PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SanskiBiser

#12126 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

M416 wrote:
aditon wrote:s340 elite je kućište, tako da 280 mm može bez problema se staviti.
Ali je problem i sa ovim hladjenjem sto pise u next.ba da je garancija 0 mjeseci.Mozda je neka greska u pitanju treba nazvati i pitati.

Ima na ekupi ali isto nema informacije o garanciji, mada oni koliko znam na svu tehniku daju garanciju.

https://www.ekupi.ba/Hladnjak-za-kucist ... 00028.aspx
Maharadza

#12127 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Za ove što vole RGB, razlog za brigu ako imaju mnogo ovog bloatware software-a za kontrolu osvjetljenja. Čini se iCue od Corsair-a najviše utiče na degradaciju performansi, najviše primjetno kroz mnogo duže vrijeme potrebno za podizanje sistema, u najgorem slučaju duplo duže. :run:
amar1994

#12128 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by amar1994 »

meni je to seljakluk svakako :lol:
Averus

#12129 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Vala baš.
Ja instalirao Aura za geforce, samo da isključim ono defaultno svjetlo :lol:
Maharadza

#12130 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Averus wrote:Vala baš.
Ja instalirao Aura za geforce, samo da isključim ono defaultno svjetlo :lol:
Isti slučaj kod mene sa mysticlight za ovu MSI matičnu...iako ga čak i ne vidim jer mi je black widow case + na podu skroz lijevo ali opet me nervira kada znam da gori bespotrebno. :mrgreen:

I ove lampice od modema mi lagano idu na racku, šteta što cisco modem nema opciju kao ovaj tp link ruter da se pogase sve. :mrgreen:

Jedino što imam od ovoga "bloatware"-a jeste logitech gaming software, za kontrolu G610 (za statičko osvjetljenje tipki) i G700s (DPI).
l33t

#12131 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by l33t »

Ma nije "bloatware" logitechov software :D dobar video od GN-a, bas sam ga jutros pregledao. Cega se sve sjete da testiraju, prejaki su.
amar1994

#12132 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by amar1994 »

od LED lampi imam samo zelenu(upaljen) i crvenu(ugasen) na maticnoj :lol: :lol:

btw.koliko bi vrijedio:

ASUS H97-PRO
i5 4460
2x4GB DDR3 1600MhZ
Thermaltake Smart SE 530W
Kuciste sa 4vent i DVD-RW uredjajem
Kal El

#12133 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Ima li ko računar da može testirati 1080Ti ili neka radnja u SA da pogleda? Garancija istekla ovog Maja i sad me jebe grafička...ili psu, ne znam.

Kad upalim PC nakon nekih 10 sekundi ekran bude crn, ventilatori na grafičkoj idu 100% i restartuje se, ponekad radi bez problema, uđem u igru i ne gasi se, sad sam skontao kad upalim PC da spamujem Win na tastaturi i otvaram svakakve prozore i neće se gasiti ali ako uđem u igru gasi se.

Znači jebe me u pojam, da izvineš...
diablobih

#12134 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Mislim da u svakom servisu za racunare mozes testirati, samo je odnesi :D
Averus

#12135 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Gdje se nalazis? @Kal El
Papucarec

#12136 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Papucarec »

Kako pronaci iz koje je godine koji monitor? Upisem ime monitora i oznake al ne mogu bas nac godinu...
M416

#12137 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by M416 »

Papucarec wrote:Kako pronaci iz koje je godine koji monitor? Upisem ime monitora i oznake al ne mogu bas nac godinu...
Ne znam da li ima neka lista,ali najjaci recezenti prvi testiraju pa je datum na sajtu godiste monitora.
M416

#12138 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by M416 »

aditon

#12139 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Kal El wrote:Ima li ko računar da može testirati 1080Ti ili neka radnja u SA da pogleda? Garancija istekla ovog Maja i sad me jebe grafička...ili psu, ne znam.

