Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#12076 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote:
BAK-eV wrote:
B
Mi ubili svog kralja, rušili svoje crkve, pravili sebi džamije, mjenjali vjeru i imena, rezali ćunu sami sebi. Kakvi vi
Odlično. To se u inače u medicini zove autodestruktivno ponasšanje.
Nego, šta veliš za sliku? Jebo ti onaj gore vaš antifašizam i multietničnost šta je ovo ovdje u nas.
Pa vidim dvije nacionalne i jednu vjersku zastavu. Znači ništa multinacionalno.
Kako nije? Dvije nacionalne i jedna religijska zastava - multinacionalno-religijski.
Nisam ja kriv što su Bošnjaci kasno raskinuli s religijom kao nacionalnom odrednicom, tako da su poprilično suficitarni s nacionalnim obilježjima.
Ali svejedno dobra slika. Priznaj, ne bi ovo ni Izet kao neki skeč smio izvesti u Lud zbunjen normalan.
BAK-eV

#12077 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote: Kako nije? Dvije nacionalne i jedna religijska zastava - multinacionalno-religijski.
Nisam ja kriv što su Bošnjaci kasno raskinuli s religijom kao nacionalnom odrednicom, tako da su poprilično suficitarni s nacionalnim obilježjima.
Ali svejedno dobra slika. Priznaj, ne bi ovo ni Izet kao neki skeč smio izvesti u Lud zbunjen normalan.
Otkad smo onom vatikanskom poltronu skinuli glavu u Jajcu Bošnjaci nisu i neće prekinuti s vjerom.
A ono je za tebe nesto multi kulti ali bez ljiljana za mene nije.
Više me podsjeća na feštu partnera u Grazu, koji su poveli sa sobom onih Karadžićevih 2% muslimana da im ima ko ćevape praviti.
Hafis

#12078 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote: Otkad smo onom vatikanskom poltronu skinuli glavu u Jajcu Bošnjaci nisu i neće prekinuti s vjerom.
Pa tako reci. Ovo je iskren stav i to se poštuje. Samo niste mu vi skinuli glavu već onaj turski delegat.
E sad koliko je mudro bito to ondašnje konvertiranje u islam, ne znam. Ako je itko u zadnjih 100 godina najebao zbog vjere, onda su to Bošnjaci. A kako mi se čini, obzirom na dešavanja u svijetu, biti će još iskušenja.
Ma kakvi ljiljani s ovom sad pričom..još ih vatikanski poltroni nosali. . 99% Bošnjaka nije čulo za njih dok se netko iz Alijine ekipe nije sjetio da bi to bila dobra reklama.
Ona zela na slici jasno govori koga zastupa i koji narod. Ta i Želja Superhik je nosao ljiljane a nije Bošnjak. U stvari jeste ideološki, ali sam mislio ...ma jebo Želju, nek se mi slažemo po tom pitanju.
seln

#12079 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Još malo multikulture na mostarski način.
Ovo se ne može u Saraju desiti ni k'o neka zajebancija u ''Lud zbunjen normalan'' a ne još u stvarnosti.

Treba glavni grad federacije BiH premjestiti ovamo za vakta. Kasnije će nas i onako moliti.

Image
Tri pripita djuturuma koji su se sjetili mladosti.... i to zelis prikazati kao pravilo?
spreca

#12080 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Jel ono Hafiz drzi Zelenku?
seln

#12081 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote: A jel? povijest znači. A to što su nam ubili kralja (po ubici danas nazivaju ulice i škole) porušili crkve, dali nam k'o fukari nekakvu ahdnamu.....to ništa? :lol:
Urose, Urose, kako nam ubise kraalja?
Podlo... i mucki.

Jos samo da snimite film "Boj na Jajcu" i eto vas... izjednaceni sa uzorom.

Jebo te, levat permanentno tavrlja kako treba zaboraviti proslost, juce je juce, danas je danas... i onda, dva posta kasnije, izvuce kralja iz naftalina.
seln

#12082 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

spreca wrote:Jel ono Hafiz drzi Zelenku?
Jok, Hafis pridrzava tjunu poglavniku dok isti mokri.
BAK-eV

