nit su mnogo izgubiliUljudbeni_Nositelj wrote:Meni je hrvatske uljudbe i gostoprimlja preko glave. Stoga već više od 10 godina ne ljetujem na hrvatskom primorju.
nit si ti puno dobio
nit su mnogo izgubiliUljudbeni_Nositelj wrote:Meni je hrvatske uljudbe i gostoprimlja preko glave. Stoga već više od 10 godina ne ljetujem na hrvatskom primorju.
Da, bas kao sto je mrze Boris Dezulovic, Predrag Lucic, Ivica Djikic....Black swan wrote:mada se moje pisanje odnosi prvenstveno na indeksovce i ostale koji zive u hrvatskoj
a mrze ju...a nemaju svoj blentitet
zato i spominjem place u kunama
Ma ne Hrvati, vec dio Hrvata s ove strane granice. I Kolinda.zg1911 wrote:hrvati bi zabranjivali arapima da se opijaju po sarajevu?! je, neću moć zaspat sve dok i jedan arap teturao sarajevom. u novinama članci samo o tomeAlfons Kauders wrote:Kao, zabranili bi Arapima da dolaze u Sarajevo jer prave pizdarije kad popiju, a eto kod sebe ne mogu zabraniti hajvanima da dolaze i rigaju po djeci na plazama.seln wrote: Biva, sto nije dobro za rvacku, Bosni moze dati ruke, je li?![]()
U cemu je problem? Fino zabranite svim ugostiteljima da primaju rezervacije Britanaca i rijesen problem.
Ali, neeee... mora da se kenja o "tradicionalnoj hrvatskoj gosto(lj)ubivosti", ali da gosti budu solvetni njemacki penzioneri, koji samo trebaju mir.
U europskoj Pereciji nisu problem Britanci, Australci i Poljaci koji za 7 dana odmora popiju vise alkohola no prosjecni Dalmos u 7 mjeseci (a nije da se Dalmatinci ne trude - ali jebiga nisu naucili da u 11 ujutru na 34 stepena piju toplu votku kao neki, i jos uzivaju u tome).
Problem hrvatskog turizma su Arapi koji se nakon tri sarajevske pive resetuju na tvornicke postavke, pa ih policija mora nositi na Ilizdu ko vrecu krompira.![]()
Ili kako to Kolinda kaze, tisuce islamista s Bliskog Istoka su problem hrvatskog turizma
ta tri izraza - hr turizam, arapi i problem - se mogu dovesti u korelaciju jedino dođe li, nedaj bože, do terorističkog napada na rh ili eventualno neku od susjednih zemalja ili dođe li do masovnog priljeva izbjeglica iz arapskih zemalja
Oprosti ne bum mislil nič lošezg1911 wrote:hvala ne ekonomskom savjetu. savjetuj sad svoje u državi. potrebnije je
Pogotovo kad te mrziteljem Hrvatske nazove tip koji je rodjen, odrastao i zivi u Sarajevu, a more vidio samo dok je bio u izbjeglistvu.seln wrote:Alfons Kauders wrote:Cetiri decenije redovan i dobar gost... I eto, opet navijam za propast turizma u Dalmaciji, jer sam azijatski djihatlija, po defaultu.seln wrote: Koji si ti kompleksas....
eto, toliko mrzim Hrvatsku, da skoro svake godine ljetujem tamo.
Dajte, ljudi, da organizujemo sergiju i skupimo sta para za kakvu zorli prijateljicu noci...
labudu su muda dosla do glave.
Kompleksi su blaga rijec.
Pa to je realnost... Hrvatska ide prema korporativnom turizmu i velikim lancima hotela. Sjeverni Jadran je vec van domasaja Balkanaca cjenovno, a i Juzni ce za koji godinu biti.Lajavikrelac wrote:Odličan primjer hrvaCke kulturee još kad bi dostigli magičnu cifru noćenja s kraja 80tih....gdje bi vam bio kraj
A to za skupoću jel se to odnosi i na auto puteve?i tu ste najskuplji u Evropi....
"A onaj kome je skupo neka ide drugdje!" odličan slogan za turističku promociju, pardon, promidžbu umjesto dosadašnjeg slogana
I to je ok. Zato ce se trpiti britanski i svapski bezobrazluk. Onog momenta kad ne bude, oni ce otici, cijena ce pasti da se popune kapaciteti i dolazice opet balkanci.ultima_palabra wrote:Pa to je realnost... Hrvatska ide prema korporativnom turizmu i velikim lancima hotela. Sjeverni Jadran je vec van domasaja Balkanaca cjenovno, a i Juzni ce za koji godinu biti.Lajavikrelac wrote:Odličan primjer hrvaCke kulturee još kad bi dostigli magičnu cifru noćenja s kraja 80tih....gdje bi vam bio kraj
A to za skupoću jel se to odnosi i na auto puteve?i tu ste najskuplji u Evropi....
"A onaj kome je skupo neka ide drugdje!" odličan slogan za turističku promociju, pardon, promidžbu umjesto dosadašnjeg slogana
Da, trebali bi formirati cijene po bih tržištu. To je pravi smjerLajavikrelac wrote:Odličan primjer hrvaCke kulturee još kad bi dostigli magičnu cifru noćenja s kraja 80tih....gdje bi vam bio kraj
Sve dok turisti placaju, oni ce dizati. Slobodno trziste kao mehanizam samoregulacijemayab wrote:I još danas čitam hoće Rvatcka da poveća cijenu turističke pristojce sa 7 na 8 kuna po danu i osobi!
Jebo mater, sve mi više liče na beha političare, ono, kandžijaj konja dok ne krepa
Ma to ionako niko ne placa, radije cu kupiti kilu Hrletovog paradajza.Bodkin wrote:Sve dok turisti placaju, oni ce dizati. Slobodno trziste kao mehanizam samoregulacijemayab wrote:I još danas čitam hoće Rvatcka da poveća cijenu turističke pristojce sa 7 na 8 kuna po danu i osobi!
