Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
johntra

#12126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Kako god, ko god im kreira ovu medijsku strategiju, a imate pravo dvaput pogađati ko je to, uvaljuje ih u sve veće sranje...
Adriatic

#12127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Ja predsjedništva i g.....
Corto Maltese

#12128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

johntra wrote:Kako god, ko god im kreira ovu medijsku strategiju, a imate pravo dvaput pogađati ko je to, uvaljuje ih u sve veće sranje...
Ne moramo dva puta pogađati pošto je drugi, uz glasno spominjanje familije, otpao.
Od "RandR", ostalo je samo "R"
vatrogasac

#12129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

Adriatic wrote:Ja predsjedništva i g.....

Zaboravlja se ključno u svoj priči. Ne trebaju oni nama nego mi njima.
RSE: I na kraju, da podsjetimo na enormna primanja bh parlamentaraca, posebno u odnosu na plate u parlamentima nekih evropskih zemalja.

Martić: Od evropskih zemalja, od trideset zemalja koje smo mi uzeli u analizu, najviše zarađuju parlamentarci u Italiji i Mađarskoj, ali kad se uzme u odnos iznos njihove plate i prosječna plata u toj zemlji, ti odnosi su manji od pet, manji od četiri. Kad se uzme prosjek svih trideset zemalja, to je ispod tri puta. To znači da prosječan radnik u evropskim zemljama radi tri mjeseca da bi zaradio platu jednog svog parlamentarca. U Bosni i Hercegovini prosječan radnik mora da radi šest mjeseci da bi zaradio mjesečnu platu jednog parlamentarca. Plata poslanika i delegata u parlamentarnoj skupštini BiH iznosi, ako se uzme u obzir plata i paušal na koji imaju pravo svi parlamentarci, iznosi negdje oko pet hiljada maraka, u zavisnosti od godina staža. Iznosi ona i više za parlamentarce koji imaju duži radni staž, još ako se u obzir uzmu i dodatne naknade koje im se isplaćuju, ali u prosjeku možemo govoriti o 5.000 maraka (2.500 eura).

http://www.bh-index.com/ovo-su-plate-po ... h-zemalja/
lasta2

#12130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lasta2 »

Image
lajkicaea

#12131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lajkicaea »

Koga stavljaju kao kandidata, zalosno

https://www.youtube.com/watch?v=enWSMp_NtIc
argenteus

#12132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by argenteus »

lajkicaea wrote:Koga stavljaju kao kandidata, zalosno

A onda sam otišao volontirati u 1. Mart i zaradilo se :D za auto :D kraj priče!
weredsf

#12133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

argenteus wrote:
lajkicaea wrote:Koga stavljaju kao kandidata, zalosno

A onda sam otišao volontirati u 1. Mart i zaradilo se :D za auto :D kraj priče!
Od bijelog hljeba, od lose vlasti :izet:
sandra01

#12134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

Ljudi fakat,sta je bilo sa Damirom Marijanovicem i DF-om?
Da li je on jos uvjek clan DF-a i ako jeste za koju je funkciju predlozen?
_Reds_

#12135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

sandra01 wrote:Ljudi fakat,sta je bilo sa Damirom Marijanovicem i DF-om?
Jel to crni humor ?
sandra01

#12136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

_Reds_ wrote:
sandra01 wrote:Ljudi fakat,sta je bilo sa Damirom Marijanovicem i DF-om?
Jel to crni humor ?
Sto crni humor? Fino pitam gdje nestade covjek? :?
starisalko

#12137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Presao u BOSS kod Radeljasa
drug_profi

#12138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Vjerovatno će se povezati sa NS, ali isto tako moguće da će zgađen političkom scenom odlučiti da se bavi samo profesijom.

I to nam je naša borba dala.
Heartbeats

#12139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Vildana lijepo objasnila, osim ako i Vildana za Corta nije polupismena..
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/sta-je-bakiru-zlatko
weredsf

#12140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

drugi profil wrote:Vjerovatno će se povezati sa NS, ali isto tako moguće da će zgađen političkom scenom odlučiti da se bavi samo profesijom.

To ti je dao ZK kojeg branis tu, ne kontam sta se zalis
weredsf

#12141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Nas Zeljko, pa nemoguceee :-)
Socijaldemokratska partija BiH saopštenje Demokratske fronte - Željko Komšić, u kome imputiraju, bez ijednog valjanog argumenta ili dokaza, da je lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija saveznik Bakira Izetbegovića, smatra nastavkom njihove pogubne medijske strategije, jer je ova stranka bila popularnija dok se držala po strani i nije komentirala aktuelnu situaciju u državi.

"Da su, kojim slučajem, u ovoj stranci zaista upućeni u aktuelno stanje u državi, zasukali bi rukave i pokušali pomoći građanima u poplavljenim područjima te se ne bi bavili jeftinim skupljanjem političkih poena putem nesuvislih saopštenja ili usputnog fotografiranja na magistralnim cestama sa ugroženim građanima", stoji u saopštenju SDP-a.

"Umjesto toga, dokazuju da jedva čekaju da imaju priliku rješavanja kadrovskih kombinatorika u javnim preduzećima, što im je, osim političkih osveta dojučerašnjim političkim saradnicima, glavni cilj osnivanja", oštro nastavljaju.

SDP BiH ovim putem podsjeća javnost "da je jedan od glavnih kreatora imenovanja kadrova naše partije u javna preduzeća bio i sadašnji lider DF-a, Željko Komšić".

