FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Raigor Stonehoof

#12076 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Raigor Stonehoof »

Joj Messidina sto ga zavuce
Fudo387

#12077 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Fudo387 »

Sefkija Resic ce igrati za Real Madrid.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12078 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Image

Nije loš teren bio.

Ne znam koliko su ovi mjerilo, bili su borbeni, ali nije ovo bilo loše. Posebno akademci, grizu :thumbup:
Maharadza

#12079 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

Konačno jedna tekma gdje nije bilo sumnje u pobjedu i prolaz! :thumbup:

Nadam se da će Resić redovno igrati i u ligi, pa barem jedno poluvrijeme! :thumbup:

Pidro je Marcelo za bekića i hodžića! :thumbup: (rekoh još davno da me niko ne može ubijediti da BILO KOJI junior može lošije odigrati od te dvojice ublehaša)
Kaligrafija

#12080 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kaligrafija »

Solidna partija, mladi odlicni, Resic u stilu iskusnog strijelca, izvrnu onog levata, ustopa i onda se laganini namjesti i pogodi...Svaka cast djecace! :thumbup:
Sljedeca utakmica na Kosevu karneval i pun stadion, doci ce i ko prati i ko ne prati FK Sarajevo ili fudbal opcenito...! :D Haj neka se makar kesira nesto i ako ne pobijedimo, makar da ne bude neka bruka...Al Bgm sa onim golmanom, najebali smo...!
Logovan

#12081 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Velkoski, Ahmetović - :thumbup: Jedan ubija sa pasovima i jako inteligentan igrač, a drugi je veliki borac. Zabija, bori se, gol je odličan. :izet: :thumbup: Dvije utakmice, dva gola. Jako dobar početak sezone, samo neka ovako nastavi.

Mlada četvorka, Mujakić, Pidro, Mustafić, Resić - :thumbup: Kakvu djecu imamo, sve momci od kojih možeš napraviti igrače i zaraditi ogromne pare. Momci koji mogu igrati umjesto razno raznih igrača, tipa Hodžić, Bekić i tako ti.

Gol Resića :izet: :izet:

Horde :(
Astrix

#12082 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Astrix »

Čini se da je bila solidna posjećenost. Zna li se koliko je bilo?
last mohicans

#12083 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by last mohicans »

Tomahawk11 wrote:Image

Nije loš teren bio.

Ne znam koliko su ovi mjerilo, bili su borbeni, ali nije ovo bilo loše. Posebno akademci, grizu :thumbup:
Tomo, blizu si sjedio. Samo malo ljevlje i nize od mene. Dobra utakmica, malo smo bojazljivo ušli, valjda im Husref utuvio. Ali eto, opreza nikad dosta. Tako mi je drago za ova dva momka. Kad su Resicu pruzili pas,tačno sam znao da ce ga zavuci. Ahmet je jos uvijek daleko bolji od Handzica, Šišic mi se dopao, Halilovic onako, nervira, valjda nadođe. Velkoski, Ahmet i Hebib znaju lopte, pa i Rahman koji je malo više carini, ali bi mogao biti dosta bolji. Bez ove trojice smo taraba. Šta bi Hordama, opet se prepolovili na poluvremenu. Nisu se trebali ni vracati, ako ce opet cirkus biti. Zalosno, kakav reunion i come back. :run:
Logovan

#12084 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Astrix wrote:Čini se da je bila solidna posjećenost. Zna li se koliko je bilo?
Pa rekao bih nekih 6-7 hiljada.
last mohicans

#12085 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by last mohicans »

Astrix wrote:Čini se da je bila solidna posjećenost. Zna li se koliko je bilo?
Po slobodnoj procjeni 7,8 milja.
svi u napad

#12086 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by svi u napad »

