Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#12126 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

drug_profi wrote:Ja ne kontam kako im nije jasno da ce oh taj snijeg sa krova kad tad zajebat. Pogotovo kod naglog kocenja trebas imati i cist vidik a ono sleti. Em te prepadne duplo, em ne vidis nista.
Propuh u glavi :)

kazna treba da bude od 250 do 500KM,pa da vidis kako bi noktima gulili led :-D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12127 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
drug_profi wrote:Ja ne kontam kako im nije jasno da ce oh taj snijeg sa krova kad tad zajebat. Pogotovo kod naglog kocenja trebas imati i cist vidik a ono sleti. Em te prepadne duplo, em ne vidis nista.

Kad se zapuca u nekog, najmanje cu mu biti na umu, kolika je kazna, posebno kad ubije pješaka
alipasijaner

#12128 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by alipasijaner »

drug_profi wrote: Jel ovo neki SUV?
Zato pitam jel skafiskafnjakov komsija koji sinoc dzipom nije mogao izaci s parkinga :D
amar1994

#12129 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:

Kad se zapuca u nekog, najmanje cu mu biti na umu, kolika je kazna, posebno kad ubije pješaka
tad je vec kasno i ide pod mac!! :D
NediM17

#12130 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by NediM17 »

Maloprije uz jedan piklic sa 5cm snijega jedva (grtalica vec prosla pa opet napadalo), onako solidno je to brdo. Mislim da je kljuc sto je ispod vec neko uklizao slajdrajuci. Iz drugog pokusaja sa vrlo malo zaleta, ugasenim ESP-om (i trakcijom naravno) i jacim gasom u auto pogonu sam se uspio popeti, u nastavku je auto ulovio fino, ocito je na samom pocetku bilo vec uklizano.

SX4 iAWD + Michelin Alpin 5 kojem je treca sezona, oko 5.5 - 6mm sare.
skafiskafsnjak

#12131 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by skafiskafsnjak »

mk ultra wrote:Mene je samo jednom uhvatio snijeg od jablanice pa dole

U jablanici zna vise da bude nego u konjicu
A ovamo Konjic Sarajevo, jbg planina
Et jedva sam izaso iz Jab...od Konjica 60-70kmh...

E tek sto ne ciste dole..belaj
condy

#12132 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

Koliko sam danas vidio vozila da imaju snijeg samo na krovu, ostalo ocistili a pola metra visine snijega na krovu :-)

Usput, da nisu u strajku kakvom pa nece da rade ovi sto trebaju cistiti ceste po gradu i prigradskim naseljima, nigdje nikog....
Milenkov buraz

#12133 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Milenkov buraz »

UmaX wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
bleee_sa wrote:Evo mene sa Savom u Umoljanima, prošli ja i teretni konj.
evo mene na vrhu bjelasnice,ja sam jos na trayalu T-5 tek im 30-ta god,al sara jos dobra.sreca pa sam dezurni jos mjesec ,valjda ce se otopit...
Bitno da je sara dobra, jebo to sto je stara guma, to se vise ljudi preseravaju pa kupuju svakih 5 godina nove gume.
Jes vala, ja ne znam što proizvoide gume kada toliko ima polovnih guma sa dobrom šarom mogu ljudi vozati još 50 godina da ne potroše.
dgL_

#12134 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by dgL_ »

Zujao sam danas po gradu nekim obavezama i NISAM VIDIO NITI JEDNU GRTALICU. Kaze 55 vozila i 150 radnika ciste snijeg... Pa Bogom ti se kunem tolika vozila i ljudi bi pozlatili sve do sad...
photo&video

#12135 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by photo&video »

dgL_ wrote:Zujao sam danas po gradu nekim obavezama i NISAM VIDIO NITI JEDNU GRTALICU. Kaze 55 vozila i 150 radnika ciste snijeg... Pa Bogom ti se kunem tolika vozila i ljudi bi pozlatili sve do sad...
Zamisli 5 grtalica prema Ilidzi, 5 prema carsiji. Ostaje jos 45 za padinske dijelove. Daj Boze da su 2 u isto vrijeme na ulici. Lazu uhljebi.
ElRe

#12136 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ElRe »

drug_profi wrote: Tako da GY zaista vrijedi.
UG 9, druga sezona, juče i danas bez greške. Sarajevo - Mokro - Sarajevo.
nepass1

#12137 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by nepass1 »

