Irak

Post Reply
_drunken_santa_

#12051 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by _drunken_santa_ »

Kitrona wrote:Mislim da su neki ovdje iznimno licemjerni kad je u pitanju Zapad.

Zapadu se mjeri i uvecava svako minijaturno "skretanje" sa agende ljudskih prava, demokratizacije, multikulutralnosti a zemlje koje ti kritizeri protežiraju ubijaju novinare, kolju, ubijaju masovno i nikom ništa?!

Na Zapadu je jako moćna javnost, o svakom kontroverznom pitanju se vode rasprave, pišu knjige, šalju isprike, priznaju greške, prolazi kroz katarze, daju se prava manjinskim i ugroženim skupinama, na Zapadu vlada prava multikuralnost gdje osim mješavine rasa i kultura možeš biti i otvoreno protiv režima (naravno u okvirima zakona), dok u tim zemljama ne smiješ pisnuti o kontroverznim temama ali su svi napeti kao puške kad treba Zapadu ukazati na neke greške. Zapad ulaže stvarno puno napora u humanizam. Naravno, ništa na ovom svijetu nije savršeno pa nije ni to. No ne mogu neke glavosječe, ubojice ženskih novinarki i njihovi simpatizeri biti kompetentni procjenjivati Zapad. Malo ste pomiješali lončiće.

Ne znam, sav taj humanistički napredak Zapadu je vjerojatno zamišljeno i da služi kao primjer, svjetionik ostalim zemljama da polako usvoje te standarde pa se nekako približe ili izjednače u zemljama u tim standardima ako žele biti dio civiliziranog svijeta a sve sa krajnjim cilljem da bi pojedincu bilo bolje i da danas-sutra možeš slobodno ići na bilo koji kraj zemaljske kugle i osjetit se slobodno.

Međutim ako neke zemlje misle da će moći klati na svom terenu, sistematski izigravati standarde humanizma a u isto vrijeme mjerkati Zapadu svaku kontroverznu temu i fazu kroz koju prolazi, onda se bojim da je samo pitanje vremena kad će nekome na Zapadu dopizditi takvo licemjerstvo. U tom smislu mislim i da je pojava i uspjeh Marine Le Pen uzrokovana ovakvim ponašanjem.
Zapad ne zna sta ce sa anti intelektualnim ideologijama poput Erdoganove ili Saudijske. Nekoliko americkih administracija zaredom tikve sadi sa ludacima i samo je pitanje kada ce ovi doci nared...
arzuhal

#12052 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arzuhal »

Challenger__ wrote:
arzuhal wrote:
Opetja033 wrote:Sve vece podjele medju irackim siitima:

http://www.economist.com/news/middle-ea ... gayatollah
I ja ću reći za imama Alija Sistanija, s obzirom na njegove govore, borbu, nastojanja i savjete političarima: hvala Allahu što je u Iraku i što ga imamo. Za mene osobno najpozitivnija ličnost na cijelom Bliskom istoku već duže vrijeme.
Nadam se da ćeš isto reći nakon što je zatražio da se turske trupe povuku iz Iraka:

Image
Sistani called for the withdrawal of the #Turkish forces that entered northern #Iraq (Ba'shiqa) without permission from the government
Iraq's top Shi'ite cleric says government should not tolerate infringement of sovereignty

:arrow: LINK
:arrow: LINK
Nisam ja ovdje nikakav navijač kao ti, ne petljaj mene u ljepljivu matricu ideološke ublehe i pecat ovim stvarima. Kada se zahvalim Allahu na imamu Sistaniju, rekavši dobro zbog čega imam takav stav prema njemu, ja svoju dovu i radost neću mijenjat iz razloga u kojima ti, bilesi, sagaraš. De ti svoj pos'o i sa sebi sličnim i priličnim polemiši, nemam ja ništa s vama :thumbup: Imam Ali Sistani je dosljedan i iskren, za razliku od mnogih, i njegovo suprostavljanje turskom vojnom narušavanju iračkog suvereniteta je jedina logična izjava koju je takav insan mogao dati i zastupati, maša-Allah :-D
Challenger__

