Ukrajina

Post Reply
sluga_okupatora

#12126 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Challenger__ wrote:
Shvati jednu stvar, ankete novinskih listova i televoting nisu jasno mjerilo, mozda jesu za ZMBT, pink parade ili nesto slicno ali kad je u pitanju globalno sranje kao ovo u Ukrajini gleda se zvanicni stav drzava.
- Nemam šta da shvatam, meni je savršeno jasno. Ako ne uvjere svoje građane da je RF smrtni neprijatelj, mogu se *ebati sa svojom politikom. A ako ih uvjere, svi se mogu jebati.

Pogledati pod "Dead hand" ili "Perimetar".

Bas tako - citava njihova medijska masina je trenutno fokusirana na to da prikaze RF kao univerzalnog neprijatelja koji kao ne prijeti samo njima nego svjetskom miru.
Challenger__

#12127 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Uvjerili, ne uvjerili debile po SAD, ovaj rat SAD ne mogu dobiti.
sluga_okupatora

#12128 Re: Ukrajina

Lincoln-Burrows wrote:Karta je odgovor Amerikanaca na pitanje: Gdje je Ukrajina?

Vidim petero ih misli da su u SAD a dosta njih misli da je Greenland točna pozicija.

Image

Realno ameri su paglu ali sad da provedes istu anketu medju stanovnistvom BiH ili neke druge balkanske drzave sa pitanjem;
"Pokazite na mapi gdje je Honduras" - sta mislis koliko bi njih dalo makar priblizno tacnu lokaciju?
sluga_okupatora

#12129 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:Uvjerili, ne uvjerili debile po SAD, ovaj rat SAD ne mogu dobiti.

Oni su svoje ciljeve vec ostvarili;

Medijski su satanizovali Rusiju i isprovocirali medjunarodnu osudu ruskih poteza
Osigurali su sebi konstantan izvoz vojne tehnologije u Evropu koju ce tusiti isprepadanim evropskim drzavama i drzavicama
Makar na kratko su osigurali stagnaciju vojnog budzeta koji je prije ukrajinske krize trebao biti drasticno smanjen
Challenger__

#12130 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

To su kratkoročni benefiti koji nisu vrijedni rizika kojima su se izložili.
Nikolaj Stavrogin

#12131 Re: Ukrajina

Post by Nikolaj Stavrogin »

Ja Sam Odavle wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote: ako se sad vec nije raspala to nema veze sa vlascu naroda jer niko ozbiljan ne vjeruje da u americi vlada narod ili da uopste ima demokratije. vec zato sto je represivni i spijunski aparat amerike jaci od represivnog i spijunskog aparata rusije ili kine.
Tacno gdje to vidis i imas li kakav primjer da je neko uhapsen, ili objesen, zbog zlocina protiv nenosenja zara i feredje, ili protiv ljubljenja slike dozivotnih predsjednika kao so su Putinko ili Sjevernokorejko.
ne znam o cemu pricas sa zarama i feredjama ili ljubljenju slika. ali kao sto smo saznali od snowdena i asanga, a kao sto znamo i iz same amerike http://libertyblitzkrieg.com/2014/04/16 ... oligarchy/ - tamo ne vlada demokratija.

u to vjeruju samo neobrazovani i neinformisani.

a osim toga vrlo je logicno da zemlja koja ima kapacitet i tehnologiju da prati sta rade svi njeni, pa i strani gradjani, nema potrebu da nekog vjesa kao sto je to slucaj u kini. zbog toga nije blaza vec opasnija, samo sto ti to ne mozes da skontas.
Challenger__

#12132 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

To je kratkoročno reketiranje i to tako vidi čitav svijet.

