Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#12051 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Qler wrote:Ja sam kupio logitech harmony 885 da kontrolisem svu aparaturu po kuci :)
wooow, dobro parce hardwera :thumbup:
Dje kupio, kol'ko platio, haaa? :mrgreen:
MTV

#12052 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ma nisam platio na vrijeme i kaput a kad odem negdje sve se cupa iz struje. Inace pohvala za brzo ukljucenje. Cak su zvali nakon 2 sata da vide radi li sve. :thumbup:
semirsar

#12053 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Dodjoh, pripalih sve elektronske spravice TV, router, resivere moj dragi lol mi suspendirao usluge. Nesvijetli DSL i Internet na routeru. Uvijek sam na vrijeme placao eto samo ovo ljeto radi auta.

Brzo do njih plati, vrnem se nazad i zamisli sve radi. Fino. Pripalim TV novi kanali Tiji i Televizija 5 HD fakat u HD formatu, na TV 5 super slika nekakvog vodopada dok na Tiji isao neki stari crtani pa slika bas i nije HD.
Tiji HD je na famoznim brojevima od 1077 i TV 5 HD 1075 dok na drugom resiveru tiji na 1088 i tv5 na 1089.
A mi kao korisnici nemozemo ukucavati brojeve vece od 999.
e drug moj, mislis ti, to raja sa istoka, znaju sta je muka... pogle malo bolje, odavle kad gledis oni su nam zapad, al jos truhlji. Nejma nam vise Farukovog merhametluka sa cekanjem do dvatri mjeseca sa placanjem. :lol:
Jbt, jos cemo i mi ko HS-ovci za Enesom zavapit, Faruk, vrati se, odrase nas ovi, joooooj. :evil:
Qler

#12054 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

semirsar wrote:
Qler wrote:Ja sam kupio logitech harmony 885 da kontrolisem svu aparaturu po kuci :)
wooow, dobro parce hardwera :thumbup:
Dje kupio, kol'ko platio, haaa? :mrgreen:

Nasao na piku jer nije ga niko imao po prodavnicama. Polovan, super ocuvan, 60KM :D za ovaj model bas povoljna cijena. I jarane extra stvar.
Sarajevski-Seljak

#12055 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sarajevski-Seljak »

Jel iko od vas raskidao ugovor sa Logosoftom ? Prave li probleme, imam potpisan ugovor na 24 mjeseca (od decembra 2015), potpisao sam dok je jos sportklub bio u ponudi, ali sad ga vise nema, i to me strasno nervira.
Praetorious

#12056 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Korisnička dokumentacija, Opšti uslovi korištenja:

Poglavlje 12.4.
U slučaju da pretplatnik prije isteka minimalnog perioda trajanja ugovora jednostrano raskine ugovor ili ako pretplatnički ugovor bude raskinut krivicom pretplatnika prije isteka minimalnog perioda trajanja ugovora, pretplatnik će biti dužan da Logosoftu nadoknadi štetu u visini iznosa preostalih
mjesečnih pretplata do isteka minimalnog perioda trajanja ugovora i ukupan iznos preostalih mjesečnih rata za uređaj/uređaje ako je isti/iste kupio na rate ili u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario, a u skladu sa važećim Cjenovnikom Logosofta. Obaveza uplate navedenih naknada od strane pretplatnika dospijeva na dan raskida pretplatničkog ugovora.

To je na str. 29 Opštih uslova. Više na:
http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... 016%20.pdf
karanana

#12057 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

znaci ukratko...pushiona....onda bolje da pretplata tece nego da im unaprijed izvalis lovu a nemas nikakvu uslugu.

e jedino se mozes pozvati na to da su te laznim marketingom i ponudom za koju su znali da ce se smanjiti, navukli na potpis. mislim, ako oni ne postuju svoje dijelove ugovora, onda ne moras ni ti. ali za to kod njih uvijek postoji "visa sila".
Maharadza

#12058 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

karanana wrote:znaci ukratko...pushiona....onda bolje da pretplata tece nego da im unaprijed izvalis lovu a nemas nikakvu uslugu.

e jedino se mozes pozvati na to da su te laznim marketingom i ponudom za koju su znali da ce se smanjiti, navukli na potpis. mislim, ako oni ne postuju svoje dijelove ugovora, onda ne moras ni ti. ali za to kod njih uvijek postoji "visa sila".
Teško da i to uspije:
4.14. Logosoft zadržava pravo, kreiranjem programske sheme, određivati TV kanale koje distribuira
pretplatnicima. Logosoft zadržava pravo mijenjati pojedine kanale iz programske sheme na način da
mijenja postojeće kanale sa novim kanalima, uvodi nove kanale uz postojeće ili ukida postojeće
kanale.
Logosoft se obavezuje da neće mijenjati programsku shemu na način da bi to uzrokovalo
neravnotežu u pravima i obavezama ugovornih strana na štetu pretplatnika, osim u slučajevima kada
je promjena tehnički, ekonomski ili pravno opravdana.

