Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MuaDib wrote:Suljagićeva kratka pojava u političkoj areni je izazvala takav haos u kuloarima SDP i SDA, tako i da ne čudi njihova strategija uključivanja svih stranačkih struktura u kampanju pljuvanja po Emiru Suljagiću, Željku Komšiću i DF u cjelini. Više je nego smiješna ova sinteza raznoraznih prigovaranja Suljagiću...očito je došlo bosansko ljeto, i to tamo gdje su najmanje očekivali.
Naravno da je izazvala haos.
Gotovo svi ti ljudi imaju žene.
MuaDib wrote:Suljagićeva kratka pojava u političkoj areni je izazvala takav haos u kuloarima SDP i SDA, tako i da ne čudi njihova strategija uključivanja svih stranačkih struktura u kampanju pljuvanja po Emiru Suljagiću, Željku Komšiću i DF u cjelini. Više je nego smiješna ova sinteza raznoraznih prigovaranja Suljagiću...očito je došlo bosansko ljeto, i to tamo gdje su najmanje očekivali.
Evo još jedan segment kampanje - prodavanje gluposti...smiješno...srećom za vlast i vlastoljupce neutješno!
Evo još jedan segment kampanje - prodavanje gluposti...smiješno...srećom za vlast i vlastoljupce neutješno!
Hajd' ti meni navedi nekog neoženjenog iz političkog vrha BiH, pa ćeš skontati da situacija nije nimalo bezazlena.
drugi profil wrote:Vidi ko mi govori o aroganciji.
Nepopravljivu stetu prave sve vladajuce garniture do danas.
SDA je devastator, i ne moze se porediti ni sa kime.
Dakle Suljagic je mala maca.
Kao prepisano od ukrajinskog novinara. A nije bio jedini. "Sve zlo je već učinjeno, ovo što dolaze ne mogu napraviti nikakvu veću štetu...."
I hop, ode Krim.
Što je najzanimljivije, ispade da je to još bilo najmanje zlo od svih zala koja dođoše.
Poenta je da uvijek veća šteta može biti napravljena. Može tu štetu napraviti Suljagić, može je napraviti i SDA, i SDP, i Šćepo, ili neko treći. Uopšte nije pitanje da li ima prostora za gore, nego da li će pozicije, koje taj prostor najbolje otvaraju, zauzeti neko ko pelcer uništenja u sebi nosi.
A Suljagić je šef rasadnika.
Černobil na dvije noge.
Znaci SDA? Glasamo za njih. Jerbo oni nece nista razvaliti.
Naravno da nece.
Sve su vec namjestili sebi potaman, milimetra pomjeriti nece.
Moj Corto koja si ti rupa.... a ko te ne provali kontao bi intelektualac...
drugi profil wrote:Vidi ko mi govori o aroganciji.
Nepopravljivu stetu prave sve vladajuce garniture do danas.
SDA je devastator, i ne moze se porediti ni sa kime.
Dakle Suljagic je mala maca.
Kao prepisano od ukrajinskog novinara. A nije bio jedini. "Sve zlo je već učinjeno, ovo što dolaze ne mogu napraviti nikakvu veću štetu...."
I hop, ode Krim.
Što je najzanimljivije, ispade da je to još bilo najmanje zlo od svih zala koja dođoše.
Poenta je da uvijek veća šteta može biti napravljena. Može tu štetu napraviti Suljagić, može je napraviti i SDA, i SDP, i Šćepo, ili neko treći. Uopšte nije pitanje da li ima prostora za gore, nego da li će pozicije, koje taj prostor najbolje otvaraju, zauzeti neko ko pelcer uništenja u sebi nosi.
A Suljagić je šef rasadnika.
Černobil na dvije noge.
Znaci SDA? Glasamo za njih. Jerbo oni nece nista razvaliti.
Naravno da nece.
Sve su vec namjestili sebi potaman, milimetra pomjeriti nece.
Moj Corto koja si ti rupa.... a ko te ne provali kontao bi intelektualac...
