Karlin
#12157 Re: Ateizam / Nihilizam
nisam ateista nisam vjernica, oh itetekako sam dovljono reklaMarlboroGold wrote:Kojim apsolutno ništa ne kažete. Šupljara, da prostiš. Ono tipa nebo je plavo, a moglo bi biti i zeleno.Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
- MarlboroGold
#12158 Re: Ateizam / Nihilizam
Hakiz wrote:Agnostički stav je kukavički i čak i licemjeran. Sjedenje na dvije stolice, pehlivanjenje, pokušavanje iskorištavanja mogućnosti i postojanja i nepostojanja boga. Nedostatak uvjerenja i strah, možda ga i nema, ali šta ako ga ima, da se mi osiguramo za obje mogućnosti. Ništa lično, samo teoretisanje o agnosticizmu...Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
Objasnio.
- Connaisseur Karlin
#12159 Re: Ateizam / Nihilizam
NIje , ne moze biti sjedneje na dvije stolice, jer ne podrzavam ni atiest ni vjernike , tako da su te divije stolice van svake logikeHakiz wrote:Agnostički stav je kukavički i čak i licemjeran. Sjedenje na dvije stolice, pehlivanjenje, pokušavanje iskorištavanja mogućnosti i postojanja i nepostojanja boga. Nedostatak uvjerenja i strah, možda ga i nema, ali šta ako ga ima, da se mi osiguramo za obje mogućnosti. Ništa lično, samo teoretisanje o agnosticizmu...Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
nema straha , tko ti je to rekao
licno ili ne, i ja tebi pisem iz agnostickog kutka
za mene ste vi ateisti jednaki reigjskim vjernicima
- Smrcak15
#12160 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ovo je najbolji dokaz da ti nisi ni sekunde upucen u zivot poslanika Muhammeda, i kako se on odnosio prema zarobljenicimaMarlboroGold wrote: Moj smrle... da je sad ono vrijeme, ja bih sigurno bio negdje zarobljen, a i pokušavali bi me preobratiti na silu kao prijašnje zarobljenike. Dosta muslimana bi to sad radila da mogu i da nema zakona, propisa i izgrađenih civilizacija koji ih u tome spriječavaju.
cak sta vise, nikad i nigdje niije dozovljeno bilo od Allaha da se na silu preobraca u islam, u Kuranu direktno to Bog zabranjuje da neko nekoga nagoni u islam. pa kako moze neko protiv bozijeg naredjenja??
ja ti preprucujem knjigu na internetu dzennetski napitak , najbolja knjiga o zivotu Muhammeda, procitaj objektivno samo eto da znas ko je taj covjek bio i sta je radio da ne bi ovakve ispade radio kao sto si sad rekao da bi bio preobracen na silu.
- Smrcak15
#12161 Re: Ateizam / Nihilizam
agnosticki stav je realni, nego ateisticki, jer ateisticki djeluje kao samouvjerljivo stanje, ono nema sigurno Boga....a ma ba kako moze iko biti siguran...mi ovdje mozemo da pricamo samo o vjerovatnocama, a nikako o sigurnom postojanju niti sigurnom nepostojanju,MarlboroGold wrote:Hakiz wrote:Agnostički stav je kukavički i čak i licemjeran. Sjedenje na dvije stolice, pehlivanjenje, pokušavanje iskorištavanja mogućnosti i postojanja i nepostojanja boga. Nedostatak uvjerenja i strah, možda ga i nema, ali šta ako ga ima, da se mi osiguramo za obje mogućnosti. Ništa lično, samo teoretisanje o agnosticizmu...Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi![]()
Objasnio.
mi samo mozemo da diskutujemo o skali vjerovatnoce njegovog postojanja, mala vjerovatnoca ili velika vjerovatnoca
Ali niko od ateista niti vjernika nema empirijskih dokaza za postojanje niti za nepostojanje.