EDIT: Upis se odnosi na ono što je napisao s_o
Avetinho

#12133 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Nikolaj Stavrogin wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote: ako se sad vec nije raspala to nema veze sa vlascu naroda jer niko ozbiljan ne vjeruje da u americi vlada narod ili da uopste ima demokratije. vec zato sto je represivni i spijunski aparat amerike jaci od represivnog i spijunskog aparata rusije ili kine.
Tacno gdje to vidis i imas li kakav primjer da je neko uhapsen, ili objesen, zbog zlocina protiv nenosenja zara i feredje, ili protiv ljubljenja slike dozivotnih predsjednika kao so su Putinko ili Sjevernokorejko.
ne znam o cemu pricas sa zarama i feredjama ili ljubljenju slika. ali kao sto smo saznali od snowdena i asanga, a kao sto znamo i iz same amerike http://libertyblitzkrieg.com/2014/04/16 ... oligarchy/ - tamo ne vlada demokratija.

u to vjeruju samo neobrazovani i neinformisani.

a osim toga vrlo je logicno da zemlja koja ima kapacitet i tehnologiju da prati sta rade svi njeni, pa i strani gradjani, nema potrebu da nekog vjesa kao sto je to slucaj u kini. zbog toga nije blaza vec opasnija, samo sto ti to ne mozes da skontas.
Ja znam. Filmska glumica u Oskar filmu treba biti "isibana" po iranskom zakonu, jer je u obraz poljubila rezisera. Kasparov, svjetski sahovski sampion, je proganjan jer je Putinkova opozicija. Pusi Riots djevojcice su sjedile u zatvoru jer su se usudile pjevat o Putinku. Putinko je licno proglasio Rusiju homosexual free. Bas kao i Ahmedjinedjanko onomad. Sacuvaj nas boze Rusije kakva je danas.

Lazni liberali su samo to -- lazni liberali. a nadaju se Rusiji do Virovitice.
Last edited by Avetinho on 25/05/2014 18:32, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#12134 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:To je kratkoročno reketiranje i to tako vidi čitav svijet.

EDIT: Upis se odnosi na ono što je napisao s_o

Sve ti je to isto.
Kao 2003-e netom prije invazije na Irak, sabrali su svoje "saveznike" i objasnili im da ce da napadnu Irak zato sto imaju WMD.
Svi "saveznici' su znali da je to samo suplja i da pravog opravdanja za invaziju nema ali su svi, kako i dostoji poslusnim cukama, navalili slozno da uvode demokratiju po Bagdadu, Basri, Najafu i ostalim irackim gradovima.
vivaldi

#12135 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

Lincoln-Burrows wrote:
vivaldi wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Po TV anketi u Njemačkoj za koga bi se odlučili oko spora u Ukrajini 89% ih je bilo da podržavaju Putina
a u anketi su bili još Obama, Merkel i Cameron.
Naravno TV anketa nije nešto superpouzdano.
Mislim da je ta "rusofilija" prisutna kod ljudi uglavnom zbog toga što se Merkel boji reći NE Americi
iako joj je veći interes dobar odnos Njemačke sa Rusima.
Putin ima svoje ja za razliku od većine političara.

Nije pretjerivanje reći da je podrška Putinu veća nego Obami globalno u svijetu.
rezultati ankete najvise zavise od regiona/dijelova svijeta- ko je bio pod ruskom cizmom bjezi od nje ko djavo od krsta, a kome dronovi demokratiju preventivno donose taj bi amere zapalio sve. u pravu su i jedni i drugi.

svabo je u neobrnom grozdju - pravi veliki biznis i jednim i s drugim. merekleovoj niti su drage putinove metode, niti je odusevljava obamino "nato partnersko" prisluskivanje telefona..
Pa da dobro si to opisao i sad bi se moglo zaključiti da je više ljudi tlačio Amer nego Rus.
I inače po tim anketama ljudi se vode metodom koga više mrziš bez obzira tko je u pravu.
pa ameri su uvijek imali jacu mornaricu :D

ustvari cak i ne treba smajli jer to nije daleko od istine, ko god je imao jaku mornaricu pravio je pizdarije sirom svijeta

a sto se tice naroda, ljudi ko ljudi, sta obican covjek zna ko je u pravu u ukrajini, siriji, afganistanu...
vivaldi

