HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#12126 Re: HS kablovska
Razumijem sve , ali ako vec taj prelazak sa HS-a na TM sistem ide od 1.9. (u sta iskreno cisto sumnjam) , onda su vec sada trebali izdati neko saopstenje za javnost , da se ljudi pripreme i izaberu sebi pakete bez srkleta..
- afannedim
#12127 Re: HS kablovska
Naravno da su trebali dati obavijest, da ukidaju uplatno mjesto a ne raja krenu platiti a nigdje ih više u BBI-uStupskaBitanga wrote:Prije da jeste nego nijeBenq wrote:Znas kako kazuafannedim wrote:Rekao ti je maharadza razlog ukidanja: "More bit , a i ne mora"
Sta vam imaju dati saopstenje? Nije totelemach poslovna politika. Oni idu da kad preuzmu operatera stave svoje uslove i način poslovanja i to je to
- MTV
#12128 Re: HS kablovska
Po nekoj stavki nekog zakona trebali bi da bude obavjestenje minimalno 15 - 30 dana prije neke velike promjene. Ovo je ionako rupa od drzave tako da ako bidne bidne.
Naplatno mjesto je zatvoreno nigdje nije otvoreno sto bi trebalo znaciti da ce se racuni placati u Telemachetu ko sto maharadza rece.
Naplatno mjesto je zatvoreno nigdje nije otvoreno sto bi trebalo znaciti da ce se racuni placati u Telemachetu ko sto maharadza rece.
-
StupskaBitanga
#12129 Re: HS kablovska
da je ovo država ne bi se moglo desiti da nemamo odluku konkurencijskog vijeća nego je na osnovi konzum-merccator koncentracije i rupe u zakonu ona postala pravosnažna
Sigurno će se ici sistemom da krenu od 01.09 sa enormnim reklamama za postojeće hs korisnike i dok objedine baze podataka ima da ljudima zvone telefoni 24/7
Sigurno će se ici sistemom da krenu od 01.09 sa enormnim reklamama za postojeće hs korisnike i dok objedine baze podataka ima da ljudima zvone telefoni 24/7
- Benq
#12130 Re: HS kablovska
I onda jedno logicno pitanje , koje ce postaviti sigurno 90% korisnika HS-a , ako vec placam racune TM-u a koristim HS usluge , zasto onda ne mogu koristiti TM usluge ? Naravno ovo pitanje ce biti aktuelno od onog dana kad to bude stvarno tako , tj da se placa TM-u a njihovih usluga na HS infrastrukturi ni na mapi..MTV wrote:Po nekoj stavki nekog zakona trebali bi da bude obavjestenje minimalno 15 - 30 dana prije neke velike promjene. Ovo je ionako rupa od drzave tako da ako bidne bidne.
@StupskaBitanga , to ce tako i biti sigurno , jer drugacije kod nas ne znaju.. Samo , ako bude kakva shema da se moze ostati na HS-u i dalje , ja necu ni prelazit na TM.
-
StupskaBitanga
#12131 Re: HS kablovska
ako imaš ugovor sa HS to što je u ugovoru ćeš ti imati mislim tako je uvijek bilo koad svkog preuzimanja
Kada istekne potpisuje novi sa Telemach i to je to
-
7jackals
#12132 Re: HS kablovska
Pozz
Evo imam info iz prve ruke- zamjenjivali mi modem
i fino čovjek kaže da je stvar završena, već su kupljeni.
Evo imam info iz prve ruke- zamjenjivali mi modem
- Benq
#12133 Re: HS kablovska
Zadnji ugovor koji sam potpisivao bio je na 15mj zbog fixnog telefona , a i to je isteklo prije pola godine...StupskaBitanga wrote:ako imaš ugovor sa HS to što je u ugovoru ćeš ti imati mislim tako je uvijek bilo koad svkog preuzimanja
Znaci mozemo ocekivat neko sranje uskoro7jackals wrote:Pozz
Evo imam info iz prve ruke- zamjenjivali mi modemi fino čovjek kaže da je stvar završena, već su kupljeni.
-
7jackals
#12134 Re: HS kablovska
Da, već narednog mjeseca. Još reče lik da je opšte rasulo u HS-u 
- alchak.ba
#12135 Re: HS kablovska
od koga kupljeni?
-
7jackals
#12136 Re: HS kablovska
Pa od mrskog nam TM-aalchak.ba wrote:od koga kupljeni?
- Benq
#12137 Re: HS kablovska
Hahah to da je opste rasulo u HS-u , zna se vec duze vrijeme , nije mi se jednom desilo da nazovem i pitam u vezi necega a pocnu me saltat od sluzbenika do sluzbenika i na kraju peglanja ostavim broj da me nazove neko kompetentan 
- alchak.ba
#12138 Re: HS kablovska
a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*7jackals wrote:Pa od mrskog nam TM-aalchak.ba wrote:od koga kupljeni?
