Demokratska fronta Željko Komšić
-
starisalko
#12151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
werdsf
Odvratno ti sto su se fokusirali na Bakira i Zlatka,a nije ti odvratno sto si se ti fokusiro na DF i Suljagica.
Odvratno ti sto su se fokusirali na Bakira i Zlatka,a nije ti odvratno sto si se ti fokusiro na DF i Suljagica.
-
weredsf
#12152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kojeg konteksta, slaga si da je Izetbegovi predao aplikaciju ustavnom sudu nakon sto je to Komisc uradio, istina je da je bilo obratno…to je izvadjeno iz kontekstaMuaDib wrote:Samo manipulator izvlači riječi iz konteksta, pa me stoga i ne čudi tvoja zbunjenost.Corto Maltese wrote:"DF je umjesto političkog pokreta postala obična stranka"
"Komšićeve izjave su nekorektne"
A samo par stranica prije si Željku direktno šukn'o sa onom zakašnjelom apelacijom.
Čovječe, za koga ti navijaš
Željko Komšić je prvi podnio apelaciju, dok je Bakir čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.
Last edited by weredsf on 11/08/2014 22:10, edited 1 time in total.
-
weredsf
#12153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Decko ja sam samo forumas, nisam fucking kandidat koji treba pridobiti glasace, kontasstarisalko wrote:werdsf
-
starisalko
#12154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
weredsf
Ti nisi f od forumasa.Tvoj zadatak je da seres po svima osim SDA.
-
weredsf
#12155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trolu prosetajstarisalko wrote:weredsf
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#12156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
weredsf wrote:Trolu prosetajstarisalko wrote:weredsf
tipicno sda-ovski odgovor. istina boli jbg.
-
starisalko
#12157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja trol a ti forumas.Ma bravo bakirce
-
weredsf
#12158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A sta je istina, ova glupost koju si napisao sa novog nicka ili ovo tvoje??crysis wrote:weredsf wrote:Trolu prosetajstarisalko wrote:weredsf
tipicno sda-ovski odgovor. istina boli jbg.
- drug_profi
#12159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ok, o tom se moze diskutovati. Oni su alat. Oni trebaju da dodju, da naprave dar mar po JP, i svim kotama gdje se drze sehare, gdje se sprovode istrage, podizu optuznice, tako da se postavi potpuno nova (ili koliko je to moguce nova) posada.weredsf wrote:A gle to su univerzalne zelje svih normalnih ljudi, mislim na tvoju prvu recenicu i ja se slazem sa njom ali stvar je da ja ne vidim nista novo u ZK osim nove stranke i starih politicara zeljnih vlasti i prije svega osvete svojih kolegama od kojih su otisli, to je njihov jedini motiv, jer ja ne vidim viziju ni program kojim oni zele dobiti glasace,oni su se fokusirali na Bakira ili Zlatka i prate sta ce ovi reci da to okrenu u svoju korist, meni je to odvratno i nije nista novo kako nam se prodaje.drugi profil wrote:
Potpuno pogresno.
Ne branim nikog. Samo mislim da treba maknuti postojecu koaliciju sa vlasti kao prvi korak ka ozdravljenju drustva.
Sa vecinom kritika se cak i slazem sa vama, s tim sto je vas cilj da se nista ne mjenja, a moj je da se sve okrene naglavacke.
Jedini nacin da se to sve izdesava je da se vecina opredjeli za jednu ili dvije stranke koje nisu dio hobotnice i da onda mozda pocne rezanje krakova. Tuzilastvo, sudstvo, komisije, agencije...
Kazem mozda, ali to je jedina sansa. Druga sansa je sila, veca ili manja, koju niko ne zeli.
Nisam ja ocaran ni Sulajgicem ni Komsicem, samo mislim da su odgovarajuce (jedino raspolozivo?) sredstvo za cilj koji treba postici.
Znam - ne dopada vam se, jbg. Ni meni se ne dopada ovo sto ste napravili.
Ne znaci uopste da ce oni biti bolji, ali ce znaciti da ce biti procesa i istraga, u najmanju ruku ce znaciti da niko vise ne moze racunati da je imun od istrage dok je u pravoj stranci, jer izbori brzo dodju.
Tek onda, kad se sve to izmjeni u glavama onih koji grabe budzetsku sisu, mozemo ocekivati da politicar, kurva po moralu i po defaultu, bude malo obzirniji prema biracima u toku svog mandata.
Eto to je ono sto u ovom casu moze samo pokret kao sto je DF donijeti. Volio bih ja da je to neka stranka prepuna moralnih vertikala, intelektualaca i strucnjaka, ali jbg. nema... i to nije razlog da sad cekamo cudo da se desi i da odnekud izroni Theodor Roosvelt sa BH pasosem.
