Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Connaisseur Karlin wrote:
ne valja vam logika, imate zajednicki problem
Jbg meni je moja logika just fine. Za.moj vlastiti ateizam.
Dok se ne usvoje neka pravila ateisticka sta smijes, a sta moras i trebas...svoj ja pos'o
Tvrdolinijaski.
znaci, dvije strane prakticiraju nonsense logiku i to je vama svima logicno
Connaisseur Karlin wrote:
pa nemoguce je traziti dokaze za postojanje ili nepostoanje Boga , eto jos jedan karakteristican zajednciki problem ateista i vjernika
nema potrebe, tebi se ionako manta od mojih slikovnica i textualnih opisivanja....nije ti dobro kad to radim...pa da te postedim muke.
Jesi nasao kad ces biti fin
Tebi su to dokazi.postojanja boga, meni nisu.
S tim da ja ne izlazem dokaze o nepostojanju boga.
Tako da karlinkina tvrdnja nema.smisla
Da je nemoguce traziti dokaze koje ti prezentiras.
Ja ne trazim.niti nudim.dokaze da nema boga.
Ja.izjavljujem da ga nema
Za mene
Kraj price.
to je poput nekoga ko ti ukazuje da jedno dijete uperilo pistolj na tebe,
neces reci ma dijete je to, nego gledas sta je to sto ima u rukama, je li igracka ili pravi pistolj, nema veze je li dijete uperilo u tebe.
isto tako ako odrasla osoba uperi u tebe pistolj, nema veze sto je odrasla, gledas jeli pravi ili je igracka da te malo zahebava
Bloo wrote:
Za mene
Kraj price.
pa kako ces traziti dokaze o postojanju Boga, ako ne znas tko je Bog
naravno da je nemoguce traziti dokaze
ne mozes ni trziti ni ponuditi dokaze protiv Boga cak i kad bi to zeljela
tvoj stav je tebi ispravan, ako sto je vjerniku njegov sta ispravan
zato sam podvukla nema osnovne razlike izmedju ateista i vjernika , imate jednak pristup, a kji je osnova i temelj vaseg stava
Bloo wrote:
Za mene
Kraj price.
pa kako ces traziti dokaze o postojanju Boga, ako ne znas tko je Bog
naravno da je nemoguce traziti dokaze
ne mozes ni trziti ni ponuditi dokaze protiv Boga cak i kad bi to zeljela
tvoj stav je tebi ispravan, kao sto je vjerniku njegov sta ispravan
zato sam podvukla nema osnovne razlike izmedju ateista i vjernika , imate jednak pristup, a kji je osnova i temelj vaseg stava
Last edited by Connaisseur Karlin on 06/02/2018 23:41, edited 1 time in total.
nema potrebe, tebi se ionako manta od mojih slikovnica i textualnih opisivanja....nije ti dobro kad to radim...pa da te postedim muke.
Za mene
Kraj price.
samo bi se osvrnuo na ovo, jeli imas uvid u cijeli univerzum, i dimenzije izvan ovog univerzuma da mozes sa sigurnoscu reci....
pa ti nisi u stanju da otkrijes nesto sto je u tebi a kamoli da otkrijes Boga, recimo da imas nek uvrstu raka a nista ne osjetis, a ono zapoelo vec nedaj boze, zbog ogranicenosti uvida u situaciju ne poznajes sta se desava oko tebe, tako isto kako uopste neko moze reci nema Boga....najrealnije treba da bude ako vec neznas, da kazes mozda, to jeste mozda ima mozda nema. ali reci nema samo zato sto ga ne vidis, pa koliko stvari nevidimo u ovom univerzumu da ne pricam.
ovaj kratki video oslikava nase stanje, mene i tebe, nase glodanje ima li Boga ili nema.
Nego ok, agnostici tvrde da nema dokaza za postojanje Boga, ali isto tako smatraju da se njegovo postojanje ne može ni apsolutno osporiti... dok su teisti i ateisti dva ekstrema.
Nego ok, agnostici tvrde da nema dokaza za postojanje Boga, ali isto tako smatraju da se njegovo postojanje ne može ni apsolutno osporiti... dok su teisti i ateisti dva ekstrema.
Bloo wrote:
Jbg sad oni mogu i da tvrde i da smatraju
Ma meni se čini da ne znaju šta hoće i nemaju jasan stav. Nekad sam i ja tako razmišljao, ali vremenom sam promijenio vlastiti stav o Bogu.
Ne postoji i tačka.
Bloo wrote:
Jbg sad oni mogu i da tvrde i da smatraju
Ma meni se čini da ne znaju šta hoće i nemaju jasan stav. Nekad sam i ja tako razmišljao, ali vremenom sam promijenio vlastiti stav o Bogu.
Ne postoji i tačka.
Kod jednih ne postoji stav, kod drugih ne postoji bog.
nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
Marlboro, polako, astralna je prvi korak. Onda slijedi sasralna, ono kad postira slike dzehennemskih muka namijenjene upozorenim koji se nisu preobratili. A onda projekcija dzenneta i dzennetskog neprestanog seksa, ali te slike nije jos postavljao. To je samo projekcija, bez pridjeva.
Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
Kojim apsolutno ništa ne kažete. Šupljara, da prostiš. Ono tipa nebo je plavo, a moglo bi biti i zeleno.
Connaisseur Karlin wrote:nas agnosticki stav je najiskreniji i najrelaniji stav , nema dokaza, nema vjerovanja, jednsotavno smo svijesni da se ne treba biti ateista ili vjernik da bi kao imao nekakv nonsense stav, a vidim, stavovi su vam plahi
Jednostavno smatrate da ste u pravu. Kao sto smatraju za sebe i vjernici i ateisti.
dadinjo33 wrote:
Kod jednih ne postoji stav, kod drugih ne postoji bog.
Baš tako.
Mislim da se smrle razočarao, a ponadao se da me sa astralnom projekcijom može preobratiti u muslimana
smrle se ne razocarava na takve stvari jer to nije u ingerenciji smrleta, nego onaj koji te stvorio, koji je iznad univerzuma, On da te pozove sebi, hocu reci da hoce da te priblizi sebi, osjetio bi ti magnetizam prema njegovoj vjeri...vidio bi kako dusa naginje prema njegovoj vjeri, jer te on zove sebi....
Allah kaže: Onome koga Allah želi uputiti – On srce njegovo prema islamu raspoloži, a onome koga želi u zabludi ostaviti – On grudi njegovo stegne i umornim učini kao kad čini napor da na nebo uzleti. Eto, tako Allah one koji ne vjeruju bez podrške ostavi. (En-En’am, 125)
tako da smrle nemoze tu nista uciniti ukoliko onaj gore to ne zeli. a da bi ON zelio, moras i ti korak uraditi prema njemu ,ocistiti svoje srce , biti iskren i iskreno se postaviti tek onda si mu otvorio vrata.
jasno Allah kaze: 2:6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.