Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#12101 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:Još malo multikulture na mostarski način.
Ovo se ne može u Saraju desiti ni k'o neka zajebancija u ''Lud zbunjen normalan'' a ne još u stvarnosti.

Treba glavni grad federacije BiH premjestiti ovamo za vakta. Kasnije će nas i onako moliti.

Image
Probaj to u lipoj nasoj

"Stjepan Sucic: svo zlo u regionu dolazi iz srbije. Na Hrvatsku izvrsena velikosrpska aresija."

"Piromanka priznala: zapalila selo jer tamo zive srbi"

:)
Pa dobro, ti imaš određene animozitete prema srpskom kolektivu i to je tvoj problem. nevolja je što je to veoma raširena pojava u cijelom kolektivitetu i na tome bi trebalo poraditi u budućnosti. Ali nisam optimist glede toga. to će biti sve izraženije i izraženije.
Ali, ako ništa, ne očekuj od drugih da imaju takve predrasude.
Kejn

#12102 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Srbi bili zaduženi za Sevdalinku...uj jebote svašta neću pročitati
BAK-eV

#12103 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
BAK-eV wrote:[
Sada, kad su nakon tih otrovnih doza i bolnog budjenja Bosnjaci dosli tobe i polako otkrivaju svoje nacionalno blago, Hafis u svoj svojoj nedoumici i negodovanju (mrznju mu za sada ne pripisujem) instiktivno reaguje i nevjestim humorom to pokusava prikriti, jer osjeti kuda to vodi.
Ne bih se složio. Još uvijek tu vlada prejaka konfuzija u sublimaciji svoje prošlosti. U svjesti prosječnog Bošnjaka i dalje svjetlo otomanskog naslijeđa ima kudikamo jači sjaj od onog predotomanskog. Recimo banalan primjer, i dan danas se u imenovanju određenih kulturoloških i sl. institucija kada se koriste neke povijesne ličnosti, turski velikodostojnici, sultani ali i rani konvertiti imaju prednost nad povjesnim osobama iz predotomanskog razdoblja. Toliko o ''značaju'' ljiuljana, koji ipak više služe svojoj svrsi u dnevnopolitičkim događajima a ne povijesno-u kulturološkom naslijeđu.
Za razliku od Hrvata koji ne gaje takve ''simpatije''. Hrvati jedini u BiH imaju kakvo - takvo sačuvano kolektivno sjećanje na preotomansko doba i tu je više nego jasna razlika između ova dva kolektiva. Zato nas i zajedničko školstvo ne ide, jednostavno se ne može napraviti ''most'' između ova dva gledišta na našu zajedničku prošlost.
To se moze reci za prosjecnog lidera.

Starija generacija, koja jal igra na vjersku, jal na ZAVNOBIH kartu. Zarad vlastitih pozicija i statusa naravno, jer valja izaci i reci da se grijesilo.
A hvala Bogu toliko su koruptni, iskompleksirani i ogrezli u vlasti, da to nece ni u snu priznati.
Za njih si u pravu!

Ove generacije 70-tih pa na ovamo sasvim drugacije disu.
Mirza007

#12104 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Da Hrvati, kako tvrdi crv Leo, jedini imaju kolektivno sjecanje na predotomansku Bosnu, valjda bi se do sada sjetili da se zovu Bosnjaci (Bosnjani) a ne Hrvati.
Last edited by Mirza007 on 30/08/2017 13:51, edited 1 time in total.
mO k3

#12105 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

iskreno vam kazem ja znam Bosnjaka srba i hrvata ...
Kejn

#12106 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Mirza007 wrote:Da Hrvati, kako tvrdi crv Leo, jedini imaju kolektivno sjecanje na preotomansku Bosnu, valjda bi se do sada sjetili da se zovu Bosnjaci (Bosnjani) a ne Hrvati.
Hebiga zaboravili su taj važan detalj.
Streptokok

#12107 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Ja bih rekao sitnicu.
kockakockica

#12108 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

Anto Nobilo: Hrvatska će biti proglašena krivom za agresiju na Bosnu i Hercegovinu, ‘HB’ je bila paradržava

Image

Ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo, široj bh. javnosti poznat kao branilac generala HVO-a Tihomira Blaškića tokom suđenja u Hagu, kazao je u razgovoru za INS kako će drugostepena presuda bivšem vojnom i političkom vrhu tzv. Herceg-Bosne na čelu sa Jadrankom Prlićem, koja će biti objavljena u novembru ove godine, vjerovatno potvrditi učešće Hrvatske u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni i Hercegovini devedesetih godina prošlog stoljeća.