A i njega bi mi sjebali....
-
weredsf
#12160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.Ma ok, o tom se moze diskutovati. Oni su alat. Oni trebaju da dodju, da naprave dar mar po JP, i svim kotama gdje se drze sehare, gdje se sprovode istrage, podizu optuznice, tako da se postavi potpuno nova (ili koliko je to moguce nova) posada.
Ne znaci uopste da ce oni biti bolji, ali ce znaciti da ce biti procesa i istraga, u najmanju ruku ce znaciti da niko vise ne moze racunati da je imun od istrage dok je u pravoj stranci, jer izbori brzo dodju.
Tek onda, kad se sve to izmjeni u glavama onih koji grabe budzetsku sisu, mozemo ocekivati da politicar, kurva po moralu i po defaultu, bude malo obzirniji prema biracima u toku svog mandata.
Eto to je ono sto u ovom casu moze samo pokret kao sto je DF donijeti. Volio bih ja da je to neka stranka prepuna moralnih vertikala, intelektualaca i strucnjaka, ali jbg. nema... i to nije razlog da sad cekamo cudo da se desi i da odnekud izroni Theodor Roosvelt sa BH pasosem.
A i njega bi mi sjebali...
To se kod nas nikada nece desiti, to se samo desiti ako jedna od stranaka "ozdravi" i samo ocisti svoje redove. Najbolji primjer toga je Dzaferovic kojeg je svaku sjednicu Niksic kao poslanik prozivao za kriminal i prijetio zatvorom, isti taj Niksic ( premijer) ga je drzao da skoro na toj poziciji, treba napomenuti da je te stvari komsic gledao iznutra i po tvrdnjama SDP-a ucestvovao u kadrovskoj politici.
Druga stvar sto ja ne vidim sposobne ljude u DF-u koji bi mogli sutra preuzeti GRAS, Elektrodistribuciju itd itd..
Stvar je da smo mi premalo drustvo za to, tu svi sve poznaju i povezani su nepovratnim vezama, interesnim ili politickim i tu nema nade nikakve
- drug_profi
#12161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne shvatas.
Nece DF biti bolji.
DF ce ako preuzme vlast natjerati DRUGE stranke koje imaju tu kadrovsku bazu da BUDU BOLJE.
DOKAZANO je da gubljenje pozicije stranku prociscava.
Znaci izgubicemo jos 4 godine, ali i to je bolje nego da se ne zna broj godina koji trebamo cekati.
Nece DF biti bolji.
DF ce ako preuzme vlast natjerati DRUGE stranke koje imaju tu kadrovsku bazu da BUDU BOLJE.
DOKAZANO je da gubljenje pozicije stranku prociscava.
Znaci izgubicemo jos 4 godine, ali i to je bolje nego da se ne zna broj godina koji trebamo cekati.
-
kakonako
#12162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto,ovo,ali bas...pa jebem mu misa,omaj malo dostojanstva,ponasas se ko Neler Krele Karajlic.Corto Maltese wrote:Ovo je kod njih trend.
Imati, a nemati.
Željko Komšić, dugi niz godina sa primanjima većim od 5000KM, nema auto, nema ni stan kakav ljudi sa tim primanjima imaju, ali ima kredite koji ga kolju. I tim nemanjem se ponosi.
Suljagić, uvrijeđen pitanjem, odgovara: "Otkud meni auto, moja plata je bila 2000KM!?"
Sad znamo zašto je Marjanović otišao.
Čovjek ima auto.
Eeeeee, auto ima!?
-
starisalko
#12163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
weredsf
Gubis se od umora i forumanja.Imas pravo na pola sata da nesto pojedes i odmoris.Jebo SDA kad obolis samo ce te nabit nogom u guzicu
Gubis se od umora i forumanja.Imas pravo na pola sata da nesto pojedes i odmoris.Jebo SDA kad obolis samo ce te nabit nogom u guzicu
- MuaDib
#12164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iz kabineta Željka Komšića Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, 5. maja je saopćeno da će Željko Komšić podnjeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, zbog Odluke Vlade RS o provjeri tačnosti i istinitosti podataka tokom prijave prebivališta.weredsf wrote:Kojeg konteksta, slaga si da je Izetbegovi predao aplikaciju ustavnom sudu nakon sto je to Komisc uradio, istina je da je bilo obratno…to je izvadjeno iz kontekstaMuaDib wrote:Samo manipulator izvlači riječi iz konteksta, pa me stoga i ne čudi tvoja zbunjenost.Corto Maltese wrote:"DF je umjesto političkog pokreta postala obična stranka"
"Komšićeve izjave su nekorektne"
A samo par stranica prije si Željku direktno šukn'o sa onom zakašnjelom apelacijom.
