Ukrajina

Post Reply
flexibila

#12051 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:Flexi, znaš li šta je neki dan Putin rek'o u Petrogradu...?

:D
Procitao sam, i onim kaze izmedju redova "iron man i hulk" ne prolaze u Rusiji, i povuce laufera dvije kocke ispred kraljice.......i ceka, a Obuma se ucutio, a Bajdena ni za zivu glavu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
flexibila

#12052 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

sluga_okupatora wrote:
Challenger__ wrote:
sluga_okupatora wrote:Kolege hajde se vi ponovno vratite na ona "dobro utvrdZena" opravdanja aneksije, slabo vam ovo ide kad ubacujete rijec "demokratija" u opravdanja.

Znaci idemo;

1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
3. Kad mogu ameri mogu i rusi
4. Preventivno djelovanje
5. Globalna zavjera protiv nejaci
6. Svi su ukrajinci rusi samo jos nisu toga svjesni aka nisu svjesni svoje nesvjesnosti
Ništa od toga. Secesija, kao u Sloveniji. Sa manje žrtava. Slovenija svojom voljom otišla u EU, Krim, svojom voljom u RF. Kratko-jasno.

Neces valjda porediti Sloveniju i desavanja sa pocetka 90-tih i ovo na Krimu?
Slovenija je godinama bila nezavisna drzava prije pristupanja EU.
Mozes ti to bolje, samo ako se potrudis.
To ti tip i prica, a ti kazes da je Slovenija godinama bila nezavisna prije EU :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: udri se bekane ako nemas argumentacije.
Challenger__

#12053 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Procitao sam, i onim kaze izmedju redova "iron man i hulk" ne prolaze u Rusiji, i povuce laufera dvije kocke ispred kraljice.......i ceka, a Obuma se ucutio, a Bajdena ni za zivu glavu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol:

Da,da, to, a na priče da se "vojske ne pomjera sa granica" rekao im, "ako se počnemo pomjerati vidjećete nas iz svemira".

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Avetinho

#12054 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
sluga_okupatora wrote:Kolege hajde se vi ponovno vratite na ona "dobro utvrdZena" opravdanja aneksije, slabo vam ovo ide kad ubacujete rijec "demokratija" u opravdanja.

Znaci idemo;

1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
6. Svi su ukrajinci rusi samo jos nisu toga svjesni aka nisu svjesni svoje nesvjesnosti
Ništa od toga. Secesija, kao u Sloveniji. Sa manje žrtava. Slovenija svojom voljom otišla u EU, Krim, svojom voljom u RF. Kratko-jasno.
Tako pise Ruskaja Pravdaja i portalcici iz RS. Ne moras se vise sakrivati bre.
Challenger__

#12055 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

gdje? daj link.
flexibila

#12056 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:

Da,da, to, a na priče da se "vojske ne pomjera sa granica" rekao im, "ako se počnemo pomjerati vidjećete nas iz svemira".

I onda pukkne gasni ugovor sa KInom, pa sporazum na Sangajskom samitu izmedju Rusije, KIne i Irana ....... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: idem pa se citamo (kako ti kazes) imam obaveza :thumbup:
Challenger__

#12057 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Valja... Kad uđe Iran, tek tada nastaje cirkus. Vozdrica.

:thumbup:
Last edited by Challenger__ on 25/05/2014 15:21, edited 1 time in total.
daxon

#12058 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ja imam osjećaj da se Putin u svemu ovome i odlično zabavlja, a pored svega, popularnost mu divlje raste, i to ne samo u Rusiji već u gotovo svim zemljama EU, pa čak i u USA.
Avetinho

#12059 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote:
Challenger__ wrote:

I onda pukkne gasni ugovor sa KInom, pa sporazum na Sangajskom samitu izmedju Rusije, KIne i Irana ....... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: idem pa se citamo (kako ti kazes) imam obaveza :thumbup:
Koja valuta? Rublja? :pisnuo:
flexibila

#12060 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:

Znaci idemo;

1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo
Tako pise Ruskaja Pravdaja i portalcici iz RS. Ne moras se vise sakrivati bre.
Cuj "bre" na temi SIRIJA si posle savoxxxxa glavni mudzahid a na ovoj temi si veci amerikanac od Obame. Cudna vremena dodjose.......
Renta

#12061 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

sluga_okupatora wrote:
Challenger__ wrote:

Znaci idemo;

1. Zastita manjina
2. Istorijsko pravo

Neces valjda porediti Sloveniju i desavanja sa pocetka 90-tih i ovo na Krimu?
Slovenija je godinama bila nezavisna drzava prije pristupanja EU.
Mozes ti to bolje, samo ako se potrudis.

