Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
BHCluster

#12101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Izraelska vojska o tuči Palestinca: Naši vojnici nisu postupili u skladu s propisima
sumirprimus

#12102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Najaci da palestinxi prepuste gazu izraelu.koji vic.koji chok.koji spokoj misli .... :)
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#12103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emillio estevez »

BHCluster wrote:Izraelska vojska o tuči Palestinca: Naši vojnici nisu postupili u skladu s propisima
Po Zidovskim standardima je decko ( skladistar ) opaki terorista i u wc papiru koji je u skladistu je vojni otrov koji nadrazuje sfinger i guzove kod zidovske populacija.
Nadam se da ima osnove za tuzbu te da im uzme lovu.
Arteta

#12104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

BHCluster wrote:
Populacija Izraela 8,371,600 od cega 1,658,000 Palestinaca, u Palestini ih je 4,420,549.

Izraelaca je 6,713,600
Palestinaca je 6,078,549
+ u izbjeglickim kampovima u Jordanu 3,240,000

Ako sam sta zeznuo javi.
Jordan je druga drzava.
Avetinho

#12105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
Opetja033 wrote:Ima ovdje jedan paradoks:
Sto Palestinci vise potezu za terorizmom sanse za stabilni, trajni mir su vece. Naime, mirovno rijesenje je bilo najblize tokom prve i druge intifade.
Nakon druge intifade Izraelci su poceli praviti onaj famozni zid koji se zaista pokazao efikasnim i broj teroristickih napada u Izraelu sveo maltene na nulu. Nije bilo vise dizanja u zrak po autobusima, trznim centrima, itd.
To je uspavalo izraelsku javnost a izraelska vlada je nastavila sa izgradnjom ilegalnih naselja na okupiranim teritorijama. Obzirom da je broj teroristickih napada sveden na nulu, javnost nije vrsila pritisak na svoju vladu po pitanju trajnog rijesenja palestinskog problema. Rijesenje koje bi podrazumijevalo dvije drzave nikada nije bilo dalje nego zadnjih par godina.

Tek sada, nakon ovih spontanih palestinskih napada, izraelska javnost se ponovo budi.
sad ce te avetinho izdominirati :mrgreen:
Trol opet nema sta da kaze. Jesi ti malo stalker, jelde?

Ali eto da se nadovezem na i ovaj lucidni post (kao sto je i svaki drugi od Opetja). Mislim da je zabluda da je mir bio blizi tokom intifada. Svakodnevnim malim Izraelcima koji gledaju svoja posla i zele da zive u miru, kao uostalom i bilo ko drugi na Planeti, intifade niposto nisu "simpaticne" i stimulans ka miru. Naprotiv, svaka intifada polarizira i ekstremizira stanovnistvo do te mjere da je gradnja zida postala neminovnost.

Dok je Hamasa ili uopste razjedinjene Palestine, Izrael ce ga koristiti ka zauzimanju bolje pozicije u pregovorima ako ih ikad bude. Izrael nece ozbiljno pregovarati s Hamasom nikad.
derion

#12106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

Avetinho wrote:Mislim da je zabluda da je mir bio blizi tokom intifada. Svakodnevnim malim Izraelcima koji gledaju svoja posla i zele da zive u miru, kao uostalom i bilo ko drugi na Planeti, intifade niposto nisu "simpaticne" i stimulans ka miru. Naprotiv, svaka intifada polarizira i ekstremizira stanovnistvo do te mjere da je gradnja zida postala neminovnost.

