PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#12051 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:
MuaDib wrote:
notabene wrote:samo želim da mi se kaže koji je cilj protesta... Kada mi kažete koji je cilj protesta onda želim da čujem gdje se može ostvariti taj cilj? Kada cujem gdje se može ostvariti taj cilj biti ce mi jasnije
Ovo se zove demagogija u službi državne vlasti, te čisto sumnjam da si ti jedan nesretnik ili nesretnica u raljama privatnika. Jeftinom dozom humanosti nastojiš obezvrijediti ljude, koji jasno i glasno na glavnoj raskrsnici kažu mi smo tu, mi postojimo i mi imamo probleme, svi koji ste kao mi pridružite nam se. I šta bi, vi drvlje i kamenje jer pobogu ne radi tramvaj do Baščaršije.
Upravo tako. Bolje odaje post nego članska knjižica tobožnja zabrinutost. U ratu smo išli pješke na posao svaki dan pod snajperima. Sad ne možemo zaobilaznicom niti alternativnim putem. Nego, ne može se reći stranka me plaća, uhljebljen sam, a nepismen, moram to čuvati, pa se ide na spinovanje o tobožnjoj ugroženosti građana.
Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
Drvosjeca iz Dejcica

#12052 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hellue wrote:
Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
Ako javnost smatraš forum, režim i vladajuću kastu onda si u pravu.
MuaDib

#12053 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MuaDib »

JoseMujica wrote:ovo se bune samo ovi što su u Centar-Stari Grad uhljebljeni
:thumbup:
L u c i f e r

#12054 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

hellue wrote: Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
jednostavan recept
handri upravo one građane za koje se šatro boriš

a da se vidi da je to istina
je vrlo jednostavno
malobrojnost besposličara kod higijenskog
brojke sve govore
Lekler

#12055 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lekler »

MUP ocekuje sutra sukobe sa demonstantima,izvor MUP...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12056 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Lekler wrote:MUP ocekuje sutra sukobe sa demonstantima,izvor MUP...
ps

i mUp nabijem na qurac....posebno Nefketa jarana od Kodžaka s Lima
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12057 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hellue wrote:Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
Ovo je jedina zemlja u svijetu koja je na kredit MMF-a za 3 godine zaposlila 7.000 ljudi u državnoj službi i jedina zemlja gdje njeni građani nemaju šansu da se zaposle u javnim preduzećima, ako nisu stranački poslušnici. Naravno da se nauka treba baviti time, kao i svakom diktaturom koja je povukla svoje poluge režima, policiju (nesposobnu, vidjeli smo i podobno zaposlenu isto) medije (gdje jednako rade podobni , a ne sposobni) proglasila građanine sa čuvanim ALI, teroristima, narkomanima i uličarima. Ionako ponižene ih je demonizirala i potpuno otupila tom agresivnom politikom zastrašivanja (pisaćemo kazne onima koji stoje na ulici, optužnice za terorizam itd), kao i prodanim medijima (par stotina, kad je bilo par hiljada pred vladom FBIH u ponedjeljak nakon 07.02). Zaista, treba se nauka baviti time kako vlast sa polugama može i uspjeva protiv naroda koji odbija imati vođu, jer bi isti bio demoniziran taman da se pojavi Hazreti Fatima, narkomanom, homosexualcem. Učiće i svaki autokrata, tiranin kako to Bakir&Zlatko dobro rade.
Mister Yes

#12058 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:
Mi smo iznad provokacija! #sarajevo #plenumsa #bih #protesti #plenum
:mrgreen:
Šetači koji se žale što su išli na tramvaj broj 4, sutra nećete moći ni na trolu! #sarajevo #plenumsa #bih #protesti #plenum
Sad mogu reći da su IDIOTI
cestitam

popio si ispravnu pilulu, dobrodosao u stvarnost :D
:thumbup: Upravo. O'zone imaš moju podršku from now on. Vidi se da si čovjek i po. :thumbup:
hellue

#12059 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
hellue wrote:
Ako javnost smatraš forum, režim i vladajuću kastu onda si u pravu.
Ne, pod tim smatram sve ljude koji nisu u 0.05% ovih koji su na ulici..
dudlov

#12060 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dudlov »

Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
hellue

#12061 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:
hellue wrote:Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
Ovo je jedina zemlja u svijetu koja je na kredit MMF-a za 3 godine zaposlila 7.000 ljudi u državnoj službi i jedina zemlja gdje njeni građani nemaju šansu da se zaposle u javnim preduzećima, ako nisu stranački poslušnici. Naravno da se nauka treba baviti time, kao i svakom diktaturom koja je povukla svoje poluge režima, policiju (nesposobnu, vidjeli smo i podobno zaposlenu isto) medije (gdje jednako rade podobni , a ne sposobni) proglasila građanine sa čuvanim ALI, teroristima, narkomanima i uličarima. Ionako ponižene ih je demonizirala i potpuno otupila tom agresivnom politikom zastrašivanja (pisaćemo kazne onima koji stoje na ulici, optužnice za terorizam itd), kao i prodanim medijima (par stotina, kad je bilo par hiljada pred vladom FBIH u ponedjeljak nakon 07.02). Zaista, treba se nauka baviti time kako vlast sa polugama može i uspjeva protiv naroda koji odbija imati vođu, jer bi isti bio demoniziran taman da se pojavi Hazreti Fatima, narkomanom, homosexualcem. Učiće i svaki autokrata, tiranin kako to Bakir&Zlatko dobro rade.
Nikada nije kasno da naucite sta znaci vlast i zasto se toliko bore za nju ali to nije poenta mog pitanja i price, bilo to nama drago i ne cinjenica je da ima vise ljudi koje ovaj tip demonstracija nervira nego sto ih podrzava.
Reglan

