TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
r_faruk

#12126 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Drug Clan wrote: 26/03/2020 10:55

Meni nekako slika grozna. Boje isprane, bljedunjava, kontrast slab.😕
Ili je to zato sto je philips? Zar zaista mozes procijeniti sliku tv-a na osnovu fotografije sa mobitela?
Carnival_Row

#12127 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

r_faruk wrote: 26/03/2020 11:11

Ili je to zato sto je philips? Zar zaista mozes procijeniti sliku tv-a na osnovu fotografije sa mobitela?
pusti stručnjaka, nevažno je njegovo mišljenje nema potrebe ulaziti u spam.
Drug Clan

#12128 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Drug Clan »

Gledao samo i video sa predhodne stranice od Benchmarka i slika je bas bljedunjava za moj ukus i nemam nista protiv Philipsa
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12129 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

Ajde da budemo posteni ogromnoj vecini ljudi koji kupuju danas televizore su nepoznate razlike i stavio im bilo koji UHD njima ce biti isto. Potpuno su netacne tvrdnje o katastrofalnom Philipsu ili nekim drugim markama u odnosu na Samsung, Sony itd itd. Ovaj Philips 7574 je svugdje hvaljen kao i 7004 i za obicne ne previse zahtjevne korisnike oni su vrh vrhova. Njima nije bitno jel 50 ili 100 Hz, da li cita ili ne cita sve formate multimedije, da li ima Atmos ili nema, da li mu je crna boli glava ili ne boli glava. Evo imamo ovdje ljudi koji su kupili tog Philipsa i prezadovoljni su kao sto naravno imamo i masu njih koji donose sudove na osnovu citanja sa interneta. Recimo ja sam licno bio najblizi TCL-u 65" 680 ali eto sve mu je extra ali ja zaista gledam puno sport i zao mi je bilo da onda ne uzmem TV sa 100 HZ i imam poptuni uzitak. To sto je mozda u nekim ocjenama ovaj Samsung losiji od recimo Sony 9005 za 2-3 poena moje oko tesko da ce vidjeti jer gledao sam ovaj QLED i meni je pogled ostao zakovan na njega.
Da ponovim aposlutno svaki TV ima svoje vrline i mane...SVAKI!! I sto je najgore nije mi jasno zasto neki jaki brandovi izostavljaju ama bas glupe sitnice. Evo recimo ovaj sto sam ja narucio nema jebeni Chromecast koji ima skoro svaki drugi televizor a recimo Sony 9005 ne cita AAC audio format koji opet citaju vecina ostalih TV-a....itd itd. Philips recimo ima sve i ima odlican video kako radi i nema tu nikakvog kocenja i zezancija i ja sam odustao od njega samo zato sto nije 100 Hz inace bi ga hladno kupio jer Philips je firam sa dugogodisnjom tradicijom a to sto se sklapa u Kini mogu navoditi samo klasicne neznalice jer se danas sve skalapa u Kini i jer je recimo TCL USA firma a sve fabrike su u Kini i to je drugi brand po prodaji TV-a u Americi.
Moji mnogi prijatelji furaju Samsung telefone koji kostaju preko 1000 KM a ja sam prezadovoljan sa Xiaomi Redmi 5 Plus kojeg sam platio 380 KM!!
hrasno38

#12130 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

Drug Clan wrote: 26/03/2020 11:28

Gledao samo i video sa predhodne stranice od Benchmarka i slika je bas bljedunjava za moj ukus i nemam nista protiv Philipsa
Ne mozes nikada gledati kvalitet slike preko interneta...ni u mislima
CooK