- Connaisseur Karlin
#12162 Re: Ateisti i Vjernici United
Nama agnosticima nnije cilj biti u pravu ili krivu , to vi vjernici i ateisti jedni drugima prebacujetedadinjo33 wrote:Jednostavno smatrate da ste u pravu. Kao sto smatraju za sebe i vjernici i ateisti.Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
- Connaisseur Karlin
#12163 zivio agnosticizam
Smrcak15 wrote:
agnosticki stav je realni, nego ateisticki, jer ateisticki djeluje kao samouvjerljivo stanje, ono nema sigurno Boga....a ma ba kako moze iko biti siguran...mi ovdje mozemo da pricamo samo o vjerovatnocama, a nikako o sigurnom postojanju niti sigurnom nepostojanju,
mi samo mozemo da diskutujemo o skali vjerovatnoce njegovog postojanja, mala vjerovatnoca ili velika vjerovatnoca
Ali niko od ateista niti vjernika nema empirijskih dokaza za postojanje niti za nepostojanje.
-
Hakiz
#12164 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Je li se to pravdaš meni ili sebi?Smrcak15 wrote:pazi, ali ako ti neko kaze nesto logicno, i tvoj razum i dusa to prihvate 100% , jer razmisljajuci o tome shvatis da je logicno i nemozes ga oboriti logicki nikako, i onda to vjerovanje samo po sbei udje u srce, htio ne htio...Hakiz wrote: Moj Smrčak, nisi ni ti u stanju.
ali ako ti neko nesto kaze nelogicno, ma moze se cijeli svijet udruziti da te ubijedi u tu nelogiku, nece moci jer tvoja logika kaze , ne ne niposto ovo srce moje nemoze progutati ni sa 10 litara vode....
-
Nuke
#12165 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Agnosticizam nije i ne moze biti neutralni stav izmedju ateizma i teizma, jer se tice znanja. Jaki agnosticizam je kontradiktoran stav, tvrdi se da je nemoguce imati znanje o postojanju ili nepostojanju boga (sto opet zavisi od definicije znanja. Argument se moze prihvatiti samo u slucaju ako znanje definisemo kao apsolutnu uvjerenost, sto za posljedicu ima to da je znanje o bilo cemu nemoguce). Uvijek me interesovalo kako znaju...MarlboroGold wrote:Bloo wrote:Evo da ti ne bude neobicno...MarlboroGold wrote:Čudo mene nisi quoto...![]()
Nego ok, agnostici tvrde da nema dokaza za postojanje Boga, ali isto tako smatraju da se njegovo postojanje ne može ni apsolutno osporiti... dok su teisti i ateisti dva ekstrema.
Dva ekstrema su: znam da bog postoji i znam da bog ne postoji... Teizam i ateizam obuhvataju vise od toga. Nesporazum nastaje jer mnogo ljudi ne razumije da nije isto reci “ne vjerujem da postoji” i “vjerujem da ne postoji”...
- Bloo
- Globalna šefica
#12166 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I apsolutno ignoriram mogucnost da.postoji 
- Smrcak15
#12167 Re: zivio agnosticizam
agnosticizam je realni/razumni od ateizma, ali to neznaci da je ispravan put, jer jet to letargicno stanje, posto neznamo imali ili nema...pusti, nema veze, zivi zivot i na tome zivis i na tome umires.Connaisseur Karlin wrote:Smrcak15 wrote:
agnosticki stav je realni, nego ateisticki, jer ateisticki djeluje kao samouvjerljivo stanje, ono nema sigurno Boga....a ma ba kako moze iko biti siguran...mi ovdje mozemo da pricamo samo o vjerovatnocama, a nikako o sigurnom postojanju niti sigurnom nepostojanju,
to stanje je poput osobe koja se dvoumi izmedju starih ili novih zakona, sta da slijedi, pitas se cijelo vrijeme sta je bolje slijediti stari ili novi....pa tako dok se pitas niti stari niti novi ne slijedis , zivis na tom pitanju samog sebe i umres na tom pitanju, treba li stari ili novi zakon slijediti.
