HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#12126 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Razumijem sve , ali ako vec taj prelazak sa HS-a na TM sistem ide od 1.9. (u sta iskreno cisto sumnjam) , onda su vec sada trebali izdati neko saopstenje za javnost , da se ljudi pripreme i izaberu sebi pakete bez srkleta..
afannedim

#12127 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

StupskaBitanga wrote:
Benq wrote:
afannedim wrote:Rekao ti je maharadza razlog ukidanja
Znas kako kazu :D : "More bit , a i ne mora" :mrgreen:
Prije da jeste nego nije
Sta vam imaju dati saopstenje? Nije totelemach poslovna politika. Oni idu da kad preuzmu operatera stave svoje uslove i način poslovanja i to je to
Naravno da su trebali dati obavijest, da ukidaju uplatno mjesto a ne raja krenu platiti a nigdje ih više u BBI-u
MTV

#12128 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Po nekoj stavki nekog zakona trebali bi da bude obavjestenje minimalno 15 - 30 dana prije neke velike promjene. Ovo je ionako rupa od drzave tako da ako bidne bidne.

Naplatno mjesto je zatvoreno nigdje nije otvoreno sto bi trebalo znaciti da ce se racuni placati u Telemachetu ko sto maharadza rece.
StupskaBitanga

#12129 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

da je ovo država ne bi se moglo desiti da nemamo odluku konkurencijskog vijeća nego je na osnovi konzum-merccator koncentracije i rupe u zakonu ona postala pravosnažna
Sigurno će se ici sistemom da krenu od 01.09 sa enormnim reklamama za postojeće hs korisnike i dok objedine baze podataka ima da ljudima zvone telefoni 24/7
Benq

#12130 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MTV wrote:Po nekoj stavki nekog zakona trebali bi da bude obavjestenje minimalno 15 - 30 dana prije neke velike promjene. Ovo je ionako rupa od drzave tako da ako bidne bidne.

Naplatno mjesto je zatvoreno nigdje nije otvoreno sto bi trebalo znaciti da ce se racuni placati u Telemachetu ko sto maharadza rece.
I onda jedno logicno pitanje , koje ce postaviti sigurno 90% korisnika HS-a , ako vec placam racune TM-u a koristim HS usluge , zasto onda ne mogu koristiti TM usluge ? Naravno ovo pitanje ce biti aktuelno od onog dana kad to bude stvarno tako , tj da se placa TM-u a njihovih usluga na HS infrastrukturi ni na mapi..

@StupskaBitanga , to ce tako i biti sigurno , jer drugacije kod nas ne znaju.. Samo , ako bude kakva shema da se moze ostati na HS-u i dalje , ja necu ni prelazit na TM.
StupskaBitanga

#12131 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

ako imaš ugovor sa HS to što je u ugovoru ćeš ti imati mislim tako je uvijek bilo koad svkog preuzimanja
Kada istekne potpisuje novi sa Telemach i to je to
7jackals

#12132 Re: HS kablovska

Post by 7jackals »

Pozz
Evo imam info iz prve ruke- zamjenjivali mi modem :D i fino čovjek kaže da je stvar završena, već su kupljeni.
Benq

#12133 Re: HS kablovska

Post by Benq »

StupskaBitanga wrote:ako imaš ugovor sa HS to što je u ugovoru ćeš ti imati mislim tako je uvijek bilo koad svkog preuzimanja
Kada istekne potpisuje novi sa Telemach i to je to
Zadnji ugovor koji sam potpisivao bio je na 15mj zbog fixnog telefona , a i to je isteklo prije pola godine...
7jackals wrote:Pozz
Evo imam info iz prve ruke- zamjenjivali mi modem :D i fino čovjek kaže da je stvar završena, već su kupljeni.
Znaci mozemo ocekivat neko sranje uskoro :D
7jackals

#12134 Re: HS kablovska

Post by 7jackals »

Da, već narednog mjeseca. Još reče lik da je opšte rasulo u HS-u :izet:
alchak.ba

#12135 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

od koga kupljeni?
7jackals

#12136 Re: HS kablovska

Post by 7jackals »

alchak.ba wrote:od koga kupljeni?
Pa od mrskog nam TM-a :lol:
Benq

#12137 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Hahah to da je opste rasulo u HS-u , zna se vec duze vrijeme , nije mi se jednom desilo da nazovem i pitam u vezi necega a pocnu me saltat od sluzbenika do sluzbenika i na kraju peglanja ostavim broj da me nazove neko kompetentan :D
alchak.ba