Cestitke na pobjedi i momcima i treneru. Bilo je i dobrih kao i losih stvari. Naravno puno vise dobrih nego ovih losih i ja sam optimista za ovu sezonu :D (kao i uvijek :-D ). Bilo je lijepih akcija i dosta borbenosti. Omladinci uradili dobar posao. Treci gol predivna akcija i steta je sto je lopta odskocila od busen pa je mali morao driblat sto je na kraju ispalo jos bolje. jako dobra igra po krilima medjutim centarsutevi dosta slabi i sto je najveca boljka nesg fudbala krila ne ulaze u sesnesterac da pomognu centarforu i pojacaju ubojitost napada (ovo je osnovna skola fudbala ali nazalost velika vecina bocnih igraca je tu lekciju preskocila). Ahmetovic bio dobar veceras ali mu se mora objasniti da je on centarfor i da mora biti u 16 metara kad krilo ubacuje loptu. Desilo se nekoliko puta da lijepo probijemo po strani a nikog u 16 i onda vracaj nazad. To je nedopustivo u danasnjem fudbalu jer je jako tesko doci u slobodnu situaciju po boku. Odbrana je imala nekoliko lijepih fulova ali srecom igras protiv levata pa se ne obraca paznja. Nadam se da ce trener na ovo ukazati jer sad dolaze ozbiljnije tekme. Sve u svemu solidno i zadovljavajuce ozirom na pocetak sezone. Bolje i ljepse smo igrali od kona (to je i normalno :D :izet: ).
P.S. ako neko od levata iz uprave cita ove komentare zelim samo da ponovim ranije napisano: gospodo otidjite u Medjugorje i zamolite gosp. Mamica da preuzme klub kako bi vratili ugled kluba i kako bi ovi omladinci (juniori prvaci drzave) zavrsili u ligama petice a ne po Turskoj (maximum) i inim stanima. Hem dobro igracima hem dobro klubu. Uradite to hajvani jedni prije nego li ga cirilicar posalje Zrinji.
Nadzorna_ploca

#12087 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Nadzorna_ploca »

Koliko je raje bilo?
Rekao sam za Resu da je pravi momak. :thumbup:
mirza_15

#12088 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by mirza_15 »

Pidro mi nekako previse fin. Cim vidi nekog od ovih starijih odmah mu ostavlja loptu i sklanja se. Resic vec ima dozu potrebnog bezobrazluka i bas mi se svidja kako igra. Iako ovi nisu neka mjra desna strana, ofanzivno djeluje mocno i brzo (hebibovic i sisic). Steta sto Saric nije ostao. Taman nam jos to fali. Par puta losa postavljana i reakcije na dubinske lopte i kontre. Malo bolja ekipa bi ono kaznila. Sve u svemu dosta dobro.
Cossack

#12089 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

emigrazione wrote:Sve je očekivano osim igre Velkoskog koji igra neočekivano dobro...Od ova tri klinca samo Niho nema nikakvu tremu, ali igraju dobro....kao da sam čuo da je Pidri neko nešto opsovao, ako jeste dabogda taj kuk izvalio vraćajući se kući poslije utakmice....
Koliko vidim Husref je zadovoljan kako je Pudro odigrao.

http://sport1.ba/evropska-takmicenja/mu ... nat/125213

Musemić se nakon susreta osvrnuo i na mlade fudbalere koji su dobili priliku da igraju na ovom susretu. - Ja se vodim onime što vidim na treningu. Resić pokazuje znake da je neko ko ima neosporivi talenat. Pidro do sada nije dobio šansu, na treninzima je radio i red je da dobije šansu, dobio je i iskoristio je.
R2D2_SA

#12090 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by R2D2_SA »

Najvise cestitki za Pidru, momak odlicno odigrao, rutinski smireno a borbeno na svaku.

I sramota ono na kraju od 85 minute raja masovno ide, sjever prazan na kraju, pa ima li te nogometne kulture, ostani do kraja i aplauz ekipi. Ostali su oni koji su tu redovni.

Idemo dalje, sretno nam. Volio bih da igra sto vise ovih mladih, mozemo se pofajtati, bez prevelikog nadanja ali mi sa klincima nece biti zao i ako nas nakantaju a steci ce pravo iskustvo, da se odmjere i iz prve ruke vide sta trebaju postati, a ako nesto i napravimo puno saka brade.
sencobih

#12091 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

Rezultat je dobar ali nisam zadovoljan odbranom i pokušajima ofsajd zamki. Nekoliko puta je ispala komplet odbrana ,a sreca pa ni oni njihovi napadači pojma nemaju, bojim se da bi malo ozbiljnija ekipa znala iskoristiti greške i kazniti nas.
GandalfSivi

#12092 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by GandalfSivi »

sencobih wrote:Rezultat je dobar ali nisam zadovoljan odbranom i pokušajima ofsajd zamki. Nekoliko puta je ispala komplet odbrana ,a sreca pa ni oni njihovi napadači pojma nemaju, bojim se da bi malo ozbiljnija ekipa znala iskoristiti greške i kazniti nas.
Totalno si u pravu za to, par puta je fakat izgledalo smijesno...
Muhamed Đakmić

#12093 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Treba imati na umu da klasu onog Peltiera u našoj ligi niko nema, ni približno :D

