Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
sandoz11

#12101 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sandoz11 »

Ovaj Fortin zamjenik je toliki prodavac magle , gluho bilo , bolje mu je bilo da je prepisao onih 300 mjera od prosle vlade,
jer ovo mu nije nista.... :D
kluz franjo

#12102 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Generalno:
- Brza usporedba ekspozea A. Zolja i M. Nenadića ukazuje na generalni trend povećanja kvaliteta sadržaja samog dokumenta. Koliko je to zasluga samog Nenadića, a koliko je na to uticao visok standard Fortinog ekspozea, neka drugi procjenjuju.

Upravljanje kvalitetom prilikom izrade ekspozea:
- Pravopis u dokumentu sugeriše da isti nije naknadno pročitan (princip 4 oka).
- Veoma često nesnalaženje ili neznanje pravilnog korištenja interpunkcijskih znakova, razlikovanja č i ć i sl., nije dostojno dokumenta ovog značaja.

Sadržajno (opšti utisak nakon jednog čitanja):
- Višestruko ponavljanje teza, njihova "reciklaža" u raznim formama, formatima i na različitim mjestima u tekstu, upućuje na želju autora da se dokument "razvuče" na ogroman broj stranica.
- Neki elementi se čak pojavljuju na mjestima u kojima nemaju nikakvog smisla. Tako je po ekspozeu npr. Ministarstvo privrede zaduženo za izgradnju biciklističkih i trim staza.
- Često je dokument u argumentacijskoj kontadikciji sa samim sobom. Parafraziram "Moramo se mijenjati i zato ćemo nastaviti po starom". U dijelu opisa potrebnih aktivnosti Ministarstva pravde Nenadić čak "puca sebi u koljeno". Ipak je on bio 3 godine na čelu tog ministarstva.
- Nenadić u uvodnom dijelu ovog ekspozea često potencira potrebu "povećanja vidljivosti svih vrsta manjina". Smatram to plemenitim ciljem, ipak izražavam sumnju u spremnost ove SDA-koalicije da to konkretno i jasno primjeni.

Sve u svemu, nisam prepoznao neke značajnije nove ideje ili politike. Uglavnom reciklaža poznatih opštih teza, ponavljanje mjera prošlih vlada i sve to "napuhano" na 70 stranica. U odnosu na ekspoze Zolja je ipak pomak.
Bancho

#12103 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bancho »

Postavio sam na temi o SDA ali evo i ovdje posto se spominje i buduci ministar Lord Emir...

made_in_sarajevo

#12104 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Ma to je sda, ovo je laz, oni su muslimani, klanjaju ljudi, forto lopov ko i konakovic.

Fasisti za interno glasanje stimaju i zaposljavaju u kanton ko u svoju privatnu firmu, a sta li tek na vecim nivoima rade.

Eto.cetnika brani nas bake, majku vam fasisticku!

Smrt fasistima, sloboda narodu!
Hajlac

#12105 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajlac »

Bancho wrote: 28/02/2020 18:55 Postavio sam na temi o SDA ali evo i ovdje posto se spominje i buduci ministar Lord Emir...

Mogli bi oni ovaj snimak pokusat ukinuti s obzirom da je vrlo zapaljiv i da daje uvid u upetljanost mnogih ljudi, od Bakira Izetbegovica, preko srednjoskolca OSA-'Osmice' pa do ministra i pretalentovanog "svestranog" bh glumca Hadzihafizbegovica, Gradonacelnika "borca protiv antifasizma" Skake, trenutnog sefa kantonalne SDA Sarajlica, zatim o muljazama u Opstini Stari grad za izbor Gradonacelnika sa Stojnicima i zloupotrebi OSA-e, uposlenika FMUP-a Hasanspahica...

Zeljko Komsic lazni ljevicar trojanski konj ce opet brbljati Ne znam Senade :twisted:

Gdje je sad "UDARNA VIJEST" na Radoncicevom Avaz portalu-servisu laznih vijesti, ispiranja mozga narodu i shunda?
Last edited by Hajlac on 28/02/2020 21:16, edited 3 times in total.
spinel_

#12106 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by spinel_ »

Gdje su sad oni sto su branili velikog patriJotu Delalica. Sto neko rece u komentarima cojk bi pomislio melek
Styling

#12107 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Bancho wrote: 28/02/2020 18:55 Postavio sam na temi o SDA ali evo i ovdje posto se spominje i buduci ministar Lord Emir...

U normalnoj drzavi svi bi veceras bili u hapsani.
made_in_sarajevo

#12108 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Gdje bunk i onaj drugi kuca da nam otvore oci, jebala vas sda.

Ovi majmuni ne smiju ni trafiku voditi,a ne kanton i drzavu.