#12131 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

hrasno38 wrote: 26/03/2020 11:41 Ajde da budemo posteni ogromnoj vecini ljudi koji kupuju danas televizore su nepoznate razlike i stavio im bilo koji UHD njima ce biti isto. Potpuno su netacne tvrdnje o katastrofalnom Philipsu ili nekim drugim markama u odnosu na Samsung, Sony itd itd. Ovaj Philips 7574 je svugdje hvaljen kao i 7004 i za obicne ne previse zahtjevne korisnike oni su vrh vrhova. Njima nije bitno jel 50 ili 100 Hz, da li cita ili ne cita sve formate multimedije, da li ima Atmos ili nema, da li mu je crna boli glava ili ne boli glava. Evo imamo ovdje ljudi koji su kupili tog Philipsa i prezadovoljni su kao sto naravno imamo i masu njih koji donose sudove na osnovu citanja sa interneta. Recimo ja sam licno bio najblizi TCL-u 65" 680 ali eto sve mu je extra ali ja zaista gledam puno sport i zao mi je bilo da onda ne uzmem TV sa 100 HZ i imam poptuni uzitak. To sto je mozda u nekim ocjenama ovaj Samsung losiji od recimo Sony 9005 za 2-3 poena moje oko tesko da ce vidjeti jer gledao sam ovaj QLED i meni je pogled ostao zakovan na njega.
Da ponovim aposlutno svaki TV ima svoje vrline i mane...SVAKI!! I sto je najgore nije mi jasno zasto neki jaki brandovi izostavljaju ama bas glupe sitnice. Evo recimo ovaj sto sam ja narucio nema jebeni Chromecast koji ima skoro svaki drugi televizor a recimo Sony 9005 ne cita AAC audio format koji opet citaju vecina ostalih TV-a....itd itd. Philips recimo ima sve i ima odlican video kako radi i nema tu nikakvog kocenja i zezancija i ja sam odustao od njega samo zato sto nije 100 Hz inace bi ga hladno kupio jer Philips je firam sa dugogodisnjom tradicijom a to sto se sklapa u Kini mogu navoditi samo klasicne neznalice jer se danas sve skalapa u Kini i jer je recimo TCL USA firma a sve fabrike su u Kini i to je drugi brand po prodaji TV-a u Americi.
Moji mnogi prijatelji furaju Samsung telefone koji kostaju preko 1000 KM a ja sam prezadovoljan sa Xiaomi Redmi 5 Plus kojeg sam platio 380 KM!!
Sve mane koje si spomenuo da vecina televizora ima rjesava android box od 100KM. Nije problem Philipsa sto se sklapa u Kini nego sto ga je kupila kineska firma od holandjana tako da tu tradiciju koju imaju okaci macku o rep. Nisu im losi televizori ali su precijenjeni i za novac koliko kostaju uvijek postoji bolja alternativa. Da su im cijene kao npr TCL-u bili bi OK.
hrasno38

#12132 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

CooK wrote: 26/03/2020 11:53
hrasno38 wrote: 26/03/2020 11:41 Ajde da budemo posteni ogromnoj vecini ljudi koji kupuju danas televizore su nepoznate razlike i stavio im bilo koji UHD njima ce biti isto. Potpuno su netacne tvrdnje o katastrofalnom Philipsu ili nekim drugim markama u odnosu na Samsung, Sony itd itd. Ovaj Philips 7574 je svugdje hvaljen kao i 7004 i za obicne ne previse zahtjevne korisnike oni su vrh vrhova. Njima nije bitno jel 50 ili 100 Hz, da li cita ili ne cita sve formate multimedije, da li ima Atmos ili nema, da li mu je crna boli glava ili ne boli glava. Evo imamo ovdje ljudi koji su kupili tog Philipsa i prezadovoljni su kao sto naravno imamo i masu njih koji donose sudove na osnovu citanja sa interneta. Recimo ja sam licno bio najblizi TCL-u 65" 680 ali eto sve mu je extra ali ja zaista gledam puno sport i zao mi je bilo da onda ne uzmem TV sa 100 HZ i imam poptuni uzitak. To sto je mozda u nekim ocjenama ovaj Samsung losiji od recimo Sony 9005 za 2-3 poena moje oko tesko da ce vidjeti jer gledao sam ovaj QLED i meni je pogled ostao zakovan na njega.
Sve mane koje si spomenuo da vecina televizora ima rjesava android box od 100KM. Nije problem Philipsa sto se sklapa u Kini nego sto ga je kupila kineska firma od holandjana tako da tu tradiciju koju imaju okaci macku o rep. Nisu im losi televizori ali su precijenjeni i za novac koliko kostaju uvijek postoji bolja alternativa. Da su im cijene kao npr TCL-u bili bi OK.
OK slazem se ali vjerovatno se i ti slazes da je neargumentovano reci da je Philips smece bar kad govorimo o ovim novijim TV aparatima
Carnival_Row

#12133 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

hrasno38 wrote: 26/03/2020 11:41 a to sto se sklapa u Kini mogu navoditi samo klasicne neznalice jer se danas sve skalapa u Kini i jer je recimo TCL USA firma a sve fabrike su u Kini i to je drugi brand po prodaji TV-a u Americi.
Ovaj tv se sklapa u poljskoj nije u kini!
Carnival_Row