Dok je Hamasa ili uopste razjedinjene Palestine, Izrael ce ga koristiti ka zauzimanju bolje pozicije u pregovorima ako ih ikad bude. Izrael nece ozbiljno pregovarati s Hamasom nikad.
Da, u biti Hamas je velika prepreka miru u Palestini, odnosno sve one struje unutar palestinske politike, koje nisu spremne prihvatiti pravo na postojanje Države Izraela. S druge strane imamo sve jače konzervativne i radikalne izraelske snage, koje isto tako nisu spremne na ustupke Palestincima (a koje će morati učiniti kad-tad).
Za mir u Izraelu i Palestini je potrebno osigurati samoodrživu teritoriju za buduću palestinsku državu, koja neće ličiti švicarskom siru, znači vratiti geopolitičko stanje na anno 1967. To je gorka pilula za obje strane, ali to je, u biti, realno što se može i hoće desiti u budućnosti.
Avetinho

#12107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

derion wrote:
Avetinho wrote:Mislim da je zabluda da je mir bio blizi tokom intifada. Svakodnevnim malim Izraelcima koji gledaju svoja posla i zele da zive u miru, kao uostalom i bilo ko drugi na Planeti, intifade niposto nisu "simpaticne" i stimulans ka miru. Naprotiv, svaka intifada polarizira i ekstremizira stanovnistvo do te mjere da je gradnja zida postala neminovnost.

Da, u biti Hamas je velika prepreka miru u Palestini, odnosno sve one struje unutar palestinske politike, koje nisu spremne prihvatiti pravo na postojanje Države Izraela. S druge strane imamo sve jače konzervativne i radikalne izraelske snage, koje isto tako nisu spremne na ustupke Palestincima (a koje će morati učiniti kad-tad).
Za mir u Izraelu i Palestini je potrebno osigurati samoodrživu teritoriju za buduću palestinsku državu, koja neće ličiti švicarskom siru, znači vratiti geopolitičko stanje na anno 1967. To je gorka pilula za obje strane, ali to je, u biti, realno što se može i hoće desiti u budućnosti.
Slazem se.
BHCluster

#12108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Arteta wrote:
BHCluster wrote:
Populacija Izraela 8,371,600 od cega 1,658,000 Palestinaca, u Palestini ih je 4,420,549.

Izraelaca je 6,713,600
Palestinaca je 6,078,549
+ u izbjeglickim kampovima u Jordanu 3,240,000

Ako sam sta zeznuo javi.
Jordan je druga drzava.

Nemoj zezati, ali nisu drzavljani nego izbjeglice. :wink:
animals

#12110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Da se pita obicni ljudi , davno bi zivjeli u miru..
nazalost budale i ekstremi su jaci i uvijek isplivaju u prvi plan..
i kroje sudbinu tim obicnim...
Ironmen

#12111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

emillio estevez wrote:
BHCluster wrote:Izraelska vojska o tuči Palestinca: Naši vojnici nisu postupili u skladu s propisima
Po Zidovskim standardima je decko ( skladistar ) opaki terorista i u wc papiru koji je u skladistu je vojni otrov koji nadrazuje sfinger i guzove kod zidovske populacija.
Nadam se da ima osnove za tuzbu te da im uzme lovu.

Od 10 000 palestinkih tuzbi mozda 1 da dobije na sudu..

Skoro sam gledo dokumetarac kako jednom palestincu da izvadi gradjevinsku dozvolu u Jerusalemu treba oko 200 000 eura da to sve bude legalno, naravno da prosjecni palestinac nema tu lovu i onda se iseljava sve sistematski smisljeno.
@mba

#12112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by @mba »

cionisticka vojska hrabra kao djikanska za vrijeme agresije na republiku bosnu i hercegovinu, najvece kukavice u historiji covjecanstva i jedni i drugi, lako po civilima, zenama. djeci, starcima a kad treba ko ljudi da se biju onda uvuku rep kao i nasi djikani, i jedni i drugi LJUDI BEZ MUDA I CASTI
@mba

#12113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by @mba »

animals wrote:
Da se pita obicni ljudi , davno bi zivjeli u miru..
nazalost budale i ekstremi su jaci i uvijek isplivaju u prvi plan..
i kroje sudbinu tim obicnim...

zivjeli u miru nakon sto su protjerali starosjedioce sa njihovih ognjista sve sravnili sa zemljom i podigli gradove sa novim imenima (istu praksu smo osjetili i mi bosnjaci od strane djikana) zatim doselili "jevreje" iz istocne evrope,rusije,bjelorusije,ukrajine i sada neko prica o zivotu u miru nako svega sto se cini palestincima!