U austriji, svici gdje ono bi novinari snimili politicara da uzima pare i odma je zavrsio karijeru. Kod nas ce ovi lopovi.biti heroji, brane nas od.cetnika koji su tu iza coska
Hajlac

#12109 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajlac »

made_in_sarajevo wrote: 28/02/2020 21:16 Gdje bunk i onaj drugi kuca da nam otvore oci, jebala vas sda.

Ovi majmuni ne smiju ni trafiku voditi,a ne kanton i drzavu.

U austriji, svici gdje ono bi novinari snimili politicara da uzima pare i odma je zavrsio karijeru. Kod nas ce ovi lopovi.biti heroji, brane nas od.cetnika koji su tu iza coska
Vidjeces da ce SDA patriJoti sad dimnu bombu baciti u naredna dva-tri dana u vidu zakuhavanja s Banja Lukom ili neke slicne pizdarije :!:

Onaj njihov PARA-obavjestajno-policijski Odbor za Sigurnost/Odbranu klinac palac, krcat (bivsim)KOS/SDB-ovcima ima da zasjeda ubrzo garant, ako ne vec sada.

Nije iskljuceno ni iz suprotnog pravca 'dimna' - od Dode/Vucica... :-)
Last edited by Hajlac on 28/02/2020 21:29, edited 2 times in total.
shbc

#12110 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

Hajlac wrote: 28/02/2020 21:04

Mogli bi oni ovaj snimak pokusat ukinuti s obzirom da je vrlo zapaljiv i da daje uvid u upetljanost mnogih ljudi, od Bakira Izetbegovica, preko srednjoskolca OSA-'Osmice' pa do ministra i pretalentovanog "svestranog" bh glumca Hadzihafizbegovica, Gradonacelnika "borca protiv antifasizma" Skake, trenutnog sefa kantonalne SDA Sarajlica, zatim o muljazama u Opstini Stari grad za izbor Gradonacelnika sa Stojnicima i zloupotrebi OSA-e, uposlenika FMUP-a Hasanspahica...

Zeljko Komsic lazni ljevicar trojanski konj ce opet brbljati Ne znam Senade :twisted:

Gdje je sad "UDARNA VIJEST" na Radoncicevom Avaz portalu-servisu laznih vijesti, ispiranja mozga narodu i shunda?
Gotovo sad. Kasno je skidat
agnostic_front

#12111 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agnostic_front »

Ma ne zna bunk, dodje covjek jednom godisnje u seher, pojede cevape na carsiji. Ne znam sto njega uopste prozivate, kad je on komentarisao bilo sta vezano za KS?

Umjesto ovih montaza gubitnika efendica, bolje da zbijemo redove. dodik nikad jaci, ne treba trositi energiju i snagu na podvale.
TheGodfather001

#12112 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by TheGodfather001 »

Styling wrote: 28/02/2020 21:10

Nit' smo normalni nit' smo država, upravo nas ovi sa snimka takvim učiniše... a narod, navik'o da SDA pljačka, pa ne reaguju, vjeruju da će ih akoBogda svevišnji kazniti...
A i ko bi ih uhapsio? Policija, obavještajna, pravosuđe sve likovi koje su Sarajlić i Izmetbegović zapošljavali... Ovdje samo pomoći može precizna nuklearna eksplozija kad sav normalan narod napusti BiH
drug_profi

#12113 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Nema ovdje moj jarane normalnih. Svi smo mi govna koja su zasluzila ovo i jos gore.
Mislim da ne treba da elaboriram zasto. Ukratko - ovo smo dopustili.
Asteroid cca. 300 metara precnika brzine 30K km/s po sred Sarajeva bi bila mjera.
Hajlac

#12114 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajlac »

Kako ce ih samo ovaj sad jos vise na zub uzeti :D

Image
Last edited by Hajlac on 28/02/2020 21:57, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#12115 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

TheGodfather001 wrote: 28/02/2020 21:21
Nit' smo normalni nit' smo država, upravo nas ovi sa snimka takvim učiniše... a narod, navik'o da SDA pljačka, pa ne reaguju, vjeruju da će ih akoBogda svevišnji kazniti...
A i ko bi ih uhapsio? Policija, obavještajna, pravosuđe sve likovi koje su Sarajlić i Izmetbegović zapošljavali... Ovdje samo pomoći može precizna nuklearna eksplozija kad sav normalan narod napusti BiH
Saće Bakir tražiti od Tegeltije, ne da da ostavku, već da uhapsi Efendića.

Lider Bošnjaka, koji u Erdoganu vidi svoju sliku i priliku, bi nakon ovoga trebao da da ostavku iz duboko moralnih razloga.