Kad upalim PC nakon nekih 10 sekundi ekran bude crn, ventilatori na grafičkoj idu 100% i restartuje se, ponekad radi bez problema, uđem u igru i ne gasi se, sad sam skontao kad upalim PC da spamujem Win na tastaturi i otvaram svakakve prozore i neće se gasiti ali ako uđem u igru gasi se.

lično mi više smrdi na napojnu, po tvom opisu, ali ništa ne mora da znači. Također, moguće da je i softwarske prirode. Ja ti nisam blizu a rado bi ti pomogao da testiraš grafiku.
amar1994

#12140 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by amar1994 »

A da probas neki stariji driver?
nagibSA

#12141 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by nagibSA »

aditon wrote:
Kal El wrote:Ima li ko računar da može testirati 1080Ti ili neka radnja u SA da pogleda? Garancija istekla ovog Maja i sad me jebe grafička...ili psu, ne znam.

lično mi više smrdi na napojnu, po tvom opisu, ali ništa ne mora da znači. Također, moguće da je i softwarske prirode. Ja ti nisam blizu a rado bi ti pomogao da testiraš grafiku.
Meni mozda smrdi na pregrijavanje grafike. Zamjeni pastu (MX-4), ocisti hladnjake/ventilatore i probaj, to je najlakse za pocetak. :) Sumnjam da je kvar software-ske prirode.
aditon

#12142 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Corsair AX 860, cijena 240 KM nova, drugim riječima đaba, dok na amazonu, ebayu košta znatno više, pa čak i do 400 dolara...koja je kvaka, osim što čovjek nedaje garanciju...riječ je o Game007 prodavcu na piku
M416

#12143 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by M416 »

aditon wrote:Corsair AX 860, cijena 240 KM nova, drugim riječima đaba, dok na amazonu, ebayu košta znatno više, pa čak i do 400 dolara...koja je kvaka, osim što čovjek nedaje garanciju...riječ je o Game007 prodavcu na piku
To je jedina mana sto nema garancije kod njega osim radne par dana.Uzeo sam nekih par artikala od njega sve novo fabricki zapakovano i sve radi perfektno.
Averus

#12144 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

aditon wrote:Corsair AX 860, cijena 240 KM nova, drugim riječima đaba, dok na amazonu, ebayu košta znatno više, pa čak i do 400 dolara...koja je kvaka, osim što čovjek nedaje garanciju...riječ je o Game007 prodavcu na piku
Jedina kvaka koju znam kod njega je da često nema artikle uopšte, nego kad mu se javiš, onda te zapriča da ti proda nešto drugo po sličnoj (obično malo višoj) cijeni

Ako ima na stanju i hoće ti prodati, onda si potrefio jackpot! :D
aditon

#12145 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

M416 wrote:
To je jedina mana sto nema garancije kod njega osim radne par dana.Uzeo sam nekih par artikala od njega sve novo fabricki zapakovano i sve radi perfektno.
ipak mi je ova cijena neshvatljiva...ovo je dobra napojna, kažem vani košta znatno više...
nisu mu sve cijene toliko niže, npr RAM se može uzeti jeftinije na amazonu (pod uslovom da poštarine neodere) ali za naše prilike i RAM je pravo jeftin...
aditon

#12146 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Averus wrote:
Jedina kvaka koju znam kod njega je da često nema artikle uopšte, nego kad mu se javiš, onda te zapriča da ti proda nešto drugo po sličnoj (obično malo višoj) cijeni

ako nešto zvuči predobro, onda mora da nije sve kako treba..uvijek mi je to na uhu nekako
htio sam uzeti focus plus platinum od 650W pa mi kaže da nema, pa onda pitam ok, imaš li ovu od 750 što reklamiraš..kaže nemam i ponudio mi evga g3 od 650w za 210 i ovu ax 860 za nevjerovatnu cijenu od 240 uz to i besplatna dostava

u principu ne treba mi ništa, imam nekih para i haman da me svrbe i kontam šta uraditi s njima, da li uzeti još 16 giga RAM-a, da li uzeti ovu napojnu (čisto iz razloga što je ova moja trenutno bučnija nego mi se dopada) ssd od 500 giga ili vodeno hlađenje...dakle ništa mi ne treba ali et...kontam dok imam tog viška...a višak zna iscuriti na gluposti često :D
SanskiBiser

