SDA-All about

Post Reply
Innovation

#12101 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Upravo tako, silni epiteti na racun simpatizera SDA
PostPostao/la MVeis dana 26/10/2013 18:13
SDP je jedina ozbiljna politicka partija u drzavi i pride s obrazom
Ako im je obraz :gooza: . :run:
matore budale trce na glasacka mjesta i odrzavaju kriminalce i nacionaliste na vlasti.
poseljaceni narod
za sda glasaju samo retardi
mamicu im natakarim svima redom
E, kad si ovako "kulturno" prozvao simpatizere SDA, bilo bi nekulturno da ti se ne odgovori.
PostPostao/la MVeis dana 27/10/2013 15:49
sda mora pasti.
Zahvaljujuci tebi i takvima kao ti SDA nikad nece pasti, a i sam si sebi vec odgovorio svojim prvim postom, gdje imas "mahanje"srednjim prstom. :oops:

:vozdra: :bleee: i nastavi :place1:. :saveta:
PostPostao/la The 51st State dana 27/10/2013 20:18
usljed nikad losije konkurencije i velikog razocarenja birackog tijela dosadasnjim vladanjem sdp-a, sda ce da pomete izbore.
PostPostao/la Innovation dana 27/10/2013 18:11
Postao/la MVeis dana 27/10/2013 14:41
vratite nam stari dobri SDP
:place1:

:vozdra: :ruza: :ruza: :ruza: :ruza: :metla:
Last edited by Innovation on 28/10/2013 13:51, edited 1 time in total.
madner

#12102 Re: SDA-All about

Post by madner »

Nego sta kaze najmocnija zena u drzavi na sve ovo? Ona Tihiceva? :D
VjecitiStudent

#12103 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:dok god protivnici SDA budu čvrsto vjerovali da su njeni glasači nepismene ovce, uhljebljeni kadrovi, ruralci i seljaci i da ne spominjem ostale uvrede, dotle će SDA uvijek biti najjača bošnjačka stranka..
posebno imajući u vidu da ti isti ljudi sebe smatraju nečim posebnim..
SDA će pobjediti 2014. godine u Federaciji, a u Šumskoj nadam se da će Koalicija 1. mart ostvariti bar polovinu zacrtanih ciljeva..
Osim ruralnog stanovništva, državnih službenika sa porodicama i dijela populacije sa nižim stepenom obrazovanja, ko još glasa za SDA?
madner

#12104 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ko im jos treba?
udrch

#12105 Re: SDA-All about

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote:dok god protivnici SDA budu čvrsto vjerovali da su njeni glasači nepismene ovce, uhljebljeni kadrovi, ruralci i seljaci i da ne spominjem ostale uvrede, dotle će SDA uvijek biti najjača bošnjačka stranka..
posebno imajući u vidu da ti isti ljudi sebe smatraju nečim posebnim..
SDA će pobjediti 2014. godine u Federaciji, a u Šumskoj nadam se da će Koalicija 1. mart ostvariti bar polovinu zacrtanih ciljeva..
Osim ruralnog stanovništva, državnih službenika sa porodicama i dijela populacije sa nižim stepenom obrazovanja, ko još glasa za SDA?
to je bila konstatacija, nije bio potreban odgovor..samo Sarajevo i to posebni dijelovi grada nisu ruralni, u njih ne mogu biti uključeni nijedna mjesna zajednica općine Novo Sarajevo, jer su oni glasali za onog Koldžu iz SDA..zato ćemo njih zamjeniti sa Tuzlom, a sve mjesne zajednice u općinama Stari grad i Centar gdje je pobjedila SDA proglasiti ruralnim..
nazovi gradovi tipa Zenica, Mostar, Bihać, Travnik, Visoko, Kakanj, Konjic i sve te pripizdine nisu ništa drugo nego selendre najveće kategorije..

http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... a_139.html

jedino mi Stari grad ostaje posve nejasan..prije je to bio bastion SDA, sad je pobjedio SBB..a ko će ga znati, možda su Sandžaklije pokupovale više od pola kuća..
madner

#12106 Re: SDA-All about

Post by madner »

To bi bili drzavni sluzbenici. :D
ultima_palabra

#12107 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa za Joe Cole-a glasaju brdski dijelovi Novog Sarajeva, to se zna. U Starom Gradu se ne glasa za SBB, nego za Hadžibajrića... to je preporuka tih nekih viđenijih ljudi tamo, pošto po tim mahalama furaju sicilijanske fazone :mrgreen:

Zenica i Visoko imaju koliko toliko kompetentnu lokalnu vlast, Bihać je glasao po principu "bilo ko osim Lipovače", Mostar i Travnik idu po automatizmu idu za SDA da ne bi dobio HDZ...
weredsf