#12134 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

CooK wrote: 26/03/2020 11:53 Nije problem Philipsa sto se sklapa u Kini nego sto ga je kupila kineska firma od holandjana tako da tu tradiciju koju imaju okaci macku o rep.
Opet ponavljam ovaj tv se sklapa i proizvodi u poljskoj a ne u kini!
CooK

#12135 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote: 24/03/2020 14:45
kasnomislilac wrote: 24/03/2020 12:49
Pa u čemu je problem? Radim ponudu za kupca, između ostalog i za 4 tv-a.. Najbitniji je taj 65 jer je okružen sa tri strane u staklu... Guglao sam i našao ovu temu na klixu, malo čitao komentare i vidim da se dosta ljudi razumije u tu današnju tehnologiju pa sam napravio profil da potražim savjet. Ako mi ga ne možeš dati, zaobiđi moje pitanje jer si totalno nekulturan. Svako dobro.
Sacekaj @CooK on ce ti vjerujem najbolje modele reci.

Ako ide direktno svjetlo u ekran, vjerujem da ce ti neki qled od samsunga, ili sony sa VA panelom reci. Vjerujem da i OLED moze, ali bolje on to zna koji je najbolji.
kasnomislilac wrote: 24/03/2020 14:51 Ide direktno od jutarnjeg termina točno u njega, a obe bočne strane su dobar dio dana... Navodno samsung serija q85 je to dobro "sredila" ali problem pravi onaj dodatni uređaj u koji idu svi kablovi.... Ne postoji prostor za njega.. Hvala ti, i sačekati ću odgovor @CooK. Pozdrav.
Najjeftinije rjesenje je 65XF9005 koji se sa svojih 800cd/m2 osvjetljenja i antireflektivnom polusjajnom zavrsnom obradom panela poprilicno dobro bori sa refleksijama.
CooK

#12136 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

hrasno38 wrote: 26/03/2020 11:55
CooK wrote: 26/03/2020 11:53
OK slazem se ali vjerovatno se i ti slazes da je neargumentovano reci da je Philips smece bar kad govorimo o ovim novijim TV aparatima
Nije smeca ali ne vrijedi onoliko koliko kosta.
hrasno38

#12137 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

Carnival_Row wrote: 26/03/2020 11:59
CooK wrote: 26/03/2020 11:53 Nije problem Philipsa sto se sklapa u Kini nego sto ga je kupila kineska firma od holandjana tako da tu tradiciju koju imaju okaci macku o rep.
Nije uopste bitno gdje se sta sklapa jer danas najvece firme sklapaju tamo gdje im je najeftinija radna snaga i u drzavama gdje moraju najmanje placati.
CooK

#12138 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Nisi shvatio poantu. Nije bitno gdje se sklapa. Pa da se sklapa i u Kini to uopste ne mora znaciti da je los jer se i neki top uredjaji sklapaju tamo. Problem je da otkad je Philips kupila kineska kompanija od holandjana to vise nije isti brend i filozofija poslovanja. To ti je otprilike isto kao sto su turci kupili Telefunken od njemaca i to vise nije isti brend i filozofija poslovanja. Zaradjuje se na imenu. Ponavljam, to nisu losi televizori ali bi trebali biti jeftiniji.
Last edited by CooK on 26/03/2020 12:07, edited 1 time in total.
Carnival_Row

#12139 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

hrasno38 wrote: 26/03/2020 12:02
Nije uopste bitno gdje se sta sklapa jer danas najvece firme sklapaju tamo gdje im je najeftinija radna snaga i u drzavama gdje moraju najmanje placati.
u poljsku je prebačeno dosta toga daikin klime se takođe prave i sklapaju u poljskoj.
Carnival_Row

#12140 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

CooK wrote: 26/03/2020 12:06
Nisi shvatio poantu. Nije bitno gdje se sklapa. Pa da se sklapa i u Kini to uopste ne mora znaciti da je los jer se i neki top uredjaji sklapaju tamo. Problem je da otkad je Philips kupila kineska kompanija od holandjana to vise nije isti brend i filozofija poslovanja. To ti je otprilike isto kao sto su turci kupili Telefunken od njemaca i to vise nije isti brend i filozofija poslovanja. Zaradjuje se na imenu. Ponavljam, to nisu losi televizori ali bi trebali biti jeftiniji.
Ma burazeru mene nije to briga, gledao sam recenzije od tv i nisam vidio nekih posebnih zamjerki na tv, od 10 recenzija svi se slažu da je ovo top tv, neki ga uvrštavaju u best srednju klasu neki u sam vrh, što se mene tiče dobio sam extra tv sa 5 godina garancije!
Carnival_Row

