Nece biti lako general-majoru Amikam Norkin-u da ubjedi Ruse u IDF-ovu nevinost.insomnia78 wrote:Komadant izraelske avijacije putuje sutra u Moskvu na celu delegacije koja ce Rusima prezentovati dokaze

Nece biti lako general-majoru Amikam Norkin-u da ubjedi Ruse u IDF-ovu nevinost.insomnia78 wrote:Komadant izraelske avijacije putuje sutra u Moskvu na celu delegacije koja ce Rusima prezentovati dokaze

ja mislim da mu je bio jos blize odma iza repaNadzornik wrote:Nece biti lako general-majoru Amikam Norkin-u da ubjedi Ruse u IDF-ovu nevinost.insomnia78 wrote:Komadant izraelske avijacije putuje sutra u Moskvu na celu delegacije koja ce Rusima prezentovati dokaze
ovo je turski f16... vidi se iz avionasumirprimus wrote:ja mislim da mu je bio jos blize odma iza repaNadzornik wrote:Nece biti lako general-majoru Amikam Norkin-u da ubjedi Ruse u IDF-ovu nevinost.insomnia78 wrote:Komadant izraelske avijacije putuje sutra u Moskvu na celu delegacije koja ce Rusima prezentovati dokaze

Kako da neNadzornik wrote:Kao odgovor na ono sto je Putin nazvao "tragicnim incidentom" Rusija od sutra pa do 26.septembra izvodi neplanirane vojne vjezbe pri cemu ce biti zatvoreno veliko podrucje istocnog mediterana.
https://www.fort-russ.com/2018/09/true- ... anean-map/
muzicar_iz_parka wrote:Izrael je svjetska sila.
Oni su i Amerikancima mislim jedan avion u 80im oborili pa nikome ništa.
Ovdje su indirektno krivi pa opet nikome ništa.
Upozorenje,nego sta,ako te lupi Sirijski S-200 sam si kriv...славянин wrote:
Procitaj sam sta ti pise na prvoj karti (upozorenje izdato - vjerovatno povodom vjezbi) a to zatvaranje ne ide bas tako

to važi samo za ruske avione i možda srpskeNadzornik wrote:Upozorenje,nego sta,ako te lupi Sirijski S-200 sam si kriv...славянин wrote:
Procitaj sam sta ti pise na prvoj karti (upozorenje izdato - vjerovatno povodom vjezbi) a to zatvaranje ne ide bas tako
Turska drzavna Anadolu agencija. Sada su Iranci teroristi. Al' ih napucese nogom, svaka im cast.Nadzornik wrote:Ovako to neki vide...![]()
Teroristi

Dobar si, ja na arapskom pročitao naslov “Idlib u okruženju terorista” kontam neka Turska promjena stava prema HTŠ, nisam link ni otvorio.Kikibombona wrote:Turska drzavna Anadolu agencija. Sada su Iranci teroristi. Al' ih napucese nogom, svaka im cast.Nadzornik wrote:Ovako to neki vide...![]()
Teroristi
U Teherenu Iranci nisu htjeli pristati na dogovor, drzali stranu dr. Asada. Htjeli sve za Asada. Putin i Erdogan dogovorili da odjebu Ajatolaha i dogovorili se za pet minuta u Sociju. Sada Turci nazivaju Irance teroristima.![]()
Uopste ne bi bilo cudo da su pro-iranski igraci oborili ruski avion.
mg]
Čitalac wrote:Koliko je sirijski rat zapetljan pokazuje i sledeći slučaj: unutar HTS-a postoji i "iranski bataljon" (Harakat Muhajirin Ahl Sunnat Iran), omanja jedinica, ako je suditi po broju poginulih (26) u poslednjih nekoliko godina. Čine ga, naravno, državljani Irana (među kojima ima i Kurda) koji su stigli u Siriju u nameri da se bore protiv Asada. Nadaju se da će biti u prilici da se vrate u Iran i tamo "uvedu istinski islam i iskorene nevernike".
Mulavi Abu Abdullah, pripadnik ovog bataljona, kaže da su Iranci došli u Siriju kako bi se borili za "uspostavljanje kalifata i uništenje nevernika". On tvrdi da je Ahrar al Sham odavno odustao od džihada i da su njegovi lideri zainteresovani isključivo za novac. Po njegovom mišljenju, pravi nosioci borbe protiv Asada su HTS (dojučerašnja filijala Al Kaide) i Hurras al-Deen (zvanična filijala Al Kaide) između kojih, uprkos svemu, postoje "bratski odnosi". Ukoliko ih Turska i druge pobunjeničke grupe napadnu, HTS će braniti živote i čast svojih pripadnika.
https://www.longwarjournal.org/archives ... l-sham.php