4.16. Logosoft može u bilo kojem trenutku prestati distribuirati pojedini kanal ili dio programskog sadržaja
pojedinog kanala
, ako mu vlasnik ili zastupnik kanala na bilo koji pravno dopušten način onemogući
distribuiranje cijelog kanala ili dijela programskog sadržaja pojedinog kanala. Logosoft ne garantuje
pretplatniku da vlasnik kanala neće prestati sa emitiranjem kanala ili sa distribucijom kanala na
području Bosne i Hercegovine.
:P
MeanMachine

#12059 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

Mislim da je @Maharadza upravu, u biti se cijela ta priča onda svodi na dobru volju Logosofta da daju / ili ne daju svoju saglasnost za prijevremeni raskid ugovora (pri čemu se naravno uvijek mogu pozvati na ove članove ugovora koji su upravo citirani i odbiti da daju saglasnost).
MTV

#12060 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nema raskidanja ugovora bez placanja penala ukoliko nije istekao ugovor. Svi operateri Lol, TM, BHT, Elta, TXTV imaju pravo na izmjenu programake sheme sto i pise u njihovim ugovorima.
karanana

#12061 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

pa naravno. znaci sad da ponudu limitiraju na BHT, FTV i PTPC i da su to jedina 3 kanala koje nude, opet bi ih ovaj dio ugovora stitio.
MeanMachine

#12062 Re: RE: Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

MTV wrote:Nema raskidanja ugovora bez placanja penala ukoliko nije istekao ugovor. Svi operateri Lol, TM, BHT, Elta, TXTV imaju pravo na izmjenu programake sheme sto i pise u njihovim ugovorima.
To je u neku ruku i logično, barem s poslovnog gledišta. Ono što po meni LOL može i mora bolje raditi je informisanje korisnika o ovakvim stvarima, i to detaljno i na vrijeme. Ima logosoft svojih negativnih strana, kao i svaki operater u određenoj mjeri, ali generalno im je ponuda korektna izuzev ovakvih propusta u komunikaciji sa korisnicima. Ono što je trenutno možda i najveći problem LOL-a je činjenica da odavno više nisu trendsetteri u ponudi usluga u odnosu na konkurenciju jer su svoj ritam inoviranja ponuda znatno usporili dok je konkurencija značajno napredovala. To logosoftu, kao realno malom operateru, uzima glavnu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju i dugoročno ne može biti ozbiljna osnova za njihovo poslovanje.
karanana

#12063 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

skolski i akademski fino receno, kao iz udzbenika biznisa i marketinga. ali jeste tako.

po meni je sto se sportkluba tice, bas bila marketing kampanja laznog predstavljanja. mjesec prije nego ce ga iskljuciti, reklamirali su se sa sportpaketom koji ukljucuje sportklub i arene. dugo i nakon ukidanja sportkluba po tramvajima sam vidjao bilbordice sa istom reklamom.
po meni su uradili klasicno sakrivanje informacija za koje su znali da dolaze, ne samo oni nego cak i mi ovdje na forumu. cim ih je mtel uzeo znalo se da ce ga ukinut. jedino sto mi nismo znali kada im tacno ugovor istice. lazno predstavljanje.
The BEN10

#12064 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

imal ikakvog habera u vezi sa SK kanalima?
Nefs-i Mulhima

#12065 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nefs-i Mulhima »

MeanMachine wrote:Mislim da je @Maharadza upravu, u biti se cijela ta priča onda svodi na dobru volju Logosofta da daju / ili ne daju svoju saglasnost za prijevremeni raskid ugovora (pri čemu se naravno uvijek mogu pozvati na ove članove ugovora koji su upravo citirani i odbiti da daju saglasnost).
Prijavi preseljenje logosoft usluge na adresu na koju ne pruzaju usluge.

Provjere u sistemu, ne pokrivaju ulicu i raskinu ugovor jer ne mogu pruzati uslugu vlastitom krivicom (korisnik nije kriv :D ).

Kad su smradovi zasluzili su da neko eksploatise ovu rupu u ugovoru. Inace do sad nisu trazili potvrde u boravku (prije kupnje od mtela) kao telemach, tako da mere proci ova caka....
MTV

#12066 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Novo! Huawei i Tesla mobilni uređaji

Poštovani korisnici,

U ponudi Logosofta sada možete pronaći i najprestižniji mobitel Huawei P9 po cijeni već od 200 KM te Huawei Y6 i Tesla 3.1 po cijeni već od 1 KM u ovisnosti koji od LoGO! integrisanih paketa odaberete za sebe. Uređaji su dostupni u sklopu integrisanih LoGO! paketa s mobilnom telefonijom, pri potpisivanju ugovora na 12 ili 24 mjeseca. Više informacija na 033 931 900 ili www.logosoft.ba/webshop.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/87f29a5af47 ... i-uredjaji
Dzontra_Volta

#12067 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Ma sa prosječnim advokatom možeš raskinuti ugovor bez bilo kakve naknade, mogli bi obrisati dupe s općim pravilima i sl. nebulozama. Problem je taj što je i prosječni advokat skuplji od tih preostalih 15-tak pretplata. I naravno što te razni "stručnjaci" upozoravaju da nema šanse da ih dobiješ na sudu.
kikilika