#12141 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

Po meni normalne recenzije za tv ima ovaj kanal ništa nije preuveličano

https://www.youtube.com/channel/UC7PV2n ... Hs7WPRzzkA
r_faruk

#12142 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Svakako ces mijenjati poslije 5 godina... danas se sve pokvari nakon isteka garancije... imam jednog guzonju, samsung, evo skoro 19 godina, kod nane je preko 10. Nadzivio i lcd i plazmu i led i oled ce kako je krenuo. Ne gasi se. Htio nani kupiti novi tv, nece zena ni da cuje, napade me :D
CooK

#12143 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Carnival_Row wrote: 26/03/2020 12:10

Ma burazeru mene nije to briga, gledao sam recenzije od tv i nisam vidio nekih posebnih zamjerki na tv, od 10 recenzija svi se slažu da je ovo top tv, neki ga uvrštavaju u best srednju klasu neki u sam vrh, što se mene tiče dobio sam extra tv sa 5 godina garancije!
Taj TV nema nijednu recenziju nego samo subjektivna misljenja pojedinaca koji su ga "recenzirali". Spomenuo sam 100 puta na ovoj temi i vise mi dosadilo da budem papagaj ali evo jos jednom. Kada su u pitanju televizori prava recenzija je kada se mjeri kontrast, maksimalna osvjetljenost, uniformnost crne i sive boje, kvaliteta HDR-a, raspond boja, refleksije, itd, itd...
Evo vidi sta je prava recenzija npr uredjaja kojeg sam malo prije ovdje pomenuo:
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f
Znaci kod pravih recenzija televizora se barata sa brojevima a ne lupeta i prica o subjektivnom dozivljaju kao te "recenzije" koje ti spominjes i samo recenzije gdje se vrse mjerenja i iznose rezultati u brojevima se mogu uzeti kao validne kada su televizori u pitanju a sve ostalo je misljenje pojedinca a ne recenzija.
Carnival_Row

#12144 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Carnival_Row »

super eto ti si to profesionalno pojasnio, meni ko laiku tv vrh, jel ok :D
hrasno38

#12145 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

Ha imas i obrnut primjer koji sam napisao a to je da je TCL bila americka firma koju je takodje kupila kineska a jos uvijek su TOP u USA. Pazi kada stavis na vagu TCL 65EP680 i Philips 65PUS7304 moje skromno misljenje je da su to vrlo slicne dvije masine inside i obadvije rade Kinezi. TCL je nesto skuplji (bar kod nas) a ne nudi nesto vise. E sad ovaj Philips ima fenomenalne ocjene na amazonu i to na osnovu 790 ljudi sto nije malo:

https://www.amazon.com/Philips-65PUS730 ... B07RWNJ6NL

A njegova cijena jeste definitvno veca od recimo cijene Samsunga u toj velicini ali je i ono sto Philips nudi puno puno bogatija ponuda dodatnih opcija.
CooK

#12146 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Carnival_Row wrote: 26/03/2020 12:27 super eto ti si to profesionalno pojasnio, meni ko laiku tv vrh, jel ok :D
Ma jarane ako je tebi OK onda nista drugo nije bitno. Za svoje pare si mogao kupiti i Teslu i ako bi ti i ona bila OK opet te nije briga sta drugi kazu. Samo opusteno. :thumbup:
hrasno38

#12147 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

r_faruk wrote: 26/03/2020 12:19 Svakako ces mijenjati poslije 5 godina... danas se sve pokvari nakon isteka garancije... imam jednog guzonju, samsung, evo skoro 19 godina, kod nane je preko 10. Nadzivio i lcd i plazmu i led i oled ce kako je krenuo. Ne gasi se. Htio nani kupiti novi tv, nece zena ni da cuje, napade me :D
Imam i ja dvojicu jedan veci i jedan manji otprilike isto toliko godina....to su oni svjetlo sivi guzonje :)
r_faruk

#12148 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Aha :)
Drug Clan

#12149 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Drug Clan »

Predstavljen Redmi TV MAX sa ekranom od 98″ i cijenom od 2610 eura!

https://www.bajtbox.com/redmi-tv-max-sp ... zbeno/amp/

hrasno38

#12150 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by hrasno38 »

Drug Clan wrote: 26/03/2020 12:35 Predstavljen Redmi TV MAX sa ekranom od 98″ i cijenom od 2610 eura!

https://www.bajtbox.com/redmi-tv-max-sp ... zbeno/amp/

hehehehe ovo je veliko i za dvorista :D
Post Reply