#12138 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

7jackals wrote:
alchak.ba wrote:od koga kupljeni?
Pa od mrskog nam TM-a :lol:
a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*
7jackals

#12139 Re: HS kablovska

Post by 7jackals »

Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
Benq

#12140 Re: HS kablovska

Post by Benq »

7jackals wrote:Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
Sta je ovdje sala ? Ma hebe mi se za pinkice , rijetko ih i gledam, bitni su mi Travel , Discovery i History , ostalo manje-vise...
alchak.ba

#12141 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

Benq wrote:
7jackals wrote:Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
Sta je ovdje sala ? Ma hebe mi se za pinkice , rijetko ih i gledam, bitni su mi Travel , Discovery i History , ostalo manje-vise...
To je to, nego osim Pinkova sta jos gubimo/dobivamo?
Kakav je internet?
Cijene?
afannedim

#12142 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

alchak.ba wrote:
Benq wrote:
To je to, nego osim Pinkova sta jos gubimo/dobivamo?
Kakav je internet?
Cijene?
ARENE gubite
old_spice

#12143 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

može li neko reći ukupno koliko bi plaćao kad bi prešli na telemach, znači hoću na dva tv-a da imam digitalnu, sa sportklubovima u hd-u, znači svi sportklubovi i internet? ima li neko taj paket, da mi kaže ukupnu cifru?
Benq

#12144 Re: HS kablovska

Post by Benq »

alchak.ba wrote: a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*
Prednost HS-a :

-koriste CI module za digitalu
-svi HD kanali su u paketu osim HBO-a
-nesto niza cijena paketa u odnosu na TM

Prednost TM-a :

-D3GO usluga (mozes gledati tv na racunaru , android telefonima/tabletima..)
-Sport klub kanali koje raja vec godinama trazi + neki kanali koje HS nema u ponudi

To je u biti to , internet je skoro isti kod oba provajdera s tim da je kod TM-a manja upload brzina , ali nadamo se da ce se to uskoro promijeniti...
Benq

#12145 Re: HS kablovska

Post by Benq »

old_spice wrote:može li neko reći ukupno koliko bi plaćao kad bi prešli na telemach, znači hoću na dva tv-a da imam digitalnu, sa sportklubovima u hd-u, znači svi sportklubovi i internet? ima li neko taj paket, da mi kaže ukupnu cifru?
To pitanje ti je najbolje postavit na temi za Telemach , objasnit ce ti tamo sve u detalje , i to sluzbenik TM-a , dakle iz prve ruke :)
StupskaBitanga

#12146 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

7jackals wrote:Pozz
znamo to odavno i Telemach je objavio :D
chakany

#12147 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Je li mi to stiže B92, RTS1, RTS2, PRVA TV i PRVA PLUS? :D
Još da nam vrate NOVU TV, uvedu DOMA TV, RTL LIVING, RTL CRIME...
Pa ako nam dođe Telemach, onda nećemo imati Sandžak TV :lol:
Inače, moja omiljena televizija je Sandžak TV, nju gledam od 00-24h :lol: , još je i slika u HD rezoluciji :lol:
Ja sam za uvođenje što više EX-Yu kanala, ali ovih malo zvučnih kanala, a ne nekim outsider-skih
alchak.ba

#12148 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

Benq wrote:
alchak.ba wrote: a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*
Prednost HS-a :

-koriste CI module za digitalu
-svi HD kanali su u paketu osim HBO-a
-nesto niza cijena paketa u odnosu na TM

Prednost TM-a :

-D3GO usluga (mozes gledati tv na racunaru , android telefonima/tabletima..)
-Sport klub kanali koje raja vec godinama trazi + neki kanali koje HS nema u ponudi

To je u biti to , internet je skoro isti kod oba provajdera s tim da je kod TM-a manja upload brzina , ali nadamo se da ce se to uskoro promijeniti...
Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?
Benq

#12149 Re: HS kablovska

Post by Benq »

alchak.ba wrote: Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?
Moj drug je na TM-u i ima D3GO na S3 , kad dodje kod mene i kad se nakaci na moj wifi (HS) gleda programe normalno, s tim da konekcija mora biti minimalno 2Mbps.
alchak.ba

#12150 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

Benq wrote:
alchak.ba wrote: Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?
Moj drug je na TM-u i ima D3GO na S3 , kad dodje kod mene i kad se nakaci na moj wifi (HS) gleda programe normalno, s tim da konekcija mora biti minimalno 2Mbps.
onda mi ovo to go ima smisla
Locked