#12083 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote: Pa tako reci. Ovo je iskren stav i to se poštuje. Samo niste mu vi skinuli glavu već onaj turski delegat.
Mislis Osmanlije. Svejedno. I Tudjman je kokno Prazinu. Pa sta? Otpad je otpad.
Hafis wrote: E sad koliko je mudro bito to ondašnje konvertiranje u islam, ne znam. Ako je itko u zadnjih 100 godina najebao zbog vjere, onda su to Bošnjaci.
Pa mi nismo najebali zbog vjere vec zbog nevjere ... u komsija nam. Propagiraju neku Hristovu ljubav a vamo na terenu poklase, zapalise, pokradose ...
Hafis wrote: A kako mi se čini, obzirom na dešavanja u svijetu, biti će još iskušenja.
Naravno. Pogotovo zbog rehabilitizacije cetnika u Srbiji, "Za dom spremni u RH" ali napose propasti Agrokora, kredita koji dolaze na naplatu. Treba to sve namiriti od mrskih fundamentalista u Bosni. Znas ono agrarna reforma, plijenidba imovine od terorista i ti fazoni.
Hafis wrote: Ma kakvi ljiljani s ovom sad pričom..još ih vatikanski poltroni nosali. . 99% Bošnjaka nije čulo za njih dok se netko iz Alijine ekipe nije sjetio da bi to bila dobra reklama.
Zove se lilium bosniacus.
Nisam znao da je Alija bio botanicar pa mu on dao ime.
To te Suvar naucio u srednjoj ili? :mrgreen:
Hafis wrote: Ona zela na slici jasno govori koga zastupa i koji narod. Ta i Želja Superhik je nosao ljiljane a nije Bošnjak. U stvari jeste ideološki, ali sam mislio ...ma jebo Želju, nek se mi slažemo po tom pitanju.
Nosao je i Divjak, Jurisic ... pa mi nije jasno sad sto to Zelji extra naturas na nos.
Novak20

#12084 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote: Pa tako reci. Ovo je iskren stav i to se poštuje. Samo niste mu vi skinuli glavu već onaj turski delegat.
Mislis Osmanlije. Svejedno. I Tudjman je kokno Prazinu. Pa sta? Otpad je otpad.

:shock:

Posljednji kralj srednjovjekovne Bosne otpad kao Juka. :? Svašta.
The 51st State

#12085 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

prodo nas papi, nego sta je.
Novak20

#12086 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

The 51st State wrote:prodo nas papi, nego sta je.
To se ti zezaš ?
The 51st State

#12087 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

Novak20 wrote:
To se ti zezaš ?
nije ni pozitivac ali da malo sam pretjero, istina.
Hafis

#12088 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kotromanići su pokušali izvršiti prodajuVatikanu. No sva sreća pa hin dobri babo Fatih osvajač po kratkom postupku utjera u suru..i njiha i milet njihov.
BAK-eV

#12089 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote:
To se ti zezaš ?
Bosnjaci tj Bosna, bosanska kruna i plemstvo nisu nikada bili dio Vatikana niti Bizanta.
Tomasevic je da bi spasio krunu prihvatio katolicanstvo, sto narod u vecini nije odobrio.
itd ....
Doduse nesto ranije u tom periodu je po Hafisu sproveden referndum u Hrvatskoj i tamo su se 100% svi opredijelili za katolicanstvo.
:mrgreen:
mO k3

#12090 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

jok hafiz ti je u bijeloj halj'ni sa grudnjakom :mrgreen:
The 51st State

#12091 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

Hafis wrote:Kotromanići su pokušali izvršiti prodajuVatikanu. No sva sreća pa hin dobri babo Fatih osvajač po kratkom postupku utjera u suru..i njiha i milet njihov.
papine posjete bosni su bile pune krscanskog milosrdja i tolerancije, tako da su turci de facto oslobodioci bili.
BAK-eV

#12092 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

The 51st State wrote:
Hafis wrote:Kotromanići su pokušali izvršiti prodajuVatikanu. No sva sreća pa hin dobri babo Fatih osvajač po kratkom postupku utjera u suru..i njiha i milet njihov.
papine posjete bosni su bile pune krscanskog milosrdja i tolerancije, tako da su turci de facto oslobodioci bili.
Nisu bili oslobodioci vec osvajaci i u pocetku saveznici u borbi protiv starih neprijatelja.

Kasnije se to deformisalo i bukvalno su se pretvorili u despote, okupatore, nasilnike.

Sa serijatskog stanovistva ta otomanska imperija je poprilicno antiislamska tvorevina. Nesto slicno socijalizmu, koji je na papiru obecavao radnickoj klasi prava a u praksi ih tlacio.