#12053 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

arzuhal wrote:Nisam ja ovdje nikakav navijač kao ti, ne petljaj mene u ljepljivu matricu ideološke ublehe i pecat ovim stvarima. Kada se zahvalim Allahu na imamu Sistaniju, rekavši dobro zbog čega imam takav stav prema njemu, ja svoju dovu i radost neću mijenjat iz razloga u kojima ti, bilesi, sagaraš. De ti svoj pos'o i sa sebi sličnim i priličnim polemiši, nemam ja ništa s vama :thumbup: Imam Ali Sistani je dosljedan i iskren, za razliku od mnogih, i njegovo suprostavljanje turskom vojnom narušavanju iračkog suvereniteta je jedina logična izjava koju je takav insan mogao dati i zastupati, maša-Allah :-D
Mogao si reći - da - i bez te ostrašćene tirade koja samo svjedoči o razdražljivom egu, iliti raspojasanom nefsu koga nije lako kontrolisati i od koga nisi u stanju da sagledaš sagovornika. Ako misliš da ću dati 5 pfeninga na potvrdu da pripadam takvom kovu, neću, ne pada mi na pamet :thumbup: .

Sistanija poštujem također, sa i bez ikakvih ideoloških odrednica, godinama prije sirijskog konflikta.

Lijep pozdrav.
arzuhal

#12054 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arzuhal »

Challenger__ wrote:
arzuhal wrote:Nisam ja ovdje nikakav navijač kao ti, ne petljaj mene u ljepljivu matricu ideološke ublehe i pecat ovim stvarima. Kada se zahvalim Allahu na imamu Sistaniju, rekavši dobro zbog čega imam takav stav prema njemu, ja svoju dovu i radost neću mijenjat iz razloga u kojima ti, bilesi, sagaraš. De ti svoj pos'o i sa sebi sličnim i priličnim polemiši, nemam ja ništa s vama :thumbup: Imam Ali Sistani je dosljedan i iskren, za razliku od mnogih, i njegovo suprostavljanje turskom vojnom narušavanju iračkog suvereniteta je jedina logična izjava koju je takav insan mogao dati i zastupati, maša-Allah :-D
Mogao si reći - da - i bez te ostrašćene tirade koja samo svjedoči o razdražljivom egu, iliti nefsu koga nije lako kontrolisati i od koga nisi u stanju da sagledaš sagovornika. Ako misliš da ću dati 5 pfeninga na potvrdu da pripadam takvom kovu, neću, ne pada mi na pamet :thumbup: .

Sistanija poštujem također, sa i bez ikakvih ideoloških odrednica, godinama prije sirijskog konflikta.

Lijep pozdrav.
I tebi lijep pozdrav i ne serendaj mi tu o nefsu glumeći kakvog šejha, sebe ti terbijeti i ako imaš koga :-D Rekao sam ti to jer si tražio, iz svoje vlastite predrasude prema meni, razlog za kojeg smatraš da 'mi možda neće pasat' da mi poturiš pod nos i pitaš to što si me pitao, nisam ahmak. Zato ti kažem: sikter s tim ublehama od mene, ja ne govorim protiv šiija jer sam sunija.
Challenger__

#12055 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Lijepo, ali to nema blage veze s mojim upisom: vidio si čega nema. Kako god. Lijep pozdrav, još jednom.
arzuhal

#12056 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arzuhal »

Challenger__ wrote:Lijepo, ali to nema blage veze s mojim upisom: vidio si čega nema. Kako god. Lijep pozdrav, još jednom.
I tebi isto, svako dobro.
salik79

#12057 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
Challenger__ wrote:
Mogao si reći - da - i bez te ostrašćene tirade koja samo svjedoči o razdražljivom egu, iliti nefsu koga nije lako kontrolisati i od koga nisi u stanju da sagledaš sagovornika. Ako misliš da ću dati 5 pfeninga na potvrdu da pripadam takvom kovu, neću, ne pada mi na pamet :thumbup: .