Primjetio sam tu sveprisutnu nesposobnost simpatizera DF da čitaju išta duže od tri reda. Sposobnost koncetracije k'o zlatna ribica, odnosno Željko Komšić.
Obećavam da ću, ubuduće, korištenjem veselih boja, pokušati da pisanje prilagodim čitateljskim mogućnostima
Last edited by Corto Maltese on 10/08/2014 22:31, edited 1 time in total.
Ma to ima veze samo sa tobom. Ko ce tebe citati, jadan ne bio....
Suljagic ti smeta, ne smeta ti sila koja stoji uz SDP i SDA, infiltracija u sve pore drustva, kontrola vojske, novca, policije, sudova i ktebi je Suljagic opasniji od njih, jbt. koji si ti kapacitet....
drugi profil wrote:Ma to ima veze samo sa tobom. Ko ce tebe citati, jadan ne bio....
Suljagic ti smeta, ne smeta ti sila koja stoji uz SDP i SDA, infiltracija u sve pore drustva, kontrola vojske, novca, policije, sudova i ktebi je Suljagic opasniji od njih, jbt. koji si ti kapacitet....
O-ho, počelo se i određivati šta kome treba da smeta!?
Da li će ta kontrola misli biti i zvanična politika stranke, ukoliko, ne daj bože, uhvate koje zrno vlasti?
drugi profil wrote:Ma to ima veze samo sa tobom. Ko ce tebe citati, jadan ne bio....
Da li će ta kontrola misli biti i zvanična politika stranke, ukoliko, ne daj bože, uhvate koje zrno vlasti?
Idi bolan uzmi terapiju vidis da ne mozes da se koncentrises na poentu.
Idi bolan uzmi terapiju vidis da ne mozes da se koncentrises na poentu.
Ne brini se za mene. Jesi li zapazio da su ti, od četiri rečenice, tri o meni?
A tema se ne zove "Anonimni forumaš Corto Maltese", nego "DF Željko Komšić"
Shvatam ja da se o liku iz naslova, iz pozicije sa koje nastupaš, i nema šta napisati, i da je to frustrirajuće, ali kad nemaš šta da kažeš uvijek ti preostaje ćutanje, kao sigurna vadiona.
Vidiš kako je i šef stranke ućutao, otkako se Emir pojavio.
Ma ja, bitno je da se nesto palamudi. Prvo ti odvedes pricu na sporedni kolosjek, pa onda mi ludi...
Ionako si privatizovao temu. Seoskim doskocicama na SDA temi mozes uspjeti vise.
'nači, ako ne bidne na vlasti SDA-SDP koalicija, odnosno Bakir I. Predsjedništvo BiH,
a Zlatko L. Ministar VP, ode nam država u helać? It's very interesting!
Željko Komšić wrote:Prevara će biti, sigurno. Stare su to varalice. Nije im prvi put. Akcija nevladinog sektora koja za cilj ima nadgledanje izbornog procesa kao i saradnja nas, stranaka koje će objektivno pokušati da pokradu, sigurno to može svesti na najmanju moguću mjeru. Najveće mete tih prevara će sigurno biti DF i SBB.
Corto Maltese wrote:Hajde da vratimo priču na pravi kolosjek. "SBB- Fahrudin Radončić" i "DF- Željko Komšić", ljubavna priča, gotovo kao Romeo i Julija:
Željko Komšić wrote:Prevara će biti, sigurno. Stare su to varalice. Nije im prvi put. Akcija nevladinog sektora koja za cilj ima nadgledanje izbornog procesa kao i saradnja nas, stranaka koje će objektivno pokušati da pokradu, sigurno to može svesti na najmanju moguću mjeru. Najveće mete tih prevara će sigurno biti DF i SBB.
Stvara se lažna slika njihove popularnosti, i već se pravi alibi za metenje na izborima koje će doživjeti od SDA - stara priča o "krađi".
Nemoj Corto vise ziv bio, mislim fakat... Ne da mlatis mrtvog konja, vec si od njeg napravio ljepilo. Koje i dalje mlatis.
