Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animus wrote: ↑02/11/2020 19:42
U onom snimku gdje se susrecu azeri i armeni koji sebpovlace nakon toga armenski vojnik spominje da se plaše dronova koji ih stalno nadlijecu. Znaci da su svjesni sta im se desava. Zato onako panicno bjeze kad cuju zujanje prije udara.
Svaka im cast sto su uopce u stanju da u tim uslovima glume glinene golubove.
Pitanje je koliko oni imaju mogucnost da se ispale odatle. Njima je izbor smrt od drona ili sto duze skrivanje po šumi. Nije ni čudo sto ih onako na silu trpaju u autobus.
Teško je biti pametan u toj situaciji. U pravom smislu rijeci oni su topovsko meso. Najbolje sto im se moze desiti je da Šuša što prije padne i da krene masovno povlačenje. Što duže ovo bude trajalo bit će više mrtvih armena i sve manje šanse pojedincima da prežive.
Tamo kreće period lošeg vremena, Azeri gube taj adut. Tako da će se ratne operacije prolongirati.
Nevrijeme znači olakšanje za Jermene.
eh...kad se sjetim jednog lika iz Banovica...koji je trvrdio da ce planina sje*ati Azere...
ohoho Pozdrav generali i pukovnici ocel to ? Vidim i karte su se krenuli iznostiti po virtualnim stolovima, planiraju se zahvati proboji,pinceri,ubacivanja Steta steta da vas je bilo 92-95 u najmanju ruku bi Bosna dostigla najdalje granice kraljevine.
“Even a dog mocks a lion when the lion is inside a cage.”
spreca wrote: ↑02/11/2020 17:54
Znali neko na kojoj je stranici onaj klip gdje ruski pop objasnjava razliku izmedju pravoslavlja i Armenske crkve
Prvo ne razumijem Ruski, drugo zašto bi bilo relevantnije to šta govori taj ruski sveštenik od recimo ovih izvora koji govore da je Arenska crkva dio istočnih pravoslavnih crkava.
• Dočkal, Kamilo (1940). "Povijest Armenske crkve" [History of the Armenian Church]. Bogoslovska smotra (in Croatian). 28 (2): 113–123.
• Dočkal, Kamilo (1940). "Povijest Armenske crkve" [History of the Armenian Church]. Bogoslovska smotra (in Croatian). 28 (3): 182–192.
• Fahlbusch, Erwin (1999). "Armenian Apostolic Church". In Fahlbusch, Erwin (ed.). Encyclopedia of Christianity. 1. Grand Rapids: Wm. B. Eerdmans. pp. 127–128. ISBN 0802824137.
• Krikorian, Mesrob K. (2010). Christology of the Oriental Orthodox Churches: Christology in the Tradition of the Armenian Apostolic Church. Peter Lang. ISBN 9783631581216.
Zbog ovog sam popio ban na 24h da ni sam ne znam kako i zašto.
Monofiziti se pokusavaju "prodati" pod pravoslavne ali ih sve pravoslavne crkve smatraju jereticima od 4. Vaseljenskog Sabora odrzanog 451 godine nove ere. Jeres monofizitstva.
Pravoslavne crkve odlucuju ko jeste a ko nije pravoslavac. Ne mozes ti ili ja ili neki Armen o tome odlucivati.
To isto kao kad bi rekao Bahajci su muslimani samo zato sto je religija osnovana u Iranu i jer je osnivac bio musliman Mirza Husein Ali Nuri „Bahaulah" i sto je dosta uzeto iz Islama za religiju, pa cak to i koriste da bi privukli muslimane u religiju...
emirolini wrote: ↑02/11/2020 20:34
Evo pomjeranja linija
Azerbaijani army managed to seized several positions in the Martuni region towards the city of Chartar: Armenian Defense Ministry Representative Artsrun Hovhannisyan
Chartar je pod kontrolom azerbejdzanaca.
Last edited by The 51st State on 02/11/2020 21:05, edited 1 time in total.
A sto je to tako?
Azeri da hoce po svaku cijenu citavu regiju ono da bas hoce sad i odmah, satrali bi sve za 7 dana. Nebi kamen na kamenu ostao.
Ali... stradalo bi bas bruku vojnika, bruku majki bi oplakivalo sinove, bruku zena udovice, bruku djece bez oca. To je glavni razlog "sporijeg" napredovanja. (Afrin) Alijev i Erdogan su za narod.. Bitan je zivot. Ovi debili iz armenije se ne pocesu kad vide bajraktarenje i masovna stradanja.