Lijep pozdrav.
I tebi lijep pozdrav i ne serendaj mi tu o nefsu glumeći kakvog šejha, sebe ti terbijeti i ako imaš koga :-D Rekao sam ti to jer si tražio, iz svoje vlastite predrasude prema meni, razlog za kojeg smatraš da 'mi možda neće pasat' da mi poturiš pod nos i pitaš to što si me pitao, nisam ahmak. Zato ti kažem: sikter s tim ublehama od mene, ja ne govorim protiv šiija jer sam sunija.

Nego zasto govoris?! :mrgreen:

:kiss:
arzuhal

#12058 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arzuhal »

salik79 wrote:
Nego zasto govoris?! :mrgreen:

:kiss:
Bolje da ne znaš :kiss:
arzuhal

#12059 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arzuhal »

Allah dao dug život i lijepo zdravlje imamu Aliju Sistaniju, hafizahullahu te'ala :-D
bvcx

#12060 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bvcx »

Bivši pripadnik izraelskih oružanih snaga IDF, se priključio ISIL-u. Da li će on postati novi Mesija, ostaje nam da vidimo ... :mrgreen:
salik79

#12061 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

arzuhal wrote:Allah dao dug život i lijepo zdravlje imamu Aliju Sistaniju, hafizahullahu te'ala :-D
Amin ja Rabb :-D
Arteta

#12062 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

bvcx wrote:Bivši pripadnik izraelskih oružanih snaga IDF, se priključio ISIL-u. Da li će on postati novi Mesija, ostaje nam da vidimo ... :mrgreen:
Link? :shock:

Neki Arap? ili Cerkez?
bvcx

#12063 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bvcx »

Arteta wrote:
bvcx wrote:Bivši pripadnik izraelskih oružanih snaga IDF, se priključio ISIL-u. Da li će on postati novi Mesija, ostaje nam da vidimo ... :mrgreen:
Link? :shock:

Neki Arap? ili Cerkez?
Arap.
In a shocking first, Arab sources reveal Muslim citizen who recently finished army service went to join ISIS in Syria, taking his dog tags.

Arab sources in Israel have revealed that a Muslim Arab citizen of Israel who served as a soldier in the IDF has gone to join Islamic State (ISIS).

The sources revealed to Walla! News Thursday that the citizen is a resident of one of the many Arab towns in Israel's north.

According to his military ID, he was scheduled to be released from regular army service in January 2014.

It appears he left Israel for Turkey and from there continued to Syria, taking his dog tags from his IDF days with him.

There are around 100 to 150 Arab Israelis currently fighting for ISIS or arrested by the group according to the sources, but this would be the first case of a released IDF soldier joining the Sunni jihadist group.
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... msqJ9IrLcc
Challenger__

#12064 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

- Na Sidžaru više nema ISIL-a, ali zato ima međukurdskih obračuna:
With the Islamic State gone from #Sinjar, #Kurds resume fighting each other
Al-Monitor

:arrow: With the Islamic State gone from Sinjar, Kurdish groups battle for control
Sanjarko

#12065 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

Challenger__ wrote:- Na Sidžaru više nema ISIL-a, ali zato ima međukurdskih obračuna:
With the Islamic State gone from #Sinjar, #Kurds resume fighting each other
Al-Monitor

:arrow: With the Islamic State gone from Sinjar, Kurdish groups battle for control
Pa nije ni čudo Kurdska mafija je veoma jaka.
Bore se za prevlast nad švercom svega od nafte do organa.
Ovo su među mafijaški obračuni samo kod njih tamo svi do zuba naoružani pa i mafijaši isto tako.
vivaldi