NediM17 wrote:Maloprije uz jedan piklic sa 5cm snijega jedva (grtalica vec prosla pa opet napadalo), onako solidno je to brdo. Mislim da je kljuc sto je ispod vec neko uklizao slajdrajuci. Iz drugog pokusaja sa vrlo malo zaleta, ugasenim ESP-om (i trakcijom naravno) i jacim gasom u auto pogonu sam se uspio popeti, u nastavku je auto ulovio fino, ocito je na samom pocetku bilo vec uklizano.

oktavija 4x4 maloprije uz sirokacu, iz prve bez problema, kao da je ljeto. znaci iz terzibasine pa uz kocku. ni jednom nije grtalica prosla. sjebo sam se totalno.
amar1994

#12138 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

dobre su te,vozio sam malo scout 4x4,odlicno vuce :)
NediM17

#12139 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by NediM17 »

nepass1 wrote:
NediM17 wrote:Maloprije uz jedan piklic sa 5cm snijega jedva (grtalica vec prosla pa opet napadalo), onako solidno je to brdo. Mislim da je kljuc sto je ispod vec neko uklizao slajdrajuci. Iz drugog pokusaja sa vrlo malo zaleta, ugasenim ESP-om (i trakcijom naravno) i jacim gasom u auto pogonu sam se uspio popeti, u nastavku je auto ulovio fino, ocito je na samom pocetku bilo vec uklizano.

oktavija 4x4 maloprije uz sirokacu, iz prve bez problema, kao da je ljeto. znaci iz terzibasine pa uz kocku. ni jednom nije grtalica prosla. sjebo sam se totalno.
To je moc auta sa pogonom na svim tockovima, iako bez dobrih guma nema tu neke fajde. Meni je samo zajeb bio sto sam imao premalu ulaznu brzinu, cim sam zamakao iznad uklizanog dijela, isao je bez problema.
nepass1

#12140 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by nepass1 »

probavali sa peugeot prednji pogon, ma nema sanse, nemoguce. probavali u rikverc ma kakav. ovo iz prve izadje, kao da je suha cesta, ja nmg da vjerujem.
NediM17

#12141 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by NediM17 »

nepass1 wrote:probavali sa peugeot prednji pogon, ma nema sanse, nemoguce. probavali u rikverc ma kakav. ovo iz prve izadje, kao da je suha cesta, ja nmg da vjerujem.
Igrao sam se jednom sa SX4, 15ak cenata friskog snijega, netaknutog, dobro brdo. Gdje iz zaleta stane u 2wd, u 4wd auto krene s mjesta i nastavi grabiti kao da je suho.

Pogon na svim tockovima je jako mocna stvar.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12142 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bitanga_sa_otesa »

sive lubanje silo
Image
beco

#12143 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by beco »

Danas pošao u Mostar u 11h, nisam dosao do njega, vratio se prije sat vremena nazad. Zastoj prije mosta Begića-Begovića. Ono je odraz države. Žao mi je što ne uslikah u Jablanici u centru (kod autobuske stanice) 10 šlepera i autobusa, parkirano totalni kolaps, grtalica nije prošla kroz glavnu ulicu a kamoli dalje. Više je palo snijega u Jablanici i Konjicu nego u Sarajevu. Najgori dio puta Konjic-Jablanica, zakleću se ni so nisu posuli, to su gudure od snijega, koji je ispod zaleđen, ko reli etapa. Penjanje na izlazu iz Jablanice isto smijurija neočišćeno zaleđeno, kamion za kamionom u kolonama, neki imaju lance, većina ne (ali priča o obustavi prometa za teretna vozila je smiješna). Ja ni jednog kamiona isključenog nisam vidio, na izlazu iz Jablanice 2 patrole "regulišu" saobraćaj. Ja sam se vratio kad sam vidio da u oba pravca su kamioni izletili sa ceste. Bradina jutros je ne taknuta bila, kasnije je neka grtalica prošla bilo je bolje. Čiste građevinskim mašinama za ravnjanje asfalta, unisti ono sve, a još preskaće pa stvara ledenu podlogu. Užas živi.

Lično na Uniroyal ms-77 gumama 4 godine stare, bez problema.

Autoput ka Tarčinu jutros bilo snijega, ali prošle su grtalice, večeras već nema uopšte snijega.

Ne mogu da dođem sebi da smo toliko ograničeni, kantoni kao države, gdje merhametluk pa poslati tri grtalice da probiju do Mostara, fakat sve više se divim BiH kako ovakvom politikom još postoji :roll:
vauvau

#12144 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by vauvau »

bitanga_sa_otesa wrote:sive lubanje silo
Image
Je li ovo onaj himen crtani?
bitanga_sa_otesa

#12145 Re: Dolazi zima - zimske gume

vauvau wrote: Je li ovo onaj himen crtani?
jeste,on ima moc i bez pogona na sve kotaĆe
vauvau

#12146 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by vauvau »

E djeci bio drag taj crtani a meni smiješno himen. :lol:
bitanga_sa_otesa

#12147 Re: Dolazi zima - zimske gume

3.14ćkin dim
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12148 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mk ultra »

beco wrote:Danas pošao u Mostar u 11h, nisam dosao do njega, vratio se prije sat vremena nazad. Zastoj prije mosta Begića-Begovića. Ono je odraz države. Žao mi je što ne uslikah u Jablanici u centru (kod autobuske stanice) 10 šlepera i autobusa, parkirano totalni kolaps, grtalica nije prošla kroz glavnu ulicu a kamoli dalje. Više je palo snijega u Jablanici i Konjicu nego u Sarajevu. Najgori dio puta Konjic-Jablanica, zakleću se ni so nisu posuli, to su gudure od snijega, koji je ispod zaleđen, ko reli etapa. Penjanje na izlazu iz Jablanice isto smijurija neočišćeno zaleđeno, kamion za kamionom u kolonama, neki imaju lance, većina ne (ali priča o obustavi prometa za teretna vozila je smiješna). Ja ni jednog kamiona isključenog nisam vidio, na izlazu iz Jablanice 2 patrole "regulišu" saobraćaj. Ja sam se vratio kad sam vidio da u oba pravca su kamioni izletili sa ceste. Bradina jutros je ne taknuta bila, kasnije je neka grtalica prošla bilo je bolje. Čiste građevinskim mašinama za ravnjanje asfalta, unisti ono sve, a još preskaće pa stvara ledenu podlogu. Užas živi.

Lično na Uniroyal ms-77 gumama 4 godine stare, bez problema.

Autoput ka Tarčinu jutros bilo snijega, ali prošle su grtalice, večeras već nema uopšte snijega.

Ne mogu da dođem sebi da smo toliko ograničeni, kantoni kao države, gdje merhametluk pa poslati tri grtalice da probiju do Mostara, fakat sve više se divim BiH kako ovakvom politikom još postoji :roll:
U HNK nek te nista ne cudi :-)
Put jablanica blidinje jos gora opcija, kazu tamo zatrpanih vozila ostalo

Nedaj boze rekonstrukciju ceste uraditi, kome ce janjetinu prodavati... :run:
Tako ja krenuo u mostar 1.3.2018 snijeg krenuo da pada prije jablanice, jedna grtalica na kamionu bez posipaca... kontam jebi ti to, stanem negdje prije grabovice i nazad. Vec 10cm snijega na cesti, mrak blizu, u povratku vec kod gojka i maksumica nanizano 4-5 auta..
Oni su apsolutno neodgovorni sto se toga tice i ne znam ima li firma koja to radi ikako dole
jasmind

#12149 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jasmind »

axe22 wrote:
jasmind wrote:Barum polaris 3, treca sezona, 185/60/15. Sinoc stigao u Beograd iz Sa, preko karaule, tuzle,majevice, race. Cijelim putem mecava, nije bilo nigdje proklizavanja, esp mi se nije palio nigdje.

Kakvo je stanje bilo na majevici???

i ja moram u Beograd sutra u 8 izutra biti, valja krenuti sigurno u 3.

Znam da je uvijek bila bolje ociscena strana kontra Tuzli, kad se pocne spustati iz pravca Tuzle.
ja sam jos rano bio prosao, bilo je skroz ok stanje. Malo bljuzge po cesti, usponi posuti. Al otad je dosta snijega palo xD ja cu nazad bijeljina - orasje -
drug_profi

#12150 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by drug_profi »

condy wrote:
Usput, da nisu u strajku kakvom pa nece da rade ovi sto trebaju cistiti ceste po gradu i prigradskim naseljima, nigdje nikog....
Ja danas cuh jedan komentar, pa mi na pamet pade da mozda nisu daleko od istine. Kaze, direktori javnih preduzeca su SDA i sad namjerno pustaju da se kreira haos, da se nova vlast ucini nesposobna.
Ne znam jesu li direktori firmi koje odrzavaju ulice i ceste bas SDA, ali eto mozda to moze nesto objasniti.
Post Reply