U Japanu se ministri zbog daleko manjih afera bacaju pod vozove.
Nama bi učinio uslugu kada bi se preselio u Izmir.
TheGodfather001

#12116 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

drug_profi wrote: 28/02/2020 21:48 Nema ovdje moj jarane normalnih. Svi smo mi govna koja su zasluzila ovo i jos gore.
Asteroid cca. 300 metara precnika brzine 30K km/s po sred Sarajeva bi bila mjera.
Ako si se meni obratio...
Ne mislim da je iko ovo zaslužio. Nisam govno, nisam bio ni kad sam možda trebao biti, da sam bio možda bi mi život bio lakši, podnošljiviji. Nisam nikad ostao nedorečen i uvijek sam izgovorio ono što sam smatrao ispravnim i tačnim. Nisam nikoga uvrijedio, nikome dužan ostao. Volio sam BiH, Sarajevo, kao i moja generacija ostao uskraćen za mnoge stvari, odrekao se mnogih prilika vjerujući da će biti bolje i ostao u BiH.
Sada u skoro 40im se osjećam kao Ahmed Nurudin, još sam mlad da imam želje, a star sam da ih ispunjavam. Ne mrzim ljude, ne idealiziram stvari.
Ne mogu više reći da sam siguran u bilo koga i bilo šta, ali sam svjestan i znam da ne bih želio da moja djeca trpe i prihvataju očiti kriminal kao normalnu društvenu pojavu. Spodobe poput Sarajlića, Delalića, Šehovića, Izmetbegovića dinastije i svih njih i sličnih njima, nisu moje društvo niti uzori niti ih pericipram kao živa bića vrijedna pomena, a kamoli čega više.
Mislim da u BiH ima razuma i ljudi koji mogu pokrenuti stvari naprijed i donijeti prosperitet, nažalost, stvari i život se mogu jedino pokrenuti prikazivanjem i emisijom ovakvih razgovara, koje neće zasigurno po autora i snimljene prouzrokovati reperkusije, ali će uticati i doprijeti možda do nekog (hajmoreći) normalnog građanina kojem je SDA bila opcija zadnjih 25 godina.
spinel_

#12117 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by spinel_ »

Cuj samo onog Delalica 'ima muda'. Pu majku ti jebem, krmak jedan debeli
Bosanski_kralj

#12118 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bosanski_kralj »

Na početku selam i onda opleti po grijehu.

Slično onome: "Selam alejk, imal pive"
bingov buraz

#12119 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bingov buraz »

spinel_ wrote: 28/02/2020 21:05 Gdje su sad oni sto su branili velikog patriJotu Delalica. Sto neko rece u komentarima cojk bi pomislio melek
Najveće razočarenje ove priče.
drug_profi

#12120 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

TheGodfather001 wrote: 28/02/2020 22:02
drug_profi wrote: 28/02/2020 21:48 Nema ovdje moj jarane normalnih. Svi smo mi govna koja su zasluzila ovo i jos gore.
Ne mislim da je iko ovo zaslužio. Nisam govno, nisam bio ni kad sam možda trebao biti, da sam bio možda bi mi život bio lakši, podnošljiviji. Nisam nikad ostao nedorečen i uvijek sam izgovorio ono što sam smatrao ispravnim i tačnim. Nisam nikoga uvrijedio, nikome dužan ostao. Volio sam BiH, Sarajevo, kao i moja generacija ostao uskraćen za mnoge stvari, odrekao se mnogih prilika vjerujući da će biti bolje i ostao u BiH.
Sada u skoro 40im se osjećam kao Ahmed Nurudin, još sam mlad da imam želje, a star sam da ih ispunjavam. Ne mrzim ljude, ne idealiziram stvari.
Ne mogu više reći da sam siguran u bilo koga i bilo šta, ali sam svjestan i znam da ne bih želio da moja djeca trpe i prihvataju očiti kriminal kao normalnu društvenu pojavu. Spodobe poput Sarajlića, Delalića, Šehovića, Izmetbegovića dinastije i svih njih i sličnih njima, nisu moje društvo niti uzori niti ih pericipram kao živa bića vrijedna pomena, a kamoli čega više.
Mislim da u BiH ima razuma i ljudi koji mogu pokrenuti stvari naprijed i donijeti prosperitet, nažalost, stvari i život se mogu jedino pokrenuti prikazivanjem i emisijom ovakvih razgovara, koje neće zasigurno po autora i snimljene prouzrokovati reperkusije, ali će uticati i doprijeti možda do nekog (hajmoreći) normalnog građanina kojem je SDA bila opcija zadnjih 25 godina.
Znači moram da elaboriram.
Govna smo jer nemamo muda. Nasi preci, svi odreda, sve generacije imale su muda da dignu kuku i motiku kad ih neko ponizava.
i ja sebe tjesim kao i ti. S tim da sam ja vec u 6-toj deceniji poprilicno. Uvijek i vazda ispunavaao sve duznosti kao castan pionir, omladinac, socijalisticki vaspitan, pozrtvovan, naucen da uvijek ima visi cilj. Nikad se bavio spletkama, uvijek igrao fer i posteno. U fudbalu sam prijavljivao faul kad napravim...
Pa gdje sam? Mogao biti u Arizoni ili Idahu, mogao birat. Ostao drzeci se one Šantićeve "ostajte ovdje".
Zajebo me Aleksa, ali halal mu bilo. Vise sam kriv ja.
Krivi smo u stvari svi mi ovdje sto smo ih pustili. Nesoje, nepismeni polusvijet da nam razori drzavu i napravi je po svojoj mjeri. Po mjeri kriminalaca, poltrona, neznalica...
zato smo mi govna i zato smo evolucijski otpad.
TheGodfather001