Ipak zbog duhovne islamske dimenzije i to takvo nakaradno carstvo je bilo po toleranciji nekoliko svjetlosnih godina ispred tadasnjih nemuslimanskih carevina.
U Njemackoj su se citave pokrajine po nekiloko puta krstile jal u katolike jal u protestante. Seljaci su pratilii vladare u tom trendu, koji su prodali "vjeru za veceru", dok nisu konacno podjelili vlast.
Off topic. End!
Mirza007

#12093 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Nesto nam se crv Leo raspojasao zadnjih dana. Neka, dugo ga nije bilo. Simpatican mladic.
Novak20

#12094 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

A jesu se pojedinci navaljali gluposti u zadnjih 15-ak postova. :D Ova zaslužuje počasno mjesto.

BAK-eV wrote: Otkad smo onom vatikanskom poltronu skinuli glavu u Jajcu Bošnjaci nisu i neće prekinuti s vjerom.
House

#12095 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

:lol: :lol:
Kejn

#12096 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Hafis wrote: Ma kakvi ljiljani s ovom sad pričom..još ih vatikanski poltroni nosali. . 99% Bošnjaka nije čulo za njih .
Image

Upsss.....
BAK-eV

#12097 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kejn wrote:
Hafis wrote: Ma kakvi ljiljani s ovom sad pričom..još ih vatikanski poltroni nosali. . 99% Bošnjaka nije čulo za njih .
Image

Upsss.....
Pa sad i nije neki argument.
Hafis jeste u pravu, da 99% Bosnjaka nije znalo za svoje simbole.
A i kako bi, kad su Hafisovi kumovi, stricevi i ujaci revnosno radili na zabrani, da se ta bastina afirmise.

Srbi su bili zaduzeni za sevdalinku, Aliju Djerzeleza.
Ivo Andric ... eh on je posebna prica.

Ali sve je to pred-velikosprska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima.

Sada, kad su nakon tih otrovnih doza i bolnog budjenja Bosnjaci dosli tobe i polako otkrivaju svoje nacionalno blago, Hafis u svoj svojoj nedoumici i negodovanju (mrznju mu za sada ne pripisujem) instiktivno reaguje i nevjestim humorom to pokusava prikriti, jer osjeti kuda to vodi.

Osjeti!

Znamo!
512MB

#12098 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Ovo se ne može u Saraju desiti ni k'o neka zajebancija u ''Lud zbunjen normalan'' a ne još u stvarnosti.

Treba glavni grad federacije BiH premjestiti ovamo za vakta. Kasnije će nas i onako moliti.

Image
Probaj to u lipoj nasoj

"Stjepan Sucic: svo zlo u regionu dolazi iz srbije. Na Hrvatsku izvrsena velikosrpska aresija."

"Piromanka priznala: zapalila selo jer tamo zive srbi"

:)
Hafis

#12099 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:[
Sada, kad su nakon tih otrovnih doza i bolnog budjenja Bosnjaci dosli tobe i polako otkrivaju svoje nacionalno blago, Hafis u svoj svojoj nedoumici i negodovanju (mrznju mu za sada ne pripisujem) instiktivno reaguje i nevjestim humorom to pokusava prikriti, jer osjeti kuda to vodi.
Ne bih se složio. Još uvijek tu vlada prejaka konfuzija u sublimaciji svoje prošlosti. U svjesti prosječnog Bošnjaka i dalje svjetlo otomanskog naslijeđa ima kudikamo jači sjaj od onog predotomanskog. Recimo banalan primjer, i dan danas se u imenovanju određenih kulturoloških i sl. institucija kada se koriste neke povijesne ličnosti, turski velikodostojnici, sultani ali i rani konvertiti imaju prednost nad povjesnim osobama iz predotomanskog razdoblja. Toliko o ''značaju'' ljiuljana, koji ipak više služe svojoj svrsi u dnevnopolitičkim događajima a ne povijesno-u kulturološkom naslijeđu.
Za razliku od Hrvata koji ne gaje takve ''simpatije''. Hrvati jedini u BiH imaju kakvo - takvo sačuvano kolektivno sjećanje na preotomansko doba i tu je više nego jasna razlika između ova dva kolektiva. Zato nas i zajedničko školstvo ne ide, jednostavno se ne može napraviti ''most'' između ova dva gledišta na našu zajedničku prošlost.
Fudo387

#12100 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Image
Mogla je vala uz ovu haljinu obuci i malo moderniji grudnjak, a ne ovaj iz 1845. pola ledja joj pokrio.
To je jedino donekle zanimljivo sto sam primjetio na ovom skupu lokalnih debila.
Post Reply