Nobilo , najpoznatiji je po branjenju brojnih osoba iz javnog života, za INS otvoreno govorio o tzv. Herceg-Bosni i pokušajima da se ona reafirmira, a čemu smo svjedočili i jučer na obilježavanju njezine 24. godišnjice u Mostaru i Grudama.

“Herceg-Bosne je idejno trebala biti organizacijska mreža hrvatskog naroda u BiH usmjerena na obranu od agresije. Nedvojbeno je da se tada BiH raspala po nacionalnim šavovima i da kao država nije mogla osigurati jedinstvenu zajedničku obranu. U toj situaciji došlo je do organiziranja naroda. Kasnije kad su apetiti hrvatskih političara, prije svega onih iz Hrvatske, porasli, onda su oni Herceg-Bosni, dakle, organizacijskoj strukturi hrvatskog naroda u BiH, dodali teritorijalni princip i na taj način oni stvaraju paradržavu. U jednom trenutku su rekli da gdje god su Hrvati relativna ili apsolutna većina, ta općina ulazi u Herceg-Bosnu. Ako vlasti dodate teritorij, onda imate državu. I dalje su se oni ponašali prema Herceg-Bosni kao da se radi o državi, a problem je bio u tome što se u osnivačkim aktima HZ HB nedvojbeno govori da je to organizacija ekskluzivno hrvatskog naroda”, tvrdi Nobilo.

Iz te činjenice, dodaje, proizlazi da je onda i Herceg-Bosna bila paradržava jednog, hrvatskog, naroda.

“Herceg-Bosna je bila rezervna opcija Franje Tuđmana za podjelu BiH, ako se steknu uvjeti. No, imala je ona i pozitivnu ulogu, jer je dala doprinos preko HVO-a u obrani od srpskog agresora, ali, nažalost, došlo je do nepotrebnog rata između Armije RBiH i HVO-a od 1992. do 1994. godine, Washingtonskog sporazuma. Slojevita je ta Herceg-Bosna. Od početne namjere, koja je bila izraz nužde, prerasla je u potencijalni žeton za podjelu BiH”, smatra Nobilo.

Govoreći o reaktiviranju ideje Herceg-Bosne kaže da primjećuje inicijativu dr. Miroslava Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je napisao knjigu te hrvatski mediji donose njegove intervjue i izvode iz knjige.

On, s jedne strane, navodi Nobilo, pokušava odbraniti hrvatsku politiku u BiH i tzv. Herceg-Bosnu i potencirati opasnost od navodnih radikalnih islamskih elemenata u BiH, uz opaske da je Herceg-Bosna prva doživjela «udar džihadista i stranih ratnika». Nadalje, Nobilo primjećuje da se na svim stranama dižu tenzije, što ne upućuje na dobro.

“Kao da se bude stare aveti, kao da se (sve) uzburkava i kao da se smatra da bi moglo doći do događaja koji bi mogli drugačije odrediti sudbinu BiH. Hrvatski narod se smatra nezadovoljnim jer su Bošnjaci i Srbi dobili države u državi. Postoji frustracija Hrvata. Međutim, ja bih rekao da su Hrvati sami kriv za tu situaciju kroz Herceg-Bosnu i da je moguće da je potrebnije voditi samostalniju politiku u odnosu na Hrvatsku. Vidite cijeli Balkan, šta se dešava u Makedoniji, Kosovu, kao da se nanovo dijele svjetske karte i kao da se nanovo otvaraju neke šanse, za možda neke propale politike. Tako da sve ovo možda i nije slučajno”, ističe Nobilo.

U očekivanjima od drugostepene novembarske presude u slučaju «Prlić i ostali», Nobilo je vrlo precizan.

“Ja očekujem, ponavljam to, da će biti označeno da je do zločina (na prostorima Hercegovine, te srednje Bosne) došlo u okvirima međunarodnog oružanog sukoba, gdje je strana sila, dakle, van BiH, praktički Hrvatska. Haški tribunal je utvrdio da se u okviru hrvatsko-bošnjačkog rata radilo o međunarodnom oružanom sukobu, jer je HVO tretirao ka agenta Republike Hrvatske, kao nekog ko u ime i za račun strane države djeluje, a Hrvatska ima sve poluge zapovjedne odgovornosti nad HVO, što je objektivno i sasvim točno. U to sam apsolutno siguran jer to je nedvojbena praksa Haškog tribunala”, objašnjava Nobilo.

