Lijepi talibani.
49 bi ih na zivo ogulili, a pedesetog bi pustili da ispriča sta se desilo.
Lijepi talibani.
Gledaj sutra +25 tenkova na lististatixx wrote: ↑30/09/2022 19:07Ruski izvori tvrde da je poslano pojacanje, tenkovi, da osiguraju put iz Limana prema Kreminni.Honda Rajvosa wrote: ↑30/09/2022 18:53
Izvor?znam da su ovi u limanu u okruzenju. Bila informacija danas
Samo neka budale iz štaba šalju druge budale u tenku, javelina nestat nećedrug_profi wrote: ↑30/09/2022 20:10Gledaj sutra +25 tenkova na listi![]()
Nista rusi nauciti nece nikad. Na ovom frontu tenk u napadu sam bez aero i pjesadijske podrske je izgubljen tenk.
Nemoj tako oštro, nasekiraće nam se ovi neutralni, ovako ćemo saopštiti katastrofu orka kod Lymana:
ko drzi nju jork? mislio sam da su oni vec tamo. znam da su u horlivci cije je nju jork predgradje.Gandalf wrote: ↑30/09/2022 20:23Nemoj tako oštro, nasekiraće nam se ovi neutralni, ovako ćemo saopštiti katastrofu orka kod Lymana:
"2.sila svijeta u taktičkom povlačenju, povukla se sve do granica s Kinom, to su naravno pripreme za pravi početak, sve ide po planu, no paniki, do godine u New Yorku"
![]()
Liman u okruzenju. Moze li bolji pocetak nove ruske teritorije od ovog
To je pogrešan pristup. Historija je 1000 puta pokazala da činjenje zvjerstava prema protivničkim vojnicima ili civilima ne smanjue otpor, već naprotiv, da ga povećava. Daje drugoj strani šansu da svoj napad i postupke pravda tvojim zločinima (poznati narativ "mi ne napadamo, već se branimo, jer nas hoće pobiti i protjerati"), što podiže moral ljudima i pojačav otpor. Vojnik koji zna da će biti ubijen, ili još gore, mučen pa ubijen, mnogo će više pružati otpor od vojnika koji zna da ga čeka sigurno zarobljeništvo, ili čak i prilika da kao zarobljenik se ispali dalje prema Evropi (u slučaju ovog rata).sime_cipol wrote: ↑30/09/2022 20:08Lijepi talibani.
49 bi ih na zivo ogulili, a pedesetog bi pustili da ispriča sta se desilo.
Mislis da im ne salje vec
Ljudi budite ozbiljni.geralt wrote: ↑30/09/2022 19:46Nije to sve ostalo Rusima, izmedju trecine i polovine su naslijedile ostale clanice ukljucujuci i Ukrajinu. Dobar dio tog broja su modeli koji su skoro neupotrebljivi u modernom ratovanju (T-55, T-62).Samprotivsviju wrote: ↑30/09/2022 19:40
Mislim da pred raspad SSSR rusi su imali oko 15.000 tenkova na raspolaganju, sad koliko je danas uopste operarivno od te cifre ne znam..
Realan broj ruskih tenkova je zbir T-80, T-90 i modernizovanih T-72 (varijante iz zadnjih 10 godine, B3 i B3 Obr. 2016). Na to se moze dodati mozda jos 1000-2000 krntija koje se mogu srediti u donekle operativno stanje.
Da sam putler, ja bih već gaće napunio,