Halcyon wrote:Neki rade, većina ne radi. Služba za korisnike radi 24/7.
I FB je sluzba za korisnike pa ne odgovaraju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moderator: Benq
Halcyon wrote:Neki rade, većina ne radi. Služba za korisnike radi 24/7.
Kakva strasna istina? Do sada ide i bolje nego je ocekivano tamo gdje su promjenjene brzine. U sarajevu ostalo jos nesto na velikim razdjelnicima mada je i tu sve sto je na ericsson-u i alcatelu promjenjeno. Ostalo samo na siemens-u da se promjene brzine i nesto malo korisnika da se prebaci sa starih uredjaja na nove. Trebace nekoj raji mjenjati modeme, ali to sam vec rekao. Znam ja da bi ti volio da sve padne, ali na tvoju zalost to se nece desiti. Nadam se da ce se i informacija o promjenama na mojojtv koju imam pokazati tacnom. Ako i to bude uskoro kako moj izvor kaze onda....zilog wrote:Sjecas se sta sam ti govorio? O onome sa cime ce se BHT suociti nakon 01.03.iceman2010 wrote:Ako govorimo o Sarajevu nece svi do ponedeljka dobiti. Procitaj moj prethodni malo duzi komentar. Ocekivao sam do kraja ove sedmice, ali zbog par nepredvidjenih situacija neki ce dobiti u toku sljedece sedmice. Netflat10 i 15 nece raditi na starim adsl1 modemima. Takodjer je primjeceno u toku promjena da se paradigm cudno ponasa kod vecih brzina. Izgleda da je do verzije fw-a ali nije 100% utvrdjeno da li je to razlog. Izgleda da neke rade dok se neke cudno ponasaju pa je ovo gore pretpostavljeno. Nije testirano.
Nece svima podici na deklarisanu brzinu ni u toku iduce sedmice. Krajem iduce sedmice ce se saznati strasna istina.
Mislim da ti nju nece ni donjeti. Zna se vec da uglavnom pravi probleme. Vjerujem da ce vecina biti zamjenjena kroz smetnje u narednom periodu.JoseMujica wrote:zanči paradigmu da ne uzimam ako donesu?

Ne bi trebao biti. Prijavi ti to.dragon_tail wrote:Povećala mi se brzina sa 4 na 6.7:
Da nije modem razlog što ne ide do 10? Modem je ZTE ZXV10 W300.
shit, kod mene je taj modemiceman2010 wrote:Mislim da ti nju nece ni donjeti. Zna se vec da uglavnom pravi probleme. Vjerujem da ce vecina biti zamjenjena kroz smetnje u narednom periodu.JoseMujica wrote:zanči paradigmu da ne uzimam ako donesu?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ma ne mora znaciti. Izgleda da se radi samo o razlicitim firmware-ima. Nije jos testirano pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim. Izgleda da neke rade, dok druge zezaju. Cim se paradigma zamjeni ovim zte modemom sve udure. Vidio vise putaquarterback wrote:shit, kod mene je taj modemiceman2010 wrote:Mislim da ti nju nece ni donjeti. Zna se vec da uglavnom pravi probleme. Vjerujem da ce vecina biti zamjenjena kroz smetnje u narednom periodu.JoseMujica wrote:zanči paradigmu da ne uzimam ako donesu?
Da ti pravo kazem ne znam kako je ovo moguce. Sa tim profilom ne bi trebalo sa imas tih 5 Mbps. A parica bi trebala biti ok za netflat10.adox5devil wrote:http://www.speedtest.net/result/2561664441.png
Al' mi još nisu povećali, onaj bijeli modem ZTE ZXV10 W300, ev i stanje(parica), pa molim da komentarišete
nadam se ....jer su već zvali iz BHT-a kad sam prijavio potrebu zamjene modema i spomenu mi tu paradigmu....doduše tad nisam znao za ove smetnje, pa mu ne rekoh da je sebi kući nosiiceman2010 wrote:Mislim da ti nju nece ni donjeti. Zna se vec da uglavnom pravi probleme. Vjerujem da ce vecina biti zamjenjena kroz smetnje u narednom periodu.JoseMujica wrote:zanči paradigmu da ne uzimam ako donesu?
iceman2010 wrote:Da ti pravo kazem ne znam kako je ovo moguce. Sa tim profilom ne bi trebalo sa imas tih 5 Mbps. A parica bi trebala biti ok za netflat10.adox5devil wrote:http://www.speedtest.net/result/2561664441.png
Al' mi još nisu povećali, onaj bijeli modem ZTE ZXV10 W300, ev i stanje(parica), pa molim da komentarišete

hvala iceman, bio mi je u pocetku nekakav plavi zte pa je bilo more problema, tek je proradilo kako treba sa ovim modemom, dodue nedavno je zamjenjen, rekose da je vec bio star i da nije uspjevao ispraviti sve greske, opet imam paradigm crni ali je valjda noviji od onog proslog, radi ok sadaiceman2010 wrote: Ma ne mora znaciti. Izgleda da se radi samo o razlicitim firmware-ima. Nije jos testirano pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim. Izgleda da neke rade, dok druge zezaju. Cim se paradigma zamjeni ovim zte modemom sve udure. Vidio vise puta

Halcyon wrote:Kod mene također bez problema, ne ureklo se, od 28. februara.