Uostalom ako Demokratska Fronta za Bolju Buducnost dodje na vlast, ima da te hapse.
Znas kako je Fahro obecao da ce kao ministar da hapsi i sudi, a narod svrsavao na pomisao objedinjenja izvrsne, sudske i vjerovatno zakonodavne vlasti u rukama jednog covjeka, covjeka koji nikad nije imao nikakve veze s kriminalom i u cije postenje niko ne sumnja.
Razvijeni kapaciteti od strane SDP i SDA za pljuvanje DF, ne mogu biti nikakav argument nesposobnosti DF-a, već su samo argument panike u pomenutim redovima.
Međutim ja se neću zamarati ovdje negativnom kampanjom, jer apsolutno je jasno da je došlo vrijeme za promjene, da je došlo vrijeme za nove snage. To pokazuje sve veća diferencijacija između SDA i SDP-a na jednoj strani, te DF i SBB na drugoj strani. To razdvajanje više nije pitanje ideologije, već je pitanje koncepta vladanja. Nećemo se lagati Platforma nikad nije ni prestala funkcionirati, sav ova cirkus je bio paravan, iza kog su SDA i SDP krčmile kapital u javnim kompanijama, što je postalo očigledno u zadnjih par sedmica dešavanjima u ODRAZ-u i Federalnoj razvojnoj banci. Februarski protesti su samo bili vrh ledenog brijega, koje su upropastile navijačke grupe pod palicom vladajućih partija, što je već viđen scenario promjene konteksta bunta. Još od tada je federalna komponenta vlasti u paničnom strahu, što je pokušala amortizirati smjenom Radončića, ali na njihovu žalost ta predstava je pročitana. A Radončić nakon hapšenja SDA - SNSD-ovog klupka u UIO ima više nego dovoljan i jasan argument zašto je smjenjen - ni manje ni više, nego zbog utaje skoro tri milijarde maraka. Što je u rangu skoro 65% štete koju su napravile majske poplave. Čije su razmjere opet uvjetovane apsolutnom nebrigom nadležnih struktura za održavanje vodotoka, koje su pod čvrstom upravom kadrova SDA. A ništa bolje nisu ni SDP-ove strukture u institucijama odgovornim za krizne situacije, što najbolje pokazuje stanje u kom se nalaze ljudi pogođeni katastrofom, za koje je vlast potpuno nezainteresovana.
Stoga su ovi izbori, izbori na kojima će građani birati između dva koncepta vladanja: da li će prihvatiti da vlast preuzmu ljudi koji imaju znanje, sposobnost i profesionalnu etiku ili će i dalje živjeti pod surovim zakonima nekompetentne vlasti.
MuaDib wrote:Razvijeni kapaciteti od strane SDP i SDA za pljuvanje DF, ne mogu biti nikakav argument nesposobnosti DF-a, već su samo argument panike u pomenutim redovima.
Međutim ja se neću zamarati ovdje negativnom kampanjom, jer apsolutno je jasno da je došlo vrijeme za promjene, da je došlo vrijeme za nove snage. To pokazuje sve veća diferencijacija između SDA i SDP-a na jednoj strani, te DF i SBB na drugoj strani. To razdvajanje više nije pitanje ideologije, već je pitanje koncepta vladanja. Nećemo se lagati Platforma nikad nije ni prestala funkcionirati, sav ova cirkus je bio paravan, iza kog su SDA i SDP krčmile kapital u javnim kompanijama, što je postalo očigledno u zadnjih par sedmica dešavanjima u ODRAZ-u i Federalnoj razvojnoj banci. Februarski protesti su samo bili vrh ledenog brijega, koje su upropastile navijačke grupe pod palicom vladajućih partija, što je već viđen scenario promjene konteksta bunta. Još od tada je federalna komponenta vlasti u paničnom strahu, što je pokušala amortizirati smjenom Radončića, ali na njihovu žalost ta predstava je pročitana. A Radončić nakon hapšenja SDA - SNSD-ovog klupka u UIO ima više nego dovoljan i jasan argument zašto je smjenjen - ni manje ni više, nego zbog utaje skoro tri milijarde maraka. Što je u rangu skoro 65% štete koju su napravile majske poplave. Čije su razmjere opet uvjetovane apsolutnom nebrigom nadležnih struktura za održavanje vodotoka, koje su pod čvrstom upravom kadrova SDA. A ništa bolje nisu ni SDP-ove strukture u institucijama odgovornim za krizne situacije, što najbolje pokazuje stanje u kom se nalaze ljudi pogođeni katastrofom, za koje je vlast potpuno nezainteresovana.
