Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#12076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ma iskljuce karinu
A do tad izazvali mozda 20 sudara
skafiskafsnjak

#12077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Veceras u Celebicima udes. Glupaca se okretala POLUKRUZNO na magistrali , na PUNOJ liniji. Znaci..kad izadje iz bolnice, u zatvor poslati odmah
amar1994

#12078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Naslovnica wrote: To su jebene kamikaze, za takve retarde treba pozvati policiju, da ga negdje sačekaju i isključe iz saobraćaja.
iskljuce oni sami sebe
Image
:thumbup: :run:
530i

#12079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

NediM17 wrote: A ova mlada da je nekada naletila na dvicinu koji se vuce autocestom 80km/h bez ijednog svjetla znala bi o cemu pricam (ali o tome se ne uci u knjigama, to je iskustvo).
Desilo se to i meni par puta, i logično je da se sa dugim puno bolje vidi, bez obzira i na katadioptere. Al drugačije je kad autom ideš do granapa i nazad.
Naslovnica

#12080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:
Naslovnica wrote: To su jebene kamikaze, za takve retarde treba pozvati policiju, da ga negdje sačekaju i isključe iz saobraćaja.
iskljuce oni sami sebe
Image
Ovo se završi za 250KM, sa sve novim farovima.
:lol:
530i

#12081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Naslovnica wrote: Jarane, ja govorim za sebe, za druge i njihova mišljenja nisam nadležan.
Gledam u svoju traku, vozim svakodnevno po autocesti, ne nedostaje mi vozačkog iskustva niti kilometara, mislim da sam za 20 godina vozačkog iskustva dovoljno zreo i odgovoran vozač da znam šta treba a šta ne treba raditi.
Na autoputu zaista ima dionica gdje se može voziti pod dugim tamo gdje nema nikoga ispred tebe i gdje su svjetlosne barijere.
Međutim, punonje više kilometara gdje vožnja pod dugim zaista nema smisla, prvenstveno zbog drugih vozača.
Meni smetaju duga, a duplo više mi smetaju kada su, povrh svega, i raštimana.
Poštujem sve i slažem se, treba biti fer, ali na autoputu zaista mi nikad nisu zasmetala svjetla iz suprotnog pravca. Na dvosmjernim smetaju ali i tada se trudim da ne blejim direktno nego malo u stranu. Puno mi je gore nisko Sunce i farovi koji biju preko retrovizora.
NediM17

#12082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
iskljuce oni sami sebe
Image
Naslovnica

#12083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Zaista neponovljivi Danilo Bata Stojković.
:thumbup:
xamp

#12084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Naslovnica wrote:
kafanski_covjek wrote:
Naslovnica wrote:Voze kontra smjerom, ne kontam?!
Može pojašnjenje...
Vilsonovo od Elektroprivrede prema Johnnyu ima znak "jednosmjerna ulica" a saobracajci stoje kod Opstine N.Sarajevo i pisu.Pita ih drug kroz smijeh zbog cega pisu, kaze policajac pa nije pjesak i za njih vaze pravila kao i za vozace...Koliko sam ja shvatio, biciklista je trebao sici s bicikla jer je tada pjesak
A smije li se bicikl voziti onom dionicom po trotoaru, bez obzira na smjer?
Zakonski ne, ali se to radi kod nas.
tempuser

#12085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Dope_Man wrote:Hodam danas, neki biciklista naleti prilicno brzo, i kako je ispred par ljudi samo se baci na cestu sa trotoara bez da je i pogledao. Iza vozac ide, udari po kocnicama, sireni.. ovaj ne hebe zivu silu, ide ispred, kasnije se ponovo pope na trotoar kad je naisao na pjesacki.

I da ga je udario bilo bi pljuvanje po vozacima, kako se zbog njih ta divota od aktivnosti zvana biciklizam ne moze razviti i slicno. Jucer isto tako prelazi glavnu cestu i hebe se njemu sto je crveno i sto se vec upalilo zeleno za auta koja krecu, pri tom je i pofimo udaljen od samog pjesackog.

Nabijem sve i jednog neodgovornog biciklistu. Smatram da je koristenje bicikla umjesto auta ili gradskog prevoza odlicna stvar, ali treba znati odredjena ponasanja a dosta ih kod nas nema osnovne saobracajne kulture, a da zakoce i stanu je nesto nezamislivo.
Vecina biciklista na sebe gleda kao naprednu urbanu kategoriju, oni zive zdravo, ne zagadjuju, ne prave guzve, a zapravo smo mi svi ista stoka bez obzira na to da sli smo na biciklu, u autu ili hodamo pjeske.
Ja se sjecam rasprave na forumu oko biciklista. Dok nisu napravili biciklisticke staze tamo ge ih ima, kad god se pomenula voznja bicikala po trotoarima, sto je krsenje zakona, i bezobrazluk da od pjesaka na trotoaru traze da im se pomaknu, pozivali su na zrav razum, tolerantnost i fleksibilnost. Sad kad postoje te staze pokazuju takvu rigidnost, svako ko zakoraci na bic. stazu, sto je naravni isto tako pogresno, je primitivac i idiot. Nema vise ajmo malo zdrav razum, tolerancija i fleksibilnost.
Naslovnica

#12086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

xamp wrote:
Naslovnica wrote:
kafanski_covjek wrote: Vilsonovo od Elektroprivrede prema Johnnyu ima znak "jednosmjerna ulica" a saobracajci stoje kod Opstine N.Sarajevo i pisu.Pita ih drug kroz smijeh zbog cega pisu, kaze policajac pa nije pjesak i za njih vaze pravila kao i za vozace...Koliko sam ja shvatio, biciklista je trebao sici s bicikla jer je tada pjesak
A smije li se bicikl voziti onom dionicom po trotoaru, bez obzira na smjer?
Zakonski ne, ali se to radi kod nas.
Ja mislim da je besmisleno da biciklistima zakonski nije dozvoljena vožnja po trotoaru.
Recimo, djeca na biciklu?! Zakonski da ne smiju voziti po trotoaru nego moraju ići kolovozom?
:roll:
Dope_Man

#12087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

A eto, s te strane ih razumijem. Mene koji sam biciklo prodao prije godinu-dvije jer ga nisam ni vozao nervira kad vidim da pjesaci hodaju biciklistickom stazom. Ali dabome, ni tamo gdje staza nema biciklisti ne pokazuju nimalo saobracajne kulture, niti usput prate smijer kretanja na mjestima gdje su staze uradjene.