#12062 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

JoseMujica wrote:
Lekler wrote:MUP ocekuje sutra sukobe sa demonstantima,izvor MUP...
ps

i mUp nabijem na qurac....posebno Nefketa jarana od Kodžaka s Lima
jesi ti neki jeben tip.
KatarinaKosaca

#12063 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.
Drvosjeca iz Dejcica

#12064 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
:thumbup: :kiss:
KatarinaKosaca

#12065 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hellue wrote:Nikada nije kasno da naucite sta znaci vlast i zasto se toliko bore za nju ali to nije poenta mog pitanja i price, bilo to nama drago i ne cinjenica je da ima vise ljudi koje ovaj tip demonstracija nervira nego sto ih podrzava.
Izvor? :D Naučniče :lol:
notabene

#12066 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by notabene »

KatarinaKosaca wrote:
Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.
HALO HALO HALO HALO HALO HALO........ da li ja pricam sam sa sobom... HALOOOO... ima li ovdje neko normalan??? Opet postavljam pitanje kao i prije... Gdje je žarište problema??? Nije higijensko, nije ispred vlade jer tamo nema nikoga..... HALOOO... Ovo je jalovo što se radi i moze se raditi svaki dan do oktobra... ajmo malo misliti..
nuki_cika

#12067 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nuki_cika »

Svaka čast za solidarnost ,
nedim73m

#12068 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

KatarinaKosaca wrote:
Neznam odakle ti ova informacija vjerovatno si još uvijek na AVAZovoj terapiji. Ja sam čuo da se zadnje 3 godine u državnoj službi zaposlilo oko 7 miliona ljudi. Koliko sam čuo zbog nedostatka ljudi u BiH počeli smo ih i uvoziti da bi imali koga zaposliti. Da ima šta u tvojoj glavi ovakvu glupost nikad nebi napisao ali i ne treba ti ništa u glavi dok ima AVAZ-a i sličnih sranja. Što misliti svojom glavom.
Brusulje

#12069 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Brusulje »

hellue wrote:
Uz puno poštovanje i razumijevanje za one koji su u ovo ušli iskreno i srcem,

''Plenumi'' su i iskreirani s tim ciljem - da smire i skrenu bunt, kanališu ga i ogade buntovnike.
VjecitiStudent

#12070 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Elem, vidjela međunarodna zajednica da je vrag odnio šalu i da Bosni i Hercegovini treba nekako pomoći, pa Sarajevu dodijelila Zimske olimpijske igre 2022. godine. Došao tako veliki dan svečanog otvaranja, koševski stadion pun kao oko, završio slet, a Bakir Izetbegović za govornicom vadi papir, nakašlje se i otpije gutljaj vode. “Ooo”, započne on čitati govor, a razdragana masa na tribinama uzvrati: “Ooo!”. “Oooo!”, nastavi Bakir, a publika odgovori još glasnije: “Oooo!!!”. Krene Bakir i treći put, kad ga predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach nestrpljivo mune laktom. “Čitaj ovo dolje”, šapne mu gospodin Bach, “to su olimpijski krugovi!”.
http://tacno.net/novosti/zimska-olimpij ... jevo-2022/
:lol: :lol: :lol:
nedim73m

#12071 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

KatarinaKosaca wrote:
Jel se odrekao plaće za to vrijeme što umjesto da radi hvata zjale.
nuki_cika

#12072 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nuki_cika »

notabene wrote:
KatarinaKosaca wrote:
HALO HALO HALO HALO HALO HALO........ da li ja pricam sam sa sobom... HALOOOO... ima li ovdje neko normalan??? Opet postavljam pitanje kao i prije... Gdje je žarište problema??? Nije higijensko, nije ispred vlade jer tamo nema nikoga..... HALOOO... Ovo je jalovo što se radi i moze se raditi svaki dan do oktobra... ajmo malo misliti..
A gdje bi ti to radio ,ispred tvoje kuće da dodzemo ? :D
L u c i f e r

#12073 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

nedim73m wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Jel se odrekao plaće za to vrijeme što umjesto da radi hvata zjale.
:thumbup:
kakonako

#12074 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kakonako »

Mene samo sudi,evo ima sat vremena,kako nema Alfonsa...nije valjda na Plenumu?!
KatarinaKosaca

#12075 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

nedim73m wrote:Neznam odakle ti ova informacija vjerovatno si još uvijek na AVAZovoj terapiji. Ja sam čuo da se zadnje 3 godine u državnoj službi zaposlilo oko 7 miliona ljudi. Koliko sam čuo zbog nedostatka ljudi u BiH počeli smo ih i uvoziti da bi imali koga zaposliti. Da ima šta u tvojoj glavi ovakvu glupost nikad nebi napisao ali i ne treba ti ništa u glavi dok ima AVAZ-a i sličnih sranja. Što misliti svojom glavom.
O dže si prosvjetitelju, nisam te prepoznala. Jest, Avaz mi je glavno štivo. Ipak, i kao takva ne govorim "U laticama tužilaštva",
Podatak je, by the way objavila FTV, ona ista kojoj plaćamo pretplatu, ona ista koja nam dovede ovo zlo na vlast. Agencija za državnu službu nije demantirala. Utoliko se podatak prihvaća kao validan.
Post Reply