Ukrajina

Post Reply
Renta

#12076 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

flexibila wrote:@renta.
Pitas jeli smijemo uporediti Putina sa Milosevicem, haj nam reci jeli Putin poslao u Ukrajinu krvnike da ubijaju Ukrajinski narod kao sto je MIlosevic poslao da nas ubijaju......Sta mislis hoce li Putin napraviti Srebrenicu u Ukrajini kao sto je milosevic napravio kod nas u Bih...Da vidim odgovor :?:

Što bi cheli rekao - nikad ne reci nikad.: pisnuo:
Uostalom, što misliš zašto su mu invazione vojne snage naoružane do zuba već mjesecima na ukrajinskoj granici?? Ne valjda da se slikaju.
Last edited by Renta on 25/05/2014 16:06, edited 1 time in total.
Avetinho

#12077 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Gojeni H wrote:
flexibila wrote: I onda pukkne gasni ugovor sa KInom, pa sporazum na Sangajskom samitu izmedju Rusije, KIne i Irana ....... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: idem pa se citamo (kako ti kazes) imam obaveza :thumbup:
Rusiji iskreno zelim da im umjesto multinacionalnih i evropskih kompanija u zemlju udju kineske.
LOL!
daxon

#12078 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ja Sam Odavle wrote:Sta kazes, ankete u Ruskajoj Pravdaji o popularnosti Putina u SAD?
Russkaya pravda si ti pomenuo, a ne ja, ja ih nigdje nisam pomenu, stoga, ne znam što se grohotom, "kao lud na brašno" smiješ svome postu :?
Avetinho

#12079 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

daxon wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Sta kazes, ankete u Ruskajoj Pravdaji o popularnosti Putina u SAD?
Russkaya pravda si ti pomenuo, a ne ja, ja ih nigdje nisam pomenu, stoga, ne znam što se grohotom, "kao lud na brašno" smiješ svome postu :?

Izvini, malo me ponijelo, ne mogu od smijeha. Reci nam o anketama u SAD.
daxon wrote:Ja imam osjećaj da se Putin u svemu ovome i odlično zabavlja, a pored svega, popularnost mu divlje raste, i to ne samo u Rusiji već u gotovo svim zemljama EU, pa čak i u USA.
Ja sam nekako pomislio da citiras Ruskaju Pravdaju, kao sto cine ostali ruski dobrovoljcici. Koga si ti citirao?
daxon

#12080 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ja Sam Odavle wrote:Izvini, malo me ponijelo
Ja Sam Odavle wrote:Ja sam nekako pomislio da citiras Ruskaju Pravdaju, kao sto cine ostali ruski dobrovoljcici. Koga si ti citirao?
Izgleda da tebe dobro prenosi, gdje ti vidiš da sam ikoga citirao?

Btw
ako te interesuju neka istraživanja i ankete, ruski Lavada Centar je poprilično nevladin, čak opoziciono orjentiran, ali imaju dosta zanimljive podatke :)
http://www.levada.ru/eng/
Last edited by daxon on 25/05/2014 16:27, edited 1 time in total.
Gojeni H

#12081 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Televoting ne predstavlja nista. To za glasanje u Hrvatskoj ne mogu komentarisati jer ne znam nista o tome.

Prava anketa zahtijeva malo vise od televotinga.

Dalje, jedno je raspravljati o necemu sto je daleko od tebe. Kao tema o Siriji. Jedni su napeti k'o struna, drugi komentarisu ... 'nako, da ubiju vrijeme ili da eto i oni imaju neko misljenje o necemu.

Kada ti Ruse lete iznad glave kao Nordijcima ili Estoncima, a svako malo "slucajno" zalutaju na tvoju teritoriju, onda povreda ukrajinskog suvereniteta izgleda daleko ozbiljnije nego nekom Hansu koji se nafurao na anti-globalizam, dok kuca na kapitalistickom HP-u i gricka kapitalisticki Lay's.

Vjerovati da bi neko jedva docekao Ruse na ulicama Varsave ili Berlina mi je :-) :-)

Iskreno, da sam na mjestu Chemerike, malo bih pustio Evropljane da razmisle o svojoj odbrani. Sta im bi sa snaga za brze intervencije?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12082 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Gojeni H wrote:
daxon wrote:Ja imam osjećaj da se Putin u svemu ovome i odlično zabavlja, a pored svega, popularnost mu divlje raste, i to ne samo u Rusiji već u gotovo svim zemljama EU, pa čak i u USA.
Da li je ovaj zakljucak donesen na osnovu necega ili su to cisto nagomilane misli koje su jedva cekale da budu podijeljene s obicnim pukom?
Avetinho

#12083 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

daxon wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Izvini, malo me ponijelo
Ja Sam Odavle wrote:Ja sam nekako pomislio da citiras Ruskaju Pravdaju, kao sto cine ostali ruski dobrovoljcici. Koga si ti citirao?
Izgleda da tebe dobro prenosi, gdje ti vidiš da sam ikoga citirao?
U pravu si. Onda si izmislio vijesti, bas po receptu Putinkovih mladih ruskih dobrovoljaca.
Ako nisi, reci nam odakle ti ovo:
Za SVE zemlje EU ne znam, ali valjda ruski kurircici sve znaju, pa i ovo.
Lincoln-Burrows

#12084 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Po TV anketi u Njemačkoj za koga bi se odlučili oko spora u Ukrajini 89% ih je bilo da podržavaju Putina
a u anketi su bili još Obama, Merkel i Cameron.
Naravno TV anketa nije nešto superpouzdano.
Mislim da je ta "rusofilija" prisutna kod ljudi uglavnom zbog toga što se Merkel boji reći NE Americi
iako joj je veći interes dobar odnos Njemačke sa Rusima.
Putin ima svoje ja za razliku od većine političara.