Al hej, to je urbana, moderna raja. Oni vjezbaju, ne zagadjuju sem prdezom, i jedu samo biljke ubrane na human nacin :-)
supercali

#12088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

A omda ih vidis da dosta njih vozi trotoarom iako mu je bic staza udaljena pola metra od njega a nema pjesaka na njoj

Generalno nam je saobracajna kultura 0 a svi poticu iz iste sredine
beni-bu-man

#12089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

holowey wrote:
beni-bu-man wrote:Inace taj obrazac pri svakoj registraciji dobijes od osiguranja
otkad to tako funkcionise?
drugi za mene obavlja registraciju, nikad ni cuo ni vidio taj obrazac...
neam pojma od kad :-)

Image
nepass1

#12090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

koji kurac usporavaju kraj nove otoke i one zgrade sa sljokicama, pogled na zgrafe i divljenje. brzina 40km/h
pa nadji na netu slike i divi se. ko da kroz dubai prolaze pa se imaju cemu diviti.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

nepass1 wrote:koji kurac usporavaju kraj nove otoke i one zgrade sa sljokicama, pogled na zgrafe i divljenje. brzina 40km/h
pa nadji na netu slike i divi se. ko da kroz dubai prolaze pa se imaju cemu diviti.
:lol: :lol:

Meni je interesantno sad na tranzitu gore prije pekare AS, postavili one bijele lezece, majku mu zar nije dovoljno rupa od Svrakinog pa do pekare AS, jos i ona govna postaviše
skafiskafsnjak

#12092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Leon16v wrote:
nepass1 wrote:koji kurac usporavaju kraj nove otoke i one zgrade sa sljokicama, pogled na zgrafe i divljenje. brzina 40km/h

Meni je interesantno sad na tranzitu gore prije pekare AS, postavili one bijele lezece, majku mu zar nije dovoljno rupa od Svrakinog pa do pekare AS, jos i ona govna postaviše
To je ubjedljivo najgori dio puta . Od semafora kod one autopraone pa do raskrsnice gdje kruzni prave.... Boze sacuvaj .
IDes lijevo -desno, pokusavas zaobici, al nema sanse.

Ja u 90% slucajeva skrenem dole, na Otoku , pa na glavnu ... pogotovo kako su sredili cestu dole
adodbr

#12093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

skafiskafsnjak wrote:
Leon16v wrote:

To je ubjedljivo najgori dio puta . Od semafora kod one autopraone pa do raskrsnice gdje kruzni prave.... Boze sacuvaj .
IDes lijevo -desno, pokusavas zaobici, al nema sanse.

Ja u 90% slucajeva skrenem dole, na Otoku , pa na glavnu ... pogotovo kako su sredili cestu dole
Ja sam neku noc sa Grbavice iso prema Dobrinji i kod stanice u Hrasnom sam u tako nesto upo da sam mislio da su mi svi tockovi otpali
amar1994

#12094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:

nije , to je najjeftinije i sigurno ce spasiti kamikaze od pogibije :lol: :lol: :bih:

jel ti multilink/polukruta nazad , ako jeste vijugaj ko ja i ne osjetis ih :mrgreen:
nepass1

#12095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

izbjegavam ja ici tim putem dok kruzni ne naprave, a neki dan sam na stupu, bila kisa pa se napunila rupa, nisam vidio, toliko lupio da sam mislio ode tocak ispred mene. pa ima 20 30cm rupa sigurno. jos vozio 20 na sat.
mega_mashcine

#12096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mega_mashcine »

nervira me kad mi sviraju iza mene što sporije obavim neku radnju, a fino vide da stoji slovo 'P' nazad. Tako sinoć na semaforu krećem momentalno kada se upalilo zeleno, ali valjda sam sporo ubrzavao, vjerovatno sam trebao odmah gaščinu stisnuti do kraja, pa je to papku iza zasmetalo i ufatio se sirene. Tacno mi je žao što nije bila jednosmjerna da onda guslam 30 na sat, nego me ovako pretekao i onda standardno ono gledanje u tebe dok te pretiče :lol: :lol:

Inače imam osjećaj da većina ima muda samo tako da trubi nekome sa slovom 'p', kontaju neko dijete tek položilo pa se samo takvim i smiju kurčiti.. :-)
zomri

#12097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zomri »

^^ drži se spore trake pa nek sviraju. nauči da ignorišeš jer će svirati i kad nemaš P.
adodbr

#12098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

zomri wrote:^^ drži se spore trake pa nek sviraju. nauči da ignorišeš jer će svirati i kad nemaš P.
Ja idem prema gradu uvijek srednjom i hebo majku vozim 55-58 i vazda trube hahahahha
bleee_sa

#12099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Svakom ko vozi ispod ograničenja treba trubit.
adodbr

#12100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

bleee_sa wrote:Svakom ko vozi ispod ograničenja treba trubit.
Al opet brate ako je 60 ogranicenje ja idem 57 sta ima tu trubit koji q ima ih sto voze 45 bez P
Post Reply