#12108 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Pa za Joe Cole-a glasaju brdski dijelovi Novog Sarajeva, to se zna. U Starom Gradu se ne glasa za SBB, nego za Hadžibajrića... to je preporuka tih nekih viđenijih ljudi tamo, pošto po tim mahalama furaju sicilijanske fazone :mrgreen:

Zenica i Visoko imaju koliko toliko kompetentnu lokalnu vlast, Bihać je glasao po principu "bilo ko osim Lipovače", Mostar i Travnik idu po automatizmu idu za SDA da ne bi dobio HDZ...
To ni blizu nije tacno, ne znam da li 20% te opcine ide na padinske dijelove, osim Pofalica nema drugog naselja u Novom Sarajevu

http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... 9A066.html

Provjeri i sam, pobjedio na Grbavici i to na svim birackim mjestima
Last edited by weredsf on 28/10/2013 14:51, edited 1 time in total.
Challenger__

#12109 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

weredsf wrote: To ni blizu nije tacno, ne znam da li 20% te opcine ide na padinske dijelove, osim Pofalica nema drugog naselja u Novom Sarajevu
Kovačići, Vraca, Šanac, Hrasno brdo...
weredsf

#12110 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Challenger__ wrote:
weredsf wrote: To ni blizu nije tacno, ne znam da li 20% te opcine ide na padinske dijelove, osim Pofalica nema drugog naselja u Novom Sarajevu
Kovačići, Vraca, Šanac, Hrasno brdo...
To nije ni 20% opcine grbavica u odnosu na broj glasaca.
Koja ba Vraca, pa vise ljudi zivi u jednoj zgradi na Pofalicima nego na cijelom federalnom dijelu Vraca, Hrasno Brdo je samo jednim dijelom u spomenutoj opcini, dio je u Novom Gradu tako da i ta teze nema osnove
udrch

#12111 Re: SDA-All about

Post by udrch »

ide mi više na neku stvar ovo stalno potenciranje Sarajeva..volim ovaj grad oduvijek i kad nisam živio u njemu..sve se suzdržavam da bilo šta ružno pomislim o njemu..
ali bih molio pojedince da prije nego ponovo počnu sebe bezrazložno uzdizati i kititi se tuđim perjem da makar na wikiju pogledaju ono što nisu uživo..doba je interneta, pa se neki gradovi mogu bar virtuelno obići i steći neki uvid..
posebno mi ide na živce kada se neko ponosi tuđim akademskim titulama ili uspjesima u nekoj umjetnosti..pojedinci smatraju da im mi ostali koji nismo rođeni u Sarajevu treba guzicu da ljubimo, jer su oni rođeni u gradu u kojem su pjevali Indexi, Bijelo dugme, Merlin, Hari, Plavi orkestar, gdje su igrali Delibašić, Sušić, Osim, u kom su se zajebavali Nadrealisti, a to što oni u životu nisu ništa postigli nema veze..
šta bi tek bilo da smo kojim slučajem zapali u ove gradove..

http://hr.wikipedia.org/wiki/Salzburg
http://hr.wikipedia.org/wiki/Graz
http://sh.wikipedia.org/wiki/Basel
http://hr.wikipedia.org/wiki/Lausanne
http://hr.wikipedia.org/wiki/Verona
http://hr.wikipedia.org/wiki/Toulouse

vidio sam gradove na zapadu, a iste takve imaš i u Turskoj, koji nemaju više od 30.000 stanovnika, a koji imaju bolje srce čaršije od onoga čime se mi svi ponosimo..
Challenger__

#12112 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Lijepo ti je rekao Ultima_Palabra. Pogledaj rezultate koje si sam postavio i vidjećeš da je u brdskim predjelima opštine uzeo ogromnom razlikom, a dole je razlika simbolična i to zbog velikde disperzije glasova na NS, SDP, SBB itd.
ultima_palabra

#12113 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa imaš i Velešiće, Hrasno brdo i Vraca... to mu je baza, mada je i u zgradama pobijedio jer je konkurencija blago rečeno očajna.
udrch

#12114 Re: SDA-All about

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:Pa za Joe Cole-a glasaju brdski dijelovi Novog Sarajeva, to se zna. U Starom Gradu se ne glasa za SBB, nego za Hadžibajrića... to je preporuka tih nekih viđenijih ljudi tamo, pošto po tim mahalama furaju sicilijanske fazone :mrgreen:

postavio sam ti link..jedan od rijetkih načelnika koji je pobjedio na svim biračkim mjestima, bez izuzetka..
a i za ostalo si malo neozbiljan..da sam znao da ćeš za svaki tražiti izgovor, postavio bih bar 20 gradova da se preznojiš :D ..
weredsf

