Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#12126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bersK

#12127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bersK »

Ćale mi radi kao građevinac. Sad možete zamislit kakvu odbrambenu opremu ima u autu. Gedore, gedore everywhere... :lol: :lol: :lol:
Kinaski

#12128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kinaski »

Zamisli istuce te lik tvojom gedorom :lol:
dgL_

#12129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Kinaski wrote:Zamisli istuce te lik tvojom gedorom :lol:
Sto si ti zeznut u saobracaju... Samo bi se tuko :)
black

#12130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black »

najvise me nerviraju vozaĆine :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Danas na ukljcenju na Kranjcevicevu iz Tesanjske guzva 16:30, mic po mic se ide...kad frajer sa Mazdom 6 pretice cijelu kolonu :-) ide mu taxo iz suprotnog, on zakoci metar ispred njega i agresivno se ubaci u red. Prodje taxo, ovaj opet pretice sve i opet agresivno pravo na Kranjcevicevu :-)

E nervira me inace to ubacivanje, ali ovaj je danas prekuco...
zoomba

#12132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zoomba »

Sve :mrgreen:
Najgori su oni kad voze skroz ljevom trakom 40kmh
amar1994

#12133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:Danas na ukljcenju na Kranjcevicevu iz Tesanjske guzva 16:30, mic po mic se ide...kad frajer sa Mazdom 6 pretice cijelu kolonu :-) ide mu taxo iz suprotnog, on zakoci metar ispred njega i agresivno se ubaci u red. Prodje taxo, ovaj opet pretice sve i opet agresivno pravo na Kranjcevicevu :-)

reci samo jel siva mk1 , ako jest imao sam blizak susret prosle god :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Danas na ukljcenju na Kranjcevicevu iz Tesanjske guzva 16:30, mic po mic se ide...kad frajer sa Mazdom 6 pretice cijelu kolonu :-) ide mu taxo iz suprotnog, on zakoci metar ispred njega i agresivno se ubaci u red. Prodje taxo, ovaj opet pretice sve i opet agresivno pravo na Kranjcevicevu :-)

Jeste :D
amar1994

#12135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:
amar1994 wrote:

Jeste :D
Joj kakva je to papcina fuj , govno je proslo ljeto zagradilo cijelu ulicu(Avdage Šahinagića) jer je ceko kumu :lol: :lol:

postidi mi marku otac ga jebo :run:
tempuser

#12136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Majke mi stanje na cestama se rapidno pogorsava, da covjek poslije 15 min za volanom krene da razmislja od iseljenju. Ajd smo sto po pitanju parkiranja, zaustavljanja i zmigavaca postali najzatucaniji Bliski istok nego sto se svi vuku ko sline.
Danas, sati je bilo oko 11, znaci van ikakve spice, zurim na aerodrom, sa 60-65 kmh na brzinomjeru ja sam daleko najbrzi na potezu Pofalici - Stup i to toliko da moram sverati iz trake u traku da vozim tom brzinom.
kloniran

#12137 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

tempuser wrote:Majke mi stanje na cestama se rapidno pogorsava, da covjek poslije 15 min za volanom krene da razmislja od iseljenju. Ajd smo sto po pitanju parkiranja, zaustavljanja i zmigavaca postali najzatucaniji Bliski istok nego sto se svi vuku ko sline.
Danas, sati je bilo oko 11, znaci van ikakve spice, zurim na aerodrom, sa 60-65 kmh na brzinomjeru ja sam daleko najbrzi na potezu Pofalici - Stup i to toliko da moram sverati iz trake u traku da vozim tom brzinom.
:thumbup:

bas tako
jutros tuka se prestoji u lijevu traku i spusti na 40 km/h
300m ispred nje prazno al ona nema namjeru da ubrza
tipkanje na telefon vaznije :twisted:
tempuser

#12138 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

kloniran wrote:
tempuser wrote:Majke mi stanje na cestama se rapidno pogorsava, da covjek poslije 15 min za volanom krene da razmislja od iseljenju. Ajd smo sto po pitanju parkiranja, zaustavljanja i zmigavaca postali najzatucaniji Bliski istok nego sto se svi vuku ko sline.

bas tako
Neki dan ispod Stupske petlje nekakva "P" glupaca iskolacenih ociju juri ispod 40 kmh lijevom trakom i nema te drzave koja bi je pomakla u rednju, ili ne daj boze u desnu. Inace vidjeti da nekog vozi sporije od 40 kad nema spice je postala normalna pojava.
amar1994

#12139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

znas kako kazu moralne vertikale , ne postoji spora voznja i spora/brza traka :izet:

tempuser

#12140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Postoje pravila i vrlo su jednostavna, u desnoj vozi kako hoces, u svim ostalim trakama ne smijes usporavati one iza sebe.
530i

#12141 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Zadnjih mjeseci je to konstanta, sporo se vozi plus gužva stalno i uvijek.
MOSALJOZE

#12142 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Hajd što hamšan ili hamša ispred tebe vozi 40 km/h nego :izet: te kao po navici bude još jedan bibi pored nje istom brzinom vozi.
Meni nije ovo jasno eto guslaju i približava se semaforu na kojem je upaljeno zeleno.KAKO NEMAŠ ŽELJU DA UBRZAŠ I PROĐEŠ TAJ SEMAFOR :?