Hrvatska je, dodaje, u toj konstelaciji ratovala na tuđem terenu.

“Možemo je zvati agresorom ili kako god hoćemo. Druge dvije stvari su problematične. Jedna je udruženi zločinački poduhvat (UZP). Ja osobno kao branitelj ne vodim UZP jer kada nemate dokaza o konkretnoj odgovornosti svih koje ste obuhvatili optužnicom, pokušavate dokazati taj udruženi zločinački poduhvat. To je pravna konstrukcija koja je vrlo suspektna. Treća, i za javnost najvažnija stvar, jeste da li će u UDZ-om biti obuhvaćen i predsjednik Franjo Tuđman. To su otvorena pitanja koja i Hrvatsku, bez obzira na individualne sudbine okrivljenika može interesirati. Što se tiče međunarodnog oružanog sukoba, mislim da će to biti apsolutno potvrđeno”, zaključio je Nobilo.
Point.

#12109 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Kejn wrote:
Mirza007 wrote:Da Hrvati, kako tvrdi crv Leo, jedini imaju kolektivno sjecanje na preotomansku Bosnu, valjda bi se do sada sjetili da se zovu Bosnjaci (Bosnjani) a ne Hrvati.
To u alternativnoj povijesti koju izucavaju u njihovoj strani skole ne izucavaju.
155_mm

#12110 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Point. wrote:
Kejn wrote:
To u alternativnoj povijesti koju izucavaju u njihovoj strani skole ne izucavaju.
pa povijest i historija su dva sasvim razlicita pojma.
agent_zero

#12111 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by agent_zero »

kockakockica

#12112 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"

Eksplozija koja je jučer odjeknula na balkonu kuće u Neumu koja je u vlasništvu Sarajke Elme Džafić samo je kulminacija dvogodišnjeg maltretiranja kroz koje prolazi Elma i njena porodica zbog imovine koju imaju u jedinom bh. gradu na moru.

Ustvrdila je ovo za Faktor vlasnica kuće, kazavši nam kako je ovo "otvoren napad na nju i njenu porodicu kojoj lokalne kabadahije prijete i onemogućavaju normalan život već godinama".

Kako nam je ispričala Džafić, na njen balkon jučer je bačen najvjerovatnije topovski udar i to sa balkona stana koji se nalazi između njene i kuće njenog oca.

Sve je, tvrdi ona, izveo Branimir Barišić, koji je, kako kaže naša sagovornica, prethodno pijan pjevao i slušao pjesme Marka Perkovića Tompsona, te otvoreno prijetio Elmi i njenom bratu kazavši im da će ih sve pobiti.

- Ranije je prijetio da će baciti bombu na moje četverogodišnje dijete. Vrijeđao nas je, psovao, prijetio nam i na kraju bacio tu eksplozivnu napravu. To je ugrožavanje sigurnosti i zbog toga se ide u zatvor. Uprkos svemu pušten je već jutros na slobodu i bit će samo prekršajno kažnjen. Koliko se plaši pokazuje činjenica da je odmah nakon izlaska iz policije došao do moje kuće sa Draženom Međugorcem, inače njegovim zetom, i ponovo nam prijetio – kazala nam je Džafić.

Džafić ističe kako šikaniranje koje trpi traje već godinama i to, klako kaže, samo zbog činjenice da je ona muslimanka koja ima imovinu u Neumu.

- Prije dvije godine iste ove osobe su mog oca brutalno pretukle bez ikakvog razloga. Tada je on proveo pet dana u bolnici, a obojica su osuđena za taj napad i to na uvjetne kazne od pet i dva mjeseca zatvora. Zbog ovakvih stvari se ide u zatvor, ali ne i kod nas -ogorčena je Džafić.

Prema njenim riječima, Barišić se želi dokopati imovine njene porodice.

- Otvoreno su nam prijetili da nam nikad neće dozvoliti da tu živimo i normalno boravimo, odnosno da će to dozvoliti samo ako im prepišemo pola kuće, kako moje, tako i one mog oca – ističe Džafić.