#12115 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Pa imaš i Velešiće, Hrasno brdo i Vraca... to mu je baza, mada je i u zgradama pobijedio jer je konkurencija blago rečeno očajna.
Pobjedio je na Grbavici, na Grbavici zivi barem tri puta vise ljudi nego u Velesicima( koja bas nisu ruralna), Hrasnom Brdu i dijelu Vraca zajedno, to nikome ne moze biti baza i glupost je tvrditi suprotno jer je pobjedio skoro na svim birackim mjestima cemu svjedoce i rezultati!!!
Ovo nije prica o konkurenciji nego o tvojoj tezi gdje su ciji biraci ako se dobro sjecam!!!
Pa za Joe Cole-a glasaju brdski dijelovi Novog Sarajeva
Sad si tvrdio ovo :-) :-)
shvativsi da je to glupost prebacio si se na konkurenciju negirajuci ocito!!
Last edited by weredsf on 28/10/2013 15:03, edited 1 time in total.
Challenger__

#12116 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

ultima_palabra wrote:Pa imaš i Velešiće, Hrasno brdo i Vraca... to mu je baza, mada je i u zgradama pobijedio jer je konkurencija blago rečeno očajna.
Iako, što se tiče Koldže, on nije referentan za čitavu priču. Lično znam gomilu navijača Željezničara koji nemaju blage veze sa SDA, ali su glasali za njega jer mu vjeruju da može nešta uraditi po pitanju stadiona.
udrch

#12117 Re: SDA-All about

Post by udrch »

džaba kad je pobjedio na svim biračkim mjestima..da je Grbavica opština sad bi vam Joe Cole bio načelnik :D ..
jedino da prebrojite koliko je doseljenika, pa da priznate da ste se i vi pretvorili u selendru..
Lakat Jebić

#12118 Re: SDA-All about

Post by Lakat Jebić »

a dobro, sta tacno znaci kad neko zivi u kuci u velesicima ili u zgradi na pofalicima? sta, veci broj stepenica od vrata do hale, veci IQ?
weredsf

#12119 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Lakat Jebić wrote:a dobro, sta tacno znaci kad neko zivi u kuci u velesicima ili u zgradi na pofalicima? sta, veci broj stepenica od vrata do hale, veci IQ?
Dobro pitanje za "urbanu gerilu" :D
ultima_palabra

#12120 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:

postavio sam ti link..jedan od rijetkih načelnika koji je pobjedio na svim biračkim mjestima, bez izuzetka..
a i za ostalo si malo neozbiljan..da sam znao da ćeš za svaki tražiti izgovor, postavio bih bar 20 gradova da se preznojiš :D ..
Pa šta sam slagao? :mrgreen:

A što se tiče Koldže, pa ko će ga pobijediti? Dželo koji ne zna jel pošo ili došo? Ovisnica o društvenim mrežama? Neki Fahrin dron za koga niko ne zna?
ultima_palabra

#12121 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:
džaba kad je pobjedio na svim biračkim mjestima..da je Grbavica opština sad bi vam Joe Cole bio načelnik :D ..
jedino da prebrojite koliko je doseljenika, pa da priznate da ste se i vi pretvorili u selendru..
Ja glasam u NG-u, mada se više krećem po NS :D
udrch

#12122 Re: SDA-All about

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:
udrch wrote:

Pa šta sam slagao? :mrgreen:

A što se tiče Koldže, pa ko će ga pobijediti? Dželo koji ne zna jel pošo ili došo? Ovisnica o društvenim mrežama? Neki Fahrin dron za koga niko ne zna?
ne znam, ali VJecitiStudent kaže da si ili ruralac ili državni uhljeb ili da imaš nizak IQ..
weredsf

#12123 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Kakve sve ovo ima veze sa tvojom tvrdnjom da za njega glasaju padinski dijelovi opcine i da je to njegova baza????
ultima_palabra

#12124 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
Kakve sve ovo ima veze sa tvojom tvrdnjom da za njega glasaju padinski dijelovi opcine i da je to njegova baza????
Pa eto pogledaj onaj link... u Velešićima i Pofalićima uzima skoro 70% glasova, a na Grbavici, Malti, Trgu heroja 35-40%. Ne možeš reći da nema razlike.
VjecitiStudent

#12125 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:ne znam, ali VJecitiStudent kaže da si ili ruralac ili državni uhljeb ili da imaš nizak IQ..
Barem dvoje od gore pobrojanog će vrijediti i za one koji budu glasali za SDP na sljedećim izborima.
Post Reply