#12136 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:
vivaldi wrote: rezultati ankete najvise zavise od regiona/dijelova svijeta- ko je bio pod ruskom cizmom bjezi od nje ko djavo od krsta.
Anketa i televoting su sprovedeni u Njemačkoj koja je djelimično bila pod njima. Nešto te *ebe u koncepciji.
de chelli nemoj me zajebavati. zbog jugovica i slicnih nama su morali mjenjati pravila evrovizije jer je dovoljno da imas u nekoj zemlji vise od 10,000 istocnoevropljana pa da sruse cijeli telekom kad se ufate telefona..

ps. nisam vidovit, ali ako dogodine budes pjevao za grcku ja ti na nevidjeno predvidjam 12 points from cyprus :D
Avetinho

#12137 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
daxon wrote:Maloprije sam ti napisao, informiši se o SB, pa se vjerovatno više nećeš brukati ovdje.
Pojava je notorni troll poznat po nadimku "Ruskaja pravdaja". Samo ignoriši njegove upise.
Mozes ignorisati koliko god zelis.
Provjeri "Savjet Bezbjednosti UN", "Human Rights Watch", "Amnesty International", "Reporters sans Frontieres", "Doctors Sans Frontieres" ili bilo koju drugu humanitarnu dobrotvornu organizaciju. Svi ce ti reci isto -- zlocin u Ukrajini od strane Putinka, zlocin u Siriji od strane Ass-sadiste. Gdje Putinko mrdne, tu trava ne raste. Sto zamjeram Americi jeste, a sto joj i @Unskar zamjera, sto ceka ko pi^cka do 1944, a sto odmah ne ustane protiv ovog zla.

Ti, i putinkovi kroniji ka sto si ti, mogu se pozivati jedino na Ruskaju Pravdaju i advance, kao pouzdani "izvor informacija".
Avetinho

#12138 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

U cemu je problm, lazov? Maca pojela jezik?
daxon wrote:Ja imam osjećaj da se Putin u svemu ovome i odlično zabavlja, a pored svega, popularnost mu divlje raste, i to ne samo u Rusiji već u gotovo svim zemljama EU, pa čak i u USA.
Avetinho

#12139 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

daxon wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Koje ti vjesti citas? Republika Srpska? Provjeri Savjet Bezbjednosti UN.
Maloprije sam ti napisao, informiši se o SB, pa se vjerovatno više nećeš brukati ovdje.
Sta li ti lupetas.
anti -nacista

#12140 Re: Ukrajina

Post by anti -nacista »

Pozdrav svim Dobrim Ljudima

evo da se ukljucim , i bas prvi post bas na ovoj temi jer je ovo najveca kriza trenutno , uz mnoge ostale faktore predstavlja fakticki odlucujucu prekretnicu u poimanju svijeta i sistema u kojemu zivimo i promjena Globalne Paradigme
uz skandaloznu sutnju ( prventveno "zapadnih medija " o najvecim zlocinima od agresije na BiH , te Hrvatsku i Kosovo u Evropi )
da pojasnim !
ne interusuju me niti Pro-Rusi ili Pro-Amerikanci , kao i svako razuman poslije tragedija na Balkanu , Evropi ili bilo gdje u Svijetu ne trebaju nam nove tragedije i masakri civila u ime interesa bilo politickih elita uz krupni kapital
par pitanja ( ako dozvolite ) ;
1 sta je sa istragom o snajperima sa Euromajdana ?
2 sta je sa masakrima u ODESI , ta Mariopolju, a u Odesi po zadnjim podacima je broz zrtava dostigao preko 200
detalji su uzasavajuci ( udavljena trudnica telefonskim kablom , upucana i spaljena tijela civila , silovanje i masakriranje )
3 napadi teskim oruzjem uz paravojne formacije sa fasistickim predznakom na civilnu populaciju ?
4 propaganda u kojoj se cijeli narodi i etnicke skupine proglasavaju "teroristima , secesionistima " i itd ?