da se razumijemo, jevreji starosjedioci na tim prostorima imaju pravo na zivot i na svoju vjeru u palestini to niko ne usporava ni sami palestinci, ali se pitam da li imaju i ovi doseljenici pravo da zive na tudjoj zemlji???
derion

#12114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

@mba wrote:cionisticka vojska hrabra kao djikanska za vrijeme agresije na republiku bosnu i hercegovinu, najvece kukavice u historiji covjecanstva i jedni i drugi, lako po civilima, zenama. djeci, starcima a kad treba ko ljudi da se biju onda uvuku rep kao i nasi djikani, i jedni i drugi LJUDI BEZ MUDA I CASTI
De, bolan, ohani malo sa tim pridjevima! Kao prvo, zar je potrebno poređenje i korištenje "šik" termina, koji je trenutno vrlo moderan (đikan)? A kao drugo, izraelska vojska je jedna od najkompetentnijih na planeti, koja, volio ih ili ne, ima sjajne rezultate u cijelom svom postojanju. Možeš im svašta prigovoriti, ali da su kukavice, e to ne možeš. Gotovo da su uništili svaku arapsku vojsku koja im se suprotstavila. E sad, ili su Oružane snage Države Izraela vrlo kompetentne ili su arapske vojske slabe. Ja mislim da je i jedno i drugo tačno.
Arapima je potrebno prije svega jedinstvo, a onda i organizovanost, a to neće imati još dugo.
Rampage

#12115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Čovjek priča o cionističkoj vojsci danas, o tome kako održavaju formu i vježbaju na nenaoružanim Palesticima.

Da, sve što si napisao o Cionistima i arapskim vojskama stoji, arapske vojske su vjerovatno (uz francusku vojsku), najnespobnije vojske koje su stupale Planetom.
derion

#12116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

Rampage wrote:Čovjek priča o cionističkoj vojsci danas, o tome kako održavaju formu i vježbaju na nenaoružanim Palesticima.

Da, sve što si napisao o Cionistima i arapskim vojskama stoji, arapske vojske su vjerovatno (uz francusku vojsku), najnespobnije vojske koje su stupale Planetom.
Naravno da niko normalan ili ko razumije situaciju u Palestini ne može podržavati ono što se radi Palestincima i sramota je što svijet to dozvoljava. Međutim, tom stanju u kojem se nalaze (i kako ih Izraelci tretiraju) u dobroj mjeri su i sami doprinijeli, politički gledajući. Ali izraelsku hegemoniju i diskriminaciju nad civilnim stanovništvom nije humano braniti.

Problem Palestinaca je što sve do sada postojala politička dihotomija: ljudska prava Palestinaca u okupiranim teritorijama ili osigurati egzistenciju Države Izrael, u kojoj je uvijek ovo drugo bio prioritet velikih sila. Mora se naći način rada u kojem jedno neće ovisiti o ovome drugom, a to se do sada pokazalo kao Gordijev čvor, koji zahtjeva kompromis s obje strane da bi se riješio.
insomnia78

#12117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Rampage wrote:Čovjek priča o cionističkoj vojsci danas, o tome kako održavaju formu i vježbaju na nenaoružanim Palesticima.

:lol:
Jap, vojska koja je sposobna i koja izvodi akcije na drugom kontinentu, na koji se dovezu brodovima vlastite proizvodnje, sa kojih im podrsku pruzaju avioni vlastite proizvodnje, vojska u cijem sastavu je jedinica iz samog svjetskog vrha, je nesposobna?
Da ne spominjem to djecije razmisljanje o IDF-u
Pogledaj ti u kakvom oni okruzenju i kojem odnosu snaga opstaju i jos i napreduju
animals

