Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dammme

#12076 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

s3d4m wrote:Nije mi namjera da pametujem. Postujem svacije misljenje, ali moram da kazem par stvari. Prvo nije mi jasno zasto ste se svi sad okomili na Mirzu V. izgleda da je u nasem mentalitetu da nam je uvijek neko za nesto kriv. Prije par mjeseci nevalja uprava, korupcija bala bla lopovi kradu.. dodje Blek euforija sedam dana i onda ode Blek i ispliva mnogo toga pa nevalja ni on .. pa ponovo problemi korupcija afera hrenovke .. jel mozda Mirza V. kriv sto onaj pametnjakovic na press konferenciji spominje struju i hrenovke?? bla bla nista nevalja.. dodje nova uprava sad ko ona i nije losa al navalja trener.. Pa gospodo draga da imate imalo postovanja ustali bi kad se ime Mirze V. spomene, a zasto u kakvim uslovima covjek radi, kakvu podrsku ima sa tribina, kakav mu je izbor igraca.. Nemojte zaboraviti da na Grbavici sa 9 igraca postavio je maestralno igru i u onakvoj atmosferi ostao neporazen.. Ekipa je na trecem mjestu par bodova ispod plavih sve je jos u igri ima dovoljno bodova da se kolo srece okrene.. Da nije bilo sudijskih kradja, da je podrska navijaca bila veca, da se ne podmecu noge na svakom koraku SIGURAN sam da bi sad Mirza V. vodio ekipu koja bi bila lider na tabeli, ali nije tako stanje ne zato sto Mirza V. nece, nevoli ili nezna .. vec sto pored svih dusmana i navijaci mu jamu kopaju! Gdje su ti "Bordo Jarani" kad su gostovanja u pitanju? I na domacim utakicama tu su da pametuju kako ovaj nezna dodati .. kako taktika nevalja Q .. kako ovo nevalja kako ono nevalja .. a niko pohvali, da da podrsku kad ne ide, da i ako je lose nekaze ma bice bolje idemo dalje .. Nije ljudi Mirza V. krivac za sve !
Da nije žalosno, ovaj tekst bi mogao rame uz rame sa replikama Grunfa iz Alan Forda.
Zamoliću te samo da mi odgovoriš zbog čega je zalizani zaslužio da mu se ustaje?
Pa za njega su Mirzet Krupinac i Muhidin Zukić takve legende kluba, da bi ih trebalo istetovirati na svakoj ruci po jednog. Da li znaš gdje su i šta sada rade ti momci?
A ako misliš na ovaj trenerski dio, možda si tu i u pravu. Ovu taktiku ni Murinjo i Ferguson, zajedno, ne bi mogli provaliti. Bilo bi k'o u onom vicu kad Bosanac upita superkompjuter: "Šta ima?" :lol:
Reglan

#12077 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Koji pacijent,mora da je u poodmakloj fazi sizofrenije.Pa kenja k'o foka :skoljka:
north