#12066 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by vivaldi »

ne djeluju lose ovi made in china dronovi

http://aerohisto.blogspot.fr/2015/12/fi ... v.html?m=1
General War

#12067 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

vivaldi wrote:ne djeluju lose ovi made in china dronovi

Solidni, ako nema elektronskog omeatanja (PED)
Sanjarko

#12068 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Sanjarko »

vivaldi wrote:ne djeluju lose ovi made in china dronovi

Challenger__

#12069 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

- antiturski protesti u Iraku:

Image
Image
Image
Image
Image

Iraqis in #Basra burning an advertisement on a billboard for a company that sells #Turkish products.
Kikibombona

#12070 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

_drunken_santa_

#12071 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by _drunken_santa_ »

osuđuju li bošnjaci agresiju turske na irak?
Co0l

#12072 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

Ja osudjujem Barzanija sto ih je pozvao.Trebao je pozvat Ruse ili barem Irance da obucavaju Pesmerge,ovako samo bezveze dizu tenzije.
Maystor

#12073 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

Nemojte vrijeđati inteligenciju onih koji ovo čitaju. Ako nekome nije jasno šta turska vojska radi u Iraku, ako ima neko toliko naivan da vjeruje da su upali u Irak radi obuke pišmergi i borbe protiv isila ...

Bjelosvjetski kriminalac Barzani je sa turskim pajdašem Erdoganom dogovorio izgradnju plinovoda od kurdskih područja u Iraku do Turske, najkasnije do kraja 2016. godine i snabdijevanje turske iračkim gasom, kao zamjena za ruski. Naravno, sve je to urađeno bez saglasnosti Bagdada. Zato su turski vojnici u Iraku i zato će tamo ostati još neko vrijeme. Bez obzira na oštru retoriku, iračka vlada je preslaba i ne smije ni pomišljati na rat s Turskom u ovom trenutku.

Iskreno se nadam da će, nakon što se završi priča sa isilom, irački kurdi dobiti ono što zaslušuju - po ušima.
Co0l

#12074 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

Maystor wrote:Nemojte vrijeđati inteligenciju onih koji ovo čitaju. Ako nekome nije jasno šta turska vojska radi u Iraku, ako ima neko toliko naivan da vjeruje da su upali u Irak radi obuke pišmergi i borbe protiv isila ...

Bjelosvjetski kriminalac Barzani je sa turskim pajdašem Erdoganom dogovorio izgradnju plinovoda od kurdskih područja u Iraku do Turske, najkasnije do kraja 2016. godine i snabdijevanje turske iračkim gasom, kao zamjena za ruski. Naravno, sve je to urađeno bez saglasnosti Bagdada. Zato su turski vojnici u Iraku i zato će tamo ostati još neko vrijeme. Bez obzira na oštru retoriku, iračka vlada je preslaba i ne smije ni pomišljati na rat s Turskom u ovom trenutku.

Iskreno se nadam da će, nakon što se završi priča sa isilom, irački kurdi dobiti ono što zaslušuju - po ušima.
No shit,Sherlock :D
Kikibombona

#12075 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Nemojte vrijeđati inteligenciju onih koji ovo čitaju. Ako nekome nije jasno šta turska vojska radi u Iraku, ako ima neko toliko naivan da vjeruje da su upali u Irak radi obuke pišmergi i borbe protiv isila ...

Od koga ce dobiti po usima?
Od ovih levatina sto su izgubili pola drzave za tri dana i koji nisu u stanju poraziti skupinu primata? :D

Potpuno je jasno da iracka vojska moze samo oglabati Pesmergama. To i oni odlicno znaju.

Sto se tice vlade u Erbilu, imaju pravo raditi sto im volja. Taman posla da po misljenje idu kod ajatolaha i mula. :D :D

Austrian Parliament Approves Plan to Help Reconstruct Kurdish Towns of Sinjar and Kobani

Austrian MP says the Parliament decision is “Historic”

http://basnews.com/index.php/en/news/world/248105

Sinjar Mayor: International Will to Reconstruct Sinjar

http://basnews.com/index.php/en/news/kurdistan/248080

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply