Danas pošao u Mostar u 11h, nisam dosao do njega, vratio se prije sat vremena nazad. Zastoj prije mosta Begića-Begovića. Ono je odraz države. Žao mi je što ne uslikah u Jablanici u centru (kod autobuske stanice) 10 šlepera i autobusa, parkirano totalni kolaps, grtalica nije prošla kroz glavnu ulicu a kamoli dalje. Više je palo snijega u Jablanici i Konjicu nego u Sarajevu. Najgori dio puta Konjic-Jablanica, zakleću se ni so nisu posuli, to su gudure od snijega, koji je ispod zaleđen, ko reli etapa. Penjanje na izlazu iz Jablanice isto smijurija neočišćeno zaleđeno, kamion za kamionom u kolonama, neki imaju lance, većina ne (ali priča o obustavi prometa za teretna vozila je smiješna). Ja ni jednog kamiona isključenog nisam vidio, na izlazu iz Jablanice 2 patrole "regulišu" saobraćaj. Ja sam se vratio kad sam vidio da u oba pravca su kamioni izletili sa ceste. Bradina jutros je ne taknuta bila, kasnije je neka grtalica prošla bilo je bolje. Čiste građevinskim mašinama za ravnjanje asfalta, unisti ono sve, a još preskaće pa stvara ledenu podlogu. Užas živi.
Lično na Uniroyal ms-77 gumama 4 godine stare, bez problema.
Autoput ka Tarčinu jutros bilo snijega, ali prošle su grtalice, večeras već nema uopšte snijega.
Ne mogu da dođem sebi da smo toliko ograničeni, kantoni kao države, gdje merhametluk pa poslati tri grtalice da probiju do Mostara, fakat sve više se divim BiH kako ovakvom politikom još postoji