#12118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Pises gluposti..koje su to sposobne vojske..Rusi u Afganistanu..Ameri u Vijetnamu, JNA, na nasim ratistima..
drugacije je kad ides osvajati, a drugacije kad se branis..
Cuj Izraelska vojska nesposobna..
jedno je kad ih mrzis, a drugo pisati gluposti.
Rampage

#12119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:

:lol:
Jap, vojska koja je sposobna i koja izvodi akcije na drugom kontinentu, na koji se dovezu brodovima vlastite proizvodnje, sa kojih im podrsku pruzaju avioni vlastite proizvodnje, vojska u cijem sastavu je jedinica iz samog svjetskog vrha, je nesposobna?
Da ne spominjem to djecije razmisljanje o IDF-u
Pogledaj ti u kakvom oni okruzenju i kojem odnosu snaga opstaju i jos i napreduju
O čemu pričamo, o mlaćenju onih jadnih "papučara" diljem zapadne i centralne Afrike, to je ta "sposobna" francuska vojska? Pusti bolan priču za malu djecu i propagandne filmove.

Šta je to "dječje" u mom razmišljanju o cionističkoj vojsci? Da li sam ja negdje rekao da su nesposobni? Ti nisi jedini koji zna ponešto o njima, ne boj se. Znam da su jaki, moćni, naoružani najmodernijim mogućim oružjem koje svijet poznaje. Masu tog naoružanja su upravo njihovi naučnici razvili/modificirali ili pak usavršili za svoje potrebe.

Nisam li i ja naveo da su "5. korpus" za sve arapske vojske skupa? Ali, ti takođe ne možeš poreći da su arapske vojske toliko izjedene iznutra, opasnije su same po sebe nego što je cionistička vojska opasna po njih, zbog korupcije, nepotizma, nepismenosti i totalno bezidejne da je to smiješno.

Na kraju, kao što @derion kaže - takođe ne možeš poreći da cionistička vojska koristi zločinačke metode protiv Palestinaca.
insomnia78

#12120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Niko ni ne porice
Samo je smjesno, presmjesno reci za njih da su nesposobni
Rampage

#12121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

animals wrote:

Pises gluposti..koje su to sposobne vojske..Rusi u Afganistanu..Ameri u Vijetnamu, JNA, na nasim ratistima..
Ja napisao da je izraelska vojska nesposobna?

Pa bolan i ne bio, pokušaj prvo pročitati šta neko napiše prije nego ga citiraš.
Rampage

#12122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Niko ni ne porice
Ti gori od ovog @animals - pa gdje sam napisao da su nespobni:)?
animals

#12123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Rampage wrote:
animals wrote:

Ja napisao da je izraelska vojska nesposobna?

Pa bolan i ne bio, pokušaj prvo pročitati šta neko napiše prije nego ga citiraš.
I ja sam pogrijesio, napisao si za Francuze i Arape..
izvinjavam se..
.
Last edited by animals on 25/10/2015 11:28, edited 1 time in total.
insomnia78

#12124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Rampage wrote:
insomnia78 wrote:Niko ni ne porice
Ti gori od ovog @animals - pa gdje sam napisao da su nespobni:)?
Ok, pogresno sam interpretir'o
Za Francuze si napis'o
(Ni tu nisi u pravu) :lol:
Jbg ako gledas tako, sto se tice akcija po africi isl, maltene od WWII se nisu sukobile dvije ravnopravne vojske tako da se nicija stvarna snaga ne moze procjenjivati na taj nacin
Rampage

#12125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Za Francuze sam to ubacio 'nako, k'o vegetu :D

Pa kako ću pomisliti za vojsku koja je pomela sve susjedne vojske u par navrata u tako kratkom periodu da je nesposobna:)?

Druga je stvar što u njihovom ratovanju nema nimalo, baš nimalo, fer pleja i što se služe svim mogućim sredstvima. Dobro, znam da ih je historija naučila da ne smiju pokazati nikada nimalo ljudske slabosti. E sada, da li bi oni taj svoj nauk trebali primjenjivati na Palestincima, to je ono što mene lično boli.
Locked