Čovječe, za koga ti navijaš![]()
Željko Komšić je prvi podnio apelaciju, dok je Bakir čekajući kalkulacije učinio isto naknadno. A to je velika razlika.
Nakon što je Odluka objavljena u Službenom listu Republike Srpske, 24. aprila stekli su se formalni uvjeti za pokretanje apelacije pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, navodi se u današnjem saopćenju iz Predsjedništva BiH.
Apelacija Željka Komšića, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, upućena je 13. maja 2014. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, kojom se traži da se utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podatka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 31/14;) u suprotnosti sa odredbama Ustava Bosne i Hercegovine.
Što znači da je Željko Komšić javnosti poslao jasnu i nedvosmislenu poruku da će se zakonskim sredstvima boriti za pravnu državu, dok je Izetbegović šutio ko zaliven još 4 dana, iako su tom odlukom pogođeni najviše Bošnjaci, čije interese kao zastupa.
- Corto Maltese
#12165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, tako Komšićevski. "Ja ću lajat okolo, a drugi će šutit i radit".
Kako se, jadan, sjeb'o kad mu je neko, u po busanja po prsima i "Ja ću... ma ima da ja... po nosu, po prstima, po apelaciji... ", šapnuo, "Šefe, smanji doživljaj, to što ti najavljuješ, Bakir je već uradio!.
Mogu mislit koja frka je nastala u kabinetu.
"De nešto sastavljaj, podnesi, leti u Ustavni Sud, samo nek se preda!"
"Ali onaj Žućo je već predo, sud još jučer poslao zahtjev RS da se izjasne..."
"Nema veze, predaćemo i mi. Ti ko da nikad nisi čuo za onu Gdje svi Turci tu i mali Mu... Željko!?"
Da ponovimo gradivo: Bakirova apelacija se vodi pod brojem U- 10/14, sa datumom 9. maj 2014, dok Komšićeva nosi broj U- 12/14, i predata je četiri dana ranije, ups, kasnije, 13. maja. 2014.
http://www.ccbh.ba/bos/
Kako se, jadan, sjeb'o kad mu je neko, u po busanja po prsima i "Ja ću... ma ima da ja... po nosu, po prstima, po apelaciji... ", šapnuo, "Šefe, smanji doživljaj, to što ti najavljuješ, Bakir je već uradio!.
Mogu mislit koja frka je nastala u kabinetu.
"De nešto sastavljaj, podnesi, leti u Ustavni Sud, samo nek se preda!"
"Ali onaj Žućo je već predo, sud još jučer poslao zahtjev RS da se izjasne..."
"Nema veze, predaćemo i mi. Ti ko da nikad nisi čuo za onu Gdje svi Turci tu i mali Mu... Željko!?"
Da ponovimo gradivo: Bakirova apelacija se vodi pod brojem U- 10/14, sa datumom 9. maj 2014, dok Komšićeva nosi broj U- 12/14, i predata je četiri dana ranije, ups, kasnije, 13. maja. 2014.
http://www.ccbh.ba/bos/
OBRAZLOŽENJE
I. Uvod
1. Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Željko Komšić, član
Predsjedništva Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: podnosioci zahtjeva), podnijeli su 9. i 13. maja
2014. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) zahtjeve kojim
traže da se utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podatka
prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj
31/14, u daljnjem tekstu: osporena odluka) u suprotnosti sa odredbama Ustava Bosne i Hercegovine.
Podnosioci zahtjeva su podnijeli zahtjeve za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud3
privremeno stavio van snage osporenu odluku, odnosno obustavio primjenu osporene odluke do
donošenja konačne odluke o zahtjevima. Predmetni zahtjevi su registrirani pod br. U 10/14 i U 12/14.
Last edited by Corto Maltese on 12/08/2014 11:17, edited 5 times in total.
- Corto Maltese
#12166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa Neleta sam i citirao.kakonako wrote:Corto,ovo,ali bas...pa jebem mu misa,omaj malo dostojanstva,ponasas se ko Neler Krele Karajlic.Corto Maltese wrote:Ovo je kod njih trend.
Imati, a nemati.
Željko Komšić, dugi niz godina sa primanjima većim od 5000KM, nema auto, nema ni stan kakav ljudi sa tim primanjima imaju, ali ima kredite koji ga kolju. I tim nemanjem se ponosi.
Suljagić, uvrijeđen pitanjem, odgovara: "Otkud meni auto, moja plata je bila 2000KM!?"
Sad znamo zašto je Marjanović otišao.
Čovjek ima auto.
Eeeeee, auto ima!?
U Neletu i jest poenta
Suljagić i Komšić kao da su izašli iz skeča Nadrealista.