Nije baš da ćemo često igrati protiv takvih. Kamo sreće da njega možemo dovesti :(
Leopard_SA

#12094 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leopard_SA »

Cestitke momcima na povjedi. Drago mi je da su mladji dobili sansu koju su isklristili. Nadam se da ce nakon ovoga Husref poceti vise da gura mladje igrace u igru. Sljedeca je nadam se sa Fiorentinom. Nadam se da ce Fiorentina gledati na Europa ligu kao na perpentivno takmicenje tako da ce igrati sa slabijim igracima i da cemo ako Bog da pobijediti.
Nisam bio na utakmici pa me interesuje koliko raje je bilo na sjeveru?
SmokingMan

#12095 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SmokingMan »

R2D2_SA wrote:Najvise cestitki za Pidru, momak odlicno odigrao, rutinski smireno a borbeno na svaku.

I sramota ono na kraju od 85 minute raja masovno ide, sjever prazan na kraju, pa ima li te nogometne kulture, ostani do kraja i aplauz ekipi. Ostali su oni koji su tu redovni.

Idemo dalje, sretno nam. Volio bih da igra sto vise ovih mladih, mozemo se pofajtati, bez prevelikog nadanja ali mi sa klincima nece biti zao i ako nas nakantaju a steci ce pravo iskustvo, da se odmjere i iz prve ruke vide sta trebaju postati, a ako nesto i napravimo puno saka brade.
Al su ga grčevi počeli salijetati,treba ga u led do pasa poslije svake tekme,i 10 Km obavezno svaka dva dana,trudio se nema šta. :D

Drago mi je zbog Resića pravo,ima materijala u njemu,samo sa njim treba strpljivo raditi. :thumbup:

Šišić je pravo brz samo kada bi isto tako brzo i efikasno razmišljao,opet ne more mu se ništa zamjeriti,gimuo je momak,raja na istoku uglavnom zadovoljna njegovim nastupom.

Kaće Aduktor napokon progovoriti na tečom boasnkism jezikom,eeeeeee da mi je to doživjeti.... :D

Primjetio sam da Mujakić ima malih problema sa pregledom igre,nekako mi je na momente nesiguran kada treba predavit loptu prema naprjed.Igralo se tu i bez neke prijeke potrebe pred kaznenim,to se mora što prije popraviti.

Rijetko atraktivan gol Ahmetovića,al ga je zavukao samo tako,na momente sam mislio da je pogodio spoljašnji dio mreže,. :thumbup:

Ovo je sve onako letimično pred spavanje,ne da mi se pisati referat nikako. :D

Moglo je i malo bolje što se tiče rezultata,ali na momente smo imali te melunatore po terenu....Nitša strano,ni prvi ni posljednji put.Opet,zadovoljan.

Malo me je zabrinula "stručnost i objektivnost" pojedinih "poznavalaca" fuzbala na istoku,kada je neko od njih rekao kako bi ovaj Banants izbacio Želju.U sebi pomislih,Banants je jednako loš koliko i sama Trans Narva,elem ko dobro poznaje istok i prilike na njemu shvatit će. :D

Znaš ti nas,jebo ti nas,laku noć... :D

Samo akademci,jebo polovnjake. :thumbup:
Grean

#12096 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Grean »

Na zapadu djuturumi oplicu po Pidri, jebu Husrefu sve po spisku zbog Mustafica, pojedinci ali glasni ko’ i obicno.

Srecom bilo je dosta raje pa je pljesak vecine nadglasao mrgude.

Mislim da je juniorima ovo bilo vece za pamcenje, bilo je dosta raje, podrska od vecine a pogotovo nakon finte i gola Resica svi su bili na nogama.
Dr. Kuca

#12097 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Dr. Kuca »

Ma i na istoku, bukvalno treci minut lik se dere husrefe jebem li ti majku ovo ti igra? Krste narkomane, vidi ovog pidre dvije desne. I zabismo gol onda mi stsrosjedioci skocismo mrs husrefe odlazi i usuti se papak. Stvqrno smo stoka. 5 golova dali, igralo 5 igraca iz nase skole od toga 4 golobradq mladica, super igra, pasovi, kombinatorika, 4 gola iz lijepih akcija, 1 nakon prekida, dominirali i opet atmosfera ko da smo izgubili.
Labirint

#12099 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Labirint »

Leopard_SA wrote: Nisam bio na utakmici pa me interesuje koliko raje je bilo na sjeveru?
Prvo poluvrijeme 300, drugo 200 duša.
ZPP

#12100 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by ZPP »

Ipak Atalanta.
Post Reply