- Smrcak15
#12168 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
a na osnovu cega, jeli mozda na osnovu svoga vida, posto nevidis ga, to znaci ako nevidis znaci i nema???Bloo wrote:I apsolutno ignoriram mogucnost da.postoji
- Bloo
- Globalna šefica
#12169 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Smrcak, ovo je bila sala...nastavak.na Nukeovu recenicu zadnju...Smrcak15 wrote:a na osnovu cega, jeli mozda na osnovu svoga vida, posto nevidis ga, to znaci ako nevidis znaci i nema???Bloo wrote:I apsolutno ignoriram mogucnost da.postoji
- Smrcak15
#12170 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ne, tesko ces naci vjernika da kazes Ja znam da postoji.....tesko, jer prije ces cuti, Ja vjerujem da postoji.Nuke wrote: Dva ekstrema su: znam da bog postoji i znam da bog ne postoji... Teizam i ateizam obuhvataju vise od toga. Nesporazum nastaje jer mnogo ljudi ne razumije da nije isto reci “ne vjerujem da postoji” i “vjerujem da ne postoji”...
kada kazes znam, to znaci vidio si ga, ili cuo si ga, opipao si ga, namirisao si ga nosom itd znaci mora neki emprijski dokaz biti da bi mogli reci znam.
- Smrcak15
#12171 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pa ne pricam sam sa sobomHakiz wrote: Je li se to pravdaš meni ili sebi?
-
Hakiz
#12172 Re: Ateizam / Nihilizam
Jah. Vjeruješ ti da postoji "nešto". Ali hrišćanstvo ima puno pravila, islam ima puno pravila, judaizam ih ima i ponajviše, sve religije imaju puno pravila a ta pravila mi se ne sviđaju. Teška ta pravila brate, ne daju da jedem šta i kada hoću, da se oblačim kako i kada hoću, da se seksam s kim, kako i kada hoću, da spavam kada hoću, moram ovo, ne smijem ono, ko će to, teško je to. Ima li nešto što te čuva od pakla ako bog slučajno postoji, a da ne moraš poštovati tolika pravila...Connaisseur Karlin wrote:
NIje , ne moze biti sjedneje na dvije stolice, jer ne podrzavam ni atiest ni vjernike , tako da su te divije stolice van svake logike![]()
nema straha , tko ti je to rekao![]()
![]()
licno ili ne, i ja tebi pisem iz agnostickog kutka![]()
za mene ste vi ateisti jednaki reigjskim vjernicimanonsesne ratnici
Ima. Zove se agnosticizam.
Volim ja tebe Karlin, ali više poštujem vjernike koji se nose sa svim što im njihova regija dobro i loše daje koliko god mislim da nisu u pravu nego agnostike.
-
Hakiz
#12173 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Meni se pravdati ne moraš. Nisi meni zeznuo život time što si vjernik, sebi si.Smrcak15 wrote:pa ne pricam sam sa sobomHakiz wrote: Je li se to pravdaš meni ili sebi?
- Connaisseur Karlin
#12174 Re: zivio agnosticizam
agosticizam nije ni letargicno stanje, ni stanje dvoumljenja , sad pricas kao ateistiSmrcak15 wrote:
agnosticizam je realni/razumni od ateizma, ali to neznaci da je ispravan put, jer jet to letargicno stanje, posto neznamo imali ili nema...pusti, nema veze, zivi zivot i na tome zivis i na tome umires.
to stanje je poput osobe koja se dvoumi izmedju starih ili novih zakona, sta da slijedi, pitas se cijelo vrijeme sta je bolje slijediti stari ili novi....pa tako dok se pitas niti stari niti novi ne slijedis , zivis na tom pitanju samog sebe i umres na tom pitanju, treba li stari ili novi zakon slijediti.
-
Nuke
#12175 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
To je vec posebna kategorijaBloo wrote:I apsolutno ignoriram mogucnost da.postoji