Večeras poslije Binga prema EP na Stupu ono raja se ubacuje kako stigne.Zakočiše 2 auta ispred mene da pustw ovog koji se uključuje sa pijace i on mahnitan ne gleda drugu traku,a odozgor ogroman kamion sreća prazna prikolica bi i čovjek jedva zakoči.Možda je 15 cm falilo da ga zakači.
Prije stacionarnog radara kod aerodroma ide bruda iza mene sa golfom 5 i jaranom unutra,a desni far baca na sve strane samo gdje treba jok.I zalijepio se on meni dodje radar,ja skoro 70 vozio ostade bruda 150m iza mene valjda ga u treĆu vratio da ga ne uslika.
MOSALJOZE

#12143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Dodjem na stupsku petlju,ja i škoda se pomjerimo desno uključiše se 2-3 auta i ova dva su prešla u lijevu,ali brudi u megan II se :izet: što šofer u šleperu mora zakočiti i iza njega još 3 auta.On čačka mobitel,i onda ga ostavi pa po gasu.
ranger

#12144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ranger »

haha o kakvim bokte pravilima pricate nije auto put, lijeva brza traka? jes al u kurcu :-)
ITNet

#12145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

ranger wrote:haha o kakvim bokte pravilima pricate nije auto put, lijeva brza traka? jes al u kurcu :-)
Nije auto put ali vaze ista neka osnovna pravila o ponasanju u saobracaju kao i na auto putu sto te uce kad polazes vozacki, jeli to kontas? I nije rijec o brzoj traci vec o normalnoj voznji od 60kmh sto je i ogranicenje, ako je tebi normala i ok da neko gusla 40kmh u lijevoj traci pod objasnjenjem da u gradu nema brze trake idi i obnovi malo gradivo o sobracajnoj kulturi i propisima.
seoBIH

#12146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Nema minimalne ogranicene brzine, niti brze, ili spore trake. Svoje frustracije nemojte ispoljavati na tim vozacima, vec na drzavi, pa onda mozda nesto i uradite po ovom pitanju.

Sto se tice sporaca, smetaju mi, ali im ne jebem mate (mozda nekad :D) ali nemam pravo :) Nije do njih.
ITNet

#12147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

tempuser wrote:
kloniran wrote:

bas tako
Neki dan ispod Stupske petlje nekakva "P" glupaca iskolacenih ociju juri ispod 40 kmh lijevom trakom i nema te drzave koja bi je pomakla u rednju, ili ne daj boze u desnu. Inace vidjeti da nekog vozi sporije od 40 kad nema spice je postala normalna pojava.
Slazem se stanje je sve gore i gore...Neki dan lola sa kamionom natovaren pjeskom od Ilidze do pofalica 30kmh krajnja lijeva i laganini, bio sam suvozac u jednom autu i stajali smo nesto dva puta tako da sam ga bas ispratio... Sve vise ovih dostavljaca sa kombijima (onim velikim sa dvije osovine nazad) i pickup-ima isto samo guslanje, guslanje, guslanje, telefon, telefon...
Poceo sam kad vidim nekog da bulji u telefon samo malo na sirenu da se trznu, i buljim negdje ono kao nisma njima :D brale da vidis scena i situacija, treba ih prepadati non stop pa neka se zapitaju neke stvari malo...
Neki dan nedelja je bila oko 11 ujutru idem iz grada prema ilidzi vozim standardno 50-60 negdje malo brze da stignem na zeleni val, to je slalom super-g bio ljudi ja sam se osjecao kao da svi stoje ili da ja idem nekom svjetlosnom brzinom, onda dodjem do onih ravnica prema Kiseljaku lola u clio-u gusla 40kmh :-)
seoBIH

#12148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Opet da upitam, što ne bi radili? Što ih boli kurac za tebe i mene, ako im nije u cilju da požure?

Mislim, zdrav razum, odgoj, poštivanje i uvažavanje drugog? U čmarugi bosnji? How yes no :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#12149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Desilo se cudo!!!

Brat mi prica da mu je kolegu s posla prije par dana zaustavila policija i da su ga kaznili zbog guslanja lijevom trakom. Sporo je vozio i izivcirao policajce koji su se vozili iza njega :D

Navodno je kazna koju sad mora platiti veca nego da je prekoracio brzinu za vise od 10 km/h.
basicm

#12150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Plava?
Post Reply