HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#12076 Re: HS kablovska

Post by Benq »

StupskaBitanga wrote:
Dzontra_Volta wrote:Danas na telemachovom novom standu u SCC nam reče ženska da će od septembra putem HS postojeće infrastrukture biti pušten telemach program, uz prethodno obavještenje korisnicima i vjerovatno potpisivanje novih ugovora za dosadašnje korisnike HS-a.
sasvim realno
Necemo krepane resivereeee :( :( :( :(
MOSALJOZE

#12077 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Ja prelazim na bhtelecom
bull21

#12078 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Možda, samo možda, konačno dobijemo modeme iz ovog stoljeća. Bilo bi lijepo. :D
Benq

#12079 Re: HS kablovska

Post by Benq »

bull21 wrote:Možda, samo možda, konačno dobijemo modeme iz ovog stoljeća. Bilo bi lijepo. :D
Kod mene je vec skoro godinu dana isti modem koji oni koriste. Cisco EPC3208
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12080 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Jel i kod vas nema ovih filmskih pinkova, dva dana vec, samo ovaj 'obicni'?
cpu_fan

#12081 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

-LIBERO- wrote:Jel i kod vas nema ovih filmskih pinkova, dva dana vec, samo ovaj 'obicni'?
Nema
Benq

#12082 Re: HS kablovska

Post by Benq »

-LIBERO- wrote:Jel i kod vas nema ovih filmskih pinkova, dva dana vec, samo ovaj 'obicni'?
Kod mene sinoc nije bilo ni jednog Pinkica..
The Realist

#12083 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Sad vidim ovo za Telemach. Sta im znaci TV kanali besplatno prva tri mjeseca, tacnije koliki ce racuni dolaziti za Due Net Grande u tom periodu ako na 24 mjeseca potpisem?

I vidim sada je ukljucen TV na vise televizora. To znaci da ne placamo vise kanale dodatno, ili? Koliko reciever kosta da se iznajmi?

Hvala.

EDIT: Vidim da je D3 kuca izdvijena. I dalje hoce 35KM prikljucne takse i posebno 3,5KM mjesecna renta. Je li u tih 3,5 dodje osnovni paket onaj barem?
Last edited by The Realist on 02/08/2015 12:33, edited 1 time in total.
Benq

#12084 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:Sad vidim ovo za Telemach. Sta im znaci TV kanali besplatno prva tri mjeseca, tacnije koliki ce racuni dolaziti za Due Net Grande u tom periodu ako na 24 mjeseca potpisem?

I vidim sada je ukljucen TV na vise televizora. To znaci da ne placamo vise kanale dodatno, ili? Koliko reciever kosta da se iznajmi?

Hvala.
Ja koliko vidim , uz Trio Grande pakete daju 6 mjeseci sve kanale , nakon toga se placa po starom opet.. Kablovsku mozes imat na koliko hoces televizora , a za digitalu moras platiti 30KM prikljucnu taksu ako hoces na drugom tv-u da imas + 3KM mjesecno za iznajmljivanje resivera... supacki pravo.
The Realist

#12085 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
Ja koliko vidim , uz Trio Grande pakete daju 6 mjeseci sve kanale , nakon toga se placa po starom opet.. Kablovsku mozes imat na koliko hoces televizora , a za digitalu moras platiti 30KM prikljucnu taksu ako hoces na drugom tv-u da imas + 3KM mjesecno za iznajmljivanje resivera... supacki pravo.
Ma mene duo zanima i znam da je prije 6m bilo, ali nema toga sada.

Editovao sam vezano za D3 kucu, da li u tih 3,5KM ulazi osnovni paket, to bi mi za pocetak bilo podnosljivo.
Benq

#12086 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sada je 6 mjeseci za Trio Grande pakete. A za D3 kucu je 3,5KM mjesecno , i majku mu .. trebalo bi da je bar osnovni paket uracunat. Inace , naici ce oni na svakakve rijeci i negodovanja od strane HS korisnika , jer mi koristimo CI module , imamo sve HD kanale u paketima bez dodatnog placanja.. A kod njih to nista nije tako. Retardirani resiveri + placas dodatni resiver + placas dodatne HD kanale...
The Realist

#12087 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Za module vjerujem da ce frka bi, mada je meni svejedno, jer je mala daljinski shebala od TV-a, a i vise mi se svidjalo sto sam samo preskenirati kanale mogao bez problema i sve slozeno. Samo da im valjaju recieveri. No, razumijem one kojo zele ostaviti module.

