Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka bavitiKatarinaKosaca wrote:Upravo tako. Bolje odaje post nego članska knjižica tobožnja zabrinutost. U ratu smo išli pješke na posao svaki dan pod snajperima. Sad ne možemo zaobilaznicom niti alternativnim putem. Nego, ne može se reći stranka me plaća, uhljebljen sam, a nepismen, moram to čuvati, pa se ide na spinovanje o tobožnjoj ugroženosti građana.MuaDib wrote:Ovo se zove demagogija u službi državne vlasti, te čisto sumnjam da si ti jedan nesretnik ili nesretnica u raljama privatnika. Jeftinom dozom humanosti nastojiš obezvrijediti ljude, koji jasno i glasno na glavnoj raskrsnici kažu mi smo tu, mi postojimo i mi imamo probleme, svi koji ste kao mi pridružite nam se. I šta bi, vi drvlje i kamenje jer pobogu ne radi tramvaj do Baščaršije.notabene wrote:samo želim da mi se kaže koji je cilj protesta... Kada mi kažete koji je cilj protesta onda želim da čujem gdje se može ostvariti taj cilj? Kada cujem gdje se može ostvariti taj cilj biti ce mi jasnije
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
hellue
#12051 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Drvosjeca iz Dejcica
#12052 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako javnost smatraš forum, režim i vladajuću kastu onda si u pravu.hellue wrote:
Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
- MuaDib
#12053 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
JoseMujica wrote:ovo se bune samo ovi što su u Centar-Stari Grad uhljebljeni
-
L u c i f e r
#12054 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jednostavan recepthellue wrote: Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
handri upravo one građane za koje se šatro boriš
a da se vidi da je to istina
je vrlo jednostavno
malobrojnost besposličara kod higijenskog
brojke sve govore
- Lekler
#12055 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MUP ocekuje sutra sukobe sa demonstantima,izvor MUP...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12056 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
psLekler wrote:MUP ocekuje sutra sukobe sa demonstantima,izvor MUP...
i mUp nabijem na qurac....posebno Nefketa jarana od Kodžaka s Lima
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12057 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo je jedina zemlja u svijetu koja je na kredit MMF-a za 3 godine zaposlila 7.000 ljudi u državnoj službi i jedina zemlja gdje njeni građani nemaju šansu da se zaposle u javnim preduzećima, ako nisu stranački poslušnici. Naravno da se nauka treba baviti time, kao i svakom diktaturom koja je povukla svoje poluge režima, policiju (nesposobnu, vidjeli smo i podobno zaposlenu isto) medije (gdje jednako rade podobni , a ne sposobni) proglasila građanine sa čuvanim ALI, teroristima, narkomanima i uličarima. Ionako ponižene ih je demonizirala i potpuno otupila tom agresivnom politikom zastrašivanja (pisaćemo kazne onima koji stoje na ulici, optužnice za terorizam itd), kao i prodanim medijima (par stotina, kad je bilo par hiljada pred vladom FBIH u ponedjeljak nakon 07.02). Zaista, treba se nauka baviti time kako vlast sa polugama može i uspjeva protiv naroda koji odbija imati vođu, jer bi isti bio demoniziran taman da se pojavi Hazreti Fatima, narkomanom, homosexualcem. Učiće i svaki autokrata, tiranin kako to Bakir&Zlatko dobro rade.hellue wrote:Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
- Mister Yes
#12058 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:cestitamO'zone wrote:Mi smo iznad provokacija! #sarajevo #plenumsa #bih #protesti #plenum![]()
Sad mogu reći da su IDIOTIŠetači koji se žale što su išli na tramvaj broj 4, sutra nećete moći ni na trolu! #sarajevo #plenumsa #bih #protesti #plenum
popio si ispravnu pilulu, dobrodosao u stvarnost
-
hellue
#12059 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne, pod tim smatram sve ljude koji nisu u 0.05% ovih koji su na ulici..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako javnost smatraš forum, režim i vladajuću kastu onda si u pravu.hellue wrote:
Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
-
dudlov
#12060 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
-
hellue