Ona kaže da inače živi u Sarajevu, te da ljetuje u Neumu. Međutim, kako kaže, njena ljetovanja se redovno pretovre u pakao. Kad god dođe u svoju ili očevu kuću stvari su pokradene i oštećene.

- Zanimljivo je da nikad nema dokaza o provalnicima, a svi znaju da su upravo oni provalili i napravili haos u našim kućama. Ono što je najzanimljivije jeste da kada pozovem policiju, kažu nam "Šta da vam radimo više, poubijajte se pa da se i to završi" – kaže Elma.

Iz MUP-a HNK danas nije bilo moguće dobiti više informacija u odnosu na šturu vijest koja je objavljena na njihovoj stranici, a u kojoj stoji da je jedna osoba uhapšena nakon što je policiji prijavljeno da je na balkon bacila nepoznatu eksplozivnu napravu.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK nije odgovarao na naše pozive.

S druge strane, Džafić nam je kazala kako joj je i sam načelnik PU Neum Davor Barić, kazao kako joj ne može garantovati sigurnost,
:roll: te ju je uputio da se obrati policiji u Mostaru. Upravo Barić je i nas uputio na mostarsku policiju kazavši nam kako su osobe uposlene u Odjelu za odnose sa javnošću MUP-a HNK zadužena za davanje informacija.
Alfons Kauders

#12113 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Topovski udar? Nije to nista

Na mene je neki Nositelj bacio "čiket"... tj. štapin eksploziva
Hafis

#12114 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:Topovski udar? Nije to nista

Jesi li helpao ?
GeeTnT

#12115 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:

Jesi li helpao ?
Taj Barisic iz Neuma vlasnik granapa me jako podsjeca na zvonu, shunju, splicu...a malo i na tebe (zbog topovskog)
Alfons Kauders

#12116 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:

Jesi li helpao ?
Ja ne, ali on ne da je helpao, vec je kmechao... :D
Hafis

#12117 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

Jesi li helpao ?
Oho, znači žestok momak :)
Alfons Kauders

#12118 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Jesi li helpao ?
Oho, znači žestok momak :)
Nisam rekao da je kmecao radi mene.
SaraFina

#12119 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

:zjev: treba otvoriti temu da se u Neumu provodi katolibanski terorizam nad bošnjačkim stanovništvom.
Nije im Neum osobna prćija, da maltretiraju ženu na očevini.
Alfons Kauders

#12120 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote::zjev: treba otvoriti temu da se u Neumu provodi katolibanski terorizam nad bošnjačkim stanovništvom.
Ima i za to rjesenje - jedinicu za podrsku MUP-a TK posaljemo dole "na odmor"

Lisice na ruke, za noge, i tri sprata niz stepenice.

Problem rijesen.
bingov buraz

#12121 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Nositelji europskih topovskih udara...i šugamana
SaraFina

#12122 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote::zjev: treba otvoriti temu da se u Neumu provodi katolibanski terorizam nad bošnjačkim stanovništvom.
Ima i za to rjesenje - jedinicu za podrsku MUP-a TK posaljemo dole "na odmor"

Lisice na ruke, za noge, i tri sprata niz stepenice.

Problem rijesen.

Treba otvoriti dvije teme. Ja sam jednu:

http://forum.klix.ba/otvoreno-etnicko-c ... 47819.html

Treba i još jednu gdje si nabrajao slučajeve bošnjačkih povratnika na većinske hr teritorije.
Ubistva i napade i sve dokumentovati. Ja se tih podataka ne sjećam i trebalo bi vremena pronaći. Ali definitivno dosta sranja o tome kako su se Bošnjaci bezbjedno vraćali na teritorije koje je HVO kontrolisao bez incidenata.
Vraćali se ljudi jer nemaju putovnica. Vraćaju se i u Srebrenicu.
Dosta glumatanja i multikulture a otvoreni fašizam provode.
agent_zero

#12123 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by agent_zero »

kockakockica wrote: Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"

Eksplozija koja je jučer odjeknula na balkonu kuće u Neumu koja je u vlasništvu Sarajke Elme Džafić samo je kulminacija dvogodišnjeg maltretiranja kroz koje prolazi Elma i njena porodica zbog imovine koju imaju u jedinom bh. gradu na moru.