#12078 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Dammme wrote:
s3d4m wrote:Nije mi namjera da pametujem. Postujem svacije misljenje, ali moram da kazem par stvari. Prvo nije mi jasno zasto ste se svi sad okomili na Mirzu V. izgleda da je u nasem mentalitetu da nam je uvijek neko za nesto kriv. Prije par mjeseci nevalja uprava, korupcija bala bla lopovi kradu.. dodje Blek euforija sedam dana i onda ode Blek i ispliva mnogo toga pa nevalja ni on .. pa ponovo problemi korupcija afera hrenovke .. jel mozda Mirza V. kriv sto onaj pametnjakovic na press konferenciji spominje struju i hrenovke?? bla bla nista nevalja.. dodje nova uprava sad ko ona i nije losa al navalja trener.. Pa gospodo draga da imate imalo postovanja ustali bi kad se ime Mirze V. spomene, a zasto u kakvim uslovima covjek radi, kakvu podrsku ima sa tribina, kakav mu je izbor igraca.. Nemojte zaboraviti da na Grbavici sa 9 igraca postavio je maestralno igru i u onakvoj atmosferi ostao neporazen.. Ekipa je na trecem mjestu par bodova ispod plavih sve je jos u igri ima dovoljno bodova da se kolo srece okrene.. Da nije bilo sudijskih kradja, da je podrska navijaca bila veca, da se ne podmecu noge na svakom koraku SIGURAN sam da bi sad Mirza V. vodio ekipu koja bi bila lider na tabeli, ali nije tako stanje ne zato sto Mirza V. nece, nevoli ili nezna .. vec sto pored svih dusmana i navijaci mu jamu kopaju! Gdje su ti "Bordo Jarani" kad su gostovanja u pitanju? I na domacim utakicama tu su da pametuju kako ovaj nezna dodati .. kako taktika nevalja Q .. kako ovo nevalja kako ono nevalja .. a niko pohvali, da da podrsku kad ne ide, da i ako je lose nekaze ma bice bolje idemo dalje .. Nije ljudi Mirza V. krivac za sve !
Da nije žalosno, ovaj tekst bi mogao rame uz rame sa replikama Grunfa iz Alan Forda.
Zamoliću te samo da mi odgovoriš zbog čega je zalizani zaslužio da mu se ustaje?
Pa za njega su Mirzet Krupinac i Muhidin Zukić takve legende kluba, da bi ih trebalo istetovirati na svakoj ruci po jednog. Da li znaš gdje su i šta sada rade ti momci?
A ako misliš na ovaj trenerski dio, možda si tu i u pravu. Ovu taktiku ni Murinjo i Ferguson, zajedno, ne bi mogli provaliti. Bilo bi k'o u onom vicu kad Bosanac upita superkompjuter: "Šta ima?" :lol:
Ma haveru ovo ti je sam Mirza ili neko pravo mu blizak...
Konto promijeniti raji mišljenje o Mirzi i ubijediti da je samo takav stručnjak :lol:

Čovjek jednom izvalio gomilu gluposti i kad su ga raja ismijala, nestade ga na mapi.....
Dammme

#12079 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

north wrote:
Dammme wrote:
Ma haveru ovo ti je sam Mirza ili neko pravo mu blizak...
Konto promijeniti raji mišljenje o Mirzi i ubijediti da je samo takav stručnjak :lol:

Čovjek jednom izvalio gomilu gluposti i kad su ga raja ismijala, nestade ga na mapi.....
Ma buraz jasno je to meni. Ne vjerujem da je Mirza, ali znam "iz koje hale se čuje smrad".
Magarece_godine

#12080 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Jebat ga bio Mirza ili ne ... Samo trebamo znati da je prije Mirze bio Janjos, koji nam takodjer nije valjao ... Bojim se da i treca sreca ne bude slicna ... (ne znaci da amnestiram Mirzu)... Hocu reci, da stvari treba mijnjati iz temelja ... Jedna truhla jabuka u zdjeli vremenom ce uciniti da i ostale postanu takve ...
north

#12081 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Magarece_godine wrote:Jebat ga bio Mirza ili ne ... Samo trebamo znati da je prije Mirze bio Janjos, koji nam takodjer nije valjao ... Bojim se da i treca sreca ne bude slicna ... (ne znaci da amnestiram Mirzu)... Hocu reci, da stvari treba mijnjati iz temelja ... Jedna truhla jabuka u zdjeli vremenom ce uciniti da i ostale postanu takve ...
Ma nije toliko da nam nije valjao, barem meni.....jednostavno htjeli smo još više (što je svakako normalno, apetiti uvijek rastu)....Čala zaredao sa serijom nešto slabijih rezultata...... raja se ponadala da možemo nešto napraviti nakon onih dobrih partija u UEFA ligi, a mi dobismo nesposobnjakovića kome bi grehota bilo dati da trenira djecu od 7 godina....

Neka dođe bilo ko, ali ovoga više ne mogu očima da gledam :x od ovoga gore ne može.....
inSighT
Vozim: na guranje

#12082 Re: FK Sarajevo

Post by inSighT »

Nogatrans wrote:Meni su se i zgadile Horde upravo radi pljuvanja po svim i svacim. I hvala dragom Bogu ne idem na utakmice i ne sekiram se,mada eto opet vako covjek ne moze bez Sarajeva,al bez odllaska na tribinu gdje su Horde JA mogu.
Evo ja cu te i zamoliti, kao i sve ostale slicne tebi, koji su "sezonski" navijaci; Okanite se Sarajeva i Hordi, molim vas, gnjavite nekoga drugog sa svojim "gadjenjem" i razlozima nedolaska na utakmice! Ako igdje imate izbor klubova tj. navijackih skupina koje ce te zaje*avati, onda u Sarajevu, samo se okanite Sarajeva i Hordi! 8-)
Dammme

