SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#12076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

a je li ti više odgovara žućkasta ili roskasta paleta LieToMe?

I hvala ti za preporuku za one nove Essence lakove, vrrrrrrrlo sam happy, i izdržao mi je 7 dana bez popravljana i sa pranjem suđa i čišćenjem po kući :) :kiss:
LieToMe

#12077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

anoush wrote:a je li ti više odgovara žućkasta ili roskasta paleta LieToMe?

I hvala ti za preporuku za one nove Essence lakove, vrrrrrrrlo sam happy, i izdržao mi je 7 dana bez popravljana i sa pranjem suđa i čišćenjem po kući :) :kiss:
Vise mi pasu zuckaste nijanse, ovaj NC30 bice ok samo nekad kad pocrnim :lol: sad mi vec izgleda malo neprirodno na danjskom svijetlu, navece nije toliko strasno. Dvoumim se izmedju NC15 i NC20 ali kontam uzeti ovaj svjetliji uvijek mogu pomijesati sa ovim svojim ako mi bude presvjetlo.
Nema na cemu za lakove :wink: i sama sam odusevljena njima i svima ih preporucujem. A imaju i velik izbor boja za ljeta :D
anoush

#12078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

LieToMe wrote:

Vise mi pasu zuckaste nijanse, ovaj NC30 bice ok samo nekad kad pocrnim :lol: sad mi vec izgleda malo neprirodno na danjskom svijetlu, navece nije toliko strasno. Dvoumim se izmedju NC15 i NC20 ali kontam uzeti ovaj svjetliji uvijek mogu pomijesati sa ovim svojim ako mi bude presvjetlo.
Nema na cemu za lakove :wink: i sama sam odusevljena njima i svima ih preporucujem. A imaju i velik izbor boja za ljeta :D

Image

to su ti, jeeel' da? :)
ma bolje ti je uzmi NC15 pa ga miksaj sa NC30 nego NC20 pa da ti i on bude pretaman... Korektor ionako treba biti bobu svjetliji od kože.
LieToMe

#12079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

anoush wrote:
LieToMe wrote:

Image

to su ti, jeeel' da? :)

ma bolje ti je uzmi NC15 pa ga miksaj sa NC30 nego NC20 pa da ti i on bude pretaman... Korektor ionako treba biti bobu svjetliji od kože.

da da to su ti :-D nego na toj tvojoj slici ovaj moj izgleda pretamno a nije ni prioblizno toliko taman :lol: ma i ja sam sad skontala, uzet cu NC15 ako mi bude svijetao uvijek ga mogu sa ovim pomijesati :wink:
anoush

#12080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

aj agri :)
anelie

#12081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

izvinite zene,ja sam mislila na kreme za lice ,da mogu ispod sminke i tako to :lol:
kako ne citate misli,pitam ponovo..
:?:
leks0504

#12082 SMINKA oliti MAKE-UP

Post by leks0504 »

pozz
zanima me šta sa šminkom koju smo nedavno (prije 10-ak dana) kupili, a ne odgovara nam nikako, da li postoji mogućnost da se ta šminka proda... prijateljica mi reče da je viđala na forumima o ljepoti da se forumaši-ce mijenjaju? Da li znate postoji li nešto tako i na kojim forumima? Da li biste se vi mijenjali ili kupili takve preparate (recimo ako je riječ o nekim serumima za kosu, gelovima i sl.)?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

leks0504 wrote:pozz
zanima me šta sa šminkom koju smo nedavno (prije 10-ak dana) kupili, a ne odgovara nam nikako, da li postoji mogućnost da se ta šminka proda... prijateljica mi reče da je viđala na forumima o ljepoti da se forumaši-ce mijenjaju? Da li znate postoji li nešto tako i na kojim forumima? Da li biste se vi mijenjali ili kupili takve preparate (recimo ako je riječ o nekim serumima za kosu, gelovima i sl.)?
Na ovom forumu toga nema. :sax:
Bountiful

#12084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bountiful »

LieToMe wrote:Drage zene, meni treba savjet. Nedavno sam narucila MAC studio finish concealer NC30, medjutim malo mi je potaman (bice odlican za ljeta) i kontam naruciti jos jedan da imam i svjetliju varijantu (jer sam zimi naravno ko avet). Hocu li pogrijesiti ako narucim NC15? Help pretty please :D
Odakle narucujes MAC kozmetiku? Ako narucujes preko ioffer stranice, tamo ti nista nije orginal, kao i vecina MAC kozmetike na ebay-u. Mene je strah koristiti takvu kozmetiku, jer ko zna kako oni to prave
Nadinka

#12085 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Sta se desava ovdje? nema nikog od 02.05???
Evo novih pokloncica na mzt:
http://malezensketeme.net/?p=28543
_EMA_