"Srećom, kadrovi SDP-a u javnim preduzećima će iza sebe ostaviti konkretne rezultate svog mandata, za razliku od osam godina mandata Komšića, iza kojeg će ostati jedno veliko ništa i o čijem radu ništa ne zna ni njegov novi najbliži saradnik Emir Suljagić", kažu iz SDP-a, ne pojašnjavajući kako su to do sada oni pomogli stanovništvu poplavljenih područja...
Heartbeats

#12142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Najinteresantnije je sto se SDP lomio da dokaze da je DF u dogovoru sa SDA na samom pocetku, a sada kad Poljinska osovina Bakir-Zlaja objelodanjena, o svom jadu se se zabavli..
Ali dobro, matematika je neumoljiva i brojevi jasno pokazuju trend koji ce biti u oktobru.
Corto Maltese

#12143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Heartbeats wrote:Najinteresantnije je sto se SDP lomio da dokaze da je DF u dogovoru sa SDA na samom pocetku, a sada kad Poljinska osovina Bakir-Zlaja objelodanjena, o svom jadu se se zabavli..
Ali dobro, matematika je neumoljiva i brojevi jasno pokazuju trend koji ce biti u oktobru.
Ne sjećam se da se iko posebno lomio da dokazuje bilo kakvu vezu osim one koju je Željko objelodanio gostujući kod Senada.
Može li negdje da se vidi ta neumoljiva matematika?
Osim u "Rek'o nam je jedan iz HDZ, da je bio na prezentaciji ankete NDI, koja, u stvari ne radi ankete, ali znaš... ma rek'o mi jedan čovjek!"
Last edited by Corto Maltese on 11/08/2014 21:28, edited 1 time in total.
drug_profi

#12144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

weredsf wrote:
drugi profil wrote:Vjerovatno će se povezati sa NS, ali isto tako moguće da će zgađen političkom scenom odlučiti da se bavi samo profesijom.

Potpuno pogresno.
Ne branim nikog. Samo mislim da treba maknuti postojecu koaliciju sa vlasti kao prvi korak ka ozdravljenju drustva.
Sa vecinom kritika se cak i slazem sa vama, s tim sto je vas cilj da se nista ne mjenja, a moj je da se sve okrene naglavacke.
Jedini nacin da se to sve izdesava je da se vecina opredjeli za jednu ili dvije stranke koje nisu dio hobotnice i da onda mozda pocne rezanje krakova. Tuzilastvo, sudstvo, komisije, agencije...
Kazem mozda, ali to je jedina sansa. Druga sansa je sila, veca ili manja, koju niko ne zeli.
Nisam ja ocaran ni Sulajgicem ni Komsicem, samo mislim da su odgovarajuce (jedino raspolozivo?) sredstvo za cilj koji treba postici.
Znam - ne dopada vam se, jbg. Ni meni se ne dopada ovo sto ste napravili.
weredsf

#12146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

drugi profil wrote:
weredsf wrote:

Potpuno pogresno.
Ne branim nikog. Samo mislim da treba maknuti postojecu koaliciju sa vlasti kao prvi korak ka ozdravljenju drustva.
Sa vecinom kritika se cak i slazem sa vama, s tim sto je vas cilj da se nista ne mjenja, a moj je da se sve okrene naglavacke.
Jedini nacin da se to sve izdesava je da se vecina opredjeli za jednu ili dvije stranke koje nisu dio hobotnice i da onda mozda pocne rezanje krakova. Tuzilastvo, sudstvo, komisije, agencije...
Kazem mozda, ali to je jedina sansa. Druga sansa je sila, veca ili manja, koju niko ne zeli.
Nisam ja ocaran ni Sulajgicem ni Komsicem, samo mislim da su odgovarajuce (jedino raspolozivo?) sredstvo za cilj koji treba postici.
Znam - ne dopada vam se, jbg. Ni meni se ne dopada ovo sto ste napravili.
A gle to su univerzalne zelje svih normalnih ljudi, mislim na tvoju prvu recenicu i ja se slazem sa njom ali stvar je da ja ne vidim nista novo u ZK osim nove stranke i starih politicara zeljnih vlasti i prije svega osvete svojih kolegama od kojih su otisli, to je njihov jedini motiv, jer ja ne vidim viziju ni program kojim oni zele dobiti glasace,oni su se fokusirali na Bakira ili Zlatka i prate sta ce ovi reci da to okrenu u svoju korist, meni je to odvratno i nije nista novo kako nam se prodaje.
Corto Maltese

#12147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Ovo je kod njih trend.
Imati, a nemati.
Željko Komšić, dugi niz godina sa primanjima većim od 5000KM, nema auto, nema ni stan kakav ljudi sa tim primanjima imaju, ali ima kredite koji ga kolju. I tim nemanjem se ponosi.
Suljagić, uvrijeđen pitanjem, odgovara: "Otkud meni auto, moja plata je bila 2000KM!?"

Sad znamo zašto je Marjanović otišao.
Čovjek ima auto.
Eeeeee, auto ima!?

Last edited by Corto Maltese on 11/08/2014 21:53, edited 1 time in total.
MuaDib

#12148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Za sve one koji su odlazak Marjanovića poistovjetili sa debaklom DF-a:
http://novovrijeme.ba/marjanovic-df-je- ... a-stranka/
Corto Maltese

#12149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

"DF je umjesto političkog pokreta postala obična stranka"
"Komšićeve izjave su nekorektne"

A samo par stranica prije si Željku direktno šukn'o sa onom zakašnjelom apelacijom.

Čovječe, za koga ti navijaš ;-)
MuaDib

#12150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Corto Maltese wrote:"DF je umjesto političkog pokreta postala obična stranka"
"Komšićeve izjave su nekorektne"

A samo par stranica prije si Željku direktno šukn'o sa onom zakašnjelom apelacijom.

Čovječe, za koga ti navijaš ;-)
Samo manipulator izvlači riječi iz konteksta, pa me stoga i ne čudi tvoja zbunjenost. 8)
Post Reply