#12083 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Magarece_godine wrote:Jebat ga bio Mirza ili ne ... Samo trebamo znati da je prije Mirze bio Janjos, koji nam takodjer nije valjao ... Bojim se da i treca sreca ne bude slicna ... (ne znaci da amnestiram Mirzu)... Hocu reci, da stvari treba mijnjati iz temelja ... Jedna truhla jabuka u zdjeli vremenom ce uciniti da i ostale postanu takve ...
Pa da budem iskren ja i nisam toliko bio nezadovoljan Čalom, da bi mislio da ga pod svaku cijenu treba smijeniti.
Jedino u slučaju dolaska provjerenog ili kvalitetnijeg trenera od njega kao što su Husref ili Jović.
A dovesti umjesto koliko-toliko solidnog trenera sa odličnim rezultatom u Evropi i prosječnim u prvenstvu, lika koji nema licencu i koji nema ni jednog treninga u funkciji trenera, je mogao samo dušman kakav je nihad baljak.
Reglan

#12084 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Sto se Cale tice on je za zalizanog Sir.Covjek je ostvario najbolji europski uspijeh.Za vrijeme njega smo igrali mozda i najljepse(pored Senerovog tima).

Ono sto je Calu jebalo je ta fizicka pripremljenost.I ono sto je mozda najvaznije covjek je imao obraz i odmah nakon prozivanja otisao.Jednostavno pokazao da nije veci od kluba.
Dok nam ovaj zalizani uhljub sere usta godinu dana.
Max Bunker

#12085 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

north wrote:
Ma nije toliko da nam nije valjao, barem meni.....jednostavno htjeli smo još više (što je svakako normalno, apetiti uvijek rastu)....Čala zaredao sa serijom nešto slabijih rezultata...... raja se ponadala da možemo nešto napraviti nakon onih dobrih partija u UEFA ligi, a mi dobismo nesposobnjakovića kome bi grehota bilo dati da trenira djecu od 7 godina....

Neka dođe bilo ko, ali ovoga više ne mogu očima da gledam :x od ovoga gore ne može.....
A sta ako dodje Hadzialagic ( 40 % su sanse da Mirza odlazi i 90 % sanse da ga mijenja Hadzialagic ) ?
Max Bunker

#12086 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

inSighT wrote:
Nogatrans wrote:Meni su se i zgadile Horde upravo radi pljuvanja po svim i svacim. I hvala dragom Bogu ne idem na utakmice i ne sekiram se,mada eto opet vako covjek ne moze bez Sarajeva,al bez odllaska na tribinu gdje su Horde JA mogu.
Evo ja cu te i zamoliti, kao i sve ostale slicne tebi, koji su "sezonski" navijaci; Okanite se Sarajeva i Hordi, molim vas, gnjavite nekoga drugog sa svojim "gadjenjem" i razlozima nedolaska na utakmice! Ako igdje imate izbor klubova tj. navijackih skupina koje ce te zaje*avati, onda u Sarajevu, samo se okanite Sarajeva i Hordi! 8-)
Neka osnuje " Bayern Munchen Fan Club " u Sarajevu.
kokuz_sa

#12087 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

procita ako se ne varam na fks info da Husref nece na kormilo ako mirzu skinu..

a sto se ne bi mjesto trenera ponudilo Susicu,ako bi zelio prihvatiti..ako se ne varam Sliskovic je vodio zrinjski a bio selektor..al trebalo mu dopustenje saveza koje je dobio..

isto to bi se moglo napraviti i sa Susicem..ako vec Husref otpada kao opcija.
a nema kvalitetnih trenera koji bi rado dosli na kosevo..
north

#12088 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Max Bunker wrote:
north wrote:

A sta ako dodje Hadzialagic ( 40 % su sanse da Mirza odlazi i 90 % sanse da ga mijenja Hadzialagic ) ?
Ako bi to bio jedini uslov da ovaj stručnjak ode, što se mene tiče stisnuo bih zube i prihvatio......Čovjek koliko god izgledao kao izbezumljen bar bi imao šansu da nešto pokaže (vjerovatno moguće je da je ne bi iskoritio), ali ovaj postojeći je sve moguče kredite ispucao...