#12121 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

drug_profi wrote: 28/02/2020 22:11
TheGodfather001 wrote: 28/02/2020 22:02
Znači moram da elaboriram.
Govna smo jer nemamo muda. Nasi preci, svi odreda, sve generacije imale su muda da dignu kuku i motiku kad ih neko ponizava.
i ja sebe tjesim kao i ti. S tim da sam ja vec u 6-toj deceniji poprilicno. Uvijek i vazda ispunavaao sve duznosti kao castan pionir, omladinac, socijalisticki vaspitan, pozrtvovan, naucen da uvijek ima visi cilj. Nikad se bavio spletkama, uvijek igrao fer i posteno. U fudbalu sam prijavljivao faul kad napravim...
Pa gdje sam? Mogao biti u Arizoni ili Idahu, mogao birat. Ostao drzeci se one Šantićeve "ostajte ovdje".
Zajebo me Aleksa, ali halal mu bilo. Vise sam kriv ja.
Krivi smo u stvari svi mi ovdje sto smo ih pustili. Nesoje, nepismeni polusvijet da nam razori drzavu i napravi je po svojoj mjeri. Po mjeri kriminalaca, poltrona, neznalica...
zato smo mi govna i zato smo evolucijski otpad.
Opet kažem da ni ti ni ja nismo govna, samo smo zajebali korake i ostali na dobrom mjestu u pogrešan vakat. Svi smo ostali ovdje zbog nama znanih razloga, vjerujući da ćemo dobiti državu u pravom smislu riječi, funkcionalnu, demokratsku, poslije toliko žrtava, opsade. Zar treba opet krv da teče? A kada se alarm upalio da sve ide u pogrešnom smjeru, kasno postade. Ako imaš djecu, onda razumiješ moje brige. Ja ću se prilagoditi, ne treba mi dobra učiteljica a u OŠ, niti dobra nastavnica/profesorica u srednjoj, a posebno kvalitetni profesori na katedrama univerziteta, treba mi sada manje nego ikad prije u materijalnom smislu, ali moja djeca će sve to trebati, a šta da im kažem ako to ne dobiju, da im pričam o kriminalcima SDA, SDPa, SNSDa pa da i oni uđu u tu mantru??! Ili da im pričam o ratu i postratnim očekivanjima i godinama koje su prošle?? Pa neće djeca vječno biti djeca, pitaće me šta sam čekao 3 decenije ako sam znao u prvoj deceniji da neće biti bolje?
Ali eto, da ne spamamo temu...Izvinjavam se moderaciji i druguprofiju :thumbup:
Nero Histrion

#12122 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

Styling wrote: 28/02/2020 21:10

Al' ovo je drzava Franco de Jure. :bih:
cyprus

#12123 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

Traca, Peca, Jure, Pleho... Nova vlada će imat baš jake stubove u skupštini, nema šta :D
sahara1428

#12124 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

TREBA LI BITI PROROK I REĆI

NOVE VLADE KS U UTORAK NEMA !!!

KHMM DA LI BUNCAM ILI ZNAM PITANJE JE SAD :izet: :izet: :izet: :izet:

POZDRAV ZA MILAVICU I HASANOVICA :run: DA LI VAS JE CAMPI PRESTIGAO ???
Džaba vam novci moji sinovci,
Džaba vam bilo dobre volje.
I pogledi čvrsti i lepljivi prsti,
Ja ipak varam malo bolje.

E, pa da!

Al' karta je kurva, izvin'te me što psujem,
Jer ja samo pričam onako kako čujem.
I ako su lagali mene i ja lažem vas.

Tu priču zna svako, od vraga do popa,
Jer mnogi su mangupi ostali tropa.
Kockar se krije i čuči u svakom od nas
I čeka pravi čas.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12125 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

@sahara1428 pa dobro sad, ako se to stvarno desi šta onda?

Hoće li biti budžeta? I onda treba biti imenovan novi mandatar budući da je onoj izglasano nepovjerenje?
Locked