te zato moj moto jeste !
smrt Fasizmu ! Sloboda narodu !
( sa bilo kojim predznakom i Vehabije su fasisti i Ustase i Seseljevci i Cetnici , ista bagra iste metode)
obratite paznju na veliku slicnost Ukrajinske novoformirane "nacionalne grade " sa Arkanovcima ?
a zasto formiraju "nacionalnu gardu" kada imaju oko 400 000 vojnika , ta vlast u Kijevu ? zasto ?
zato sto regularna vojska ne zeli pucati po vlastitome narodu kao cetnicka JNA !
te su formiralu tu sada vec zloglasnu "nacionalnu gardu "
u slijedecem postu cu objaviti detalje ( izbjegavajuci Ruske medije , sa svrhom da dokazem ko i zasto podrzava neo-naciste i da nije u pitanju propaganda iz Kremlja ! )
Last edited by anti -nacista on 25/05/2014 20:57, edited 1 time in total.
Fantassin

#12141 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:
daxon wrote:Maloprije sam ti napisao, informiši se o SB, pa se vjerovatno više nećeš brukati ovdje.
Pojava je notorni troll poznat po nadimku "Ruskaja pravdaja". Samo ignoriši njegove upise.
Mozes ignorisati koliko god zelis.
Provjeri "Savjet Bezbjednosti UN", "Human Rights Watch", "Amnesty International", "Reporters sans Frontieres", "Doctors Sans Frontieres" ili bilo koju drugu humanitarnu dobrotvornu organizaciju. Svi ce ti reci isto -- zlocin u Ukrajini od strane Putinka, zlocin u Siriji od strane Ass-sadiste. Gdje Putinko mrdne, tu trava ne raste. Sto zamjeram Americi jeste, a sto joj i @Unskar zamjera, sto ceka ko pi^cka do 1944, a sto odmah ne ustane protiv ovog zla.

Ti, i putinkovi kroniji ka sto si ti, mogu se pozivati jedino na Ruskaju Pravdaju i advance, kao pouzdani "izvor informacija".
Amerika intervenise od Koreje,Vijetnama,C.Amerike,Iraka,Indonezije,gomile Africkih zemalja,Srbije,Iraka ponovo,Afghanistana.... ali ici u nuklearni rat zbog Ukrajinskih livada koje su nadomak Rusije je malo pretenciozno.
Avetinho

#12142 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Lincoln-Burrows wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Otimacina tudje teritorije ce valjat, ali cini mi se samo dok ne dodje do totalnog raspada Kine ili Rusije, po procjeni moje malenkosti, u narednih 10-15 godinica. Sa SAD se to, na veliku zalost ruskih kurircica, nece desit, jer tamo vlada narod, za razliku od Kine ili Rusije, gdje su Putinkove i Ping-pongove mafije na vlasti.
Onda kad predviđaš raspad Kine?
Vrlo brzo. Ali za sve ce biti kriva CIA jelde.
Valjda i sam znas kolika je "plata" kineskog partijskog poslusnika, a kolika kineslkg zemljorandnka.
Last edited by Avetinho on 25/05/2014 21:02, edited 1 time in total.
anti -nacista

#12143 Re: Ukrajina

Post by anti -nacista »

Vrlo brzo. Ali za sve ce biti kriva CIA jelde
kolega forumasu Ja Sam Odavle
par pitanja ako ne zamjerate
sta mislite o masakru u Odesi , najvecem na tlu Evrope poslije agresije na BiH
vas stav o "nacionalnoj gardi " Ukrajine i njihova ideologija i ko ih podrzava ?
opravdavati li napade na civile i civilne objekte teskim oruzjem ?
unaprijed hvala
Renta

#12144 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

anti -nacista wrote:Pozdrav svim Dobrim Ljudima

Još si nam samo ti trebao... Ovakvih "antinacista" je ovdje pun kamion.
Vrati se ti u 41' iz koje si doskočio.
Avetinho

#12145 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

anti -nacista wrote:
Vrlo brzo. Ali za sve ce biti kriva CIA jelde
kolega forumasu Ja Sam Odavle
par pitanja ako ne zamjerate
sta mislite o masakru u Odesi , najvecem na tlu Evrople poslije agresije na BiH
vas stav o "nacionalnoj gardi " Ukrajine i njihova ideologija i ko ih podrzava ?
opravdavati li napade na civile i civilne objekte teskim oruzjem ?
unaprijed hvala
kolega anti-nacista, koji si ociglegno klon ili trol.