Taktika, mrcvari protivnika, ubi dronom i lagano usetaj.
Gusar-from-Riga wrote: ↑02/11/2020 21:03
A sto je to tako?
Azeri da hoce po svaku cijenu citavu regiju ono da bas hoce sad i odmah, satrali bi sve za 7 dana. Nebi kamen na kamenu ostao.
Ali... stradalo bi bas bruku vojnika, bruku majki bi oplakivalo sinove, bruku zena udovice, bruku djece bez oca. To je glavni razlog "sporijeg" napredovanja. (Afrin) Alijev i Erdogan su za narod.. Bitan je zivot. Ovi debili iz armenije se ne pocesu kad vide bajraktarenje i masovna stradanja.
Taktika, mrcvari protivnika, ubi dronom i lagano usetaj.
Prvo ne razumijem Ruski, drugo zašto bi bilo relevantnije to šta govori taj ruski sveštenik od recimo ovih izvora koji govore da je Arenska crkva dio istočnih pravoslavnih crkava.
• Dočkal, Kamilo (1940). "Povijest Armenske crkve" [History of the Armenian Church]. Bogoslovska smotra (in Croatian). 28 (2): 113–123.
• Dočkal, Kamilo (1940). "Povijest Armenske crkve" [History of the Armenian Church]. Bogoslovska smotra (in Croatian). 28 (3): 182–192.
• Fahlbusch, Erwin (1999). "Armenian Apostolic Church". In Fahlbusch, Erwin (ed.). Encyclopedia of Christianity. 1. Grand Rapids: Wm. B. Eerdmans. pp. 127–128. ISBN 0802824137.
• Krikorian, Mesrob K. (2010). Christology of the Oriental Orthodox Churches: Christology in the Tradition of the Armenian Apostolic Church. Peter Lang. ISBN 9783631581216.
Zbog ovog sam popio ban na 24h da ni sam ne znam kako i zašto.
Monofiziti se pokusavaju "prodati" pod pravoslavne ali ih sve pravoslavne crkve smatraju jereticima od 4. Vaseljenskog Sabora odrzanog 451 godine nove ere. Jeres monofizitstva.
Pravoslavne crkve odlucuju ko jeste a ko nije pravoslavac. Ne mozes ti ili ja ili neki Armen o tome odlucivati.
To isto kao kad bi rekao Bahajci su muslimani samo zato sto je religija osnovana u Iranu i jer je osnivac bio musliman Mirza Husein Ali Nuri „Bahaulah" i sto je dosta uzeto iz Islama za religiju, pa cak to i koriste da bi privukli muslimane u religiju...
Eto ti izvora gore lijepo sam stavio, oni ne tvrde tako. Enciclopeida of Christianity lijepo kaže da su dio porodice istočnih ortodoksnih ckvi ali eto ja trebam vjerovati forumašima više nego ozbiljnim izvorima. Ta će enciklopedija, vidim svi ste doktorirali kršćansko vjerovanje Armenske apostolske crkve. Over and out
Nadzornik wrote: ↑02/11/2020 21:00
Trenutno stanje:
OOo evo ga i naddzorni. Hocel taj lonac? Il bjese kazan?
Sad ce kisa, samo sto nije, pitanje je samo sta ce padat.
Joj kako dobro izgleda kad postiraju propagandu iz ovih rovova centralno gore gdje ih uopste nisu napali. Uzivaju a veze nemaju sta im se desava na jugu oko Suse.
Trenutna situacija na terenu mi se cini poput Francove taktike u bitci na Ebru.
Pustio je crvene u ovom slucaju komuniste predvodjene Listerom,Taguenom i Vegom da je predju i strpali ih u vrecu izmedju
Gandese i same rijeke.
Bila je to epska rasturacina komunista i medjunarodnih placenika i posljednja velika bitka u ratu.
Nadzornik wrote: ↑02/11/2020 21:14
Trenutna situacija na terenu mi se cini poput Francove taktike u bitci na Ebru.
Pustio je crvene u ovom slucaju komuniste predvodjene Listerom,Taguenom i Vegom da je predju i strpali ih u vrecu izmedju
Gandese i same rijeke.
Bila je to epska rasturacina komunista i medjunarodnih placenika i posljednja velika bitka u ratu.
Odakle nadgledas ? Sa kojeg brda ? Cuvaj se pazi da te artiljerija ne uhvaCi
Inace, zastoj na svim frontovima. Nerazumljiv. Ko da nema snage sa obje strane. Iki se ceka nesto...pojacanje li...nesto drugo.....ako ima netko informacije o pomjeranju linija molio bi za link