#12147 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Averus wrote:

To skoro svi rade tako, trgovačka posla, nema od poznatih prodavača skoro niko nista na stanju sve se čeka do 10ak dana nekad i 2 sedmice ako se zalomi. Gamingshopbn on napiše kad ima na stanju nešto i kad ukucaš pretragu u prodavnici Na Stanju izbaci ti obicno 6-7 artikala, jedino kod Mikija u roku od 48 sati, ako su radni dani, može nabaviti nešto ako ima na stanju kod nas na skladištima uvoznika - samo kod njega su cijene znatno veće jer se uračunava PDV - ali zna imati odlične akcijske cijene koje su obično na nivou onoga što možeš naći na EKUPI isti je slučaj sa ozbiljnom firmom CPUInfotech iz Cazina, sa nekim cijenama su jako konkuretni i švercerima.A ovaj Game007 ima cijene takve da u odnosu na druge prodavače bi pomislio da nema nikakve zarade a ima naravno i to fino, kako mi je drug rekao koji je već fino para ostavio kod njega, njega najbolje pitati šta ima na stanju i šta može nabaviti u roku od par dana od artikala koji tebe interesuju, jer ima robe koju može nabaviti u roku 2-3 radna dana i onda se skontaš šta da uzmeš. :lol:
M416

#12148 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by M416 »

aditon wrote: ipak mi je ova cijena neshvatljiva...ovo je dobra napojna, kažem vani košta znatno više...
nisu mu sve cijene toliko niže, npr RAM se može uzeti jeftinije na amazonu (pod uslovom da poštarine neodere) ali za naše prilike i RAM je pravo jeftin...
Nudio je i meni neke artikle po neshvatljivim cijenama,ali morao sam odbiti jer trenutno imam sve i nista mi vise ne treba.Za RAM sam mu govorio da su mu cijene previsoke jer vjerovatno nije u toku da su pale cijene.
Averus

#12149 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

@sanski ma da, znam. To je sad postao veliki trend na OLX-u, što ih u mojim očima izjednačava sa našim lihvarima (IMTEC isl). Ne daj ti bože naručiti 10 artikala pa prodavati, nego sve po dva-tri, da ne bi slučajno koja marka propala...
Nažalost nemamo izbora, pa moramo kupovati u takvim uslovima jbg. Opet draže mi je ostaviti lovu olx-ovcima, nego firmama koje izrabljuju radnike, prodaju vrlo često sumnjivu robu, a maržu stavljaju i preko 100% (ovo sam doživio prije 5 godina u IMTEC-u, posvađao se s njima pošteno).

Sretni su oni koji mogu iz inostranstva sebi uzeti robu. Ja sam ljetos u Hamburgu naišao na RTX2070 novu u Saturnu za nekih 270€. Da sam bio pametn, kupio bih je odmah, ali... :oops:

Što se OLX-a tiče, ja sam od pere i mickey-a sve kupio. Jednom samo me Mickey zeznuo tj. njega su zeznuli dobavljači i promijenili cijenu memorije. Na moju sreću, pero imao staro stanje po staroj cijeni, pa sam od njega kupio.
aditon

#12150 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

nisam siguran u šta uložiti ovaj keš, šta bi mi najveći upgrade bio...najbolje bi bilo kad bi mogao sad sve ovo oko čega se dvoumi uzeti ali realno sve je to kozmetika u mom slučaju jer ne bi ništa posebno dobio. S druge strane, pare bi mogle otići na neku drugu stranu. Imam mašinu koja radi ali privlače me ove cijene naročito ove napojne jer ako je poredim s drugima, skoro je duplo jeftinija. S njom bi dobio vjerovatno tiši računar i ništa više. Možda bi SSD bila najpametnija opcija, a kako već imam m.2, onda bi uzeo "obični" s što većim kapacitetom. Ili da se lupim toljagom u glavu i zaboravim na sve... :? :) mnogo nedoumica :cry:
Post Reply