Kareem Abdul wrote:
Preuzet? Nisu je u stanju bili zadržat, kao ni Idlib, Arihu, Jisr Sugur, Morek...
Jedino što će napraviti u Allepu je još pokoji propagandni snimak dvojnika preminulog "Tigra" kako u deliriju viče naređenja na voki-toki.
Postoji razlika.
U gradovima kao što su Idlib, Ariha, Jisr Shugur su bili smješteni isključivo pripadnici NDF vojske, od koji je većina bila iz provincija kao što su Tartus, Latakija ili Homs, te nisu imali niti volje, morala ali ni plana kako da drže linije. U svakoj ofanzivi se odmah 50% vojnika povuklo, da bi ostali završili u zasjedama, to samo govori da se već unaprijed znalo šta će se desiti, jer je Idlib provincija uvijek bila protiv vlade, bilo je samo pitanje vremena kad će se sve puknut.
Sve zavisi, ja sam recimo nešto između realiste i optimiste, i mislim da mogu zauzeti dobar dio provincije Aleppa, npr zapadni dio koji je doslovno ruševina, sjeverni dio grada te onaj dio oko Sheik Najar industrijskoj naselja, te bi tako pobunjenike opkolili.
Svaki dosadašnji uspjeh su ostvarili sa Irancima, Iračanima i pripadnicima Hezbollaha, npr ofanziva na Qalamoun planine (Hezbollah), ofanziva na Qusajr (Libanonci i Hezbollah), jug Aleppa (Iranci, Iračani), ofanziva na Kweirs (Tigar brigade, Hezbollah i Iračani), ofanziva na sjever Latakije (Iračani, NDF specijalci) itd ..
Trenutno se u provinciji Aleppa nalaze svi, i sada imaju i 2 avijacije. Uz velike gubitke je sve moguće, a najbolji primjer je kad su prije 2 godine zauzeli ona sela sjeveru Aleppa (Bashkuy, Duwair Zejtun, Retyan), pri cemu je poginulo i zarobljeno oko 112 Iranskih vojnika, ali su napredovali.