A do malo prije kategorički su tvrdili kako uspoređivati situaciju u Ukrajini sa ex yu zbivanjima mogu samo neznalice i diletanti. :pisnuo: :pisnuo:

Jel smijemo usporediti Putina s Miloševićem onda, gospodo ruska braćo? :pisnuo:
Challenger__

#12062 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Rentice, postaješ patetičan.
mirsek

#12063 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Ma jok, to je obican papir.
PRAVA VALUTA su zlatne rezerve i prirodni resursi tj, energenti. :thumbup:
Avetinho

#12064 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote: Cuj "bre" na temi SIRIJA si posle savoxxxxa glavni mudzahid a na ovoj temi si veci amerikanac od Obame. Cudna vremena dodjose.......
Kakav amerikanac? Ja cijelo vrijeme tebi tvojoj braci putinmkoivim kurircicima govorim da otvorite teme o Americi, ali vidim da se ustruvcavate. Niko nista. Ni o Indijancima, ni o crncima nista.

Sto se muhadzida tice, evo sad navedi jedan moj post ili zasuti kao zadnji lazov. Kad saopstavam da je Ass-sadista idiot koji zasluzuje metlu zbog zlocina protiv stanovnistva kome je trebao obezbijediti uslove za dobar zivot, samo pravi parmak moze zakluciti iz toga o mom religijskom ili politickom uvjerenju.

A kad govoris o @Sarajevoxxxx treba da ustanes i izgovaras recenice u stavu mirno.
daxon

#12065 Re: Ukrajina

Post by daxon »

mirsek wrote:
knockout :D
flexibila

#12066 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

@renta.
Pitas jeli smijemo uporediti Putina sa Milosevicem, haj nam reci jeli Putin poslao u Ukrajinu krvnike da ubijaju Ukrajinski narod kao sto je MIlosevic poslao da nas ubijaju......Sta mislis hoce li Putin napraviti Srebrenicu u Ukrajini kao sto je milosevic napravio kod nas u Bih...Da vidim odgovor :?:
Avetinho

#12067 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

mirsek wrote:
Nemoj tako o majcici Rublji. Ili o mocnom Juanu koji je do zemlje devalviran, pa milijarda i jos + stanovnistva zivi zivote u sweatshops i zaradjuje penije e ne bi li Kina mogla uvest jeftin plin iz Rusije. Bre, smrdi im onaj ugalj do Alpa.

Ne znam sta ceka ovaj silni narod, jos nisam vidio redove pred kineskom ili ruskom ambasadom za useljenicke vize.
Gojeni H

#12068 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

daxon wrote:Ja imam osjećaj da se Putin u svemu ovome i odlično zabavlja, a pored svega, popularnost mu divlje raste, i to ne samo u Rusiji već u gotovo svim zemljama EU, pa čak i u USA.
Da li je ovaj zakljucak donesen na osnovu necega ili su to cisto nagomilane misli koje su jedva cekale da budu podijeljene s obicnim pukom?
flexibila

#12069 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Ja Sam Odavle wrote:
flexibila wrote: Cuj "bre" na temi SIRIJA si posle savoxxxxa glavni mudzahid a na ovoj temi si veci amerikanac od Obame. Cudna vremena dodjose.......
Kakav amerikanac? Ja cijelo vrijeme tebi tvojoj braci putinmkoivim kurircicima govorim da otvorite teme o Americi, ali vidim da se ustruvcavate. Niko nista. Ni o Indijancima, ni o crncima nista.