Ako duo, u međuvremenu, pokaže neke znake razumnog ponašanja, vjerovatno ću citirati Sartra.
Ovako, kako stvari stoje, Karajlić im je sudbina.
-
kakonako
#12167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suplje,Corto,da suplje(ima li ovo u gradaciji pridjeva) ne moze biti.Ali hajd `.Tvoja publika ce te svakako razumjeti,ali ja ne bih mogao.I to je do mene.A sad,da iskoristim priliku,gradjani BiH izadjite na izbore - ima se za koga glasati.Ne izlaskom - sami ste krivi ako pobijede obni koji vam nece donijeti srecu.Ja sam iz dijaspore,ne glasam nikako,i necu,nije nase da palamudimo.Ali ako zamolimo,ukazemo...mislim da nije grijeh.Izadjite na izbore i zaokruzite bilo koga.Izbori tek tada imaju smisla.I ne citajte sta Corto pise.On to radi za vlastiti car,ima pravo,mada je malo degutantno.
- _Reds_
#12168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.cubis.ba/video-prof-dr-besim ... e-najgore/“Bogati profesore šta ti misliš o Željku Komšiću?”
“Sve najgore, kažem”.
“Kako bolan?”
“Napusti stranku, ta stranka mu je dala funkciju u Predsjedništvu mimo volje Hrvata, a i dalje zadrži funkciju jer je njega, kaže, izabrao narod, a već sedam mjeseci osnovao novu stranku. Kakav je to moral, jel to moral? Dobar je on, vele i pošten, vole ga Bošnjaci jer mu je žena Indira i ima Zlatni ljiljan. To i nek smo ga Hrvatima…”
Čovjek sve objasnio u par rečenica.
- Better Man
#12169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije njemu SDP dao tu funkciju, već ga je samo predložio,a građani su ti koji su ga svojim glasom izabrali. I treba zanati da je 2010. godine Željko Komšić osvojio više glasova od svoje tadašnje partije i da je više on njima donio koristi nego oni njemu._Reds_ wrote:http://www.cubis.ba/video-prof-dr-besim ... e-najgore/“Bogati profesore šta ti misliš o Željku Komšiću?”
“Sve najgore, kažem”.
“Kako bolan?”
“Napusti stranku, ta stranka mu je dala funkciju u Predsjedništvu mimo volje Hrvata, a i dalje zadrži funkciju jer je njega, kaže, izabrao narod, a već sedam mjeseci osnovao novu stranku. Kakav je to moral, jel to moral? Dobar je on, vele i pošten, vole ga Bošnjaci jer mu je žena Indira i ima Zlatni ljiljan. To i nek smo ga Hrvatima…”
Čovjek sve objasnio u par rečenica.
- Adriatic
#12170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako su svi nacionalisti ujedinjeni kada se spomene Komšić
Retorika im je u bobu ista.
Retorika im je u bobu ista.
- johntra
#12171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić, na ranu ga priviti... 
-
StupskaBitanga
-
lasta2
#12173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
što ne mogu ove seljačke demagogije.Better Man wrote:Nije njemu SDP dao tu funkciju, već ga je samo predložio
-
weredsf
#12174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ponovimo jos jednom, Bakirova apelacija se vodi pod brojem U- 10/14, sa datumom 9. maj 2014, dok Komšićeva nosi broj U- 12/14, i predata je četiri dana ranije, ups, kasnije, 13. maja. 2014Iz kabineta Željka Komšića Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, 5. maja je saopćeno da će Željko Komšić podnjeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, zbog Odluke Vlade RS o provjeri tačnosti i istinitosti podataka tokom prijave prebivališta.
Nakon što je Odluka objavljena u Službenom listu Republike Srpske, 24. aprila stekli su se formalni uvjeti za pokretanje apelacije pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, navodi se u današnjem saopćenju iz Predsjedništva BiH.
Apelacija Željka Komšića, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, upućena je 13. maja 2014. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, kojom se traži da se utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podatka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 31/14;) u suprotnosti sa odredbama Ustava Bosne i Hercegovine.
Što znači da je Željko Komšić javnosti poslao jasnu i nedvosmislenu poruku da će se zakonskim sredstvima boriti za pravnu državu, dok je Izetbegović šutio ko zaliven još 4 dana, iako su tom odlukom pogođeni najviše Bošnjaci, čije interese kao zastupa.
Kontas????
- drug_profi
#12175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko smatra netacnim da se SDA I SDP moraju ukloniti sa vlasti bar jedan ciklus kako bi evoluirali i procistili se?
Odgovorite samo na to pitanje. DF je samo sredstvo da se dodje do toga.
...s mobilnog...
Odgovorite samo na to pitanje. DF je samo sredstvo da se dodje do toga.
...s mobilnog...