Sto se tice HD kanala, doduse, Telemach ima puno vise istih i vecina ulazi u jedan od paketa, samo sto su oni sami po sebi puno skuplji.

Meni smeta sto su net i kanale tako povezali, da se ne moze uzeti Duo Net Grande i sporiji net i tako manje nesto platiti, nego moras ovo sto nude (znam da ne bi drasticna razlika bila, ali svejedno).

D3 kuca je poseban vid bezobrazluka.
Benq

#12088 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Najbolje bi bilo da se usluga moze krojiti po nasim potrebama , npr kazem , hocu internet od 40Mbps , hocu te i te kanale , i hocu fixni telefon sa tim i tim pogodnostima... al jok , kod njih su cudni paketi pa jos i placaj dodatno pakete kanala , koje inace mogu stavit sve u paketu kao u HS-u..

Jer , malo malo pa daju dzaba na 3 i 6 mjeseci sve kanale , kako novim tako i korisnicima u "loyality" paketu , znaci to ih nista ne kosta jer sigurno ne bi isli na svoju stetu..
semirsar

#12089 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

Benq wrote:Najbolje bi bilo da se usluga moze krojiti po nasim potrebama , npr kazem , hocu internet od 40Mbps , hocu te i te kanale , i hocu fixni telefon sa tim i tim pogodnostima... al jok , kod njih su cudni paketi pa jos i placaj dodatno pakete kanala , koje inace mogu stavit sve u paketu kao u HS-u..

Jer , malo malo pa daju dzaba na 3 i 6 mjeseci sve kanale , kako novim tako i korisnicima u "loyality" paketu , znaci to ih nista ne kosta jer sigurno ne bi isli na svoju stetu..
Pa koliko znam mo's ti dokupiti jaci net mo's i birati koji oces paket tv cak i ako oces telefon, samo, to je malo skuplje nego da uzmes neki duo/trio paket, gusti su gusti a za njiha ne treba zalit, ha ja :mrgreen:

Ima na njiovom sajtu cEnovnik, sve pise samo treba citat :thumbup:
Benq

#12090 Re: HS kablovska

Post by Benq »

semirsar wrote: Pa koliko znam mo's ti dokupiti jaci net mo's i birati koji oces paket tv cak i ako oces telefon, samo, to je malo skuplje nego da uzmes neki duo/trio paket, gusti su gusti a za njiha ne treba zalit, ha ja :mrgreen:

Hvala dobri covjece sto me prosvijetli :D , ali vidim i ja da je skuplja pita od tepsije :lol:
semirsar

#12091 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: Pa koliko znam mo's ti dokupiti jaci net mo's i birati koji oces paket tv cak i ako oces telefon, samo, to je malo skuplje nego da uzmes neki duo/trio paket, gusti su gusti a za njiha ne treba zalit, ha ja :mrgreen:

Hvala dobri covjece sto me prosvijetli :D , ali vidim i ja da je skuplja pita od tepsije :lol:
NeJma na cemu, i drugi put :mrgreen:
afannedim

#12092 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Benq wrote:Sada je 6 mjeseci za Trio Grande pakete. A za D3 kucu je 3,5KM mjesecno , i majku mu .. trebalo bi da je bar osnovni paket uracunat. Inace , naici ce oni na svakakve rijeci i negodovanja od strane HS korisnika , jer mi koristimo CI module , imamo sve HD kanale u paketima bez dodatnog placanja.. A kod njih to nista nije tako. Retardirani resiveri + placas dodatni resiver + placas dodatne HD kanale...
+ što će vam ukinuti pinkove I arene
MTV

#12093 Re: HS kablovska

Post by MTV »

D3 Kuca prikljucak je 35 KM mjesecna renta 3,50 KM i tu su ti ukljuceni svi kanali koje imas i na prvom resiveru. Ako si na prvom ukljucio prosireni i HD paket to ce ti biti i na drugom.
Ja ih pitao na forumu kao i mnogi drugi i takav je odgovor.

A pink je ionako postao Replay TV. Sve je isto na njima tako da nije neki gubitak.