-
7jackals
#12139 Re: HS kablovska
Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
- Benq
#12140 Re: HS kablovska
Sta je ovdje sala ? Ma hebe mi se za pinkice , rijetko ih i gledam, bitni su mi Travel , Discovery i History , ostalo manje-vise...7jackals wrote:Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
- alchak.ba
#12141 Re: HS kablovska
To je to, nego osim Pinkova sta jos gubimo/dobivamo?Benq wrote:Sta je ovdje sala ? Ma hebe mi se za pinkice , rijetko ih i gledam, bitni su mi Travel , Discovery i History , ostalo manje-vise...7jackals wrote:Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
Kakav je internet?
Cijene?
- afannedim
#12142 Re: HS kablovska
ARENE gubitealchak.ba wrote:To je to, nego osim Pinkova sta jos gubimo/dobivamo?Benq wrote:Sta je ovdje sala ? Ma hebe mi se za pinkice , rijetko ih i gledam, bitni su mi Travel , Discovery i History , ostalo manje-vise...7jackals wrote:Šala, drug. Odnosilo se na one što kukaju kako neće imati Pinkove
Kakav je internet?
Cijene?
-
old_spice
#12143 Re: HS kablovska
može li neko reći ukupno koliko bi plaćao kad bi prešli na telemach, znači hoću na dva tv-a da imam digitalnu, sa sportklubovima u hd-u, znači svi sportklubovi i internet? ima li neko taj paket, da mi kaže ukupnu cifru?
- Benq
#12144 Re: HS kablovska
Prednost HS-a :alchak.ba wrote: a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*
-koriste CI module za digitalu
-svi HD kanali su u paketu osim HBO-a
-nesto niza cijena paketa u odnosu na TM
Prednost TM-a :
-D3GO usluga (mozes gledati tv na racunaru , android telefonima/tabletima..)
-Sport klub kanali koje raja vec godinama trazi + neki kanali koje HS nema u ponudi
To je u biti to , internet je skoro isti kod oba provajdera s tim da je kod TM-a manja upload brzina , ali nadamo se da ce se to uskoro promijeniti...
- Benq
#12145 Re: HS kablovska
To pitanje ti je najbolje postavit na temi za Telemach , objasnit ce ti tamo sve u detalje , i to sluzbenik TM-a , dakle iz prve rukeold_spice wrote:može li neko reći ukupno koliko bi plaćao kad bi prešli na telemach, znači hoću na dva tv-a da imam digitalnu, sa sportklubovima u hd-u, znači svi sportklubovi i internet? ima li neko taj paket, da mi kaže ukupnu cifru?
-
StupskaBitanga
#12146 Re: HS kablovska
znamo to odavno i Telemach je objavio7jackals wrote:Pozz
Evo imam info iz prve ruke- zamjenjivali mi modemi fino čovjek kaže da je stvar završena, već su kupljeni.
- chakany
#12147 Re: HS kablovska
Je li mi to stiže B92, RTS1, RTS2, PRVA TV i PRVA PLUS?
Još da nam vrate NOVU TV, uvedu DOMA TV, RTL LIVING, RTL CRIME...
Pa ako nam dođe Telemach, onda nećemo imati Sandžak TV
Inače, moja omiljena televizija je Sandžak TV, nju gledam od 00-24h
, još je i slika u HD rezoluciji
Ja sam za uvođenje što više EX-Yu kanala, ali ovih malo zvučnih kanala, a ne nekim outsider-skih
Još da nam vrate NOVU TV, uvedu DOMA TV, RTL LIVING, RTL CRIME...
Pa ako nam dođe Telemach, onda nećemo imati Sandžak TV
Inače, moja omiljena televizija je Sandžak TV, nju gledam od 00-24h
Ja sam za uvođenje što više EX-Yu kanala, ali ovih malo zvučnih kanala, a ne nekim outsider-skih
- alchak.ba
#12148 Re: HS kablovska
Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?Benq wrote:Prednost HS-a :alchak.ba wrote: a ne upratih, koje su prednosti HS-a u odnosu na Telemach i obrnuto*
-koriste CI module za digitalu
-svi HD kanali su u paketu osim HBO-a
-nesto niza cijena paketa u odnosu na TM
Prednost TM-a :
-D3GO usluga (mozes gledati tv na racunaru , android telefonima/tabletima..)
-Sport klub kanali koje raja vec godinama trazi + neki kanali koje HS nema u ponudi
To je u biti to , internet je skoro isti kod oba provajdera s tim da je kod TM-a manja upload brzina , ali nadamo se da ce se to uskoro promijeniti...
- Benq
#12149 Re: HS kablovska
Moj drug je na TM-u i ima D3GO na S3 , kad dodje kod mene i kad se nakaci na moj wifi (HS) gleda programe normalno, s tim da konekcija mora biti minimalno 2Mbps.alchak.ba wrote: Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?
- alchak.ba
#12150 Re: HS kablovska
onda mi ovo to go ima smislaBenq wrote:Moj drug je na TM-u i ima D3GO na S3 , kad dodje kod mene i kad se nakaci na moj wifi (HS) gleda programe normalno, s tim da konekcija mora biti minimalno 2Mbps.alchak.ba wrote: Hvala, D3GO uslugu mogu smao koristiti tamo gdje ima prikljucak na Telemach?