#12068 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

Dzontra_Volta wrote:Ma sa prosječnim advokatom možeš raskinuti ugovor bez bilo kakve naknade, mogli bi obrisati dupe s općim pravilima i sl. nebulozama. Problem je taj što je i prosječni advokat skuplji od tih preostalih 15-tak pretplata. I naravno što te razni "stručnjaci" upozoravaju da nema šanse da ih dobiješ na sudu.
ne treba ti ni advokat, dovoljno je pismenim putem tražiti sporazumni raskid ugovora, napišeš im npr. ovo što je karanana rekao oko lažnog reklamiranja i sl.; ako ne pristanu na sporazumni raskid, prestaneš plaćati i vozdra, zaista ne vjerujem da bi te tužili, a i ako tuže tužba bi trebala biti neosnovana - da živimo u pravno uređenoj državi :D
MTV

#12069 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dosta mokrih snova oko pravne uredjene zemlje. :mrgreen: Raja ovo je gdje prestaje razum pocinje BiH.
semirsar

#12070 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Novo! Huawei i Tesla mobilni uređaji

Poštovani korisnici,

U ponudi Logosofta sada možete pronaći i najprestižniji mobitel Huawei P9 po cijeni već od 200 KM te Huawei Y6 i Tesla 3.1 po cijeni već od 1 KM u ovisnosti koji od LoGO! integrisanih paketa odaberete za sebe. Uređaji su dostupni u sklopu integrisanih LoGO! paketa s mobilnom telefonijom, pri potpisivanju ugovora na 12 ili 24 mjeseca. Više informacija na 033 931 900 ili http://www.logosoft.ba/webshop.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/87f29a5af47 ... i-uredjaji
Ma kako da ne :mrgreen:
Kad odes na ponudu uredjaja, vidis o kojem se fonu radi odnosno da je LITE verzija :evil:
http://www.logosoft.ba/webshopItem/9828 ... efe73f2326
MTV

#12071 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

To se ti njima obrati. I Lite je dobar phone, al ovdje je fazon laznog reklamiranja.
semirsar

#12072 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:To se ti njima obrati. I Lite je dobar phone, al ovdje je fazon laznog reklamiranja.
Ne kazem da je lite los telefon, dapace, ali...
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7983
Reklama, antireklama, lazna, vakanaka... je ipak reklama.
Ko zna zna, ko ne zna uzece, i dobice dobar telefon za male pare, al' nije to to, jok vala. :mrgreen:
Frizider, pretis lonac, wc solja... sta god bilo, ne valja him odluka da se ne mres jopet ponovit nekim novim uredjajem dok ne odgulis potpisate mjesece. E vala, kad dodje vrijeme dobro cu ja se promislit razmislit, bez sentimenta prema LOL-u, na papir sta ko nudi i para kolko trazi za to sto nudi i tek tadli paraf priturit za 12/24mjesecnu robiju. T-mach kaki je taki je jeftiniji je, BHTelekom ilitiga Mojatv kaki su taki su ipak se polako bude i uzdizu... pa dok dodje men vakat za odlucit bidne i bolje kod konkurencije negoli ovdeka di sam.
Citaju ovi nasi itekako citaju sta mi palamudimo, pa nek se presaberu malo, a finansije vec znaju na cemu su, a i ja Bogumi. :evil:
The BEN10

#12073 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Sve u svemu, čim mi istekne ugovor idem sa LOL-a. BHT nudi odlične IPTV pakete u kombinaciji sa mobilnim paketima, a nema više ni razlike u SK. Jedino par kanala više u HD-u, no nije vrijedno više. :)
chemix

#12074 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Ako gledamo kvalitet usluge, broj kanala, cijene poziva i ostale stvari kad se saberu i oduzmu sve je to u 5 deka...tako da mi se LOL i dalje čini kao logičniji izbor jer je po mojoj računici logo trio povoljniji od sličnog paketa konkurencije ako računamo ukupne troškove na 24 mjeseca, a da su pali u zadnje 2 godine, to definitivno stoji.
A kome recimo ne treba fiksni a trebaju mu baš svi tv kanali, ima dosta IPTV servisa koji to nude, pa tako uzme samo NET od lola (30 KM) i tv gleda preko drugog servisa. izađe na isto para otprilike, a imaju svi kanali koje raja traži.
MTV

#12075 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Semirsar isto kao ja jednom bi ih sutnuo kroz prozor, sutra su mi dobri nebi ih mijenjao nizasta i tako u krug...

Moju TV nebi jer i za obicni BHT HD traze jebene 4 KM i uz to dobijes jos 9 HD kanala dok u lolu u osnovnom paketu imam 12 HD kanala ukljucujuci BHT HD. Jest mogao bi i bolji izbor biti u ovih 12 HD kanala al sta je tu je.

Kod TM mi se puno svidja Unify a i D3 ponuda kanala npr. B92, Nat Geo HD, Nat geo Wild HD, Foxovi u HD, sad Cinestar Premiere 1 i 2 HD, BBC earth HD.
Post Reply