Ustvrdila je ovo za Faktor vlasnica kuće, kazavši nam kako je ovo "otvoren napad na nju i njenu porodicu kojoj lokalne kabadahije prijete i onemogućavaju normalan život već godinama".

Kako nam je ispričala Džafić, na njen balkon jučer je bačen najvjerovatnije topovski udar i to sa balkona stana koji se nalazi između njene i kuće njenog oca.

Sve je, tvrdi ona, izveo Branimir Barišić, koji je, kako kaže naša sagovornica, prethodno pijan pjevao i slušao pjesme Marka Perkovića Tompsona, te otvoreno prijetio Elmi i njenom bratu kazavši im da će ih sve pobiti.

- Ranije je prijetio da će baciti bombu na moje četverogodišnje dijete. Vrijeđao nas je, psovao, prijetio nam i na kraju bacio tu eksplozivnu napravu. To je ugrožavanje sigurnosti i zbog toga se ide u zatvor. Uprkos svemu pušten je već jutros na slobodu i bit će samo prekršajno kažnjen. Koliko se plaši pokazuje činjenica da je odmah nakon izlaska iz policije došao do moje kuće sa Draženom Međugorcem, inače njegovim zetom, i ponovo nam prijetio – kazala nam je Džafić.

Džafić ističe kako šikaniranje koje trpi traje već godinama i to, klako kaže, samo zbog činjenice da je ona muslimanka koja ima imovinu u Neumu.

- Prije dvije godine iste ove osobe su mog oca brutalno pretukle bez ikakvog razloga. Tada je on proveo pet dana u bolnici, a obojica su osuđena za taj napad i to na uvjetne kazne od pet i dva mjeseca zatvora. Zbog ovakvih stvari se ide u zatvor, ali ne i kod nas -ogorčena je Džafić.

Prema njenim riječima, Barišić se želi dokopati imovine njene porodice.

- Otvoreno su nam prijetili da nam nikad neće dozvoliti da tu živimo i normalno boravimo, odnosno da će to dozvoliti samo ako im prepišemo pola kuće, kako moje, tako i one mog oca – ističe Džafić.

Ona kaže da inače živi u Sarajevu, te da ljetuje u Neumu. Međutim, kako kaže, njena ljetovanja se redovno pretovre u pakao. Kad god dođe u svoju ili očevu kuću stvari su pokradene i oštećene.

- Zanimljivo je da nikad nema dokaza o provalnicima, a svi znaju da su upravo oni provalili i napravili haos u našim kućama. Ono što je najzanimljivije jeste da kada pozovem policiju, kažu nam "Šta da vam radimo više, poubijajte se pa da se i to završi" – kaže Elma.

Iz MUP-a HNK danas nije bilo moguće dobiti više informacija u odnosu na šturu vijest koja je objavljena na njihovoj stranici, a u kojoj stoji da je jedna osoba uhapšena nakon što je policiji prijavljeno da je na balkon bacila nepoznatu eksplozivnu napravu.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK nije odgovarao na naše pozive.

S druge strane, Džafić nam je kazala kako joj je i sam načelnik PU Neum Davor Barić, kazao kako joj ne može garantovati sigurnost,
:roll: te ju je uputio da se obrati policiji u Mostaru. Upravo Barić je i nas uputio na mostarsku policiju kazavši nam kako su osobe uposlene u Odjelu za odnose sa javnošću MUP-a HNK zadužena za davanje informacija.
Sve u skladu sa evropskim (turboustaškim) vrijednostima.
mO k3

#12124 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Polako , idemo od srednje Bosne prema jugu, Neum ce biti zadnja destinacija gdje cemo ih poklopiti ....

Sljedece godine cemo da izabaremo kukica za za clana predsjednistva :mrgreen: :bih:
sportman1

#12125 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

mO k3 wrote:Polako , idemo od srednje Bosne prema jugu, Neum ce biti zadnja destinacija gdje cemo ih poklopiti ....

Sljedece godine cemo da izabaremo kukica za za clana predsjednistva :mrgreen: :bih:

a zasto niste izabrali raguza umjesto covica?
drazi vam je bio onaj seljo ?

sada cete nesto drugo!! hocete kad bi svi mislili kao ti ali to nije ocito tako. vec ce vam seljo-beljo zabaciti mamac koji se ne odbija.
Post Reply