Nije pretjerivanje reći da je podrška Putinu veća nego Obami globalno u svijetu.
Renta

#12085 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Gojeni H wrote:Televoting ne predstavlja nista. To za glasanje u Hrvatskoj ne mogu komentarisati jer ne znam nista o tome.

Ma to iz Hrvatske je izmislio...a radi se zapravo o anketi na forumu.hr među forumašima u sličnoj temi Ukrajina. Zamisli kredibiliteta. :pisnuo:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=823759
Last edited by Renta on 25/05/2014 16:41, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#12086 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Jel ova podrska Putinu "cak i u USA" provjerena televotingom ko i u Njemackoj :lol:
daxon

#12087 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ja Sam Odavle wrote:U pravu si. Onda si izmislio vijesti,
Opet te ponjelo, ja nisam izmislio nikakvu vijest, niti sam vijest saopćio, ja sam kako je i napisano, iznio svoje mišljenje, svoj lični dojam.
Dakle, ovo je već četvrti put uzastopno da mi imputiraš nešto što nisam ni rekao ni mislio, a u to se svako na ovoj temi može uvjeriti. Sada, do čega je, do inteligencije, ili do toga što te, kako sam kažeš, ponese i prenese, ne bih znao?!
Avetinho

#12088 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Lincoln-Burrows wrote:Po TV anketi u Njemačkoj za koga bi se odlučili oko spora u Ukrajini 89% ih je bilo da podržavaju Putina
Mislim da je ta "rusofilija" prisutna kod ljudi uglavnom zbog toga što se Merkel boji reći NE Americi

Nije pretjerivanje reći da je podrška Putinu veća nego Obami globalno u svijetu.
JBT svi citaju samo Pravdaju.
Provjeri kako je glasao Savjet Bezbjednosti UN. Jedino kineski oligarsi i ruska mafija protiv. Pametnom dosta.
U Ruandi i Mianmaru i Gvatemali i u Obali Slonovace svi navijaju za Putina jel tako.
Avetinho

#12089 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

daxon wrote:
Opet te ponjelo, ja nisam izmislio nikakvu vijest, niti sam vijest saopćio, ja sam kako je i napisano, iznio svoje mišljenje, svoj lični dojam.
Dakle, ovo je već četvrti put uzastopno da mi imputiraš nešto što nisam ni rekao ni mislio, a u to se svako na ovoj temi može uvjeriti. Sada, do čega je, do inteligencije, ili do toga što te, kako sam kažeš, ponese i prenese, ne bih znao?!
Hajde probaj jos jednom, mozda smislis bolju vadionu.
Gdje si ovo nasao, na Ruskajoj Pravdaji?
daxon

#12090 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ja Sam Odavle wrote:
daxon wrote:
Hajde probaj jos jednom.
:lol: :lol: :lol:
Evo probat ću još jednom, isključi prenošenje, uključi inteligenciju i razum ukoliko ga imaš, pa moju rečenicu koju si citirao i u kojoj si markirao jedan dio, pročitaj od početka pa do kraja.
Ja Sam Odavle wrote:Provjeri kako je glasao Savjet Bezbjednosti UN.
De ti provjeri, koliko je zemalja koje su glasale u SB, koje su to zemlje, kako su glasale, te koliko stanovnika zemaljske kugle predstavljaju te zemlje, onda će ti postati jasno, koji je veći dio čovječanstva, onaj koji podržava Rusiju ili onaj koji je ne podržava.
Gojeni H

#12091 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Fakat @daxon, malo te prenijelo s anketama, Ruskajom, i popularnosti Putina u SAD.

Nista ... primi, suti, obrisi suze i furaj. Budi musko.
Lincoln-Burrows

#12092 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Ja Sam Odavle wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Po TV anketi u Njemačkoj za koga bi se odlučili oko spora u Ukrajini 89% ih je bilo da podržavaju Putina

JBT svi citaju samo Pravdaju.
Provjeri kako je glasao Savjet Bezbjednosti UN. Jedino kineski oligarsi i ruska mafija protiv. Pametnom dosta.
U Ruandi i Mianmaru i Gvatemali i u Obali Slonovace svi navijaju za Putina jel tako.
Dečko ne znam zašto se žestiš toliko, Obama polako gubi kredibilitet kod vlastitog naroda,
čak ni medijska propaganda ne uspjeva uvjeriti Amerikance da uđu u neki novi "pravedni" rat.
Vjerojatno u Ruandi, Mianmaru i Obali Slonovace ne razmišljaju mnogo o ovim stvarima dok u Guatemali su sigurno
protiv Obame kao icijeloj srednjoj americi ali tu su u pitanju drugi razlozi.

Nije Putin kao političar ništa posebno ali je trenutno jedini koji može od_ebati NATO i to ljudi cijene,
tj. žele vidjeti da NATO nije gosodar svijeta.

Nego usput rečeno tamo na temi o Siriji si za opoziciju a ovdje si Obami rame uz rame. Zbunjuješ.
Nikolaj Stavrogin

#12093 Re: Ukrajina

Post by Nikolaj Stavrogin »

ko zna engleski i njemacki neka samo ode na stranice guardiana, new york times, spigela, welta, itd. i neka procita komentare u vijestima iz ukrajine. vecina ljudi na zapadu kontaju hipokriziju amerike i eu i daju pravo rusiji da reaguje kako je reagovala...

protiv rusije su samo ukrajinski i bosnjacki nacionalisti... prakticno usamljeni u svijetu. to dosta govori o bosnjackom nacionalizmu.
sluga_okupatora

#12094 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Nikolaj Stavrogin wrote:ko zna engleski i njemacki neka samo ode na stranice guardiana, new york times, spigela, welta, itd. i neka procita komentare u vijestima iz ukrajine. vecina ljudi na zapadu kontaju hipokriziju amerike i eu i daju pravo rusiji da reaguje kako je reagovala...

protiv rusije su samo ukrajinski i bosnjacki nacionalisti... prakticno usamljeni u svijetu. to dosta govori o bosnjackom nacionalizmu.

Ne, nego ko ima imalo logike vidjeti ce kakav je zvanicni stav preko 90% svjetskih vlada povodom sranja u ukrajini i "referenduma".
Ono sto se broji je zvanicni stav vlade neke zemlje a ne sta misli tamo neka fukara (koja je stanovnik te zemlje) koja usput ima fontele i internet pa moze da zove na televoting i klepa nebuloze na mjestima predvidjenim za komentare. :D
Avetinho

#12095 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

@daxon

Prije nego sto pocnes prozivat druge da objasne stavove, hajde probaj ovo ponovo.
Ja Sam Odavle wrote:
Jos uvijek nisi nasao prikladan izgovor za ovu nebulozu:
Mozes izmisljat i vadit se koliko zelis, ali molim te nadji gdje to USA podrzava Putinka u otimacini tudje teritorije.
Last edited by Avetinho on 25/05/2014 18:09, edited 1 time in total.
Challenger__

#12096 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nego usput rečeno tamo na temi o Siriji si za opoziciju a ovdje si Obami rame uz rame. Zbunjuješ.
To je jedna te ista strana svijeta.
vivaldi

#12097 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

rezultati ankete najvise zavise od regiona/dijelova svijeta- ko je bio pod ruskom cizmom bjezi od nje ko djavo od krsta, a kome dronovi demokratiju preventivno donose taj bi amere zapalio sve. u pravu su i jedni i drugi.

svabo je u neobrnom grozdju - pravi veliki biznis i jednim i s drugim. merekleovoj niti su drage putinove metode, niti je odusevljava obamino "nato partnersko" prisluskivanje telefona..
Avetinho

#12098 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
To je jedna te ista strana svijeta.
Koji si ti troll. Putinko otme tudju teritoriju, ali za sve to je kriva Amerika.
:pisnuo:
daxon

#12099 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Nikolaj Stavrogin wrote:ko zna engleski i njemacki neka samo ode na stranice guardiana, new york times, spigela, welta, itd. i neka procita komentare u vijestima iz ukrajine. vecina ljudi na zapadu kontaju hipokriziju amerike i eu i daju pravo rusiji da reaguje kako je reagovala...
Kakav engleski, njemački i strani portali, to nije odmaklo dalje od saffa, inače ne bi pisali ovakve gluposti :roll:
U tome i leži problem, ljudi su neinformisani, zato i nemaju svoje mišljenje.
Evo očit primjer
sluga_okupatora wrote:nego ko ima imalo logike vidjeti ce kakav je zvanicni stav preko 90% svjetskih vlada povodom sranja u ukrajini i "referenduma".
Dakle, on vjeruje da je 90 % svjetskih vlada protiv Rusije :roll:
Challenger__

#12100 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Gojeni H wrote:Televoting ne predstavlja nista. To za glasanje u Hrvatskoj ne mogu komentarisati jer ne znam nista o tome.

Ne,ne kolega, ne može to tako. Ništa je - ništa. Ono je nešto. Njemačka, dva slučaja: televoting, kurs Putina podržava 89 %. Politički internet portal, Njemačka: glasanje za svjetske lidere. Onaj debil Obama - 2 %, Merkelica 3 %, Putin 92 %, ostalih se ne sjećam.

OK. Reći ćemo "ne znamo da li je uzorak reprezentaivan". Slažem se. Ali, jeste indikativno. Ima li nešto suprotno od ovih indicija? Ima u emocijama wanna-be kritičara RF na ovoj temi, a to jeste "ništa" iz tvog komentara.
Post Reply