hajmo sarajlije, zna li ko šta i gdje

Spaljivanje "Satanskih stihova" pred Begovom džamijom.Ned071 wrote:
hajmo sarajlije, zna li ko šta i gdje
Sve prazni stolovi osim jednog sto ceifi cokaljcicmuha_sa wrote:zikamu wrote:![]()
jebeš kafanu bRez kariraTih stoljnjaka i plehane pepeljare
muha_sa wrote:zikamu wrote:![]()
kafana "Tilava" na mjestu danasnjeg vijeca ministara. Tamam za ministre, ubila se !!!Banksy wrote:muha_sa wrote:zikamu wrote:![]()
julisiz es grant wrote:Koliko vidim gledajući smjer tramvaja i raspored objekata, ovo je na drugoj strani, ispred "Alte".
Ovo pravo iznad ljudi što čekaju ispred ograde kafane je onaj restoran kod Solde, Marindvor ili kako već...uz tramvajsku prema Ilidži. Kako god gledam, ovako se ne može vidjeti ako stojiš ispred parlamenta, već samo sa kontra strane.bitanga_sa_otesa wrote:pogledaj ponovo

exliberal-ex wrote:Orginalna tilava je izmjestena kad se skupstina napravila, tad je ime tilava nosila kafana koja je bila prema mostu suade, eh sto se tamo moglo popit...pun k..c seljaka , mene su par puta uveli tamo poslije posla I posjeli u cosak da nemogu pobjec (u to doba nisam pio...piva max)General_Jackson wrote:
nije na mjestu zajedničkih institucija, Tilava je još uvijek uveliko radila kada je skupština izgrađena, srušena je tek nekoliko godina poslije, znam jer sam imao tu čast sjediti u njoj davne 75´.
Ona se nalazila između fabrike duhana i današnje skupštine, tačno negdje na sredini, na glavnoj cesti, tako se je ja sjećam.
...ja sto je to bilo za filma, pogledi zajebanih momaka, nista se nedesava odjedanput marisana, ....sto je ispala? neko je pogledo nekog poprijeko...mene su upozorili par puta da negledam ljude direktno u oci mislit ce da ih provociram....tito dragi gdje sam ja sve zalazio
ova stara fotografije je ja mislim od kafane koja je bila preko puta feroelektra
Da nisi strane malo pobrkaojulisiz es grant wrote:
Kafana je lijevo, van slike, a ne desno.
Kafana je bila tacno preko puta crkve Sv. Josipa koja se nalazi na lijevoj strani fotografije...julisiz es grant wrote:Koliko vidim gledajući smjer tramvaja i raspored objekata, ovo je na drugoj strani, ispred "Alte".
Nisam.zateznistub wrote:Da nisi strane malo pobrkaojulisiz es grant wrote:
Kafana je lijevo, van slike, a ne desno.
Ti polaziš od pretpostavke da je na slici ista kafana u kojoj si ti sjedio nekoliko desetljeća kasnije (osim ako ne pamtiš vrijeme prije Drugog svjetskog rataStari kenjac wrote:kafana je bila gdje sam i napisao. Pa nisam citao o njoj nego sjedio u bašći.remiza tramvaja bila kod mosta Suade Dilberovic. (vrbanja most), na mjestu sadasnjeg parkinga.
Tramvaj je u oba smjera isao istom stranom. Tek kasnije je "zaokruzio".julisiz es grant wrote: Nisam.
Tramvaj na slici sa kafanom bi morao zaokrenuti za skoro 90 stepeni da bi prošao ispred kafane ako je ona na desnoj strani ulice.
Po meni, ispred ograde prolazi današnja fra Anđela Zvizdovića, a kafana je gdje je sad semafor na prelazu početka te ulice.
Doticna kafana Tilava je bila na ovome mjestu do 1975. kada je prelocirana u pravcu mosta Suade Dilberovic, ali to vise nije bilo to, jer se izgubio onaj stari " šmek", pogotovo iz razloga sto vise nije bilo bašte. U neposrednoj blizini stare Tilave je bila i fotografska radnja koju je drzao neki Grk. Nesto kasnije tu se nalazila i biletarnica gdje su se mogle nabaviti mjesecne karte za gradski prvoz...julisiz es grant wrote:Ti polaziš od pretpostavke da je na slici ista kafana u kojoj si ti sjedio nekoliko desetljeća kasnije (osim ako ne pamtiš vrijeme prije Drugog svjetskog rataStari kenjac wrote:kafana je bila gdje sam i napisao. Pa nisam citao o njoj nego sjedio u bašći.remiza tramvaja bila kod mosta Suade Dilberovic. (vrbanja most), na mjestu sadasnjeg parkinga.
) i da nikada nijedne druge kafane u zadnjih 140 godina na Marijindvoru nije bilo, pa je ovo baš ta tvoja kafana.
Sklonili su kafanu kad se okretaliste i autobuska stanica sklonila sa te lokacije, smetala je zgradi Izvrsnog vijeca jer je pravljen trg i garaza ispod njega pa je treba nesmetan prolaz, tad je i remiza prebacena na sadasnju lokaciju ako se nevaram.....meni se cini da su se sine provirivale ispod asfalta tacno gdje je trotoar pored skupsitne prolazio..tamo gdje je bila ona prodavnica namjestaja.zikamu wrote:Doticna kafana Tilava je bila na ovome mjestu do 1975. kada je prelocirana u pravcu mosta Suade Dilberovic, ali to vise nije bilo to, jer se izgubio onaj stari " šmek", pogotovo iz razloga sto vise nije bilo bašte. U neposrednoj blizini stare Tilave je bila i fotografska radnja koju je drzao neki Grk. Nesto kasnije tu se nalazila i biletarnica gdje su se mogle nabaviti mjesecne karte za gradski prvoz...julisiz es grant wrote:Ti polaziš od pretpostavke da je na slici ista kafana u kojoj si ti sjedio nekoliko desetljeća kasnije (osim ako ne pamtiš vrijeme prije Drugog svjetskog rataStari kenjac wrote:kafana je bila gdje sam i napisao. Pa nisam citao o njoj nego sjedio u bašći.remiza tramvaja bila kod mosta Suade Dilberovic. (vrbanja most), na mjestu sadasnjeg parkinga.
) i da nikada nijedne druge kafane u zadnjih 140 godina na Marijindvoru nije bilo, pa je ovo baš ta tvoja kafana.