Cas historije u Efrinu...

El Chupo wrote:Intense Russian airstrikes on various areas of DeirEzzor.
Abu Hamza Al-Ansari, commander/emir in #IS was killed in clashes with #SAA today in #DeirEzzor
Situation in #DeirEzzor city is very fluid, back & forth, unclear, intense clashes between #SAA & #IS ongoing
Jbg drug, nece nam ni biti jasno sve dok se ne nademo u slicnoj situaciji.Ironmen wrote:
Nikad mi nece biti jasno kako su se oni vojnici predali ISILU u Palmyri kada znaju sta ih ceka pa bolje je poginuti nego se predati ISILU ili cuvaj zadnji metak za sebe.
Prema reportaži Time-a, a koju sam postavio na temi, u gradu je ljetos bilo 228 hiljada ljudi.mislim da je danas nemoguce da zauzmu enklavu koja ima izmedu 150 i 200k ljudi.
El Chupo wrote:Intense Russian airstrikes on various areas of DeirEzzor.
Danas za Brku, sutra za Suheil Al Hassana, prekosutra za SAA, samo polako...japin_mutapi wrote:da mi je neko rekao da ću navijati za "vladine" snage ne bih vjerovao, a upravo se to dešava ... navijam doduše samo za brku iz zora i njegove ljude, i fakat mi nisu mrski nimalo
#SAA eyes the #IS stronghold of Al-Bab #Aleppo
japin_mutapi wrote:da mi je neko rekao da ću navijati za "vladine" snage ne bih vjerovao, a upravo se to dešava ... navijam doduše samo za brku iz zora i njegove ljude, i fakat mi nisu mrski nimalo
Sa Sirijom svi rastemo i mijenjamo se... Doduše za neke nema nade, haha!japin_mutapi wrote:da mi je neko rekao da ću navijati za "vladine" snage ne bih vjerovao, a upravo se to dešava ... navijam doduše samo za brku iz zora i njegove ljude, i fakat mi nisu mrski nimalo
Isti samMlohavi wrote:japin_mutapi wrote:da mi je neko rekao da ću navijati za "vladine" snage ne bih vjerovao, a upravo se to dešava ... navijam doduše samo za brku iz zora i njegove ljude, i fakat mi nisu mrski nimalo![]()
![]()
Brku za predsjednika, 'ta ce onaj peder Tigar.
Odakle ti to prepričavaš?Opetja033 wrote:Navodno pripadnici brigade 137 masovno napustaju polozaje i bjeze pred Daeshom.
Ne kontam sta se desava?
Mali Thomas van Linge. Pouzdan je izvor. Ali i on je napisao "navodno".Challenger__ wrote:Odakle ti to prepričavaš?Opetja033 wrote:Navodno pripadnici brigade 137 masovno napustaju polozaje i bjeze pred Daeshom.
Ne kontam sta se desava?
Sere mali. Evo šta na to kaže Abou Fadel (Leith):Opetja033 wrote:Mali Thomas van Linge. Pouzdan je izvor. Ali i on je napisao "navodno".
I to ne da napustaju polozaje nego da dezertiraju.
Just spoke to a few soldiers in Deir Ezzor, they claimed the rebel and ISIS claims are complete bullshit
https://a3maqagency.wordpress.com/2016/ ... A9-%D9%85/Opetja033 wrote:Mali Thomas van Linge. Pouzdan je izvor. Ali i on je napisao "navodno".Challenger__ wrote:Odakle ti to prepričavaš?Opetja033 wrote:Navodno pripadnici brigade 137 masovno napustaju polozaje i bjeze pred Daeshom.
Ne kontam sta se desava?
Koliko sam ja razumio nije rijec uopce o deir ez zoru....nego tamo oko kwersaChallenger__ wrote:Sere mali. Evo šta na to kaže Abou Fadel (Leith):Opetja033 wrote:Mali Thomas van Linge. Pouzdan je izvor. Ali i on je napisao "navodno".
Just spoke to a few soldiers in Deir Ezzor, they claimed the rebel and ISIS claims are complete bullshit