Jebo mater, sve mi više liče na beha političare, ono, kandžijaj konja dok ne krepa
"Vi hev bin tugeter in Avganistan sins tu tausend tri and in Kosovo sins tu tausend ejt and vi šel bi tugeter in neto … inhans for ar prezenc", izgovara Krstičević, pritom posve pogrešno artikulirajući riječi "together" (zajedno), "NATO" (što izgovara kao "neto" iz "neto plaća"), dok se na kraju rečenice spetlja, proguta riječi i posve nerazumljivo valjda pokušava izreći nešto poput "povećati naše prisustvo", tj. "enhance our presence". To je inače jedan od dijelova kratkog Krstičevićevog izlaganja koji je za službenike Pentagona bio "(inaudible)".
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ru ... a-20170627zg1911 wrote:Da, trebali bi formirati cijene po bih tržištu. To je pravi smjer
S druge strane, čini se da i neki turisti primjećuju da je Dubrovnik proteklih godina opasno poskupio, pa su gosti iz Velike Britanije na to skrenuli pažnju u svojim dojmovima na TripAdvisoru: ‘U Dubrovniku sam tjedan dana i čini mi se da je jako skup, već sam potrošila više od 1000 funti. Pritom nismo za svako jelo išli u restoran, bili smo na izletu na Lokrumu i Elafitskim otocima. Pića su jako skupa. Plaža Svetog Jakova je prelijepa i košta samo 120 kuna. Izbjegavajte konobu Laterna.’
Mogu se naći i negativni komentari u vezi usluge koja se nudi na hrvatskoj obali - neki se gosti žale na neljubazno osoblje, a reprezentativan primjer je post Andyja iz Australije: ‘Putujem Hrvatskom i divno se provodim… ali ne mogu ne primijetiti kako su nepristojni lokalni pružatelji usluga. Putovao sam Južnom i Sjevernom Amerikom te Europom i nisam nigdje naletio na tako neugodnu uslugu i ponašanje prema turistima (uključujući i Francuze!). Većinom sam svjedočio bezobraznom ponašanju prema drugim turistima, ali i osobno sam par puta osjetio to na svojoj koži. Prije puta su mi (mislio sam, u šali) rekli da je Hrvatima dosta turista.’
Izvor: tportal.hr
Apartmani za troclanu familiju na jednom Pagu, ono frajer dig'o vilu na 3 sprata par km od grada u nedodjiji (nista pitoreskno ribarsko selo, divlja obala, samo beton) skuplji nego u Spaniji.Bodkin wrote:I to je ok. Zato ce se trpiti britanski i svapski bezobrazluk. Onog momenta kad ne bude, oni ce otici, cijena ce pasti da se popune kapaciteti i dolazice opet balkanci.ultima_palabra wrote:Pa to je realnost... Hrvatska ide prema korporativnom turizmu i velikim lancima hotela. Sjeverni Jadran je vec van domasaja Balkanaca cjenovno, a i Juzni ce za koji godinu biti.Lajavikrelac wrote:Odličan primjer hrvaCke kulturee još kad bi dostigli magičnu cifru noćenja s kraja 80tih....gdje bi vam bio kraj
Korektivna mjera trzista![]()
Najveci problem kod nas je sto su aviokonekciie kurac. Iz srbije imas ponuda za grcku/maltu/kipar da te glava zaboli. Let i hotel od 3-4 zvjezdice. Mislim doce sad purger da kaze ko te jebe, i necemo te u hr ali ko ga jebe![]()
Generalno ne razumijem navalu da svake godine ides ba isto mjesto u hr osim ako su finansije u pitanju. Doduse masa starijeg svijeta ide zbo jezika
nema potrebe za čitanjem članka. koja je poanta tvog trkeljanja? odgovorit ću ti ja - kukanje nekog tko bi na more a ne ma se ili jal. činjenica je da hrvatska već neko vrijeme svake naredne godine ruši rekord što se tiče i dolazaka i broja noćenja, a ove godine nadmašuje prošlo po ogromnim stopamaLajavikrelac wrote:https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ru ... a-20170627zg1911 wrote:Da, trebali bi formirati cijene po bih tržištu. To je pravi smjer
S druge strane, čini se da i neki turisti primjećuju da je Dubrovnik proteklih godina opasno poskupio, pa su gosti iz Velike Britanije na to skrenuli pažnju u svojim dojmovima na TripAdvisoru: ‘U Dubrovniku sam tjedan dana i čini mi se da je jako skup, već sam potrošila više od 1000 funti. Pritom nismo za svako jelo išli u restoran, bili smo na izletu na Lokrumu i Elafitskim otocima. Pića su jako skupa. Plaža Svetog Jakova je prelijepa i košta samo 120 kuna. Izbjegavajte konobu Laterna.’
Mogu se naći i negativni komentari u vezi usluge koja se nudi na hrvatskoj obali - neki se gosti žale na neljubazno osoblje, a reprezentativan primjer je post Andyja iz Australije: ‘Putujem Hrvatskom i divno se provodim… ali ne mogu ne primijetiti kako su nepristojni lokalni pružatelji usluga. Putovao sam Južnom i Sjevernom Amerikom te Europom i nisam nigdje naletio na tako neugodnu uslugu i ponašanje prema turistima (uključujući i Francuze!). Većinom sam svjedočio bezobraznom ponašanju prema drugim turistima, ali i osobno sam par puta osjetio to na svojoj koži. Prije puta su mi (mislio sam, u šali) rekli da je Hrvatima dosta turista.’
Izvor: tportal.hr