#12061 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nikada nije kasno da naucite sta znaci vlast i zasto se toliko bore za nju ali to nije poenta mog pitanja i price, bilo to nama drago i ne cinjenica je da ima vise ljudi koje ovaj tip demonstracija nervira nego sto ih podrzava.KatarinaKosaca wrote:Ovo je jedina zemlja u svijetu koja je na kredit MMF-a za 3 godine zaposlila 7.000 ljudi u državnoj službi i jedina zemlja gdje njeni građani nemaju šansu da se zaposle u javnim preduzećima, ako nisu stranački poslušnici. Naravno da se nauka treba baviti time, kao i svakom diktaturom koja je povukla svoje poluge režima, policiju (nesposobnu, vidjeli smo i podobno zaposlenu isto) medije (gdje jednako rade podobni , a ne sposobni) proglasila građanine sa čuvanim ALI, teroristima, narkomanima i uličarima. Ionako ponižene ih je demonizirala i potpuno otupila tom agresivnom politikom zastrašivanja (pisaćemo kazne onima koji stoje na ulici, optužnice za terorizam itd), kao i prodanim medijima (par stotina, kad je bilo par hiljada pred vladom FBIH u ponedjeljak nakon 07.02). Zaista, treba se nauka baviti time kako vlast sa polugama može i uspjeva protiv naroda koji odbija imati vođu, jer bi isti bio demoniziran taman da se pojavi Hazreti Fatima, narkomanom, homosexualcem. Učiće i svaki autokrata, tiranin kako to Bakir&Zlatko dobro rade.hellue wrote:Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
- Reglan
#12062 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jesi ti neki jeben tip.JoseMujica wrote:psLekler wrote:MUP ocekuje sutra sukobe sa demonstantima,izvor MUP...
i mUp nabijem na qurac....posebno Nefketa jarana od Kodžaka s Lima
- KatarinaKosaca
#12063 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12064 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
- KatarinaKosaca
#12065 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Izvor?hellue wrote:Nikada nije kasno da naucite sta znaci vlast i zasto se toliko bore za nju ali to nije poenta mog pitanja i price, bilo to nama drago i ne cinjenica je da ima vise ljudi koje ovaj tip demonstracija nervira nego sto ih podrzava.
-
notabene
#12066 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
HALO HALO HALO HALO HALO HALO........ da li ja pricam sam sa sobom... HALOOOO... ima li ovdje neko normalan??? Opet postavljam pitanje kao i prije... Gdje je žarište problema??? Nije higijensko, nije ispred vlade jer tamo nema nikoga..... HALOOO... Ovo je jalovo što se radi i moze se raditi svaki dan do oktobra... ajmo malo misliti..KatarinaKosaca wrote:Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
-
nuki_cika
#12067 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svaka čast za solidarnost ,dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
-
nedim73m
#12068 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Neznam odakle ti ova informacija vjerovatno si još uvijek na AVAZovoj terapiji. Ja sam čuo da se zadnje 3 godine u državnoj službi zaposlilo oko 7 miliona ljudi. Koliko sam čuo zbog nedostatka ljudi u BiH počeli smo ih i uvoziti da bi imali koga zaposliti. Da ima šta u tvojoj glavi ovakvu glupost nikad nebi napisao ali i ne treba ti ništa u glavi dok ima AVAZ-a i sličnih sranja. Što misliti svojom glavom.KatarinaKosaca wrote:Ovo je jedina zemlja u svijetu koja je na kredit MMF-a za 3 godine zaposlila 7.000 ljudi u državnoj službi i jedina zemlja gdje njeni građani nemaju šansu da se zaposle u javnim preduzećima, ako nisu stranački poslušnici. Naravno da se nauka treba baviti time, kao i svakom diktaturom koja je povukla svoje poluge režima, policiju (nesposobnu, vidjeli smo i podobno zaposlenu isto) medije (gdje jednako rade podobni , a ne sposobni) proglasila građanine sa čuvanim ALI, teroristima, narkomanima i uličarima. Ionako ponižene ih je demonizirala i potpuno otupila tom agresivnom politikom zastrašivanja (pisaćemo kazne onima koji stoje na ulici, optužnice za terorizam itd), kao i prodanim medijima (par stotina, kad je bilo par hiljada pred vladom FBIH u ponedjeljak nakon 07.02). Zaista, treba se nauka baviti time kako vlast sa polugama može i uspjeva protiv naroda koji odbija imati vođu, jer bi isti bio demoniziran taman da se pojavi Hazreti Fatima, narkomanom, homosexualcem. Učiće i svaki autokrata, tiranin kako to Bakir&Zlatko dobro rade.hellue wrote:Ovo su valjda i jedine demonstracije na svijetu koje su u 7 dana uspjele od skoro plebiscitne podrske javnosti okrenu protiv sebe...ovim se treba nauka baviti
-
Brusulje
#12069 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uz puno poštovanje i razumijevanje za one koji su u ovo ušli iskreno i srcem,hellue wrote:
''Plenumi'' su i iskreirani s tim ciljem - da smire i skrenu bunt, kanališu ga i ogade buntovnike.