Sto se muhadzida tice, evo sad navedi jedan moj post ili zasuti kao zadnji lazov. Kad saopstavam da je Ass-sadista idiot koji zasluzuje metlu zbog zlocina protiv stanovnistva kome je trebao obezbijediti uslove za dobar zivot, samo pravi parmak moze zakluciti iz toga o mom religijskom ili politickom uvjerenju.

A kad govoris o @Sarajevoxxxx treba da ustanes i izgovaras recenice u stavu mirno.
Sta je nesto ti nestima, mozda al nusra, isil, fsa i ostali ljodozderi obezbjedjuju dobar zivot....podsjecas me na pjesmu od Nazifa Gljive "odoh ija majko A Bosnu brani ti" :kiss:
Avetinho

#12070 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote:@renta.
Pitas jeli smijemo uporediti Putina sa Milosevicem, haj nam reci jeli Putin poslao u Ukrajinu krvnike da ubijaju Ukrajinski narod kao sto je MIlosevic poslao da nas ubijaju......Sta mislis hoce li Putin napraviti Srebrenicu u Ukrajini kao sto je milosevic napravio kod nas u Bih...Da vidim odgovor :?:
Naravno da bi Putinko to zelio. Masakr u Srebrenici se desio cetvrte godine rata, a ne prvog dana. Rat protiv Bosne je poceo balvanijadom i ubistvima bosanskih policajaca, ama skoro nista jelde. Ovaj idiot Putinko planira istu stvar protiv 40 miliona stanovnika suverene drzave Ukrajine.
Avetinho

#12071 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Sta je nesto ti nestima, mozda al nusra, isil, fsa i ostali ljodozderi obezbjedjuju dobar zivot....podsjecas me na pjesmu od Nazifa Gljive "odoh ija majko A Bosnu brani ti" :kiss:
Sta bolan lupas.
daxon

#12072 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Gojeni H wrote:Da li je ovaj zakljucak donesen na osnovu necega ili su to cisto nagomilane misli koje su jedva cekale da budu podijeljene s obicnim pukom?
Da, donesen je na osnovu do sada objavljenih anketa u Rusiji i van nje, od kojih su neke postane i na ovoj temi, naravno, sa link vezama. Ukoliko želiš, pretraži temu i uvjeri se.
Challenger__

#12073 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Gojeni H wrote:
daxon wrote:Ja imam osjećaj da se Putin u svemu ovome i odlično zabavlja, a pored svega, popularnost mu divlje raste, i to ne samo u Rusiji već u gotovo svim zemljama EU, pa čak i u USA.
Da li je ovaj zakljucak donesen na osnovu necega ili su to cisto nagomilane misli koje su jedva cekale da budu podijeljene s obicnim pukom?
Da probam ja da odgovorim... Na temi su postavljene tri ankete, dvije iz Njemačke (televoting i anketa na njemačkom internet-portalu) i jedna iz Hrvatske. U Njemačkoj, 89 i 92 % su podržali Putinov kurs, a u Hrvatskoj podrška od 60 %. Možda je bilo još, ali mi je promaklo.
Gojeni H

#12074 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

flexibila wrote: I onda pukkne gasni ugovor sa KInom, pa sporazum na Sangajskom samitu izmedju Rusije, KIne i Irana ....... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: idem pa se citamo (kako ti kazes) imam obaveza :thumbup:
Rusiji iskreno zelim da im umjesto multinacionalnih i evropskih kompanija u zemlju udju kineske.
Avetinho

#12075 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

daxon wrote:
Gojeni H wrote:Da li je ovaj zakljucak donesen na osnovu necega ili su to cisto nagomilane misli koje su jedva cekale da budu podijeljene s obicnim pukom?
Da, donesen je na osnovu do sada objavljenih anketa u Rusiji i van nje, od kojih su neke postane i na ovoj temi, naravno, sa link vezama. Ukoliko želiš, pretraži temu i uvjeri se.
Sta kazes, ankete u Ruskajoj Pravdaji o popularnosti Putina u SAD? :pisnuo:
Post Reply