Svaki mi se masakr gadi, pa tako i masakr u Odesi, ko god da ga je pocinio.

Sjecam se i masakra po sarajevskoj Pionirskoj dolini. gdje su bacali srpsku nejac nedohranjenim lavovima i cije je ostatke kukavicija Hanka Paldum lupala pravo u jaja dok su hrabri borci nemocno mlatili granatama po Sarajevu.
anti -nacista

#12146 Re: Ukrajina

Post by anti -nacista »

vrlo nesuvisal i vrlo dvosmislen odgovor , na temi o Siriji kolega forumasu imate totalno drugaciji stav
za ratne zlocine je uvijek neko odgovoran , nisu ga pocinili "vanzemaljci " niti su se preko 200 ljudi samozapalili
ili mozda mislite kolega da smo sebe sami granatirali na Markalama ili danas obljetnica masakra na Tuzlanskoj kapiji
ponavljam pitanje , Ja Sam Odavle
sta mislite ko je odgovoran za ratne zlocine u Odesi ! i ozbiljno se postavlja pitanje kakvu Vi ideologiju i metod podrzavate od Sirije pa sada do Ukrajine ?
Avetinho

#12147 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

anti -nacista wrote:
vrlo nesuvisal i vrlo dvosmislem odgovor , na temi o Siriji kolega forumasu imate totalno drugaciji stav
za ratne zlocine je uvijek neko odgovoran , nisu ga pocinili "vanzemaljci " niti su se preko 200 ljudi samozapalili
ili mozda mislite kolega da smo sebe sami granatirali na Markalama ili danas obljetnica masakra na Tuzlanskoj kapiji
ponavljam pitanje , Ja Sam Odavle
sta mislite ko je odgovoran za ratne zlocije u Odesi ! i ozbiljno se postavlja pitanje kakvu Vi ideologiju i metod podrzavate od Sirije pa sada do Ukrajine ?
Fino sam raspiolozen jer je nedjelja. Koliko ti imas godinica. Kako bi bilo da uzmes svoje klikere sestece i izadjes s rajom, i probas ubacit u rupu.
Last edited by Avetinho on 25/05/2014 21:32, edited 1 time in total.
FreedomUSA

#12148 Re: Ukrajina

Post by FreedomUSA »

Posle oslobađanja Iraka i Afganistana od diktatura, SAD će sigurno pomoći i Ukrajini. Najvjerovatnije će iz Poljske krenuti tenkovi, a iz SAD će stići avioni koji će izvesti ograničeno bombardovanje s ciljem da se unište neprijatelji.

Kakav god plan da je, siguran sam da će i u Ukrajinu stići demokratija, i da će se uspješno pridružiti Evropskoj Uniji.
Avetinho

#12149 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

FreedomUSA wrote:Posle oslobađanja Iraka i Afganistana od diktatura, SAD će sigurno pomoći i Ukrajini. Najvjerovatnije će iz Poljske krenuti tenkovi, a iz SAD će stići avioni koji će izvesti ograničeno bombardovanje s ciljem da se unište neprijatelji.

Kakav god plan da je, siguran sam da će i u Ukrajinu stići demokratija, i da će se uspješno pridružiti Evropskoj Uniji.
Odlicno :pisnuo:
anti -nacista

#12150 Re: Odg: Ukrajina

Post by anti -nacista »

Renta wrote:
anti -nacista wrote:Pozdrav svim Dobrim Ljudima

Još si nam samo ti trebao... Ovakvih "antinacista" je ovdje pun kamion.
Vrati se ti u 41' iz koje si doskočio.
Oh ! Kolega ?
Ja ovdje vidim itekako ( i ne samo na ovoj temi ) koga bi Vi trpali u kamione i tjerali u Konc-Logore
Kolega ?
sve mi se cini da ste Vi zalutali iz 1941 i zelite ponovo BiH u 1992-toj ?
na vasu nesrecu ? to se nece desiti , A ako vam Anti-nacista , Anti-Fasista , Anti -Fundamentalista smeta ?
i uznemirava ?
to samo govori kojoj vi mracnoj ideologiji pripadate, kolega !
Post Reply