-
VjecitiStudent
#12070 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Elem, vidjela međunarodna zajednica da je vrag odnio šalu i da Bosni i Hercegovini treba nekako pomoći, pa Sarajevu dodijelila Zimske olimpijske igre 2022. godine. Došao tako veliki dan svečanog otvaranja, koševski stadion pun kao oko, završio slet, a Bakir Izetbegović za govornicom vadi papir, nakašlje se i otpije gutljaj vode. “Ooo”, započne on čitati govor, a razdragana masa na tribinama uzvrati: “Ooo!”. “Oooo!”, nastavi Bakir, a publika odgovori još glasnije: “Oooo!!!”. Krene Bakir i treći put, kad ga predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach nestrpljivo mune laktom. “Čitaj ovo dolje”, šapne mu gospodin Bach, “to su olimpijski krugovi!”.
http://tacno.net/novosti/zimska-olimpij ... jevo-2022/
-
nedim73m
#12071 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jel se odrekao plaće za to vrijeme što umjesto da radi hvata zjale.KatarinaKosaca wrote:Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
-
nuki_cika
#12072 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A gdje bi ti to radio ,ispred tvoje kuće da dodzemo ?notabene wrote:HALO HALO HALO HALO HALO HALO........ da li ja pricam sam sa sobom... HALOOOO... ima li ovdje neko normalan??? Opet postavljam pitanje kao i prije... Gdje je žarište problema??? Nije higijensko, nije ispred vlade jer tamo nema nikoga..... HALOOO... Ovo je jalovo što se radi i moze se raditi svaki dan do oktobra... ajmo malo misliti..KatarinaKosaca wrote:Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
-
L u c i f e r
#12073 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nedim73m wrote:Jel se odrekao plaće za to vrijeme što umjesto da radi hvata zjale.KatarinaKosaca wrote:Naravno. Nekoliko dana sam sretala jednog državnog službenika na protestima. Ispričao mi je tad da se kao Don Quijote bori protiv nepravde i korupcije, da su mu se šefovi prepali i da ga puštaju da izađe ranije sa posla na prosvjede. Mogao bi on mirnije nego mnogi forumaši reći "Baš me briga". Ti i takvi ljudi zaslužuju moje veliko poštovanje.dudlov wrote:Ja sam danas išao poslom do grada, obavio posao i odstojao svojih 15 minuta sa onim ljudima. Radim, redovna plata koja nije loša (iznad prosjeka), vikendi slobodni ali majku mu jebem treba malo saosjećanja imat sa tim ljudima što dole stoje. Ne stoje tamo od dobra, to je sigurno 100%.
-
kakonako
#12074 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mene samo sudi,evo ima sat vremena,kako nema Alfonsa...nije valjda na Plenumu?!
- KatarinaKosaca
#12075 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O dže si prosvjetitelju, nisam te prepoznala. Jest, Avaz mi je glavno štivo. Ipak, i kao takva ne govorim "U laticama tužilaštva",nedim73m wrote:Neznam odakle ti ova informacija vjerovatno si još uvijek na AVAZovoj terapiji. Ja sam čuo da se zadnje 3 godine u državnoj službi zaposlilo oko 7 miliona ljudi. Koliko sam čuo zbog nedostatka ljudi u BiH počeli smo ih i uvoziti da bi imali koga zaposliti. Da ima šta u tvojoj glavi ovakvu glupost nikad nebi napisao ali i ne treba ti ništa u glavi dok ima AVAZ-a i sličnih sranja. Što misliti svojom glavom.
Podatak je, by the way objavila FTV, ona ista kojoj plaćamo pretplatu, ona ista koja nam dovede ovo zlo na vlast. Agencija za državnu službu nije demantirala. Utoliko se podatak prihvaća kao validan.