#12086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Nadinka wrote:Sta se desava ovdje? nema nikog od 02.05???
Evo novih pokloncica na mzt:
http://malezensketeme.net/?p=28543
Nadi...kakve su ove cetkice?...je li neko koristio, jeste zadovoljne? Kakve su cijene? :-D
MersY

#12087 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

gledam sad na strawberrynet.com ovaj Calvin Klein puder 10 $ bez kutijice...šta vi mislite kakav je i isplati li se

Image
*mima*

#12088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

naravno da se isplati.................. :)
MersY

#12089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

ali jedini je problem što imaju samo dvije nijanse na ponudi :sad:
*mima*

#12090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

a ne znam kakve su nijanse.........da uzmes obje pa ih pomijesas.........ne znam...do tebe je..
Michun

#12091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

lancome lexrteme maskara - zna li ko kakva je?
Ductus Holedocus

#12092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

radi li cm danas??
Deep red

#12093 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Radi u Robotu, mozda i na Otoci u Merkuru. Na Alipašinom ne radi sigurno.
Rimljanka

#12094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

Da li neko radi u Avonu ili zna pa mi moze dati informaciju sta tacno znaci odredbica na katalogu "trajno niska cijena"?!

Naime, na nekim proizvodima npr. parfemi vidjela sma snizen parfem sa tom odredbicom,po logici ta cijena bi trebala da vrijedi i za sve naredne kataloge, tj. trajno.

Pitam zenu koja se bavi Avon kataloskom prodajom,a ona mi kaze da to vrijedi smao sad, tj. samo za ovaj vazeci katalog,a u narednom da se vraca stara cijena???!!!
plavooka

#12095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Šminkerice i maskara - dio ko zna koji :shock:

Image

Image

fakat ne kontam :|
VenomousV

#12096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jos mi bode oci i crna olovka u waterline na ovu sjenu :roll:
nera18

#12097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ma i tus, vidi prostora od trepavica do linije
Lounge Act

#12098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

samo da prijavim za ove avonove lakove da su ziva katastrofa, ja stavila na poslu i nakon sat nema ga na vrhovima noktiju (ne grickam nokte i nisam nista radila :lol: samo je spao)
Image
Sunascebih

#12099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sunascebih »

Cao, da li ko od vas kupuje casopis Azru (ako ima ovaj od srijede) u sredini ima kupon za Schwarzkopf cudesno ulje. Uz taj kupon to ulje se moze dobiti za 50% manju cijenu u CM-u!

Ako ko ima taj casopis a da mu ne treba kupon, mozemo li se kako dogovoriti da ja dodjem po to? Hvala

p.s. vec sam kupila jednu azru i probala to ulje odlicno je. Inace kosta 26KM a uz kupon je 13KM, a i ostali proizvodi iz te linije su na popustu ali s tim da jedan kupon vrijedi za jedan proizvod, pa mi se bas i ne kupuje 3-4 azre ali eto ipak se isplati.

Je li mozda ko od vas koristio ovaj bourjois-ov puder: Flower Perfection Youth Extension Foundation http://www.bourjois.co.uk/catalog/make_ ... foundation, nisam nigdje vidjela detaljnije objasnjene o ovom puderu pa ako ko ima kakav link?

Sad su na snizenju Bourjois-ove mono-sjene u CM-u, imam skoro svu paletu PUPInih sjena (sa kojima sam malo je reci prezadovoljna) i MAC-ove kistove tako da se nasminkam za par minutica (max 10 minuta sa sjenom) ali sam misljenja da je jako bitno koristenje cetkica jer sa aplikatorima koje sam prije koristila nisam mogla postici ni priblizan rezultat kao sada. Ima li neko da je zadovoljan nekom sjenom posebno (mislim bojom) ovih mono sjena Bourjois?

Gdje se imaju kupiti ovi deborah kistovi ja to nisam vidjela u Sarajevu?

A sto se tice avonovih lakova koristila sam davno nekad i bukvalno se za 1 dan ogulio i tako svaki samo sam ga mogla uzeti i oguliti kao kakav kolaz papir, uzas to mi se nije desilo ni sa jednim lakom, inace koristim lakove iz oriflame-a GG linija i drze mi pa po i 15-20 dana na nogama doduse, a na rukama uvijek imam french tako da mi lakovi i ne trebaju osim onog prozirnog.

Pozdrav!
Lady Saray

#12100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

ja sam kupila 2 azre i uzela sampon i regenerator iz te kolekcije i uzecu jos i ulje, isplati se i sa azrom izadje 15km.. :D

puder sam koristila, onako.. nije los ali kratko sam ga koristila i presla na drugi. recenzije imas na ovom LINKu a kistove sam vidjela veceras u dm-u u bbiu
Post Reply