Stoga su ovi izbori, izbori na kojima će građani birati između dva koncepta vladanja: da li će prihvatiti da vlast preuzmu ljudi koji imaju znanje, sposobnost i profesionalnu etiku ili će i dalje živjeti pod surovim zakonima nekompetentne vlasti.
MuaDib wrote:Razvijeni kapaciteti od strane SDP i SDA za pljuvanje DF, ne mogu biti nikakav argument nesposobnosti DF-a, već su samo argument panike u pomenutim redovima.
argenteus wrote:Gdje ti vidiš razdvajanje SBB i DF? Ja vidim grčeviti zagrljaj veronskih ljubavnika.
Ja mislim da prica o kandidatima za predsjednistvo najbolje oslikava eventualne dealove. Komsic je maknuo Marjanovica a trazi neke hrvatske anonimuse zbog podrske Covicu!
Isto tako je "otkrio" blentovinu Suljagica da odvadi nesto glasova Bakiru jer Suljagic i Radoncic se ne preklapaju ko Bakir i Suljagic.
Ali opet kontam... sta ja pametujem, ovo sve skupa je najslicnije pjanskoj...
argenteus wrote:Gdje ti vidiš razdvajanje SBB i DF? Ja vidim grčeviti zagrljaj veronskih ljubavnika.
Ja mislim da prica o kandidatima za predsjednistvo najbolje oslikava eventualne dealove. Komsic je maknuo Marjanovica a trazi neke hrvatske anonimuse zbog podrske Covicu! Isto tako je "otkrio" blentovinu Suljagica da odvadi nesto glasova Bakiru jer Suljagic i Radoncic se ne preklapaju ko Bakir i Suljagic.
Ali opet kontam... sta ja pametujem, ovo sve skupa je najslicnije pjanskoj...
Biće jako zanimljivo u centrali DF onog dana kada Emiru ova istina dođe iz guzice u glavu.
Srpski član Predsjedništva BiH ostao je šokiran lažima koje je Željko Komšić izrekao opisujući njegov navodni neformalni razgovor sa predsjednikom Srbije, piše Press RS
Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić slagao je da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, prilikom nedavnog susreta regionalnih lidera sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Dubrovniku, srpskom članu Predsedništva BiH Nebojši Radmanoviću poručio da od njega ne očekuje podršku za odvajanje RS od BiH, saznaje Pressrs.ba.
Kako za Press RS otkrivaju odlično obaviješteni izvori, Radmanović bi danas trebalo da se zvanično oglasi i demantuje Komšićeve tvrdnje koje je ovaj iznio u prekjučerašnjem intervjuu za "Dnevni avaz", prema kojima mu je, navodno, u neformalnom razgovoru sa predsjednikom Srbije prenesena poruka da zvanični Beograd ne podržava politiku rukovodstva Srpske po pitanju mogućeg mirnog razlaza entiteta u BiH.
- Radmanović se već nekoliko dana nalazi u inostranstvu i uopšte nije bio upoznat sa glupostima koje je Komšić "izvalio" vezano za prošlomjesečni sastanak regionalnih političkih lidera u Dubrovniku. Najkraće rečeno, srpski član Predsjedništva BiH ostao je šokiran lažima koje je Željko Komšić izrekao opisujući njegov navodni neformalni razgovor sa predsjednikom Srbije, piše Press RS.