Ne znam šta još treba uradi, jedino još da dočekamo da se borimo za opstanak u ligi.....i tad bi imao svoje stručno obrazloženje....
cunga lunga

#12089 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Daj ba Mirna odjebi :run:
cunga lunga

#12090 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Haj @Nogatrans nogatrans :run:
johnny_blazze

#12091 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

vala ako me nista do sad nije otjeralo sa tribine nece ni mirza ;-)
smoki_choko

#12092 Re: FK Sarajevo

Post by smoki_choko »

s3d4m wrote: Nemojte zaboraviti da na Grbavici sa 9 igraca postavio je maestralno igru i u onakvoj atmosferi ostao neporazen..!
najjaca recenica koja se provlaci ovdje od derbija. ko da smo mi igrali sa 15 a vi sa 9 igraca. pa je ostvaren nekakav uspijeh ne primiti gol :-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#12093 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

johnny_blazze wrote:vala ako me nista do sad nije otjeralo sa tribine nece ni mirza ;-)
:thumbup:
Alkos

#12094 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

:shock: :shock: :run: :lol: :lol:
batalone

#12095 Re: FK Sarajevo

Post by batalone »

Sema kralju,je li ijedan trener od rata na ovamo imao ovako bezobrazan ugovor?
Obuca9

#12096 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

batalone wrote:Sema kralju,je li ijedan trener od rata na ovamo imao ovako bezobrazan ugovor?
Ne bih rekao.
pOZz

#12097 Re: FK Sarajevo

Post by pOZz »

arshavin wrote:Ono sto je Calu jebalo je ta fizicka pripremljenost.I ono sto je mozda najvaznije covjek je imao obraz i odmah nakon prozivanja otisao.Jednostavno pokazao da nije veci od kluba.
Ali je kulturno nastavio primati platu u klubu... za ništa.
batalone wrote:Sema kralju,je li ijedan trener od rata na ovamo imao ovako bezobrazan ugovor?
Pa ne znam da se u državi desio jedan takav slučaj (klauzula o isplaćivanju odštete u slučaju otkaza).
Bordolini

#12098 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

north wrote: Ma haveru ovo ti je sam Mirza ili neko pravo mu blizak...
.
Evo nas je ubjedio. :lol: Pravimo trans podrske za slijedecu tekmu. A i lovu pocinjemo skupljati, ovo 150 milja sto je sam sebi ugovor nastelio je premalo za njegovo znanje. DaBoga ih sve za lijekove potrosio.

Da nije egoista i nafuranko davno bi skontao da se navijacima nikad ledja ne okrecu. Sto duze ostane bice sve omrazeniji a nisam siguran da i na toj skali vec nije dotakao vrh.

ODLAZI! :x
strong69

#12099 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

johnny_blazze wrote:vala ako me nista do sad nije otjeralo sa tribine nece ni mirza ;-)
Svaka cast :thumbup:
Ni mene Mirza nece otjerati sigurno. Moze me otjerati samo posao a ni ovim nasim "igracima" necu pruziti zadovoljstvo da ne dolazim na utakmice. Ko im je pedagog ne bi me cudilo da vole igrati pred praznim tribinama.

Niko ne moze vjecno ostati u klubu osim navijaca. To je jedina poznata i nepromjenjiva...
Pitarrr82

#12100 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

strong69 wrote:
Svaka cast :thumbup:
Ni mene Mirza nece otjerati sigurno. Moze me otjerati samo posao a ni ovim nasim "igracima" necu pruziti zadovoljstvo da ne dolazim na utakmice. Ko im je pedagog ne bi me cudilo da vole igrati pred praznim tribinama.

Niko ne moze vjecno ostati u klubu osim navijaca. To je jedina poznata i nepromjenjiva...

Onog ko stvarno voli Sarajevo ne moze otjerati jedan da ne kazem sta, bilo je ovakvih i prije pa me nisu otjerali prvo sa sjevera a sad kako se ostarilo :skoljka: sa istoka...
Locked