Sto se tice modula u Sloveniji ih odavno imaju a u Srbiji ih uveli prije mjesec dana, tako da ce nekom logikom i ovdje doci.
semirsar

#12094 Re: HS kablovska

Post by semirsar »

MTV wrote:D3 Kuca prikljucak je 35 KM mjesecna renta 3,50 KM i tu su ti ukljuceni svi kanali koje imas i na prvom resiveru. Ako si na prvom ukljucio prosireni i HD paket to ce ti biti i na drugom.

A pink je ionako postao Replay TV. Sve je isto na njima tako da nije neki gubitak.

Sto se tice modula u Sloveniji ih odavno imaju a u Srbiji ih uveli prije mjesec dana, tako da ce nekom logikom i ovdje doci.
upravo tako, tamo nedje 2020/2021g. a dotle ce cak i bhtelekom oliti MojaTV ugradjivati gratis modu :mrgreen: le ilitiga cipove direkt u gloovu svojijem korisnicima da ne bi nedaj mili Boze stogod propustili od narodnijeh 'misija dok spavaju, ha ja.
Benq

#12095 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MTV wrote:D3 Kuca prikljucak je 35 KM mjesecna renta 3,50 KM i tu su ti ukljuceni svi kanali koje imas i na prvom resiveru. Ako si na prvom ukljucio prosireni i HD paket to ce ti biti i na drugom.

Drug , veliko hvala na informacijama. Pink kanali i nisu neka steta ako ih izgubimo , jer vecinom gledam Travel , Discovery , History.
Ako su vec kupili HS kao sto se prica , onda su vjerovatno preuzeli i njihov sistem za CI module , inace ce stvarno bit frka ako budu insistirali na svojim resiverima...
MTV

#12096 Re: HS kablovska

Post by MTV »

semirsar wrote:upravo tako, tamo nedje 2020/2021g. a dotle ce cak i bhtelekom oliti MojaTV ugradjivati gratis modu :mrgreen: le ilitiga cipove direkt u gloovu svojijem korisnicima da ne bi nedaj mili Boze stogod propustili od narodnijeh 'misija dok spavaju, ha ja.
To se moze i na iptv ako imas Smart TV prikljucen kao sto je komp prikljucen potrebni su samo program i parametri ili kao aplikacija za TV.
Pa 2020 je optimisticna s obzirom da smo postali rupa.
Benq wrote:

Drug , veliko hvala na informacijama. Pink kanali i nisu neka steta ako ih izgubimo, jer vecinom gledam Travel , Discovery , History.
Ako su vec kupili HS kao sto se prica , onda su vjerovatno preuzeli i njihov sistem za CI module , inace ce stvarno bit frka ako budu insistirali na svojim resiverima...
Nema na cemu :) Odlaze filmski pinkovi, ostace pink extre, plus, kids, music, folk.
Benq

#12097 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MTV wrote: Nema na cemu :) Odlaze filmski pinkovi, ostace pink extre, plus, kids, music, folk.
Kako mislis odlaze filmski pinkovi ? Nisam vidio nikakvo obavjestenje u vezi toga.. Koji je razlog tome ako znas ?
supercali

#12098 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Ja rado pogledam Pink comedy i pink film recimo tako da ne bi volio da to ukinu
Benq

#12099 Re: HS kablovska

Post by Benq »

supercali wrote:Ja rado pogledam Pink comedy i pink film recimo tako da ne bi volio da to ukinu
Ne znam sta se desava ali vec treci dan nema Pinkovih kanala... bas ni jednog.
Maharadza

#12100 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

afannedim wrote:
Benq wrote:Sada je 6 mjeseci za Trio Grande pakete. A za D3 kucu je 3,5KM mjesecno , i majku mu .. trebalo bi da je bar osnovni paket uracunat. Inace , naici ce oni na svakakve rijeci i negodovanja od strane HS korisnika , jer mi koristimo CI module , imamo sve HD kanale u paketima bez dodatnog placanja.. A kod njih to nista nije tako. Retardirani resiveri + placas dodatni resiver + placas dodatne HD kanale...
+ što će vam ukinuti pinkove I arene
Zato dobijaju Cinestar i Cinestar Action, b92, prva plus - sve filmski, SK - sportski, D3GO na 3 uređaja (iOs, Android, PC)! :thumbup:

Veća je po meni šteta što će ostati na nižim UL brzinama (ako poredimo pakete)!
Locked